2021 Şubat Anneleri

Tıbbi konuda söyleyecek bir şeyim yok ama iki oğlumu da deneyimledim çabuk iyileşme ve kötü etki bırakmaması açısından bebekken olması en güzeli. Bu oğlumu da kapanma birlikten hemen sonra yaptıracağım.
İki oğlun daha mı var 🤗🤗🤗

Arkadaşlar merhaba aranızda sünnet yaptıranlar karton bardak kordunuz mu direk bezi mi kapattınız kantaron yağı süreniniz oldu mu bide
Ben karton bardak kullanıyorum geçen perşembe oldu yarından sonra kullanmam bizimki klipsli yöntemdi 3 gün klips kaldi sonra çıkardılar
Hiçbir şey koymadım, direk bezi kapattım. Papatya suyunu sırıngaya koyup pipiye damlattım, 10 dk sonra aynı şekilde kantoronu damlattım.

Lokal yapıldı ve rahat geçti.
Hangi yöntemle yaptırdınız acaba cerrahi mi ben geçen hafta perşembe klipsli yaptirdim pazar günü klips çıktı bardak takıyoruz hala doktor rahatsız olmuyosa bi kac gün daha takılı dursun dedi banada

Selam kızlaarr bebeğim büyüdükçe kıyafetleri azalmaya başladı sizler nerelerden alışveriş yapıyosunuz?
Çok uzun süreli giyemedikleri için bir alta yada bi üste 70 80 lira vermek fazla geliyor bana
Tavsiyelerinizi bekliyorumm 😍😍
Ben geçen gün kotondan biseyler aldım çok uygundu fiyatları bak istersen
Ben 2. Ay kontrolüne gitmemiştim vakalar arttı diye. Bugün asmde aşı oldu ve oradaki doktor baktı genel durumu iyi çok şükür. 6 kg olmuş. 1400gr almış. Şuan sadece anne sütü içiyor çok şükür yetiyor. Sünneti sordum asmdeki doktor önermedi ama ben 6 ay içinde düşünüyordum bilemedim 🤷‍♀️
Gecen hafta 44 gunlukken yaptırdık neden onermedi acaba bisey söyledi mi hastaneden çıkarken çocuk doktoruda bana sünnetini yaptirin bebekken tavsiye ediyoruz ama lazerli olmasın dedi
Allah Allah neden önermedi acaba
Biz 7 günlükken yaptırdık bi tıkanıklık var mıydı bilmiyorım ama sünnetten sonra daha güzel işemeye başaldı sanki 🙃 sünnet olunca daha güzel büyüyorlarmış anneannem öyle söylemişti
Hemde büyüynce inan daha zor oluyor tecrübem yok ama gözlemlediğim kadarıyla
Evet bizdede aynisi oldu sünnet olunca daha bi tazyikli işemeye basladi ilk oglum 5 yaşında onu yaptirmamistik bebekken şimdi nasıl yaptircaz onu dusunuyoruz

Ben karton bardak kullanıyorum geçen perşembe oldu yarından sonra kullanmam bizimki klipsli yöntemdi 3 gün klips kaldi sonra çıkardılar

Hangi yöntemle yaptırdınız acaba cerrahi mi ben geçen hafta perşembe klipsli yaptirdim pazar günü klips çıktı bardak takıyoruz hala doktor rahatsız olmuyosa bi kac gün daha takılı dursun dedi banada
Lazer kesim oldu. Sünnet lazeriyle kesildi derisi. Bir şey de takmadık klips falan.

Lazer kesim oldu. Sünnet lazeriyle kesildi derisi. Bir şey de takmadık klips falan.
Klipsi biz takmıyoruz zaten dikişsiz sünnet diğer adı bizimkininde dikiş yok klipsle duruyo kesilen yer kendi kendine iyileşiyo sonra o klipsi cikariyo doktor 3 4 gün sonra lazer kesimi çocuk doktoru önermemisti bizede

Klipsi biz takmıyoruz zaten dikişsiz sünnet diğer adı bizimkininde dikiş yok klipsle duruyo kesilen yer kendi kendine iyileşiyo sonra o klipsi cikariyo doktor 3 4 gün sonra lazer kesimi çocuk doktoru önermemisti bizede
Neredeyse tüm çocuk doktorları erken sünnete karşı 🤷

Bu konuda net bi görüş birliği yok her şeyde olduğu gibi. Baksanıza yok erken dönemde yaptırmayın yok onu yaptırmayın bunu yapmayın🤔2 haftayı bulmadan antibotiksiz, bir şey kullanmadan hiçbir sıkıntı yaşamadan iyileşti hamd olsun, darısı yaptıracak arkadaşlara🙏
Sahi seyyav seyyav siz ne yaptınız?

Neredeyse tüm çocuk doktorları erken sünnete karşı 🤷

Erken olan her 10 bebekten 2-3 unde yapisiklik, deri uzamasi, buyudukce pipinin baska yone bakmasi gibi gibi sorunlar oluyormud o yüzden erken onermiyolar ki ben de oglumu erken sünnet ettiren bir anne olarak bu durumu yasayinca pisman oldum hatta bi daha oglum olursa asla erken yaptirmam demiştim ama iyilesme konusunda gerçekten erken yaptirmak velinimet ama piyango bize vurdu böyle tecrübe ettik bizde malesef.

