Kızlar, ben bebeğime bi küçük beşik almıştım Ikea’dan. İki buçuk ayda iki buçuk saat uyumamıştır içinde. Sonunda dün Nuna ana kucağı aldım. şu ana kadar harika iş gördü. Sabah 9’dan 10 buçuğa kadar uyudu. Gündüz için bir rekor. Doyurdum, oynadım ve az önce yine uyudu. Kendi hareketlerine uyanıp yaygarayı basıyordu hep. Şimdi uyanıp uyanıp kendi kendine dalıyor. O beşiği aldığıma ve bu ana kucağını daha önce almadığıma pişmanım. Benimki gibi gazlı ve ağlayan bebeği olanlar için yararlı olabilir.
Anladım.. Onun çocuğu 1 ve 1 buçuk yaş aşılarından sonra otizm belirtileri gösterdi. Çocuk şuan 2 buçuk yaşında ve konuşamıyor hala. Birçok yere götürüyor çocuğu. Terapi, psikolog, rehabilitasyon, çocuk nöroloji. Aşıların etkileri demişler. O yüzden artık aşı vurdurmuyor.
Daha ayrıntısı var da kısaca bahsettim. Onun için benim de kafam karıştı biraz. Araştırmak istedim.
Ama yine de yaptırcam sanırım sonuçlarının riskini göze alamam.
Hiçbirini mi yaptırmıyorsun yoksa sadece özel aşıları mı?Rota asisi hafif atlatsin diye yapiliyor ama asi olup agir atlatan asi olmayip hafif atlatan bir cok çocuk var.
Aile hekiminde ki bebek hemsiresi ilk oglumda ben asi yaptirmak istemeyince "icindeki civadan dolayi boyle diyorsunuz evet otizim yapiyo ama cok cok dusuk ihtimal" dedigi günden beri hic birine olumlu bakmiyorum. Tabiki herkesin kendi bebegi her anne bebegi icin en iyisini arastirir bilir o yüzden en guzel kararı siz verirsiniz
Bak gece benimkide güzel emiyor ama gündüz çileden çıkıyorum resmenBaby sensory bir erken dönem bebek eğitim ve gelişim programı canım eğitim şartinstagram adresleri @babysensoryturkey
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
şarkılarla egzersizlerle danslarla bebeğin gelişim dönemine göre aktiviteler yapılarak süreç destekleniyor. Pandemi sağolsun uygun ücret ile online kurs var şimdi
korkma canım her çocuk bir olmuyor bizimki geçen hafta 2. Ay aşılarını olduğunda 2. Atak dönemindeydi şükür bir sıkıntı yaşamadık ne ateş ne ağrı elhamdulillahinşallah siz de rahat geçirirsiniz
gündüzleri ben de bu problemi yaşıyorum gerçi hiç mama vermedim ama gece emdiği gibi hapur şapur emmiyor ve emmediği için sürekli uyuyup uyanıyor 1 saat uyuyup 1 saat uyanık o arada tekrar süt üretemiyorum herhalde diye düşünmeye başladım
o huysuz saatlerde ne meme ne biberon istiyor hatta bazen mememi dövüyor bence anlamıyorum
Anlamayınca derdini de sinir stres oluyorum
Hiçbirini mi yaptırmıyorsun yoksa sadece özel aşıları mı?
Rota oldu mu peki oğlun? Nasıl geçirdi?
