2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Dr şöyle demişti tutunmadan merdiven inip çıkabiliyorsa kaslari hazırdır gece olayina çok da takilma

Küçüktü o zaman sanırım evet haklısın hazır olmayabilir tabiki .acele etmemek gerek.
Yaş farkı 8 canım aynen o konu rahat ama biİzmkide ablasına hiç rahat vermiyor kıza ders çalıştırtmıyor 🤦😭
Bunları yazdıktan birkaç gün sonra altını açtım.çünkü artık hiç hiç istemiyor. Ama eğitim de çok zor geçiyor.kakasını altına yapmak da ısrarcı.çok sabır gerektiren süreçmiş.
Ablası ders çalışırken diğer odada çizgi film falan açsan ya da oyalasan.2yaş geçtikten sonra 1 saat falan izletmeye başladım.
İlk hamileliğimden daha iyiyim canım çok şükür bi sorun da yok herşey yolunda 16 haftalık olduk tek endişem kızım biraz kıskanç bi bebek alsam kucağıma hemen benim kucağımda bitiyo bebekleri severken bir süre sonra anlamiyo acıtabiliyo bakalım zamanla evdeki bebeğe de illa ki alışacak ama zor olacak biraz sanki 😂 sizde durumlar nasıl
Oyy minnak büyümüş kolunu bacağını oynatıyordur artık 😍 cinsiyeti neymiş 💙🩷 bence dert etme alışır ama her gün karnını göster bebek büyüyecek yanımıza gelicek onu çok sevicez o da bizi çok sevecek de .doğmadan hazırlamanın çok faydasını gördüm. Bir de ilk zamanlar yanında sevmemeye özen gösterirsiniz.tanıyıp sahiplendiğinde kıskançlık çok az oluyor.daha çok başka odada emzirirsin. Ya da emzirirken bir yandan onunla konuşup oyun oynatırsın.bu aşamalar yorucu ama büyüdükçe kolaylaşıyor 😚
benimki büyüdü koltuktan tutunarak yürümeye başladı tabi düşmeler çoğaldı.ablasının oyuncaklarını çekiyor ufak sürtüşmeler oluyor ama birbirlerine sarılıyorlar da 🥹 tuvalet eğitimi çok zorluyor beni

Bunları yazdıktan birkaç gün sonra altını açtım.çünkü artık hiç hiç istemiyor. Ama eğitim de çok zor geçiyor.kakasını altına yapmak da ısrarcı.çok sabır gerektiren süreçmiş.
Ablası ders çalışırken diğer odada çizgi film falan açsan ya da oyalasan.2yaş geçtikten sonra 1 saat falan izletmeye başladım.

Oyy minnak büyümüş kolunu bacağını oynatıyordur artık 😍 cinsiyeti neymiş 💙🩷 bence dert etme alışır ama her gün karnını göster bebek büyüyecek yanımıza gelicek onu çok sevicez o da bizi çok sevecek de .doğmadan hazırlamanın çok faydasını gördüm. Bir de ilk zamanlar yanında sevmemeye özen gösterirsiniz.tanıyıp sahiplendiğinde kıskançlık çok az oluyor.daha çok başka odada emzirirsin. Ya da emzirirken bir yandan onunla konuşup oyun oynatırsın.bu aşamalar yorucu ama büyüdükçe kolaylaşıyor 😚
benimki büyüdü koltuktan tutunarak yürümeye başladı tabi düşmeler çoğaldı.ablasının oyuncaklarını çekiyor ufak sürtüşmeler oluyor ama birbirlerine sarılıyorlar da 🥹 tuvalet eğitimi çok zorluyor beni
Ablası gelip salonda ders yapcam diyor o da kaşınıyor aslında...sonuç ortada

Yok anam otorite kalmadı oğlan bütün otoriteyi yerle bir etti evde. 3 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyoruz
Allah kolaylık versin baya zor desene 😬
Teyzeleri bugün sünnet oldu pasam çok agladi ama şu an çok şükür iyi darısı diğer pasalara
Oy kuzum ya 🥹 damatlığını da görürsünüz inşallah hayırlı olsun 💙darısı benim minik paşama 🥲

