Göz teması kuruyor bizi dinliyorda, takipte ediyor, aylık kontrollerinde sıkıntıda yok aslında mutsuz bir cocuk mu diye üzülüyorumGöz teması kuruyor mu sizinle ? En azından sizi ve babasını tanıması lazım gülücük için bişey diyemem ama göz teması önemli mesela odadan çıkarken sizi gözlemliyor mu yada yanından kalkarken ? Eğer göz teması yoksa doktora gözükmenizde fayda olabilir
3.5 aylık daha 2 gündür gülücük sesi duyuyorum o da aynaya baktırınca ya da spor yatırınca keyfe gelip kahkaha atıyor. Biraz ciddi bir oğlan benimki de.Kızlar benim kuzum bugün tam 2.5 aylık oldu ama hala bize gülücük atmıyor normal mi acaba cok üzülüyorum bir sorun mu var
O zaman sorun yok gibi belki mizaçtan dolayı öyle duruyordur. Üzülmeyin bebek bu şimdi gülmez 1 ay sonra güler siz sürekli konuşun abi kardeş varsa onu konuşturunGöz teması kuruyor bizi dinliyorda, takipte ediyor, aylık kontrollerinde sıkıntıda yok aslında mutsuz bir cocuk mu diye üzülüyorum
Bana asm hemşiresi geçenlerde bununla alakalı 500 ile 1500 arası öngörülen bir aylık kilo alımı, bu aralıkta kilo alımı olduysa anne sütünün bebeğe yettiğini söyledi. 4. Ay kontrolde 500 gr almadıysa uyandırıp daha sık emzirirsin dedi. Hem etrafa merakları hem hareketlerin artması hem uykunun artması 3. Aydan sonra yavaşlıyor kilo alımı.Kızlar bebeğim bu ay az kilo aldı gibi yazıp tamamlamamışım ilk ay 1.2 ikinci ay 1 kilo üçüncü ay kontrolumuz haftaya.... bu ay kaç kilo aldı bebekleriniz . Kaç olursa takviye mamaya başlayayım. Yüzde doksan bir kiloyu bulmayacak daha yeni 500 gr almış gözüküyor evdeki tartımda ama .. birde doktorum kilo alımını hesaplarken 5.gün kontrülndeki kilomüzerinsen hesaplıyor. Yani ilk dogdugundaki değil . Beşinci gün vermişti şişi inmişti o kilo üzerinden hesaplıyor
Ben henüz tebessümünüde yakalayamadım arka arkaya çektiğim fotoğraflarda gördüm sadece, anlamıyorum kıyaslamıyorumda tabi ama gülen bebekleri görünce içim gidiyor3.5 aylık daha 2 gündür gülücük sesi duyuyorum o da aynaya baktırınca ya da spor yatırınca keyfe gelip kahkaha atıyor. Biraz ciddi bir oğlan benimki de.
Her cocuk farklidir benim kiziminda gulumsemesi cok nadirdir, sabah ilk uyandigimizda, gordugunde gulumser, sonra gun ici hep mizmizdir, cok nadir zoraki gulumserGöz teması kuruyor bizi dinliyorda, takipte ediyor, aylık kontrollerinde sıkıntıda yok aslında mutsuz bir cocuk mu diye üzülüyorum
İlk çocuğum bütün gün konusuyorum şarkılar söylüyorum bazen çenem yoruluyor :) insallah bende yakın zamanda güldüğünü götürürümO zaman sorun yok gibi belki mizaçtan dolayı öyle duruyordur. Üzülmeyin bebek bu şimdi gülmez 1 ay sonra güler siz sürekli konuşun abi kardeş varsa onu konuşturun
Evet tabiki öyle su ayda sunu yapar, bu ayda bunu yapar diye takip etmekten iyice stres oldum bendeHer cocuk farklidir benim kiziminda gulumsemesi cok nadirdir, sabah ilk uyandigimizda, gordugunde gulumser, sonra gun ici hep mizmizdir, cok nadir zoraki gulumser
3 aylık olsun başlar yavaştan gülmeye. Siyah, renge bir hassasiyetleri var, duvarımdaki saat siyah renk, ona bakıp bakıp gülüyordu bi ay önce... Ben de saati kıskandım yahu, bana değil de ona gülüyor diyeBen henüz tebessümünüde yakalayamadım arka arkaya çektiğim fotoğraflarda gördüm sadece, anlamıyorum kıyaslamıyorumda tabi ama gülen bebekleri görünce içim gidiyor
