2021 Şubat Anneleri

Asm bekleyin ya da siz arayın. En güvenli aşılar orada. Çünkü sürekli aşı sirkülasyonu olduğu için soğuk zinciri bozulmayan en taze aşılar olur orada.

2. ay aşıları açıldığı zaman yapılmaları lazım. Bozuluyorlar. O asm ye bağlı aynı aydaki bebekleri tek günde aşılıyorlar onun için. Önden tarih vermeleri gerekiyordu size. Bence bi arayıp sorun.

Canım kızımda gittiğim asm öyleydi unutturdular hep. Ben takvime göre asm danışmanını arayıp hemşireyle görüşüyorum bi de cep notları oluyor ordan whatsaptan yazabilirsin.
Yarın arayacağım kızlar
Bugün tam 3 aylık oldu oğlum, 6250 gr olmuş hamd olsun.. Kalça usgde problem yok. Kuyruk sokumu çift çatal y şekilde, sarkal gamze deniyor buna bebeği böyle olan var mı aranızda? Doğduğunda dr gamzeli popo ciddi değil sizin bebeğinizdeki demişti, bugün doğan 3 bebek böyle demişti. Hoş ben de adı gamze olan şeyin neyi kötü olsunki mantığındayım🤣Bugünkü kontrolde sordum yine şu an bi problem yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor dedi, her kontrolde bakılır dedi.
Benim bebeğim de öyle ama bir sorun yok dediler

Bugün tam 3 aylık oldu oğlum, 6250 gr olmuş hamd olsun.. Kalça usgde problem yok. Kuyruk sokumu çift çatal y şekilde, sarkal gamze deniyor buna bebeği böyle olan var mı aranızda? Doğduğunda dr gamzeli popo ciddi değil sizin bebeğinizdeki demişti, bugün doğan 3 bebek böyle demişti. Hoş ben de adı gamze olan şeyin neyi kötü olsunki mantığındayım🤣Bugünkü kontrolde sordum yine şu an bi problem yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor dedi, her kontrolde bakılır dedi.
Öyle olsa anlardım dim😂 bizim bu cuma sünnet var stresliyim insan bilmeyince stres olmuyorbence ilk oğlumdan bildiğim için o an yanında duramamaktan korkuyorum, maşallah kilosu iyi gidiyor annesi

Uykudan bahsetmişsiniz kızlar. Bizimkinin şuan hiç düzeni yok. Gece uyuyoruz ama birlikte. Gündüz de uykusunun geldiğini anlayınca uyutuyorum. Ama şu saatte yatar bu saatte kalkar diyemem. Şuan bi düzeninin olması mı lazım? Olcaksa nasıl sağlıcam?
Uymayan bebek ne yapsak uyumaz da bebekler bu dönemde 1.5 2 saat uyanık kalıp uyumaları gerekirmiş

Birlikte banyo yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz deneyin bence. Bebeğinizi göğsünüze yaslayın. Yavaş yavaş sırtına su değsin. Sonra tüm vücudunu ıslatın. Yavaş yavaş severek yapın. Onunla konuşun. İsmini söyleyerek .... suyu çok seviyor, su çok güzel, hep banyo yapsam, suyla oynamak çok güzel gibi şeyler söyleyin. Maksat suya alışması. Bi kaç sefer böyle sabunsuz şampuansız deneyin bence. Bi de bezini değiştirirken ne kullanıyorsunuz? Altını yıkamakta suya alışmasını kolaylaştırıyor. Ilık suyla yıkayarak bezini değiştirin bence. Tabi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum belki öyle yapıyorsunuzdur zaten.
Ben eline koluna bisey olursa diye cok korkuyorum hep ananesi yikardi, simdi o gidince babasiyla yikiyoruz, altini hic yikamadim, siliyorum hep kaynatilmis su ve pamukla, sizden cesaretle muslukta yikadim, babamiz korkuttu ya kayar duserse diye, yatagin ustunde kuvetinde yikiyoruz yine, beraber dusa girmeyi deniycem, tesekkurler

Uymayan bebek ne yapsak uyumaz da bebekler bu dönemde 1.5 2 saat uyanık kalıp uyumaları gerekirmiş
Cnm benim kardeşim sağlıkçı yenidoğan bebek 16 saat uyur zaten sen nasıl yoruluyorsun diyor 🤣🤣
Uyumuyor anam uyumuyor benimkiler. Gerçi kızım nur nimet oğlum 6 saat uyurdu 18 saatte ağlardı 🤣🤣

Cnm benim kardeşim sağlıkçı yenidoğan bebek 16 saat uyur zaten sen nasıl yoruluyorsun diyor 🤣🤣
Uyumuyor anam uyumuyor benimkiler. Gerçi kızım nur nimet oğlum 6 saat uyurdu 18 saatte ağlardı 🤣🤣
Gece iyi ama gündüz benim oğlum da hiç uyumuyor. Yatırdığım gibi arkamdan uyanıyor.bazen abilerinine sadece ekmek zeytin verebiliyorum tek elimle.

İlk oğlum aynı dediğiniz gibi gram uyku uyumadığı için bunu öpüp başıma koyuyorum. En azından gece dinleniyorum.

Bazı bebek için ne yapsan olmadığını biliyorum. Yine de artık düzelmeye başlayacaklar bu aylardan sonra. Uyku hazırlığı için akşam 8den sonra mesela bebekle iletişime geçmemenizi öneririm. Gülse de konuşmayın(buna karşı koymak çok zor olsa da :) ) uyandığında hemen ışık açmayın hareketli ortamdan uzak utun. Mıkırdanırken emiyorsa hemen emzirin geri dalsın ya da sallıyorsanız gözleri açmadan sallayın uykusu uzar. Gece uykusundan önce bir kaç saat uyanık tutun yorun, yıkayın masajını yapın. Artık nasıl alışırsa öyle gidecek. Erken gece uykusuna geçirebilirseniz rahat edersiniz. Kendinize vaktiniz kalır.

