2021 Şubat Anneleri

Hala uyuyamadım ama hep o davulcu yüzünden 😒 çocuğumu erkenden uyandırdı emzirdim sonra sahura kalkamazsam diye korktuğuma uykuya dalamadım, sahuru yapınca ha şimdi ha birazdan uyanır derken uykuya dalamadım üzerine yavrumun uzun uyuyası tuttu, uyandı emzirdim, derken diğer göğüs rahatsız edince sağmak zorunda kaldım ve bu saat oldu gece 1.30dan 2.30 a kadarli 1 saatlik uykuyla duruyorum ama bebek 22.30dan beri uyuyor arada ufak kesintilerle 🤦🏻‍♀️

Kizlar oğlum günde bazen gün aşırı kaka yapıyor bu sorun değil ama kakası çok sıvı pütüru neredeyse hiç yok nette ishal yazıyor ama ne ateş ne kusma var ....ne yapsam doktora gitmeyi hiç istemiyorum ☹️

O ayının gerektirdiği bişey canımm elini emiyosa sevin bebeğin büyüyo demektir 😍

Ay dil çiğneme diş belirtisi mi ?? Bizimki de çiğniyo ara sıra
Öyle derler bizimki bu ara baya salyalandı da sanki erken gibi geliyor belki hazırlık yapıyorlardır 🥰 ellerini emerken çok sevimli oluyorlar da işte analık hemen aç mı onu düşünüyorum 😍

Evet bizimki de öyle keyifle yapıyor, emziği atıyor sırf bu işi yapmak için🤗 hem de Ne küçük adam o🥰 tşkr ederiz. Aralıklı tuttuğum için pek bi değişim olmadı sütte ama ben iyi hissetmiyorum, başım tutuyor. Uykusuzluk baş ağrımı arttırıyor.
Maşallah bende sütten korktuğun için hiç deneyemedim anneme iftara gittiğim gün denemeyi düşünüyorum hem çocuklara bakarlar hemde hazır sofraya giderim 😂 başağrısı da çok kötü oluyor Allah yardımcın olsun benimde her Allah’ın günü ağrıyor uykusuzluk yorgunluk stres ne ararsan bizde.
Yok canım takviye almıyorum sürekli yeşillik ve su içiyorum. Evet çok yoruluyorum bende iş+çocuk+bebek+iftar+ ayağı sakat bir koca inan çok zor ama hamdolsun diyip devam ediyorum 😢 H heyecanli_anneee
Allah yardımcımız olsun canım bende aynı senin gibiyim gün içinde oturduğum sayılıdır öyle böyle zaman geçicek de işte 🤷‍♀️
Bizimki de elini emiyor niyeyse benim hoşuma gidiyor 🤣🤣
Bende çok seviyorum bide zevkli zevkli emiyorlar 😂

Vallahi çok zor ben 2 çocuk olunca bu kadar zorlanıyorum 3te nasıl olur tahmin edemiyorum.. çamaşır yıkamak toplamak yerleştirmek dert bana diyor ki beyefendi balkonda kalmış askılık bakalım ne zaman alacakmisim kaldiracakmisim oradan?? Fırsat olmuyor ki olsa da herseye neden biz yetiniyoruz.. Eve gelen temizlikçiye laf asla beğenmez.. kendi yapsa 2 saat surat çekersin.. şunu özledim; kendi evimde istediğim zaman dağınık istediğim zaman toplu olmayı dağınık diye laf söz duymamayı; keyif yapmayı özledim. Sanki benim değil ev hep bir diken üstünde olma durumu çok can sıkıcı.. dağınık beyler de zordur ama titiz obsesif de ömür törpüsü..:KK43:
ben de o kadar yıprandım ki. Evde küçücük bir böcek çıksa benden biliyor. Her yemekten sonra masa altını süpürsen gelmez böcek diyor 😬 Ben temizlik yaparsam onu mutlu edebiliyorum bir tek.
İki güne bir toz alıyorum, her gün alsan hiç tozlanmaz diyor🤯 beni de bilen bilir herkesin yaptığını yemem içmem, çarşaflarında yatamam, telefonuna kumandasına dokunamam,mutfağımda kontrolüm dışında bir şey pişirilmesine içim sinmez.Ama eşime benim temizliğim yetmiyor. Dış kapı ağzına koyduğu damanacanayı getirip mutfağa koyuyor ben deliriyorum ama çekmecesinde tornavidayı bulamadı diye o bizi delirtebiliyor. Öyle de tutarsız bir takıntı.
Allah yardımcımız olsun. Gerçekten çok zor böylesi.

