2021 Şubat Anneleri

Genelde esimle yikiyoruz sobayi yakiyorum onceden, banyoda tek yikayinca daha az agliyor ama babasi istemiyor banyoda yikanmasini, ayaklarini suya batiriyorum yavas yavas alissin diye , baslayinca aglamaya susmuyo

Genelde esimle yikiyoruz sobayi yakiyorum onceden, banyoda tek yikayinca daha az agliyor ama babasi istemiyor banyoda yikanmasini, ayaklarini suya batiriyorum yavas yavas alissin diye , baslayinca aglamaya susmuyo
Benim başta aglıyordu şimdi daha iyi annenin de gerilmemesi lazım. Bir de şarkı söylüyorum benim sakin oldgumu anlıyor, elimi vucudunda gezdiriyorum önce suyla hemen yıkmaya girişmiyorum. Ayaklarını ellerini şap şap sıya vuruyom oyunlaştorıyprum. Ama bazı bebekler neyapsanda suyu sevmıyor misal kızım. Bebekkende aglardı halen daha banyoya girmemek için direnir. Korkar sudan

O aglayinca geriliyorum biraz, bir an once bitsin istiyorum, hizlica kopukleyip duruluyorum, ki bazen hic sampuansiz sadece su dokuyorum, babay spa ya goturcem ama korkuyorum aglarsa durmazsa diye, sanirim sevmiyor suyu, ellerini fileden bi tutuyor inan zor ayiriyorum ,

Kizlar bebisleriniz banyoda agliyor mu?
2 aylik olduk, her banyoda cok agliyor
Yikayip giydirmek zulum gibi, masaj, krem hic yapamadim daha, gozunu yumuyo agliyo ciglik cigliga
Benimki suyu çok seviyor. Ağlarken yıkanacağını anlayınca susup gülümsemeye başlıyor. İnşallah böyle devam eder. Fileli küvette yıkıyoruz babasıyla. Bir iki kez eşim yüzünü bol suyla yıkamak istedi o zaman çok sinirlendi ve ağladı.

Birlikte banyo yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz deneyin bence. Bebeğinizi göğsünüze yaslayın. Yavaş yavaş sırtına su değsin. Sonra tüm vücudunu ıslatın. Yavaş yavaş severek yapın. Onunla konuşun. İsmini söyleyerek .... suyu çok seviyor, su çok güzel, hep banyo yapsam, suyla oynamak çok güzel gibi şeyler söyleyin. Maksat suya alışması. Bi kaç sefer böyle sabunsuz şampuansız deneyin bence. Bi de bezini değiştirirken ne kullanıyorsunuz? Altını yıkamakta suya alışmasını kolaylaştırıyor. Ilık suyla yıkayarak bezini değiştirin bence. Tabi nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum belki öyle yapıyorsunuzdur zaten.

Bana da bu seriyi tavsiye etti. Bugün ayrıca çocuk doktorundan randevu aldım bakalım o ne diyecek
Stelatopia serisini ben kullanıyorum oğluma. Bahsettiğiniz gibi isilik tarzında başladı sonra şiddetli egzamaya çevirmişti. Mustelanın bu serisini günlük bakım olarak kullanın fakat coresatin pembe olanı ile vrsa bölgesel atakları geçirebilirsiniz. Kremin yan etkisi olmasa da Doktorunuza danışın tabi.çok geçmiş olsun.

Çok çok yavaş hareket edin. Oğlum suyu seviyor ama azıcık hızlı çıkarayım üstünü ya da banyoda tutarken sert hareketim olduğunda korkma refleksini yapıyor. Gözlerini gözümden ayırmıyor tedirginliğini hissettiriyor. Siz rahat olun önce. Arkadaşların dediği gibi beraber banyo yapın hayek gibi emzirin bi yandan güvende hissetsin teninizde.