Ters bir durum olsa anlarsınız zaten sizinki sadece gülmeyi sevmiyor gibi :) görümcemle 3 hafta arayla doğum yaptık benim oğlum konuşunca çok gülüyor ama onun oğlu hiç gülmüyormuş geçen eşim severken gülmüş çok şaşırmışlar bu çocuk hiç gülmüyordu diye arada farklılıklar olabilir çok takılmayın siz bol bol sevin annesini karşılıksız bırakmazİlk çocuğum bütün gün konusuyorum şarkılar söylüyorum bazen çenem yoruluyor :) insallah bende yakın zamanda güldüğünü götürürüm
Teşekkürler cevabınız icinTers bir durum olsa anlarsınız zaten sizinki sadece gülmeyi sevmiyor gibi :) görümcemle 3 hafta arayla doğum yaptık benim oğlum konuşunca çok gülüyor ama onun oğlu hiç gülmüyormuş geçen eşim severken gülmüş çok şaşırmışlar bu çocuk hiç gülmüyordu diye arada farklılıklar olabilir çok takılmayın siz bol bol sevin annesini karşılıksız bırakmaz
Yeterki gülsünler3 aylık olsun başlar yavaştan gülmeye. Siyah, renge bir hassasiyetleri var, duvarımdaki saat siyah renk, ona bakıp bakıp gülüyordu bi ay önce... Ben de saati kıskandım yahu, bana değil de ona gülüyor diye
Bir an kendimi sokakta sandım....Allah yardım etsin çocuğa!Benim cocugum senin şaka malzemen değil
Ay anım depreşti. Benim kız doğduğunda bizi dövecek gibi bakıyordu. Kızımı gören aynı sana çekmiş sinirli falan diyordu. Hem bebeğime giydiyorlardı hem bana. Çocuk 41+1'de zoraki doğurtuldu nasıl gülsün. 7 saat suni sancı üstüne sezeryan. Bunu düşünen yok tabi. Doğar doğmaz gülecek onlara göre. Doğumdan yeni çıkmışım, lohusaymışım filan kimsenin umrunda değil. Ben de içimden gülsen de gülmesen de kimse seni sevmese de ben seni severim kızım diyordum onlar öyle dedikçe. Gelelim şimdiye. Çocuk güldükçe kendine benzetmeye çalışıyor herkes. Sevmek için sıraya giriyorlarBen henüz tebessümünüde yakalayamadım arka arkaya çektiğim fotoğraflarda gördüm sadece, anlamıyorum kıyaslamıyorumda tabi ama gülen bebekleri görünce içim gidiyor
Hadi ordan hadsizBir an kendimi sokakta sandım....Allah yardım etsin çocuğa!
Hiç bilmediğin biri için çocuğuna suratsız diyecek kadar hadsizsin, bunu kendine malzeme yapmayacağını öğrenincede kendini sokakta sanmışsın bide hadsiz işgüzarlık yapmaBir an kendimi sokakta sandım....Allah yardım etsin çocuğa!
Benim bebeğim de bazen mutsuz mu acaba diye düşünüyorum fazla gülmüyor aksine ağlıyor sürekli gazın önüne geçemedik daha malesef takma kafana zamana bırakmak lazım evlatlarımız sağlıkla büyüsünler İnşallahGöz teması kuruyor bizi dinliyorda, takipte ediyor, aylık kontrollerinde sıkıntıda yok aslında mutsuz bir cocuk mu diye üzülüyorum
Hırıltı alerjik mi acabaKızlar neredeyse 2 aydır burun tıkanıyor hiriltiilar var oğlumda doktora gittik fazla gazdan dedi ikindikca burnu tıkanıyor az önce kendi boğaz hiriltisinda boğuluyor gibi oldu iyi ki yanındaydım burnunu temizledim emziriyorum ama boğazında hala hırıltı var günde en az 3 defa serum fizyolojik ile temizliyorum gaz derdi bitince bu da biter İnşallah korkumdan uyuyamam bu gece 4 yaşında kızım var tam bir pandemi çocuğu ve çok sıkılıyor anne kuduralim anne parti yapalım anne oyun oynayalım anne yanımda kal gitme kardeşimin yanına çok üzülüyorum çok