2021 Şubat Anneleri

Bende buzluktan çıkardım veremeden uyudu dolaba koydum yarin vericem bolca da takviye yaptım süt için inşallah çoğalır. Yorgunluktan nereye bayılacam bilmiyorum haliyle süt de olmuyor hiç bişeye yetişemiyorum. Süt için takviye alıyor musun canım bana biraz solgar ın vitamini iyi geldi .

Anlamıyorum ki bazen el emerken meme veriyorum sapur supur emiyor bazen almıyor bazen bi emiyor bi kafasını çeviriyor sonra bi daha emiyor 🤷‍♀️

Bugün benimki de öyle bide gülüyor konuşuyor elini emerken aç olsa böyle de olmaz anlamadım 😂 seninkinin de maşallahı var beyefendi gibi giyinmişti 🥰oruçla süt durumun nasıl farkediyor mu ?
Benimki yumruğunu emiyor gibi ısırıyor gibi bir garip hırpalıyor kendini.ağzı üstü başı ıslanıyor. Geçenlerde çocuk doktoruna soru yönelttiler diş en erken ne zaman çıkar sıkıntısı ne zaman olur diye. Doğumdan itibaren dedi. Çıkacak bir dişin sıkıntısı bile 1-2ay önce başlayabilirmiş.
Bizimki dil çiğnemeye de başladı aslında çok da erken diş için ama denildiği gibi sıkıntısı önceden başlıyor . Kuzenimin oğlunun 3 aylıkken 2 dişi vardı çok şaşırmıştık 😅
Evet bizimki de öyle keyifle yapıyor, emziği atıyor sırf bu işi yapmak için🤗 hem de Ne küçük adam o🥰 tşkr ederiz. Aralıklı tuttuğum için pek bi değişim olmadı sütte ama ben iyi hissetmiyorum, başım tutuyor. Uykusuzluk baş ağrımı arttırıyor.

KIzlar bebeğinizin el emme durumu nasıl? Benimki emdikten sonra bile el emiyor bezleri iyi ama sütüm biraz azaldı doymuyor mu anlamadım . Huzursuzluğu da yok aman aman bilemedim 🤷‍♀️ çocuk bakma kısmında en sevmediğim kısım emzirmek galiba çok stresli geldi mi gelmedi mi yetti mi yetmedi mi 🤦🏼‍♀️🙄
Bizimki de elini emiyor niyeyse benim hoşuma gidiyor 🤣🤣

Ya kızlar ikinci ay aşısını olduk verem aşısı yani sanırım. İz kalması olması lazımdı olmadı. Kızımda olmuştu. İğnenin ucu bile belli değil anlamadım . Bu da aşının tutmama ihtimali oldgunu gösteriyor. Tutmuşta olabilir evet ama iz kalmadı kesin tuttugunu gösterir. Bu durumsa yüzde elli yüzde elli. Var mı aynı durumda olan

KIzlar bebeğinizin el emme durumu nasıl? Benimki emdikten sonra bile el emiyor bezleri iyi ama sütüm biraz azaldı doymuyor mu anlamadım . Huzursuzluğu da yok aman aman bilemedim 🤷‍♀️ çocuk bakma kısmında en sevmediğim kısım emzirmek galiba çok stresli geldi mi gelmedi mi yetti mi yetmedi mi 🤦🏼‍♀️🙄
O ayının gerektirdiği bişey canımm elini emiyosa sevin bebeğin büyüyo demektir 😍

Doğumdan sonraki saç dökülmeleri için önerisi olan var mıdır ya? Saçlarımı ellemeye korkar oldum :KK43: ( daha önce konu olduysa kaçırmışımdır bebekten pek fırsat bulup düzenli takip edemiyorum maalesef)
Aynı benim de öyle ya bi de dipten dipten geliyo bioxin şampuan mmı alsam diyorum

Bende buzluktan çıkardım veremeden uyudu dolaba koydum yarin vericem bolca da takviye yaptım süt için inşallah çoğalır. Yorgunluktan nereye bayılacam bilmiyorum haliyle süt de olmuyor hiç bişeye yetişemiyorum. Süt için takviye alıyor musun canım bana biraz solgar ın vitamini iyi geldi .

