- 10 Mayıs 2020
- 316
- 315
Ben yaptırdım ayın sonuna doğru da ikinci dozumu olacağım. Sinovac yaptırdım. Artık millet hamileyken bile oluyor. Aşıdan sonra direkt emzirdim. Bir sıkıntı olmadı. Antikor oluştuktan sonra süt sağıp saklamayı düşünüyorum.Kızlar iyi akşamlar, covid aşısı sırası gelen var mı emzirirken yaptırılabiliyor mu acaba
Evet canım 10 Haziran 2019 doğumlu oğlum . Benimki de öyle çok konuşamıyor bu ara biraz hareketlendi ama baba gitti karga niloya falan diyor bide dedikçe de hoşuna gidiyor. Bende hep kitap okudum kartlar göstermiştim ama erkek çocukları için geç konuşur diyorlar o yüzden çok takılmadım şimdi kendi kendine bişeyleri duydukça tekrar ediyor . Arada bende heceleyerek bişeyler söyletmeye çalışıyorum ama yeterli ilgilenemiyorum. Sende kafana takma onlar herşeyi biliyorlar birden sökülürler.Evet canım 2 oğlum var oyunarkadası olurlar umarım. Senin haziran 2019du yanlış hatırlamıyorsam büyük oğluş değilmi?
Benim 29 nisan 2019 doğumlu oğlum konuşmuyor halen o çok üzüyor beni dil terapistlerini takip ediyorum kart kitap vs hepsini çok küçük aylardan beri de yaptım ama malesef şu an pek yapamıyorum haliyle ve çok agresif bu ara umarım bu süreç de güzelce geçer.. adim adim seti almamıştım Uygar için mutlaka almayı düşünüyorum. İş başlasın maaşlar düzene girsin büyüğe de almak istiyorum adeda almıştım dikkat güçlendirme seti onu bitirdik♡
Ailede herkes eğitimci bizde konuşamamak odak noktası olunca etkilendim ben de.. ilk 1 yaş tv izlemedi hiç ama bebiş olunca mecburen izliyor arada.. ilk 3 sene alınıyor bilişsel hafıza en yoğun diye endişem yoksa sorun değil bir de artık eskisi gibi çok kitap okuyamıyorum akşam saatlerinde huzursuz oluyor bebiş hâlâ.. hep de bende oluyor o nedenle inşallah bu ayın sonunda biter şu huzursuz saatlerEvet canım 10 Haziran 2019 doğumlu oğlum . Benimki de öyle çok konuşamıyor bu ara biraz hareketlendi ama baba gitti karga niloya falan diyor bide dedikçe de hoşuna gidiyor. Bende hep kitap okudum kartlar göstermiştim ama erkek çocukları için geç konuşur diyorlar o yüzden çok takılmadım şimdi kendi kendine bişeyleri duydukça tekrar ediyor . Arada bende heceleyerek bişeyler söyletmeye çalışıyorum ama yeterli ilgilenemiyorum. Sende kafana takma onlar herşeyi biliyorlar birden sökülürler.
Nasıl geldi size sıra acaba, benim kronik hasta 55 yaş üstü babam yeni olduBen yaptırdım ayın sonuna doğru da ikinci dozumu olacağım. Sinovac yaptırdım. Artık millet hamileyken bile oluyor. Aşıdan sonra direkt emzirdim. Bir sıkıntı olmadı. Antikor oluştuktan sonra süt sağıp saklamayı düşünüyorum.
Onları çok yaptım içim rahat ama kardeşi gelince düzen değişti ister istemez yetişmek mümkün olmuyor bazen araya 2 yaş ağlamaları hırçınlığı girince mecbur kalıyor babamız TV yeBol bol kitap oku birde resimli sözlük al eline TV de yok olsun hayatından bak nasıl konuşur
Sınovac sevmenin sebebi neydi canım ben de olacagım 15 gun sonra hala karar veremedımnBen yaptırdım ayın sonuna doğru da ikinci dozumu olacağım. Sinovac yaptırdım. Artık millet hamileyken bile oluyor. Aşıdan sonra direkt emzirdim. Bir sıkıntı olmadı. Antikor oluştuktan sonra süt sağıp saklamayı düşünüyorum.
Canım bebekte kabız diş macunu kıvamında oluyo, doktor söyledi bana da. Bizimki gibi katı olmuyo. Bizde dün fitille yaptırdıkKızlar bugün başımıza gelenler. Oğlum yine üç gündür kaka yapmıyor du banyo yaptıralım dedim banyo yaparken kakasını yaptı. Ama kızlar sanki biraz katı geldi bana gerçi bez de olsa fotoğraftakiler gibi gözükmezdi katı katı. Acaba kabız nasıl oluyor?
