- 13 Haziran 2011
- 12.657
- 7.696
- 448
- Konu Sahibi DusunceBulutu
-
- #32.481
Böyle de zorluklari var mesela kıza ders çalıştırtmıyor. Bütün gün abaaa diye peşinde..onunda ödevleri var dersleri var...üzerine dusemiyorum kucukle ugrasmaktan..etute versem bütün gün okulda olacak üzülüyorum..şimdi rahata alismisken sil baştan herşey zor hele uykusuzluk...Pusuya yatıp yorumları okucam
Ben altta yazanSibelim84 gibi yapıcam galiba abla olsun istiyorum yani ikisi oyuncak için kavga etmesin ikisi aynı anda ağlamasın şuan bile hiçbir şeye yetemiyormuşum gibi geliyor iki çocuk yaş arasında az fark olursa sanki bakamazmışım gibi kendime güvenemiyorum Tabi yine de ne zaman hayırlıysa o zaman olsun inşallah
Bu arada bir yanım üç dört tane yap diyor bir yanım da aralıklı iki tane yeter diyor kafalar karışıküç dört taneyi 6-7 sene arayla yapmama imkan yok
Hiç böyle düşünmemiştimBöyle de zorluklari var mesela kıza ders çalıştırtmıyor. Bütün gün abaaa diye peşinde..onunda ödevleri var dersleri var...üzerine dusemiyorum kucukle ugrasmaktan..etute versem bütün gün okulda olacak üzülüyorum..şimdi rahata alismisken sil baştan herşey zor hele uykusuzluk...
Dediğim gbi şimdiki aklım olsa iki yaş en fazla üç yaş ara verirdim
Çok geçmiş olsun nasıl farkettiniz baya şanslısınız biz tsfım sırasında alerjimizi farketmiştik oğlum hastanelik olmuştu çok dikkat edin baya ciddi Bi durum serumla ilaçla zor kendine geldiMerhaba hanımlar,
ben pek aktif olamadim bu forumda..
Bizim beklenen dogum tarihimiz 06.11.2021 di ama 29.10.2021 tarihinde oglumu kucağıma aldim.
Buyuyup gidiyoruz tam15 aylik oldu dolu dolu.
Dertliyim birazBenim bebe dogru duzgun yemek yemiyor. Yumurtayi asla yemez. Tavuk ve et ile de arasi pek yok gibi tukuruyor agzindan cikariyor genelde. Ama yogurt ve peynire bayiliyor. Corba tarzi seyler istiyor genelde.
Cevize de alerjisi var sanirim. Çok şukur ki şans eseri yemeden fark ettim. Bebeginde ceviz alerjisi olan var mi?
Yemek konusunda benim kızım da bazı şeyleri seçiyo ben de kaşık maması hazırlıyorum onun içine azıcık katıyorum anlamiyo yiyo ama anlasa tadını alsa tükürüyoMerhaba hanımlar,
Bizim beklenen dogum tarihimiz 06.11.2021 di ama 29.10.2021 tarihinde oglumu kucağıma aldim.
Dertliyim birazBenim bebe dogru duzgun yemek yemiyor. Yumurtayi asla yemez. Tavuk ve et ile de arasi pek yok gibi tukuruyor agzindan cikariyor genelde. Ama yogurt ve peynire bayiliyor. Corba tarzi seyler istiyor genelde.
Cevize de alerjisi var sanirim. Çok şukur ki şans eseri yemeden fark ettim. Bebeginde ceviz alerjisi olan var mi?