Anlamıyorum ki bazen el emerken meme veriyorum sapur supur emiyor bazen almıyor bazen bi emiyor bi kafasını çeviriyor sonra bi daha emiyor 🤷‍♀️

Bugün benimki de öyle bide gülüyor konuşuyor elini emerken aç olsa böyle de olmaz anlamadım 😂 seninkinin de maşallahı var beyefendi gibi giyinmişti 🥰oruçla süt durumun nasıl farkediyor mu ?
Benimki yumruğunu emiyor gibi ısırıyor gibi bir garip hırpalıyor kendini.ağzı üstü başı ıslanıyor. Geçenlerde çocuk doktoruna soru yönelttiler diş en erken ne zaman çıkar sıkıntısı ne zaman olur diye. Doğumdan itibaren dedi. Çıkacak bir dişin sıkıntısı bile 1-2ay önce başlayabilirmiş.
Bizimki dil çiğnemeye de başladı aslında çok da erken diş için ama denildiği gibi sıkıntısı önceden başlıyor . Kuzenimin oğlunun 3 aylıkken 2 dişi vardı çok şaşırmıştık 😅
Ay dil çiğneme diş belirtisi mi ?? Bizimki de çiğniyo ara sıra

Bizde sleepy den molfixe geçtik ... Sleepy çok dandik bir hale gelmiş yazık!

Merak ediyorum bu markayı denemek için az almak istiyorum ama yok ☹️ şöyle 60lik falan🤔
Trendyol markette azlı paketler var fiyat bir tık pahalı market fiyatına. denemek için alabilirsin canım.
Çok çok geçmiş olsun. İnşallah korktuğun gibi olmaz. Basit bir grip gibi atlatacağız diye düşün lütfen. Ruhende kendini bırakma ki bağışıklığını etkilemesin. Allah beterinden saklasın
Eşim için bebeğim için kötü şeyler düşünmemeye çalışıyorum sütüm kesilmesin hem zaten zor geldi. Ama biz iki hafta önce bir arkadaşımızın nişanlısını kaybettik koronadan aklıma getirmemeye çalışıyorum işim daralıyor. Dün batağı bir takviye aldım vitaminler çaylar falan boğazım biraz hafifledi gibi ama şimdi de bütün vücudum ağrıyor 😣 Pozitif olduğumdan yana çok şüphem kalmadı.

Bende 3 gündür oruç tutuyorum zorlanma olmadı benim oğlan memede çok durmuyo çokta meme istemiyo artık öğlende uyuyo anlamadım ben.’

Hep mi emmenin üzerine elini emiyor? Bizimki de emiyor ama her zaman değil, kilo alımına bakarsak sütüm de yetiyor. ben o yüzden ellerini keşfettiğini düşüyorum
Benimki bugün saat 10:00dan bu saate kadar hiç uyumadı. Oturtmuyor da illaki al kucağa gez evde 10000 adımı tamamlattı bana başım dönüyor yorgunluktan. Şimdi de fotoğraflarına bakıyorum bebeğin :) 😅
M Msspinkie bizimkinin böyle huzursuzlukları atak dönemlerinde oluyor ama düşünsene biz böyle zorlandıysak o nasıl zorlanmıştır kuzum yaaa 😕 böyle zamanda biraz eşinizin kucağına verin siz kendi enerjinizi toplayana kadar