Bizde bugun olduk çok şükür bunu da atlattık.. ateş yok şuan ama huysuzluk başladı :)Evet 8 gün önce olduk
Aşı olurken ağladı tabi
2 bacak 1 koldan yaptılar
Sonra hemen uykuya daldı, gündüz iyidi ama gece biraz ateşi çıktı gibi huysuzlaştı bir çay kaşığı calpol verdik öyle uykuya daldı
Ertesi gün de yine gündüz iyidi ama gece ağlamaya başladı ateşi yoktu ama aşı yerlerinin ağrıdığını hissettim çünkü gebelikte tetenoz aşısı olduğumda kolum bi kaç gün sonra ağrımaya başlamıştı
O yüzden yine 1 çay kaşığı calpol verdim öyle uyudu
Sonraki günler iyidi şükür
Aşıdan sonra 3 gün banyo yaptırmadık hemşire öyle söyledi, o yüzden aşıya gitmeden banyo yaptırdık
Bu şekildeydi canım inşallah kolaylıkla atlatırsınız si
Ben 50 gün yapışık yaşadım ne yemek yiyebiliyordum ne tuvalete gidebiliyordum. Beşikteki sallamayı sevmiyordu. İlla kucakta aşağı yukarı sallayacaksın onu seviyordu. 2.el 4moms aldım. Müzik filan açınca çok şükür filan 15-20 dk onda duruyor. O sırada yemek yiyip tuvalete gidebiliyorum. Ben de başta korkmuştum sevmezse diye ama artık tükendim ve aldım. Şimdi keşke baştan alsaydım diyorumNe güzel ya masallah biz 4moms aldik bizim kiza ama mümkün değil o bile oyalamiyor valla park besigimiz vardi daha 1 kere yatmadi 3 aylık oldu sabaha kadar sallaniyor sabit yere koydummu yaygara kopariyor bakalim nereye kadar devam etcek boule
Allah kolaylık versin gerçekten insan bi yerden sonra çok zorlanıyor. İnşallah yakın zamanda düzeni oturur küçük kızınNe güzel ya masallah biz 4moms aldik bizim kiza ama mümkün değil o bile oyalamiyor valla park besigimiz vardi daha 1 kere yatmadi 3 aylık oldu sabaha kadar sallaniyor sabit yere koydummu yaygara kopariyor bakalim nereye kadar devam etcek boule
Dna kısmını açıkladım ben. Otizme neden olan şey dna olamaz. İçeriğinde bir ağır metal varsa o olabilir veya zaten otizm olacaktır ama aşıya bağlanmış olabilir. Allah şifasını versin inşallahAnladım.. Onun çocuğu 1 ve 1 buçuk yaş aşılarından sonra otizm belirtileri gösterdi. Çocuk şuan 2 buçuk yaşında ve konuşamıyor hala. Birçok yere götürüyor çocuğu. Terapi, psikolog, rehabilitasyon, çocuk nöroloji. Aşıların etkileri demişler. O yüzden artık aşı vurdurmuyor.
Daha ayrıntısı var da kısaca bahsettim. Onun için benim de kafam karıştı biraz. Araştırmak istedim.
Ama yine de yaptırcam sanırım sonuçlarının riskini göze alamam.
Yani benim görüşüm aşı olmaktan yana. Şu an bile aşı ülkeye gelsin diye ne kadar uğraşıyoruz. Kurtuluş yolu olarak görüyoruz. Koruyuculuğu az bile olsa aşı olmak gerekir diye düşünüyorum. Bağışıklığın gelişimi ve önemli hastalıklara karşı etkin savunma için önemli. Her ülkede aşı politikası farklı. Zaten coğrafyaya göre görülen hastalıklar da farklı olabiliyor. Mesela bizde el ayak hastalığı pek görülmüyordu bu nedenle aşılı değiliz. Suriyeliler ülkemize gelince bu hastalık etmeni bize taşınmış oldu ve aşılı olmadığımız için çocuklar bundan etkileniyor şuan. Yanlış anlaşılmasın aşı uygulamasındaki farklılıktan dolayı bu örneği verdimBu aşı mevzunu hiç detaylı araştırmadım. Annelik zaten çok zor iken bir de bu ikilemde bırakılmak beni yıpratıyor.Üçüne de yaptırdım,yaptırıyorum aşıları. Reddetmekte büyük vicdan yükü. Yaptırmayacak cesareti bulduğunuz kaynakları merak ediyorum yanlış anlamayın komplo teorileri sayfalarında da bu tür paylaşımlar aşı karşıtı insanlar çoğaldığı için merak ediyorum.