2. Ay aşılarını özelde yaptıranlar ücret ödediniz mi? Asm arayacağız dedi hala aramadı özele mi gitsem diye düşünüyorum

3 ay doldumu canim
1 şubat doğumlu cnm. Az kaldı. Çocukta ışık gördüm de ondan başladım
Nasıl yapıyosun ayrıntıları anlatır mısın canım gerçi bizimki daha uyumayı bilmiyo ama olsun fikir olsun yine de
Evet Cnm senin durum farklı. Ben oğlumda denemedim bile nerde nasıl uyursa uyusun yeter ki uyusun derdim kızımda umut gördüm de başladım. Bir kere uzun uykusu vardı. Saat 1 gibi uyuyup sabah 6-7 gibi kalkıyordu. Dedim ki erken uyusun erken kalksın napayım. Sahurda otururuz.
Saat 22 ye doğru loş ışıklı odaya götürdüm. Meme verdim önce ağladı mızırdandı uyumak istemedi. Sakinleştirip tekrar meme verdim ortamı bozmadan. Baktım durmuyor mama verdim. Zaten mama yiyen bir bebek. Yine mızırdandı pes etmedim. Emzik verdim emdi fırlattı. Tekrar meme verdim sızdı bu defa. Sanırım 23.30 -24 ü buldu. Bugün 21 de başlayacağım uyutma çalışmasına çünkü uğraştırıyor. Yatak odasında benim yatağımda uyumuştu. Eşim de gececiydi kızımla yattık. Sahura alarm kurdum ama kalkamadım. Sabah 8 de uykuyu bitirtirim dedim. Kendisi 6.30 da kalkıp emdi oynadı uyudu. 8.30 da tamamen uyandı. Gündüz de 2 kere 2 saat uyuturum dedim ama başarılı olamadık onda. Sanırım gündüz de bir kere uyutacağım. Saat 12 gibi uyudu hala uyuyor. 14 de uyanır daha da uyutmam. Gündüz uykusunu televizyonlu odada hamakta uyutuyorum gürültülü ortamda. Çok ağlak zor bir bebek değil biraz zorlayınca pes ediyor.

2. Ay aşılarını özelde yaptıranlar ücret ödediniz mi? Asm arayacağız dedi hala aramadı özele mi gitsem diye düşünüyorum
Asm bekleyin ya da siz arayın. En güvenli aşılar orada. Çünkü sürekli aşı sirkülasyonu olduğu için soğuk zinciri bozulmayan en taze aşılar olur orada.

2. ay aşıları açıldığı zaman yapılmaları lazım. Bozuluyorlar. O asm ye bağlı aynı aydaki bebekleri tek günde aşılıyorlar onun için. Önden tarih vermeleri gerekiyordu size. Bence bi arayıp sorun.

Gündüz bi kere az değil mi 16 gibi tekrar uyusa 18 de kalksa 20 de gece uykusu

Çok sağolun cevabınız için Dün doktora gittik üriter olmuş dedi mustelanın şampuanı ve vücut nemlendirici kremini verdi. Dün yıkadım kremledim mucize gibi bugün neredeyse hiç bir şey kalmadı umarım bir daha tekrarlamaz

Gündüz bi kere az değil mi 16 gibi tekrar uyusa 18 de kalksa 20 de gece uykusu
Uyumaz Cnm çok uykucu bir bebek değil. Eğer erken uyusaydı planım öyleydi. 10-12 14-16 yapacaktım da uyumadı maalesef. Bugünkü n saat deniyoruz bakalım. Normalde saatsiz rastgele yarımyamalak uyuyordu.

Canım kızımda gittiğim asm öyleydi unutturdular hep. Ben takvime göre asm danışmanını arayıp hemşireyle görüşüyorum bi de cep notları oluyor ordan whatsaptan yazabilirsin.

Bugün tam 3 aylık oldu oğlum, 6250 gr olmuş hamd olsun.. Kalça usgde problem yok. Kuyruk sokumu çift çatal y şekilde, sarkal gamze deniyor buna bebeği böyle olan var mı aranızda? Doğduğunda dr gamzeli popo ciddi değil sizin bebeğinizdeki demişti, bugün doğan 3 bebek böyle demişti. Hoş ben de adı gamze olan şeyin neyi kötü olsunki mantığındayımBugünkü kontrolde sordum yine şu an bi problem yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor dedi, her kontrolde bakılır dedi.

Uykudan bahsetmişsiniz kızlar. Bizimkinin şuan hiç düzeni yok. Gece uyuyoruz ama birlikte. Gündüz de uykusunun geldiğini anlayınca uyutuyorum. Ama şu saatte yatar bu saatte kalkar diyemem. Şuan bi düzeninin olması mı lazım? Olcaksa nasıl sağlıcam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…