Biriniz dağınık birini düzenli demişsiniz. Benim kocam da dağınık olup o dağınıkğın içinde düzen isteyen bi tip. Mesela çocuk hem kendi yiyecek hem de dökmeyecek😬 kirli sepetine daha bi gömlek atmışlığı yok, ama gömleğim nerde der ya da neden yıkanmadı😵bugün oruçtum, migrenim tuttu, bütün yemekleri yaptım zor da olsa salatayı yap dedim, ilk kez yaptı ikiletmeden Allah razı olsun. Ama iki çatal koyamadı sofraya, çorbayı ısıtamadı😑 sürünerek yaptım servisi de...
Dizilerdeki filmlerdeki kocişler hayal... Baksana hepimiz idare eden tarafız🥴
Başak burçu mu yoksaa, valla nazar değmeyicekse eşim çok güzel yemek yapar canı isterse temizlikte amaa canının istemesi lazım

Biriniz dağınık birini düzenli demişsiniz. Benim kocam da dağınık olup o dağınıkğın içinde düzen isteyen bi tip. Mesela çocuk hem kendi yiyecek hem de dökmeyecek😬 kirli sepetine daha bi gömlek atmışlığı yok, ama gömleğim nerde der ya da neden yıkanmadı😵bugün oruçtum, migrenim tuttu, bütün yemekleri yaptım zor da olsa salatayı yap dedim, ilk kez yaptı ikiletmeden Allah razı olsun. Ama iki çatal koyamadı sofraya, çorbayı ısıtamadı😑 sürünerek yaptım servisi de...
Dizilerdeki filmlerdeki kocişler hayal... Baksana hepimiz idare eden tarafız🥴
Çok geçmiş olsun bu arada çok iyi anlarım sırf migrenim tutar çocuklar ortada kalır diye cesaret edemiyorum, bugün deneyeceğim eşim nasılsa evde diyi, allah kabul etsin

Ya kızlar ikinci ay aşısını olduk verem aşısı yani sanırım. İz kalması olması lazımdı olmadı. Kızımda olmuştu. İğnenin ucu bile belli değil anlamadım . Bu da aşının tutmama ihtimali oldgunu gösteriyor. Tutmuşta olabilir evet ama iz kalmadı kesin tuttugunu gösterir. Bu durumsa yüzde elli yüzde elli. Var mı aynı durumda olan
İlk oglumda da iz olmadı şimdide, bunun bi kıstas olmadığını okumuştum

Çok geçmiş olsun bu arada çok iyi anlarım sırf migrenim tutar çocuklar ortada kalır diye cesaret edemiyorum, bugün deneyeceğim eşim nasılsa evde diyi, allah kabul etsin
Amin, Hepimizinkini kabul etsin inşallah,çok zorlanıyorum, ne tutsam kar diyorum. 1 aydır her hafta en az 1 kez tuttu,emzirme dönemi coşuyor benim migrenim nedense. Bugün lodos vardı o da tetikliyor hemen migreni.

ikizler burcu, rahat adam. İsteyerek bir şey yapmaz, istediğini de 40 kere dicem öyle yapar. Hepsinin yüreğine merhamet düşsün inşallah. Bizleri anneleriyle kıyaslıyorlar onlar baktı etti siz neden yapamıyorsunuz kafasında çoğu...

Biz bir kere boşanma aşamasına geldik tamamen onla ilgiliydi! İnanamadım nasıl çirkefleşiyorlar. Dediğin gibi peşimde koştu o kadar azıcık surat assam kapımda yatardı ama hepsi bir yere kadarmış. Sendekinin tek tuhaflığı daha ilk çocukta böyle olması. Biz 10 yılda bu hale geldik 20 yi görürsek düşünemiyorum noluruz 🤣
Sen sakinliğini korumaya devam et. Ben bunu ayrıldığımız dönemde beceremedim. Sonra avukatım artık asla muhatap olma ben olacağım gerektiğinde dediği an ben sakin durdum ondan sonra kendine geldi. Anladı işin ciddiyetini falan.
Allah ıslah etsin hepsini inş ne diyim
Mal paylaşımını girince asıl en çok çirkinleşiyorlar. Bnmki de öyle olacak biliyorum 😡 insan üzülüyor bu kadar yaşanmışlık var bu kadar emek var... Hem ilk çocuk hem de çocuk diye öldü tüm arkadşlarmz şahit. Hamileliğimde hiç ilgilenmedi.dediler ki yok erkekler doğunca anlar.tmm dedim.e doğdu yine anne aşkı yüzünden oğlunu bıraktı. Hyr ona da dedim bu çocuğu sanki ben başka birinden yaptım😡🤷🏻‍♀️ gün içinde kaç kez aklına geliyor acaba bir çocuğu olduğu? Sadece oplum nasıl fotoğraf yolla bu kadar! 😡Çocuğuna nasıl düşkünleşir bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

