2021 Şubat Anneleri

Kızlar yarım saat önce basımdan gecen olayı anlatayım. Oğlumu uyanmış elini şap şup emiyordu acıkmıştı. Emzirdim emzirirken kaka yapto değiştim altını yatagına koydum hamakta yatıyor. Salladım biraz . Arkamı döndğm yatıyordum bi baktım değişik sesler gelıyor. Arkamı döndğm ki bşr sürü kusmuş agız içinde birkmiş burnundan dahi gelmiş nefes alamıyordu hemen kaldırdım kusmugu dısarı attı. Yatak üst baş her yerde vardı okadar kustu yani. O an uykuda olsam .Allah korusun Allah esirgesin evlatlarımızı. Eskiden yan yatırırdım şimdi yan yatsada sırt üstü düşüüo kafa yan durmuyor . Allah a emanetler . Asla derin uykumuz olmamalı. Ya mideyi üşüttü yada emzirdikten sonra sallamamddan dolayı oldu. Halen etkisindeyim. Dikkat etmek lazım.

Evet yaygın sebebi bilinmiyor da... Ben rahattım da bugünkü doktor rahatlığımı aldı birazcık. Rabbime emanet melek yavrularımız...
Sakral gamze kızımda da vardı 6 yasında şimdi Elhamdulillah bir sıkıntı sorunda yok . Cogu bebekte var fakrında değiller dedi doktorumuz. Hatta askere gittiginde öğrenen varmış öyle dedi.

Bizimde doğuştan sakral gamzemiz var. 5.gün dr kontrolünde usg ile bakıldı sorun görülmedi.normal dendi ama bnm içim pek rahat değil. Beklediğinden daha yaygın bir şey Ama büyüyünce geçer mi acaba?
Kızım 6 yasında o bölge minik cukurmş giibi kaldı kişinin buna kendinin farknda olması mümkn değil. Doktorumuz cogu kişinin özellklede erkeklerin bu durumu askere giderken sanırım kontrollerde işte öğrendiğini söyledi. Korkmayın hic bir sıkıntı olmaz Allahın izniyle

Ayyy çok geçmiş olsun canım benim de en korktuğum şeylerden ya o. Rabbim tüm evlatları korusunn

Çok geçmiş olsun ya, Rabbim korumuş. ben de çok korkuyorum, kusuyor benimki de. Dönmeye başladığından kafasının altına bebe yastığı koymaya başladım.

Bizim de öyle cnm. Gece maşAllah iyi gündüz yok. Ama şükür yine. Gündüz idare ediliyor da gece siniri bozuluyor insanın sabaha halimiz kalmıyordu
Ahh ahh bilmem mi bebek dediğin uyurmuş ilk oğlumdw zombi gibiydim
Haha bilimsellik uzak bize bu arada ben de zayıflayamadım diyeti devam ettiremedim kendime ayrı hazırlamaya zamanım olmuyor
Huzursuzsa mecbur ver cnm 1 çay kaşığı calpolü. Benim kızımda ilk ay aşısı huzursuzluk yaptı ya da atak zamanıydı bilemiyorum ikinci aşılar dokunmadı çok şükür
Bilirim o durumu oğlum çok kusarsı 2-3 kez 2 yaşından sonra tıkanıp koluma düştü yumruk atıp çıkardım kusmuğu o nedenle 5 yaşına kadar birlikte yattık. Allah esirgesin yavurularımızı inş.

Merhaba anneler. Dün uyku eğitimimiz gündüz elimiz de patladı saçma saçma uyudu. 30 dakika 10 dakika 1 saat falan.
Ama gece aynı saatte uykusu geldi kucağımda uyudu ben şok! Tabi yatağa gidince uyandı zilli.
Ben de yatırma çalışmalarına başladım daha koşa sürdü 30 dakika sürede uyudu. Gece bir kez kalktı sanırım hatırlamıyorum yanıma almışım bunu yapmamalıyım ama hatırlamıyorum ki kafam gidiyor. Sabah 6.30 da kalktı meme de 8 e kadar oyalandık. 10 gibi uyuttum 12 de kaldıracağım. Sonra ikinci uykuyu yaptırırım bugün. Gece de yine 22 gibi uyuturum.
Ama atak görünüyor Ufukta ve çok korkuyorum

Benimki de kendi uyumaya başladı biraz tabi emzik sallanma ve müzik destekleriyle ama ilk sabah uykusu 30 dakika oluyo sonra devam ettirmekistesem de etmiyo normal mi acaba bu

Ya bizim de gece uzun bi uyku olunca bugün ben de deniyim dedim, sizden cesaret alıp ama nerde sabah 8den beri uyanık. 10gibi uyuttum 10 dk olmadan uyandı, kaka yaptı şimdi yine emziriyorum bi daha denicem ben ilkinde belki tecrübesizlikle belki mizaç bu konuda çok müzdarip oldum, hoş hala uyumuyor diye gündüz uykusunu kaldırıyorum haftada 4 gün. Ufaklığı da bağır çağır hep gündüz gürültülü ortamda uyutuyorum.