Canım yaptırmadan önce bu egzama alerji şüphen hakkında mutlaka dra bahset onun yönlendirmesiyle hareket et. Her alerjik bebek reaksiyon gösterecek diye bir şey yok ama bahsettikleri kar zarar hesabında bana yaptırmamak daha mantıklı geldi. Ben menenjitin bir sürü tipi olduğunu ve yapılan aşıların o bi sürü tipte etkisinin olmadığını bildiğim halde türkiyede satılan a ve b tipini yaptıracağım, yaptırdım da ilk çocuğuma.
Tamam canım mutlaka bahsedeceğim. Son zamanlarda alerjik bebekler çoğalmış bunu tetikleyen bir şeyler de var mutlaka. Rabbim sağlıklı kararlar almamızı nasip eylesin.

Bu konuda net bi görüş birliği yok her şeyde olduğu gibi. Baksanıza yok erken dönemde yaptırmayın yok onu yaptırmayın bunu yapmayın🤔2 haftayı bulmadan antibotiksiz, bir şey kullanmadan hiçbir sıkıntı yaşamadan iyileşti hamd olsun, darısı yaptıracak arkadaşlara🙏
Bizde antibiyotik kullanmadık ilk gün calpol ve agri kesici fitil kullandık o kadar çok şükür iyileşmek üzere tabi bütün doktorların görüşü farklı ben lazeri neden önermedi bilmiyorum benim gittiğim üroloji.uzmanida 2 yöntem kullaniyodu biri cerrahi biride bu bizim yaptığımız ben lazerlite bakmak için internette araştırdım ama videosunu göremedim siz girdiniz mi yapılırken nasıl oluyo büyük oğlum daha sünnet olmadi geçen bi videoda gördüm o fazlalık deriyi yakıp cikariyo gibi biseydi dikiş yok klips yok o kadar

Bizde antibiyotik kullanmadık ilk gün calpol ve agri kesici fitil kullandık o kadar çok şükür iyileşmek üzere tabi bütün doktorların görüşü farklı ben lazeri neden önermedi bilmiyorum benim gittiğim üroloji.uzmanida 2 yöntem kullaniyodu biri cerrahi biride bu bizim yaptığımız ben lazerlite bakmak için internette araştırdım ama videosunu göremedim siz girdiniz mi yapılırken nasıl oluyo büyük oğlum daha sünnet olmadi geçen bi videoda gördüm o fazlalık deriyi yakıp cikariyo gibi biseydi dikiş yok klips yok o kadar
Aynen öyle fazlalık deriyi yukarı alıyor ve lazer cihazdır yakarak kesiyor, kokuyu hatırlıcam hep😂. Opr. Dr. Salih selman yaptı Sünneti. Allta bi dikiş vardı bir aya düşer dedi ama 2 haftada düştü, iz de kalmadı. Ama burda başka Bi arkadaş daha yaptırdı onun bebrğinde dikiş yokmuş, herhalde bebeği daha ufaktı benimkinden o yüzden dikiş atılmamış olabilir.

Bizde talihsizlik oldu, 23 nişana instagramdan randevu vermişti sonra o güne yasak geldi sonuçta doktor diye biz gittik kapı duvar kaldı öyle,

Tamam canım mutlaka bahsedeceğim. Son zamanlarda alerjik bebekler çoğalmış bunu tetikleyen bir şeyler de var mutlaka. Rabbim sağlıklı kararlar almamızı nasip eylesin.
Topkapı sarayındaki gürz gülle bunları kaldırabilen babayiğit türküler artık gdo sayesinde yok... Yediğimiz içtiğimiz hatta soluduğumuz havayla bile uğraşıyorlar. Gökyüzüne bakıyorum bulutlar hiç normal gelmiyor, yapay 😵 benim ürtikerim var. Kızımın da var sanırım, hoş artık ihtimal vermiyorum, son gittiğimiz doktor dometes yicek dedi, verdik zorla ilk defa yedi bütün vücutta kırmızı lekeler oluştu. Oğlan da senin dediğin gibi enseye yayılan egzama oldu, bazen beni emmek istemiyor zehir vermişim gibi istemiyor. Aşırı kaka yapıyor bir aydır ve yapışık... Zaten kuzenleri hep alerjik... Geçiyor 5 yaşa kadar dendiğinden üzülmüyorum takip etmek gerek sadece...

Şapkadan tavşan çıkarır gibi oğlan çıkıyor konuştukça demi 😂😂
Ama ne güzel maşallah size 3 çocuk yapana gıpta ile bakıyorum Allah yardımcıniz olsun🤲🏻
Allah Allah genelde doktorlar öneriyo insan ne yapacağını şaşırıyor gerçekten ama.ben iyiki erken yaptirdim ilerde bi sorun yasamazsak çünkü büyük oğlum ben sünnet olmicam diyo onu yaptirmamistik
Bilmem genellikle cerrahlar erken istiyor çocuk doktorları kabul etmiyor, bekleyin diyor🤷

Kizlar yarın aşılar var gerim gerim gerildim ....yasakta var ne olcak bilmiyorum 😩😢

Demek yalnız değilim Ben de emziriyorum ama sağ memeyi artık sündürmeye başladı tamamen emmiyor artık Sonra hep solu vermek zorunda kalıyorum. Pompa mı yapsam dedim ama bebekle aynı etkiyi yaratmayacaktır Cevap için teşekkür ederim kızlar Gonulmeyvesi Gonulmeyvesi ve Mugolata Mugolata 🥰

Ne demek canım bol bol sütümüz olsun inşallah 😊

X