Aaa bebiş mi var hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağına aldirsin Rabbim. Yaş araları az olucak ne güzel. Cinsiyet belli mi
Amin allah razı olsun canım 😊 cinsiyet için kesin bişey demediler bu ay sonu gidicem o zaman belli olur ilkinde çok sabırsız oluyordum ama bunda zaman çabuk geçiyor evdekiyle uğraşırken

Evet hareketlerini daha erken hissettim ilkinde bilmiyordum nasıl olduğunu 20 haftalıkken hissetmiştim 1 ay erken başladım bunda zaten çok sevdiğim duygulardı tekrar nasip oldu çok şükür henüz cinsiyetimiz kesinleşmedi bakalım kontrolde ne der doktor artık belli olur o zaman 😊
Konuşuyorum sürekli anlatıyorum ama doğunca tamamen anlayacak diye düşünüyorum alışana kadar dikkat etmemiz gerekecek önerilerini dikkate aldım öyle yapmaya çalışırım ben de 👍🤗
Oy maşallah ikisi bir arada büyüdüler zorlukları da var ama en azından ilk çocukla beraber 4 veya 5 yıl içinde rahata kavuşmuş olacaksın en zor dönemlerini atlatıp tabi büyüdükçe de farklı zorluklar çıkıyor ama uykusuzluk emzirme yemek tuvalet eğitimi biter artık büyüğü herşeyi öğrenince küçük te ondan görüp daha erken öğreniyor genelde öyle diyorlar
Teyzeleri bugün sünnet oldu pasam çok agladi ama şu an çok şükür iyi darısı diğer pasalara
Maşallah hayırlı olsun geçmiş olsun 🤗

Amin allah razı olsun canım 😊 cinsiyet için kesin bişey demediler bu ay sonu gidicem o zaman belli olur ilkinde çok sabırsız oluyordum ama bunda zaman çabuk geçiyor evdekiyle uğraşırken

Evet hareketlerini daha erken hissettim ilkinde bilmiyordum nasıl olduğunu 20 haftalıkken hissetmiştim 1 ay erken başladım bunda zaten çok sevdiğim duygulardı tekrar nasip oldu çok şükür henüz cinsiyetimiz kesinleşmedi bakalım kontrolde ne der doktor artık belli olur o zaman 😊
Konuşuyorum sürekli anlatıyorum ama doğunca tamamen anlayacak diye düşünüyorum alışana kadar dikkat etmemiz gerekecek önerilerini dikkate aldım öyle yapmaya çalışırım ben de 👍🤗
Oy maşallah ikisi bir arada büyüdüler zorlukları da var ama en azından ilk çocukla beraber 4 veya 5 yıl içinde rahata kavuşmuş olacaksın en zor dönemlerini atlatıp tabi büyüdükçe de farklı zorluklar çıkıyor ama uykusuzluk emzirme yemek tuvalet eğitimi biter artık büyüğü herşeyi öğrenince küçük te ondan görüp daha erken öğreniyor genelde öyle diyorlar

Maşallah hayırlı olsun geçmiş olsun 🤗
Evet öyle diyorlar bakalım ablalarını örnek alacak mı bıdıklar 😊
4 5 yıla bile kalmaz.2 seneye rahatlarız bence.şimdi bebeklik hallerinin tadını çıkaralım 😍 şimdi sen hamileliğin tadını çıkar huzurla geçir💙

Tuvalet eğitimi veren erkek anneleri bana fikir verir misiniz.lazimlik aldım ama pipisi uca geliyor sanki. Küçük kalıyor yer sanki.Çişini yaparken pipisini elle asagimi tutturmam gerekiyor. Bu sefer özel bolgesini elleme aliskanligini olur mu diye korkuyorum.Çocuk klozetinde de aynı sorun. Ay kız ne kolaydı. Pipi başa belaymis🤦🤣