:KK43: yaa çok üzüldüm şimdi, en nefret ettiğim şey çocuğum özgür büyüsün korkmasın çekinmesin istedim hep. Bizimki aslında titiz bile değil ben ondan çok daha temizim hersey koyduğu yerde duracak kendini düzen abidesi sanıyor. Peki dengeyi nasıl sağlıyorsun çocuklara bişi söylediği zaman kızıp saldırsan düzelme olmuyor mu
Bazısı çocuktan sonra alışıyor. Belki senin eşin kabullenir bazı şeyleri. Çocuklara çok uyarı yaptığında psikologların bununlailgili paylaşımlarını gönderiyorum. Haklısın tamam dikkat edeceğim diyor. Ama kendini yönetemiyor. Ben de dengeyi sağlayamıyorum çünkü o daha çok söylenmesin, bana da bulaşmasın diye çocukları ben baskılar oldum farkında olmadan. Çünkü sen rahatsın da ondan böyle dağınıklar diyecek bana.

N

Bu ara bi ben degilim demekki, goresim gelmiyo adami, cok yoruyomus bebek , aglayinca basi agriyomus, gece bi kere kalkmaz, sabah 6 da uyanir bebek alir diger odaya gecerim , uyur beyfendi, arada bi kucagina alir aglayinca da acikti bu diyip verir, yoruyomus bebek onu ve bunu diyen adam ramazan sonrasi bi bebek daha yapalim, o doguncaya kadar bu 1 yasina girer dedi ben sok heralde delirmemi istiyor, ama ev temiz, elimden geldigince yemek var, bebek hep ustumde bende ona kolay gibi geliyor heralde 2 gun haftasonu dayanamiyor, bundan sonra gece her seferinde kaldircam, su getir , bez getir , vercem kucagina bebegi sustursun diye ama tutmayi bile beceremiyor ki, gorsun uykunun bolunmesi nasil oluyor
Öyle çocuk bakılırsa tabi ki adam ikinciyi üçüncüyü hepsini ister. Kaldır sen geceleri ama güzel güzel 😬 ben kaldırıyorum salla bebeği bez getir aaa poposu çok fena krem getir kalk diğer oğlana bak üstü açık mı diye. Yalnız benim eşim gece olanları unutuyor hiçbir şey hatırlamıyor 🤣🤣
Herkes eşinin dağınıklığından şikayetçi ben de düzen temizlik takıntısından şikayetçiyim☹️ 10 yılda beni obs yaptı kendi gibi. Bir yerde toz kir görecekte surat asıp küsecek diye diken üstünde yaşıyorum.
Ben bazı takıntılarım için psikoloğa gittiğimde bana dedi ki evladının yanında belli etme senden ona geçer. Doğru benim bazı takıntılarım annemden geçti bana. Eşin tedavi olsun. Be demek çocuk tv karşısında keyif yapmayacak, ne demek evinde diken üstünde olacaksın! Kendi hastalığını kabul edip tedavi olsun. Titizlik başka hastalık başka. Psikoloğa gittiğimde bir form vermişti doldurmam için. Formda eşinizin durumuna uygun çok fazla soru vardı.
KIzlar bebeğinizin el emme durumu nasıl? Benimki emdikten sonra bile el emiyor bezleri iyi ama sütüm biraz azaldı doymuyor mu anlamadım . Huzursuzluğu da yok aman aman bilemedim 🤷‍♀️ çocuk bakma kısmında en sevmediğim kısım emzirmek galiba çok stresli geldi mi gelmedi mi yetti mi yetmedi mi 🤦🏼‍♀️🙄
Cnm benim kızım hem emiyor hem mama yiyor. Aç değil yani ona rağmen elini yumruk yapıp sokuyor ağzıma şap şup emiyor. Aç olsa ağlar da bence
Doğumdan sonraki saç dökülmeleri için önerisi olan var mıdır ya? Saçlarımı ellemeye korkar oldum :KK43: ( daha önce konu olduysa kaçırmışımdır bebekten pek fırsat bulup düzenli takip edemiyorum maalesef)
Solgarın b vitamini saç dökülmelerimi bitirdi. Sütte yapıyormuş ben onu tam fark edemedim ama belki yapıyordur
Mal paylaşımını girince asıl en çok çirkinleşiyorlar. Bnmki de öyle olacak biliyorum 😡 insan üzülüyor bu kadar yaşanmışlık var bu kadar emek var... Hem ilk çocuk hem de çocuk diye öldü tüm arkadşlarmz şahit. Hamileliğimde hiç ilgilenmedi.dediler ki yok erkekler doğunca anlar.tmm dedim.e doğdu yine anne aşkı yüzünden oğlunu bıraktı. Hyr ona da dedim bu çocuğu sanki ben başka birinden yaptım😡🤷🏻‍♀️ gün içinde kaç kez aklına geliyor acaba bir çocuğu olduğu? Sadece oplum nasıl fotoğraf yolla bu kadar! 😡Çocuğuna nasıl düşkünleşir bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