Şimdi canım gözümün önünde olduğu için sanki diş macunu kıvamında geldi ama sonra dağıldı. Beze yapmış olsaydı muhakkak ben onu öyle görmeye cektim diş macunu kıvamında internette resimlere baktım daha katıl gözüküyordu o yüzden önemsemedim. Peki kabız olursa ne yapacağız?Canım bebekte kabız diş macunu kıvamında oluyo, doktor söyledi bana da. Bizimki gibi katı olmuyo. Bizde dün fitille yaptırdık
Sinovac için randevu vermiyor sistem sadece biontech için veriyor ben de bu yüzden tereddütte kaldım biontecin yan etkisi daha fazla diyorlar herkes bi yorum yapıyorSınovac sevmenin sebebi neydi canım ben de olacagım 15 gun sonra hala karar veremedımn
Sınovac nasıl oldunuz peki randevusuzSinovac için randevu vermiyor sistem sadece biontech için veriyor ben de bu yüzden tereddütte kaldım biontecin yan etkisi daha fazla diyorlar herkes bi yorum yapıyor
Sağolun atlattık sayılık artık
Babam (58) ve arkadaşım(34) vuruldu bio çok memnunlar arkadaşım vuruldu ve hemen Corona oldu hiç belirtisiz atlattı ama oğluna(3) ve eşine bulastirdi onlar zor atlattıSinovac için randevu vermiyor sistem sadece biontech için veriyor ben de bu yüzden tereddütte kaldım biontecin yan etkisi daha fazla diyorlar herkes bi yorum yapıyor
Ben olmadım diğer arkadaşa yazdığınız yoruma cevap vermiştimSınovac nasıl oldunuz peki randevusuz
Emzirirken olmak tedirgin etti beniBabam (58) ve arkadaşım(34) vuruldu bio çok memnunlar arkadaşım vuruldu ve hemen Corona oldu hiç belirtisiz atlattı ama oğluna(3) ve eşine bulastirdi onlar zor atlattı
Canım merhaba benim oğlum da 26 ocak doğumlu. 3 aylık kontrolünde son ay 800 gram almıştı. Ilk aylar 1.2 ve 1 kg almıştı. Boyumuz aynı 64 cm.Merhaba anneler. Kızım 1 şubat doğumlu. Bugün hem rota aşısını yaptırdık hem de kontrolümüz oldu. Sağlıkocağı değişikliği yaptık. Tartı da sadece 100 gram almış görünüyordu. Şok oldum hemşire önemsemediben panik yaptım. Eşim gelişimiz algısı iyi dedi ama dedim ki bebeğim gelişimini kilosu gösterir kilo almayan bebeği yatırırlar bile beyni organları gelişmez. Abartmış mıyım ne? hop eski sağlıkocağına gittik 650 gram civarı almış. Mama ve meme birlikte gidiyoruz. Çok üzülmüştüm de şükür almış. Kilosu 6350 gram boyu da 64 cm olmuş minnoş kızımın çok şükür
Ben olmadım diğer arkadaşa yazdığınız yoruma cevap vermiştim
Emzirirken olmak tedirgin etti beni
Forumun ana sayfasina yazsan?Ben olmadım diğer arkadaşa yazdığınız yoruma cevap vermiştim
Emzirirken olmak tedirgin etti beni
Evet canım 2 oğlum var oyunarkadası olurlar umarım. Senin haziran 2019du yanlış hatırlamıyorsam büyük oğluş değilmi?
Benim 29 nisan 2019 doğumlu oğlum konuşmuyor halen o çok üzüyor beni dil terapistlerini takip ediyorum kart kitap vs hepsini çok küçük aylardan beri de yaptım ama malesef şu an pek yapamıyorum haliyle ve çok agresif bu ara umarım bu süreç de güzelce geçer.. adim adim seti almamıştım Uygar için mutlaka almayı düşünüyorum. İş başlasın maaşlar düzene girsin büyüğe de almak istiyorum adeda almıştım dikkat güçlendirme seti onu bitirdik♡
MaşAllah paşaya. Ben ilk çocuğumu 6 yaşında yaptırdım menenjit aşısını. 2 yaş sonrası için 1 do nimenrix 2 doz baxseroydu. 2 yaş altı doz daha fazlaydı. O nedenle kızıma 2 yaş sonrası yaptıracağım nasip olursa. Baxero da kolu şişmişti. Arkadaşımla birlikte yaptırdık onun çocuğunda da aynı oldu. Nimenrix 5 nedenden oluşan menenjitten koruyorsa mesela baxero da 5 farklı nedenden oluşan menenjitten koruyormuşCanım merhaba benim oğlum da 26 ocak doğumlu. 3 aylık kontrolünde son ay 800 gram almıştı. Ilk aylar 1.2 ve 1 kg almıştı. Boyumuz aynı 64 cm.
Bizde süt alerjisi olduğu için ben diyetteyim bu nedenle gelişimi ve kilo takibi bizim için de çok önemli. Bizim rota aşısı 7 nisan da olmuştu diğer aşılarla beraber. Bu hafta da doktorda nimenrix menenjit aşısı oldu. Doktor bir de bexsero asisindan bahsetti. Henüz yaptırmadım sana bir şey dediler mi?