2021 Şubat Anneleri

Yaa bu akşam sekizde ne var bizimde en huysuz olduğu vakit akşam sekiz uyuyana kadar baya ağlıyor
15 günlükken başladı, hala devam ediyor. 3 ayı bitirdik 8de başlıyor uyuyuna kadar... Sütüm mü bitiyo oluyorum bu saatlerde atak matak bilmem ağlamadığı akşam yok.

15 günlükken başladı, hala devam ediyor. 3 ayı bitirdik 8de başlıyor uyuyuna kadar... Sütüm mü bitiyo oluyorum bu saatlerde atak matak bilmem ağlamadığı akşam yok.
Bizimkide 8 de başlıyor uyuyor diyorum yatıyor 20 dakika sonra yine ağlıyor. Böyle 3 kez devam ediyor uyuyana kadar ayakta gezdir gezdir omuzlarım ağrıyor sürekli

Bizimkide 8 de başlıyor uyuyor diyorum yatıyor 20 dakika sonra yine ağlıyor. Böyle 3 kez devam ediyor uyuyana kadar ayakta gezdir gezdir omuzlarım ağrıyor sürekli
Yeni nesil bebişler hep kolik gibi ya bizimki de 20 dk uyudu taam iftar saati sanki alarm kurmuş gibi uyandı başladı ağlamaya es geçmiyor o saati

Kızlar bu atak haftası atak zamanı falan diye yorumlar okuyorum bu tam olarak nedir yani bebeğimin atak zamanı olduğunu nasıl anlarım
Şuan 2 ay 7 günlük
Hemen hemen 7. Hafta atağı başlamış ya da başlayacak....

7 ila 9. haftalar arsında görülen büyüme atağı genellikle ilk atağa göre zorludur. Çünkü bu dönemde bebekte sıklıkla gaz sancıları başlar dolayısıyla daha huysuzlaşır, uykusundan sık sık uyanabilir. Aynı zamanda bu dönem bebeğin daha da hareketlendiği bir zaman aralığıdır.

Bebeğim iki gündür çok huysuz, emzirmek için alıyorum 4 dk zorla emiyor sonra tekrar aranıyor bugün tam 3 kere mama verdim mamayla sakinledi, süt sağmamım üstünede denk geldiği olduğu ama şöyle bi yapışıp emmiyor ya

Nedir o baby sensory canım sayfa adı nedir bi de ben de bskmak isterim
Baby sensory bir erken dönem bebek eğitim ve gelişim programı canım eğitim şart instagram adresleri @babysensoryturkey

şarkılarla egzersizlerle danslarla bebeğin gelişim dönemine göre aktiviteler yapılarak süreç destekleniyor. Pandemi sağolsun uygun ücret ile online kurs var şimdi
Asm sonunda aşı için aradı Perşembe günü gideceğim. 75 günlük oluyor o zaman. Korkuyorum huysuzlanmasından inşallah güzel geçer yakında da atak başlayacak ikisi kombo olmasa bari
korkma canım her çocuk bir olmuyor bizimki geçen hafta 2. Ay aşılarını olduğunda 2. Atak dönemindeydi şükür bir sıkıntı yaşamadık ne ateş ne ağrı elhamdulillah inşallah siz de rahat geçirirsiniz
gündüzleri ben de bu problemi yaşıyorum gerçi hiç mama vermedim ama gece emdiği gibi hapur şapur emmiyor ve emmediği için sürekli uyuyup uyanıyor 1 saat uyuyup 1 saat uyanık o arada tekrar süt üretemiyorum herhalde diye düşünmeye başladım

o huysuz saatlerde ne meme ne biberon istiyor hatta bazen mememi dövüyor bence anlamıyorum
Anlamayınca derdini de sinir stres oluyorum

Arkadaşlar rota virüs aşısını yaptırmayan var mı?
Yaptırcaktım bi arkadaşım kafamı çok karıştırdı. İçinde domuz dnası varmış falan fişman.
Yaptırmayıp virüse yakalanıp pişman olmam da var. Bilemedim