Demekki ayni hep, gece biraksa memeyi diye gozune bakarim uykumun arasinda, gunduzde resmen kavga ediyor memede, gece sut daha cok oluyor acaba gunduz az geldigi icin mi sinirlenip emip birakiyoBak gece benimkide güzel emiyor ama gündüz çileden çıkıyorum resmen
Elinden unvanları alınmış sözde doktorlari dinliyorlar geneldeBu aşı mevzunu hiç detaylı araştırmadım. Annelik zaten çok zor iken bir de bu ikilemde bırakılmak beni yıpratıyor.Üçüne de yaptırdım,yaptırıyorum aşıları. Reddetmekte büyük vicdan yükü. Yaptırmayacak cesareti bulduğunuz kaynakları merak ediyorum yanlış anlamayın komplo teorileri sayfalarında da bu tür paylaşımlar aşı karşıtı insanlar çoğaldığı için merak ediyorum.
Benim annem aşısız olduğu için çocuk felci geçirip bir bacağı engelli olmuş. Görümcemin oğlu 10 aylık vefat etti nedeni tam belli değildi ama boğmaca bile olmuş çocuk aşısız! Babamın kuzeni aşısızdı veremden öldü.Bu aşı mevzunu hiç detaylı araştırmadım. Annelik zaten çok zor iken bir de bu ikilemde bırakılmak beni yıpratıyor.Üçüne de yaptırdım,yaptırıyorum aşıları. Reddetmekte büyük vicdan yükü. Yaptırmayacak cesareti bulduğunuz kaynakları merak ediyorum yanlış anlamayın komplo teorileri sayfalarında da bu tür paylaşımlar aşı karşıtı insanlar çoğaldığı için merak ediyorum.
Prof dr Alişan yıldıran^ın videolarıBu aşı mevzunu hiç detaylı araştırmadım. Annelik zaten çok zor iken bir de bu ikilemde bırakılmak beni yıpratıyor.Üçüne de yaptırdım,yaptırıyorum aşıları. Reddetmekte büyük vicdan yükü. Yaptırmayacak cesareti bulduğunuz kaynakları merak ediyorum yanlış anlamayın komplo teorileri sayfalarında da bu tür paylaşımlar aşı karşıtı insanlar çoğaldığı için merak ediyorum.
Olabilir bilmiyırum çok bırakıyor şöyle emip bırakmıyırDemekki ayni hep, gece biraksa memeyi diye gozune bakarim uykumun arasinda, gunduzde resmen kavga ediyor memede, gece sut daha cok oluyor acaba gunduz az geldigi icin mi sinirlenip emip birakiyo
Arkadaş yaptırmayan var mı diyince detay vermeden yaptırmadım dedim. Alerji şüphem mevcut, bu yüzden yaptırmak istemedim, yaptırmadım da. Aşı karşıtı değilim...Bu aşı mevzunu hiç detaylı araştırmadım. Annelik zaten çok zor iken bir de bu ikilemde bırakılmak beni yıpratıyor.Üçüne de yaptırdım,yaptırıyorum aşıları. Reddetmekte büyük vicdan yükü. Yaptırmayacak cesareti bulduğunuz kaynakları merak ediyorum yanlış anlamayın komplo teorileri sayfalarında da bu tür paylaşımlar aşı karşıtı insanlar çoğaldığı için merak ediyorum.
2 -4 ya da 3-5 aylarda iki kere yapılıyor. Ben ikinci ayda 3 aşısı olduğu için 3-5 tercih edeceğimRota aşısı ne zaman yapılıyo kızlar. 50 günlükken kontrole gittiğim için 2. Ay kontrolüne gitmedik şuan 65 günlük ne zaman ve nasıl yaptırcaz bu aşıları