2021 Şubat Anneleri

Benim bebek kucaktan inmediği için değil sağım tuvalete bile gidemiyorum 😬 45dk-1saatte bir emziriyorum her emzirme seansı da min 40dk sürüyo
Maşallah 40 dk da baya uzunmuş benimki en fazla 10 dk duruyor onda da tepinmekten bir hal oluyor o yüzden sürekli meme ağızda gezdiriyorum buda çok gaz yapıyor ama doymaz gibi geliyor.

Aspiratörü açıp sırtını kendi göğsüme dayıyorum sağ sol sallanıyorum veya tam tersi tutup kafasını elimin içine koyuyorum sağ sol sallıyorum. Ağlıyorsa yine de asansör hareketi yani o kucağımdayken squat yapıyorum. Yoruluyorum ama işe yarıyor
Canım eminimki zorda kaldığın için böyle uyutuyorsun ama gün gün farklı denenki alışkanlık olmasın, arkadaşımın oğlu 1.5 yaşında dahi mutfakta aspiratör sesinde bebek arabasında uyurdu, yanlış anlamazsın umarım

Ya sen gozumde ornek annesin onerilerne hastayim cidden benim de stresim azaldikca bebek de gevsedi
Teveccühün canım, tşkr ederim. Ben de çok şey öğrendim, buradaki çoğu arkadaştan. Sevindim daha iyi olmana, prenses ela nasıl?

Caaanım anneler harika haftalar uygulaması var eskiden ücretsizdi indirmiştim kızımda. Bebeklerin büyüme atak haftası var .beşinci hafta ilk atağı mesela. Kitabıda var . Yada yazısını pdf indirecez . 2 yaşına dek belli dönemlerde atak haftaları oluyor aglama krizleri oluyor.

Bir de birşey soracagım tartışmaya çook açık bir konu merak ettim .. şimdiki çoğu dr annenin beslenmesiyle bebegin gazının asla ilgili olmadığını söylüyor.. her türlü o gaz olacak . Kuru fasülye de yense olacak patatesde . Bilmiyorum nekadar mantıklı. Ozaman niye bize kimyon için bebege sizden geçsin diyorlar. Hangisine inanacagız . Sizce ? Bu arada antepte urfada yaşayan var mı ☺️ Bayagı baharatlı falan yerlermiş ilk haftadan kısmazlarmış kendilerini bebekler alışsın diye . Eskiden de annelerimiz zamanında da öyle birşey yok şunu yeme gaz olur bunu yeme gaz olur .

Bir de birşey soracagım tartışmaya çook açık bir konu merak ettim .. şimdiki çoğu dr annenin beslenmesiyle bebegin gazının asla ilgili olmadığını söylüyor.. her türlü o gaz olacak . Kuru fasülye de yense olacak patatesde . Bilmiyorum nekadar mantıklı. Ozaman niye bize kimyon için bebege sizden geçsin diyorlar. Hangisine inanacagız . Sizce ? Bu arada antepte urfada yaşayan var mı ☺️ Bayagı baharatlı falan yerlermiş ilk haftadan kısmazlarmış kendilerini bebekler alışsın diye . Eskiden de annelerimiz zamanında da öyle birşey yok şunu yeme gaz olur bunu yeme gaz olur .
Ben antepliyim. Baharatta sıkıntı oluşmuyor da alerjik değilse ama bazı şeyleri büyüklerimiz yedirtmez. Baklagil, kabak(taze kabak yediğim gün bilmeden çıldırdı bebeğim), sert şeyler(sarma yaprağı gibi) yedirmezler. Bol bol bulgur, et, un helvası(kuymak deriz biz), pekmez tereyağı karışımı yediriyorlar.
Doktorlar dikkat et diyor ya yediğine içtiğine. Sadece süt yapan besin diye birşey Yok diyorlar. Doğru olabilir bu. Ama ben yemezsem olmuyor sütüm yersem de orta halli oluyor işte

Caaanım anneler harika haftalar uygulaması var eskiden ücretsizdi indirmiştim kızımda. Bebeklerin büyüme atak haftası var .beşinci hafta ilk atağı mesela. Kitabıda var . Yada yazısını pdf indirecez . 2 yaşına dek belli dönemlerde atak haftaları oluyor aglama krizleri oluyor.
Bu ataklar 2 yaş sendromları gercek mi acaba, bana çok saçma geliuo. Kitabı da indircem şimdi, tesekkür ederim