Ben daha yaptırmadım ama yaptıracağım. Aşıda dna olsa ne olacak? Ben biyoloji mezunuyum üstüne şimdi hemşirelik okuyorum son sınıftayım. Aldığım eğitime dayanarak şöyle açıklayayım, Vücuda yabancı dna girdiğinde vücut tepki verir ve onu parçalar. Sanmayınki gelen dna bize ekleniyor. Böyle bir şey yok. Şuan bir insana gen aktarımı yapamazsınız. Çünkü merkez bir dna olup oradan yönetilmiyor vücut. Her bir hücrenin dnası var, her bir hücre kendini yönetiyo. Hangi birine gen aktaracaksın da o gen seni değiştirecek? Hayal bile edilemez. Üstelik hücreler sürekli yenileniyor. Gen aktardığımız hücre kısa zamanda kaybolabilir. Bilimsel olarak böyle yani canım

Harikaymış hemen bakıcam teşekkür ederim canım etkili bir eğitim mi peki uygulayabiliyormusun

Anladım.. Onun çocuğu 1 ve 1 buçuk yaş aşılarından sonra otizm belirtileri gösterdi. Çocuk şuan 2 buçuk yaşında ve konuşamıyor hala. Birçok yere götürüyor çocuğu. Terapi, psikolog, rehabilitasyon, çocuk nöroloji. Aşıların etkileri demişler. O yüzden artık aşı vurdurmuyor.
Daha ayrıntısı var da kısaca bahsettim. Onun için benim de kafam karıştı biraz. Araştırmak istedim.
Ama yine de yaptırcam sanırım sonuçlarının riskini göze alamam.

Kızlar siz

Aynrn benimde aklıma geldi o
Tam iftar yapıyorum memeler sönüyo bi anda ama sanmam kntrol ediyorum sütün olup olmadığını

Yalnız değilmişim aksam 7 ile 9 arası sürekli ağlıyo. Bugun Bi ağladı sanki etini koparıyolar yavrumun ilk defa bu kadar korktuk

Ben uykusu geldiği için diye düşğnüyorum çünkü 5 30 gibi uyanıyo ikindi vakti, akşam 8 e kadar uyanık uykusu geliyor uyuyana kadar baya huysuz oluyor sonra 10 gibi uyluya dalıyor ama gece uykusa geçene kadar 2 3 kere bazen 5 kere uyandığı oluyor pış pışlıyorum geri dalıyo
Sanki yanında olup olmadığımı kontro eder gibi

Sağol canım bilgilendirme içinn

2. Ay aşısını oldunuz mu? Bebiş nasıl tepki verdi?
Evet 8 gün önce olduk
Aşı olurken ağladı tabi
2 bacak 1 koldan yaptılar
Sonra hemen uykuya daldı, gündüz iyidi ama gece biraz ateşi çıktı gibi huysuzlaştı bir çay kaşığı calpol verdik öyle uykuya daldı
Ertesi gün de yine gündüz iyidi ama gece ağlamaya başladı ateşi yoktu ama aşı yerlerinin ağrıdığını hissettim çünkü gebelikte tetenoz aşısı olduğumda kolum bi kaç gün sonra ağrımaya başlamıştı
O yüzden yine 1 çay kaşığı calpol verdim öyle uyudu
Sonraki günler iyidi şükür
Aşıdan sonra 3 gün banyo yaptırmadık hemşire öyle söyledi, o yüzden aşıya gitmeden banyo yaptırdık
Bu şekildeydi canım inşallah kolaylıkla atlatırsınız sizde

Ben yaptırmadım.
Kızlar siz

Aynrn benimde aklıma geldi o
Tam iftar yapıyorum memeler sönüyo bi anda ama sanmam kntrol ediyorum sütün olup olmadığını
Yok zaten olmasa fazla uyumaz. Geçen 11de yatırdım bi daha hava aydınlanınca uyandı. Ama o saatlerde emerken sanki meme reddi gibi ya da zehir vermişim gibi 2 çekiyor basıyor yaygarayı.

Kızlar, ben bebeğime bi küçük beşik almıştım Ikea’dan. İki buçuk ayda iki buçuk saat uyumamıştır içinde. Sonunda dün Nuna ana kucağı aldım. şu ana kadar harika iş gördü. Sabah 9’dan 10 buçuğa kadar uyudu. Gündüz için bir rekor. Doyurdum, oynadım ve az önce yine uyudu. Kendi hareketlerine uyanıp yaygarayı basıyordu hep. Şimdi uyanıp uyanıp kendi kendine dalıyor. O beşiği aldığıma ve bu ana kucağını daha önce almadığıma pişmanım. Benimki gibi gazlı ve ağlayan bebeği olanlar için yararlı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…