İnşallah cnm hepsini ıslah etsin Allahım şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine...🤲
Yaptıklarını asla yediremesem de sakin kalmaya çalışıyorum. Ama yakın zamnda hadi protokol imzalayalm diyecek yine delireceğim😡

Ahahhaa kaderdaşım🤩
Ailesinin rahatlığı ve pisliği bile aynı cidden. Eşime göre ben temizlik hastasyım🤪

Ben sleepylerim bitti şimdi babybturco ya başladım bugün. Daha 2 kez kullandığım için bir şey diyemiyeceğim ama iyi gibi

Benmki de bu aralar dilini çıkaetıp duruyor. Resmen ısırasım geliyor ya😍
O yumruğunu ağzına sokması üstüne üstlük iki elini birden o küçücük ağzına almaya çalışması çoo komik gözüküyor. Ama bazen canını acıtıyor yine de yapıyor hatta emziği ağzındayken yandan elini sokmaya çalıştığını gördü bu gözler 🤩😁 ben 4 aylıkken çıkarmışım dişlerimi o yüzden oğlumda erkenci kuş olacak gibi 🤣
Biz de ben hazırlattım protokolü kendi göğsünü gere gere geldi avukatım çöp dişliydi hepsini kabul ettirdi şartların çıkarken kedi gibi olmuştu omuz düşmüştü siz ne plan kurdunuz ne yaptınız bana dedi 🤣🤣 sonra da beni arayamadı avukatımı arayıp barıştırın bizi demiş. İşte eşin protokol dese bile blöf olacak. Şakın gurur yapma onu öyle bir zorlaki görsün dünya kaç bucak. Bana dersin ki şimdi neden çocuk yaptın o zaman bundan? Oğlum 7 yaşındaydı. Ondan sonra olmadı çocuğumuz barıştığımız ay hamile kaldım! Ama iyi ki olmuş kızım. Ben iki çocuğuma da yeterim Allah sağlık versin yeter ki.

Bende buzluktan çıkardım veremeden uyudu dolaba koydum yarin vericem bolca da takviye yaptım süt için inşallah çoğalır. Yorgunluktan nereye bayılacam bilmiyorum haliyle süt de olmuyor hiç bişeye yetişemiyorum. Süt için takviye alıyor musun canım bana biraz solgar ın vitamini iyi geldi .

Anlamıyorum ki bazen el emerken meme veriyorum sapur supur emiyor bazen almıyor bazen bi emiyor bi kafasını çeviriyor sonra bi daha emiyor 🤷‍♀️