Bana bugün dr annelerden duyduğum ceviz çok yemeleri mesela cevizi kes dedi. Burada S SkyAsteR de söylemişti stres azaltılması iyi geliyor Bebeğe diye.. bana da dr yürüyüş uyku ve stresi azaltmak çok iyi gelecektir dedi🙏

Mugolata Mugolata mesajlardan anladığım kadarıyla kagithanedesin. Derindereye gitmiştim ben bir süre kadın doğuma oradan ayrıldılar dr.lar belki bilgin vardır diye soruyorum.. ya da yakınlarda var mıdır önerin?

Canım eminimki zorda kaldığın için böyle uyutuyorsun ama gün gün farklı denenki alışkanlık olmasın, arkadaşımın oğlu 1.5 yaşında dahi mutfakta aspiratör sesinde bebek arabasında uyurdu, yanlış anlamazsın umarım
Çok zorda kalırsam öyle uyutuyorum da şaşırdım şuan 🙄

gece emzirdikten snra bebişinizin gazını nasıl çıkartıyosunuz? Bnmki sırtını pış pışladığım zaman uyanıyo ve yatağakoyduğumda kendini kasıyo gazını da yapamıyo uykusu bölünüp uyanıyo huysuzlanıyo

Ben antepliyim. Baharatta sıkıntı oluşmuyor da alerjik değilse ama bazı şeyleri büyüklerimiz yedirtmez. Baklagil, kabak(taze kabak yediğim gün bilmeden çıldırdı bebeğim), sert şeyler(sarma yaprağı gibi) yedirmezler. Bol bol bulgur, et, un helvası(kuymak deriz biz), pekmez tereyağı karışımı yediriyorlar.
Doktorlar dikkat et diyor ya yediğine içtiğine. Sadece süt yapan besin diye birşey Yok diyorlar. Doğru olabilir bu. Ama ben yemezsem olmuyor sütüm yersem de orta halli oluyor işte
Ayy ben bugun kabak yemegi yedim inşşalah sıkıntı olmaz :KK43: lifli sebze halbuki kabak niye gaz yapıyor kiii

40 ı çıktıktan sonra uykusu düzelen var mı . Gündüz ve gece tam ters ilerliyor. Gündüz uykusunu gece uyusa bende biraz uykumu alırım . Cocuk gece kuşu resmen. Uykusuzluktan midem bulanıyor artık

Mugolata Mugolata mesajlardan anladığım kadarıyla kagithanedesin. Derindereye gitmiştim ben bir süre kadın doğuma oradan ayrıldılar dr.lar belki bilgin vardır diye soruyorum.. ya da yakınlarda var mıdır önerin?
Doğma büyüme kağıthaneliyim evlenince taşındım. Şuan annem ablam ve pek çok akrabam orada. Derinderede ismet bey vardı işinin ehli cidden. O özel muayenehane açtı vadiistanbulun o tarafta
Ayy ben bugun kabak yemegi yedim inşşalah sıkıntı olmaz :KK43: lifli sebze halbuki kabak niye gaz yapıyor kiii
İki gündür kabak yiyorum sıkıntı olmadı bizde

Kızlar benim oğlanın gözlerinde sabah çapak oluyo 2 gün önce olmuştu okudum biraz çayla pansuman yaptım geçti yine olmuş :KK43:
Benim kızım da oldu canım çayla sildim sütle sildim olmadı. Sağlık ocağına. Götürdüm netira diye damla verdi iki güne geçti şükür.. Birde masaj gösterdi göze yapılandan onu yaptık

Merhaba kızlar biz hem gecikmiş 1 aylık kontrolümüze yaptırdık hemde kalça ultrasonunu çektirdik. Çok şükür boyu kilosu çok iyi ultrasonu da temiz çıktı. Ama tahmin ettiğim gibi bu oğlum da alerjik çok ciddi Konak ve egzama var dedi bana diyet oğluma da krem verdi Konak için de badem yağı sürün banyodan sonra tarayın dedi. Bide bizim sarılığımız uzamış sarılık olarak geçiyormuş altta bi neden var mı diye baya kan tahlili istedi bizde ilk oğlumda da böyle diye yaptırmadık. Genelde biley çıkmaz biz kontrol amaçlı isteriz dedi yaptırsa mıydılk bilemedim

X