İnşallah cnm hepsini ıslah etsin Allahım şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine...🤲
Yaptıklarını asla yediremesem de sakin kalmaya çalışıyorum. Ama yakın zamnda hadi protokol imzalayalm diyecek yine delireceğim😡

Sen ben misin acabaaa 😂 o yöntemi bende denedim sonuç yine ihale bana kaldı asla rahatsız olmuyo bokunun üstüne otursa rahatsız olmaz o derece :) geldği ev de öyle anası çok rahat yetştimiş bi de. marifet gibi söyler rahatlık anlayışı pislikleirni bile kaldırmamak😒
Ahahhaa kaderdaşım🤩
Ailesinin rahatlığı ve pisliği bile aynı cidden. Eşime göre ben temizlik hastasyım🤪

Baby turco sitesinde kampanya var kızlar alan oldu mu
Ben sleepylerim bitti şimdi babybturco ya başladım bugün. Daha 2 kez kullandığım için bir şey diyemiyeceğim ama iyi gibi
Ay dil çiğneme diş belirtisi mi ?? Bizimki de çiğniyo ara sıra
Benmki de bu aralar dilini çıkaetıp duruyor. Resmen ısırasım geliyor ya😍
O yumruğunu ağzına sokması üstüne üstlük iki elini birden o küçücük ağzına almaya çalışması çoo komik gözüküyor. Ama bazen canını acıtıyor yine de yapıyor hatta emziği ağzındayken yandan elini sokmaya çalıştığını gördü bu gözler 🤩😁 ben 4 aylıkken çıkarmışım dişlerimi o yüzden oğlumda erkenci kuş olacak gibi 🤣

Elini emmesi refleksten olabilir. Şuan ağzına götürerek herşeyi tanımaya çalışıyor. Hatta dil çıkarması için de şöyle deniyor. Daha ellerini bilinçli hareket ettirmekte zorlandığı için diliyle ulaşmaya çalışırmış. Ağız ve emme duyusu her şey onlar için.
Doğumdan sonraki saç dökülmeleri için önerisi olan var mıdır ya? Saçlarımı ellemeye korkar oldum :KK43: ( daha önce konu olduysa kaçırmışımdır bebekten pek fırsat bulup düzenli takip edemiyorum maalesef)
Canım bence demir kullanmalısın. Benim dökülmüyor bence demirden. Demir hapım bitti keçiboynuzu özü var evde onu yiyorum 2 yemek kaşığı. Tahinde de pekmezde de demir var.
Bizde de böyle oldu canım ben kenardaki sütlerden verdim sakinleşti sanırım açtı bilemiyorum çok üzülüyorum bol bol da şu iciyorum ama ellerini emmesi ve huysuzlugu ancak biberonu da alınca biraz diniyor.
Emme refleksi geliştiği için yapıyordur bence üzülme. Emzik kullanıyor mu? Emzik ver ağzına
Kızlar aklıma takıldı acaba bebeğimi nurs Harvey mi kabız yaptı, var mu böyle bişi yaşayan
Ben gaz damlası hiç kullanmadım. Doktor biogaia verdi 3-5 kere kullandım o da düzensiz. Unutuyodum damlatmayı. Sonra geçenlerde aklıma geldi vereyim dedim probiyotik zaten sağlıklı bir şey bitsin yeni almam dedim. 5-6 gündür düzenli veriyorum. Önce kakası köpükleşmeye başladı. Bugün de ilk kez kaka yapmadı. Normalde her gün yapardı. Yani mantıken biz ishal olunca da bağırsak düzenleyici veya probiyotik veriyorlar. Probiyotikler ishali kesiyor. Sanırım biogaiadan dolayı bugün kaka yapmadı oğlum
Hep mi emmenin üzerine elini emiyor? Bizimki de emiyor ama her zaman değil, kilo alımına bakarsak sütüm de yetiyor. ben o yüzden ellerini keşfettiğini düşüyorum