Bugün benimki de öyle bide gülüyor konuşuyor elini emerken aç olsa böyle de olmaz anlamadım 😂 seninkinin de maşallahı var beyefendi gibi giyinmişti 🥰oruçla süt durumun nasıl farkediyor mu ?
Benimki yumruğunu emiyor gibi ısırıyor gibi bir garip hırpalıyor kendini.ağzı üstü başı ıslanıyor. Geçenlerde çocuk doktoruna soru yönelttiler diş en erken ne zaman çıkar sıkıntısı ne zaman olur diye. Doğumdan itibaren dedi. Çıkacak bir dişin sıkıntısı bile 1-2ay önce başlayabilirmiş.
Bizimki dil çiğnemeye de başladı aslında çok da erken diş için ama denildiği gibi sıkıntısı önceden başlıyor . Kuzenimin oğlunun 3 aylıkken 2 dişi vardı çok şaşırmıştık 😅
Doğduğunda dişi olanı görmüştüm bi kadın doğum doktorunun sayfasında. Dur daha erken dimi diş için, uykusuzluğu düşünmeyelim şimdiden 😂

Ben bazı takıntılarım için psikoloğa gittiğimde bana dedi ki evladının yanında belli etme senden ona geçer. Doğru benim bazı takıntılarım annemden geçti bana. Eşin tedavi olsun. Be demek çocuk tv karşısında keyif yapmayacak, ne demek evinde diken üstünde olacaksın! Kendi hastalığını kabul edip tedavi olsun. Titizlik başka hastalık başka. Psikoloğa gittiğimde bir form vermişti doldurmam için. Formda eşinizin durumuna uygun çok fazla soru vardı.
Kendisi takıntılı olduğunu düşünmüyor aksine benim anormal olduğumu düşünüyor :) hatta 5 yaşındaki oğluma şimdiden teşhis koydu dağınık tertipsiz diye. Formdaki soruyu merak ettim.
Bu Arada takıntılar elbette olabilir ama bir başkasının hayatını zehir edecek düzeyde olmamalı.

Amin, Hepimizinkini kabul etsin inşallah,çok zorlanıyorum, ne tutsam kar diyorum. 1 aydır her hafta en az 1 kez tuttu,emzirme dönemi coşuyor benim migrenim nedense. Bugün lodos vardı o da tetikliyor hemen migreni.

ikizler burcu, rahat adam. İsteyerek bir şey yapmaz, istediğini de 40 kere dicem öyle yapar. Hepsinin yüreğine merhamet düşsün inşallah. Bizleri anneleriyle kıyaslıyorlar onlar baktı etti siz neden yapamıyorsunuz kafasında çoğu...
Migren taşı zencefil denedin mi, lodos çok etkiliyor. Benim eşimde ikizler allah merhamet etsin valla

Kendisi takıntılı olduğunu düşünmüyor aksine benim anormal olduğumu düşünüyor :) hatta 5 yaşındaki oğluma şimdiden teşhis koydu dağınık tertipsiz diye. Formdaki soruyu merak ettim.
Bu Arada takıntılar elbette olabilir ama bir başkasının hayatını zehir edecek düzeyde olmamalı.
Sürekli elinizi yıkar mısınız, bir yere dokununca kirlenmiş hissi oluşur mu, lamba vb yerlerin düğmelerine basmak sizi rahatsız eder mi, dışarıda wc girer misiniz tarzındaydı tabi koronadan önceki sorular bu.

Zaten gerçek hastalar Durumu asla kabul etmezlermiş

sonundaoldu sonundaoldu bencede bugün bende oyun için yaptığına kanaat getirdim emiyor sonra istemiyor elini emiyor 😂

insanbuL insanbuL erhan karaalp miydi doktor bende ona görmüştüm neler var insan hayret ediyor 😅 uykusuzluk hayat biçimim oldu artık istesem de uyuyamıyorum eşime diyorum bir yerde uyuyakalmak nasıl bişeydi o kadar iş var ki uyumaya vakit kalmıyor 🤦🏼‍♀️😀

Kızlar, bebeğim hem anne sütü hem mama alıyor. Ben gibi olan anneler dışarı çıktığında çocuğunu nasıl besliyor? Meme reddi olmasın diye çay kaşığıyla veriyorum mamayı. Ama dışarda bunu steril şekilde nasıl yapabilirim bi çaresini bulamadım. Evden adım atamıyorum. Havalar ısınmaya başladıkça dışarı çıkmaya başlayacağız. Zaten işe başlayacağım. Ben yokken çocuğuma biberon vermelerinden korkuyorum. Var mı meme reddi yapmayan aynı zamanda mama vermeyi steril ve kolay şekilde verebilmeyi sağlayacak bir yöntem?

X