Arkadaşlwr oğlum 5400 -5500 falan molfix pure soft kullanıyoruz, 3 numara kaç adetli almak lazım yardımcı olur musunuz

Çok sağolun cevabınız için 🥰 Dün doktora gittik üriter olmuş dedi mustelanın şampuanı ve vücut nemlendirici kremini verdi. Dün yıkadım kremledim mucize gibi bugün neredeyse hiç bir şey kalmadı umarım bir daha tekrarlamaz 🙏🙏
Olmaz inşallah çok sevindim geçtiğine. Sağlık sorunu vermesin Rabbim miniklere.

Öyle olsa anlardım dim😂 bizim bu cuma sünnet var stresliyim insan bilmeyince stres olmuyorbence ilk oğlumdan bildiğim için o an yanında duramamaktan korkuyorum, maşallah kilosu iyi gidiyor annesi
Anlardın ya bariz y şeklinde oluyor çatalı🥰 kolay atlatırsınız inşallah sakinleşiyor doktoru asistanı karnının orda bi yere hafiften vuruyor sakinleşiyor. Geçen ay az almıştı bu ay ben de o da kilo almışIZ🤣

İlk oglumda yenidoğankeh olmuştu beslenememiş, bu oğlumdada geçen hafta oldu 2.5 aylıgız artık bu dönemlerde beslenme kaynaklı olmazmış, tekrarı olursa tahlil vermek gerekirmiş
Öylemi ya.. ben de doktoruna yazdım ama devam etmezse tahlile gerek yok demişti bu nedenle bende tahlil yaptırmadım:KK43:

Selam kızlar dün 2 aylık aşılarımızı olduk asm de
Akşam yatma vakti huzursuz oldu hafif ateşi vardı calpol verdim 1 çay kaşığı
Yine şuan huzursuzlsştı sürekli emiyor normalde bu kadar uzu süre emmez
Ateşi yok ama acaba kolu mu ağrıyo bilemedim yine versem mi ilaç

Sizin nasıldu 2.ay aşı sınrası

Anlardın ya bariz y şeklinde oluyor çatalı🥰 kolay atlatırsınız inşallah sakinleşiyor doktoru asistanı karnının orda bi yere hafiften vuruyor sakinleşiyor. Geçen ay az almıştı bu ay ben de o da kilo almışIZ🤣
Önemli birşey değilse sıkıntı yok o zaman :) inşallah ya eve gelince abiden korkuyorum, bizimde şükür kilo alımı oturdu, bende 2 kilo aldım😭

Bizimde doğuştan sakral gamzemiz var. 5.gün dr kontrolünde usg ile bakıldı sorun görülmedi.normal dendi ama bnm içim pek rahat değil. Beklediğinden daha yaygın bir şey Ama büyüyünce geçer mi acaba?

Önemli birşey değilse sıkıntı yok o zaman :) inşallah ya eve gelince abiden korkuyorum, bizimde şükür kilo alımı oturdu, bende 2 kilo aldım😭
Bilmem ki bugünki doktorun verdiği cvp rahatlığımıı aldı benim, yoksa ben de rahattım bu konuda. Görsel olarak farklı olsa da bi sıkıntısı yok delik olmadığı için.
Bizim cadı bir şey yapmadı, hatta o dönem uysaldı da kardeşe karşı. Rabbim kolaylığını verdi, seninkine de verir inşallah. Bana üstüne yüzükoyun bile yatırabilirsiniz, burdan gidince banyo yaptırabilirsiniz demişlerdi, hatta denize bile girer dedi🤗ben yine de 4. Gün banyo yaptırdım. Hiç stres olma insanın içi gidiyor bizimki girmeden başka bebişlerin sesine ağladım. Ama benimkinde tutmaya yardım edecek kadar cesaretliydim 🙏

Son düzenleme:
Bizimde doğuştan sakral gamzemiz var. 5.gün dr kontrolünde usg ile bakıldı sorun görülmedi.normal dendi ama bnm içim pek rahat değil. Beklediğinden daha yaygın bir şey Ama büyüyünce geçer mi acaba?
Evet yaygın sebebi bilinmiyor da... Ben rahattım da bugünkü doktor rahatlığımı aldı birazcık. Rabbime emanet melek yavrularımız...

Bilmem ki bugünki doktorun verdiği cvp rahatlığımıı aldı benim, yoksa ben de rahattım bu konuda. Görsel olarak farklı olsa da bi sıkıntısı yok delik olmadığı için.
Bizim cadı bir şey yapmadı, hatta o dönem uysaldı da kardeşe karşı. Rabbim kolaylığını verdi, seninkine de verir inşallah. Bana üstüne yüzükoyun bile yatırabilirsiniz, burdan gidince banyo yaptırabilirsiniz demişlerdi, hatta denize bile girer dedi🤗ben yine de 4. Gün banyo yaptırdım. Hiç stres olma insanın içi gidiyor bizimki girmeden başka bebişlerin sesine ağladım. Ama benimkinde tutmaya yardım edecek kadar cesaretliydim 🙏
Allaha emanetler sıkma canını, sünnet eminim rahat geçiçek ya, bende banyo yaptırıp götüreyim 2-3 gün yıkamam, insan o an mecbur cesaretleniyor

X