M Msspinkie bizimkinin böyle huzursuzlukları atak dönemlerinde oluyor ama düşünsene biz böyle zorlandıysak o nasıl zorlanmıştır kuzum yaaa 😕 böyle zamanda biraz eşinizin kucağına verin siz kendi enerjinizi toplayana kadar
Benim eşim avmde çalışıyor. O yüzden temas etmiyoruz. Evde odadan çıkmıyor. Ortak alanlarda maskeyle geziyor. Temas etmiyoruz. Yemeğini odaya veriyorum. Uzaktan görüşüyoruz. O yüzden ona vermek gibi bir durumum olmuyor maalesef. Vaka sayıları çok yüksek ve avmde olduğu için bir sürü insanla karşılaşıyor her gün. Çift maske siperlik kullansa da böyle önlem aldık. Çoook zor oluyor ama sağlık için mecbur

Amin, Hepimizinkini kabul etsin inşallah,çok zorlanıyorum, ne tutsam kar diyorum. 1 aydır her hafta en az 1 kez tuttu,emzirme dönemi coşuyor benim migrenim nedense. Bugün lodos vardı o da tetikliyor hemen migreni.

ikizler burcu, rahat adam. İsteyerek bir şey yapmaz, istediğini de 40 kere dicem öyle yapar. Hepsinin yüreğine merhamet düşsün inşallah. Bizleri anneleriyle kıyaslıyorlar onlar baktı etti siz neden yapamıyorsunuz kafasında çoğu...
Ben bu kafaya sinir oluyorum yaa!! O anneler çalışmıyordu, çalışıyor olsaydı sen halden anlardın. Biz sizi kendi babalarımızla kıyaslıyor muyuz? O zaman devir başkaymış

Benim eşim elden ayaktan düşmedikçe kendi işini başkasına yaptırmayı ve yaptırılmasını hiç sevmez. Mesela bir babanın oturduğu yerden kalkmaya üşenip çocuğundan su getirmesini istemesi ona çok garip geliyor. (Ki benim anne babamın evinde çok sık olur bu 🙈)

Benim eşim avmde çalışıyor. O yüzden temas etmiyoruz. Evde odadan çıkmıyor. Ortak alanlarda maskeyle geziyor. Temas etmiyoruz. Yemeğini odaya veriyorum. Uzaktan görüşüyoruz. O yüzden ona vermek gibi bir durumum olmuyor maalesef. Vaka sayıları çok yüksek ve avmde olduğu için bir sürü insanla karşılaşıyor her gün. Çift maske siperlik kullansa da böyle önlem aldık. Çoook zor oluyor ama sağlık için mecbur
Off doğru söylemiştin daha önceden unutmuşum 🙄
Adam için de zor yaa yeni evlat sahibi olmuşsun sevip koklayamıyorsun

Bıktık artık yaa hayatlarımız saçma sapan oldu kurtulsak bir an önce şu illetten 🤬 çocuğum olunca ne hayallerim vardı doğum izni bitinceye kadar gezip dolaşacaktık ama şimdi kafamızı dışarı uzatmaya korkuyoruz ki ben hastalığı hamilelikte geçirdim hala da antikorlu olmama rağmen

X