Dün benim oğlumda da benzer bişey oldu. Kustuğunda kendisi hemen toparlanıyordu ama bu kez nefes alamadı. Halini düşündükçe hala içim sızlıyor. Dediğiniz gibi çok dikkatli olmak lazım hep. Allah korusun bebeciklerimizi

Benimki de 2-3 haftadır böyle 2 günde bir yapıyor ama ıkınmaları dediğiniz gibi 4-5 gündür var. Bakalım dün yapmadı. Bugün kaos yaşamam inşallah
Merhaba benim de oğlum 40 günlük 2. Gün yapmadı hala kakasını ve çok ıkınıyor gazı da var ama aklım çıkıyor onu öyle gördükçe sizde iyileşme oldu mu?

Benim kız gazını çıkartmazsam oyle oluyor canım çok oldu burnundan dahi geldiği çok gazlı olduğu için mutlaka çıkartmam lazım yoksa uyaniyor boğazına kusmuk geliyor.benim de aklımdaydı bu soru hala emzirip yatağa mi koyuyorsunuz yoksa gazi çıkarıp mi koyuyorsunuz

Benimki de kendi uyumaya başladı biraz tabi emzik sallanma ve müzik destekleriyle ama ilk sabah uykusu 30 dakika oluyo sonra devam ettirmekistesem de etmiyo normal mi acaba bu
Sabah bı ara uyuması lazım öğlenden önce, sonra öğlende bı uyumasi lazım, sonra ikindi -aksam üzeri bı uyumasi lazım ,sonra da gece uykusu öğlenin dışındakiler kısa aralikli oluyor genelde tabi gazı falan varsa ya da açsa uykuya gecis uzun sürüyor

Canım reflü yatağı mı alsan yanlarında yastıklar var yan yatırınca öyle kalıyo. Bayadır bende düz yatırıyodum korktum şimdi geçmiş olsun çok

Merhaba benim de oğlum 40 günlük 2. Gün yapmadı hala kakasını ve çok ıkınıyor gazı da var ama aklım çıkıyor onu öyle gördükçe sizde iyileşme oldu mu?

O mesajı yazdıktan sonra çok ağladı. Beni emmekte istemedi. Krize girdi resmen. Sıcak suya oturttum. Anlık rahatlama sağladı ama kakasını yapamadı. Suya mercimek tanesi kadar bir şey düştü. Aralıksız 2 saat ağladı. Masaj zaten yaptırmadı dokundurmuyordu kendine. Zeytinyağı verdim ama iş işten geçtikten sonra verince fayda etmedi tabi. Makatını uyardım, yağladım. Elimde fitil olsa yapacaktım ama yoktu. Babamdan istedim getirdi. Yarım gliserin fitil yaptım. Fitili yerleştirirken zaten baya bir gaz çıkışı oldu. 15-20 dk yine ağladı. 1 saat sonra kakasını yaptı. Yok böyle bir rahatlama. Tekim evde mahvolmuştum. Sonraki günlerde aynı şekilde devam etti. Gün içinde pusete oturtuyorum ya da yastığa ayaklarını geri çekerek biraz dik yatırıyorum. Akşama da yapmazsa direkt 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyorum. Her gün kaka yapmayınca akşamında çok huysuz oluyor. Böyle idare ediyorum. Bugün henüz yapmadı bakalım takipteyim. Bence makatını yağlayabilirsiniz. Ama devamlı uyarmamak lazım. Sürekli makatı uyararak yaptırmaya alışmasındansa zeytinyağı vermek daha doğru geliyor bana. Eğer mama alıyorsa suyunu biraz daha fazla hazırlayabilirsiniz. Benimki arada mama yiyor. Nutrikonfor veriyorum aslında ama yine böyle. Suyunu arttırıyorum bazen, öyle de kakasını yapabiliyor.

Benim oğlum da suyu çok seviyordu. 1 kez basını yıkarken su yuttu sanırım ondan beri ağlıyor

Benim kızımda hala kaka yapamıyor çok yıprandım artık yardımsız yapmıyor. 3 gün bekleyip müdahale ediyoruz ve sadece anne sütü alıyor, cerrah böyle devam ederse bağırsak filmi çekicem dedi

Bu da iyi birşey. Biz de destekliyoruz uykuya geçmesini. Zaten onu da zamanla öğreniyorlar. O 30 dakikadan sonra devam etse uzun uyur. Normal benim kızımda öyle dalarsa iyi uyuyor yoksa hemen kalkıyor pes etme sen
Evet sizin de uzun uykunuz var bence deneyin. Çünkü miniklerin uykusu düzenli olursa büyüklerle ilgilenme fırsatımız olur bizim de. Ben de gündüz uykusunu gürültülü yerde yatırmaya çalışıyorum ama sevmiyor sesi. Yine de pes etmeyeceğim inş 10 güne kadar oturur düzen devam edersek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…