Tuvalet eğitimi veren erkek anneleri bana fikir verir misiniz.lazimlik aldım ama pipisi uca geliyor sanki. Küçük kalıyor yer sanki.Çişini yaparken pipisini elle asagimi tutturmam gerekiyor. Bu sefer özel bolgesini elleme aliskanligini olur mu diye korkuyorum.Çocuk klozetinde de aynı sorun. Ay kız ne kolaydı. Pipi başa belaymis🤦🤣
Ben daha başlamadım eğitime yaz gelsin okul tatil olunca tek benden öğrensin diye bekliyorum şu an hafta içi bakıcı var çünkü.Hazır olma sinyalleri veriyor ama acele etmeyeceğim bekliyorum şu an.Kızımı direkt klozette alıştırmıştım oğlanı da öyle yapacağım bir kürsü alıp klozet önünde yapmasını öğretirim diyorum.Lazımlıktan nefret ederğm kızımda hiç gerek olmadı bu defa da almam.

Ben de başladım dört gün oldu evet sıçrama sorunu yaşıyoruz . Çoğunlukla klozete götürüyorum ama küçükte yapıcam diye lazımlığı istiyor. Ama gerçekten zor bir süreçmiş . Kızlara göre daha zor diyor herkes etrafımda. Çok gerginim günlerdir 😔

Ben de başladım dört gün oldu evet sıçrama sorunu yaşıyoruz . Çoğunlukla klozete götürüyorum ama küçükte yapıcam diye lazımlığı istiyor. Ama gerçekten zor bir süreçmiş . Kızlara göre daha zor diyor herkes etrafımda. Çok gerginim günlerdir 😔
Bende çok tedirginim daha başlamadan. Küçük klozetlerden alacağım ona. İns onda sıkıntı yasamayiz

Merhaba alıştınız mı tuvalet eğitimi nasıl gidiyor biz de oğlumla bugün başladık tatilde çekirdek aile evde yalnız olacağız..sabah iki kere çiş ve kaka tuvalete yapıldı birkaç kere çiş kaçırdık..kaç günde alışır acaba 🤔

Merhaba alıştınız mı tuvalet eğitimi nasıl gidiyor biz de oğlumla bugün başladık tatilde çekirdek aile evde yalnız olacağız..sabah iki kere çiş ve kaka tuvalete yapıldı birkaç kere çiş kaçırdık..kaç günde alışır acaba 🤔
Kakasını tuvalete yaptıysa bence iki üç güne alışmış olur önemli olan aşamayı geçmiş bence maşallah

Cok normal annesi yeni alışıyor sonuçta biraz oyun haline getirebilirsin. benm oğlum bezi bırakmayı kendi istediği halde ilk zamanlar arada bir kaciriyordu birde araya sünnet olayı girdi çok korktum başa dönecek diye hadi oğlum çişini otobüse bindirelim annesine gitsin hadi bye bye yapalim vs dedim birde yaptıktan sonra korkuttu çişini kakasını :) sevdiği birsey bulup tuvaleti onunla bagdastirabilirsin
İnşallah kolay alışır çiş kaçırıyoruz sürekli 🙈

Ya çok şükür iyi gidiyoruz bir haftayı geçiyor bile 🙏Sanırım ben instamomlardan etkilendim bir günde öğrendi üç günde öğrendi; benim çocuğım niye hemen öğrenemiyor moduna girmiştim zamanı değil herhalde tekrar bezleyim diyordum öyle olunca :) O da bez tak bezle rahatım diyordu sabırsız davranınca . Çocuğu sakin bırakıp rahatlattıkça ödüllendirdikçe söylemeye kaçırmamaya başladı ; arada kaçırcak oynarken unutacak uykular da kaçaklar olucak arada ama süreç bu tatile de girdik dediğiniz gibi inşallah tamamen rahatladığımız dönemler yakın :)

X