Ben emziriyorum o yüzden süt te vermiyorum çok nadir arada azıcık veriyorum suyla karıştırıp ama ben de eğer mama kullansaydım daha gerek duymazdım bebe bisküvisiyle sütü karıştırırdım az bişey de su katardım öyle günde 1 veya 2 kez verirdim emzirmeyi bırakınca veririm belki böyleÇok geçmiş olsun nasıl farkettiniz baya şanslısınız biz tsfım sırasında alerjimizi farketmiştik oğlum hastanelik olmuştu çok dikkat edin baya ciddi Bi durum serumla ilaçla zor kendine geldi
Bayanlar bide devam sütü kullananlarınız ne tür kullanıyor ben takviye olarak doğduğundan beri aptamil kullanıyorum 4 numaradayız şuan toz su ile karışıyo mama gibi çevremdekiler de artık süt veya süt gibi olan devam sütü kullan diyo kafam karıştı
Merhaba, cok tesekkur ederim. KiyamamÇok geçmiş olsun nasıl farkettiniz baya şanslısınız biz tsfım sırasında alerjimizi farketmiştik oğlum hastanelik olmuştu çok dikkat edin baya ciddi Bi durum serumla ilaçla zor kendine geldi
Bayanlar bide devam sütü kullananlarınız ne tür kullanıyor ben takviye olarak doğduğundan beri aptamil kullanıyorum 4 numaradayız şuan toz su ile karışıyo mama gibi çevremdekiler de artık süt veya süt gibi olan devam sütü kullan diyo kafam karıştı
Minicikler ama ne fenalarYemek konusunda benim kızım da bazı şeyleri seçiyo ben de kaşık maması hazırlıyorum onun içine azıcık katıyorum anlamiyo yiyo ama anlasa tadını alsa tükürüyo
Arkadaşımın kızında vardı , ceviz fıstık vs.. 2.5 yaşında şuan tedavisiz geçmiş durumda..Merhaba hanımlar,
Size de geçmiş olsun allahtan hemen farketmişsiniz benim oğluma tırnak ucundan daha ufak Bi cevizi rendelemiştim öyle yemişti beş dakika geçmeden hastanelik olduk çocuğun her yeri şişti kaşımaktan deliye dönmüştü doktor sadece ceviz değil kabuklu yemişi yasakladı bize 2 yaşına kadarMerhaba, cok tesekkur ederim. Kiyamamsize de cook gecmis olsun. Ben ceviz yerken ogluma ayni tabaktan hurma verdim. 5 dakika icinde yuzu kizarmaya basladi, minik sislikler olustu .
1 saat icinde kendiliginden gecti.
Sonra baska bir gun cevizle bir sey yapiyordum oglum agzina yerden bi nesne atinca panikle unutup elimi yikamadan parmagimi agzina soktum. Yine 5 dakika icinde yuzu kirmizi kirmizi kabardi. Yemeden boyleyse yese kim bilir ne olursanirim yemedigi icin 1 saat icinde kendiliginden geciyor.
Doktorumuz ayni zamanda alerji uzmani. Test yapabilmemiz icin 12 hafta kesinlikle kuruyemis vermeyin, suan yaparsak yanlis sonuc aliriz dedi. 3 ayin dolmasini bekliyoruz test icin.
Omur boyu surer mi diye sordum testin sonucuna bakmamiz gerek dedi. Ama ceviz alerjisi omur boyu surebiliyormus buna cok uzuldum.
Benim bebegim 4 aydan sonra emmedi ben de aptamil kullaniyorum. Ama yurt disindayim burda 3ten sonra 4 numara yok. 1 yas diye geciyor onu kullaniyoruz. Arada normal sutte veriyorum. Ilk etapta sulandirdim sonra sulandirmadan vermeye basladim.
Aslında ben emziriyorum daYemek konusunda benim kızım da bazı şeyleri seçiyo ben de kaşık maması hazırlıyorum onun içine azıcık katıyorum anlamiyo yiyo ama anlasa tadını alsa tükürüyo
Ben emziriyorum o yüzden süt te vermiyorum çok nadir arada azıcık veriyorum suyla karıştırıp ama ben de eğer mama kullansaydım daha gerek duymazdım bebe bisküvisiyle sütü karıştırırdım az bişey de su katardım öyle günde 1 veya 2 kez verirdim emzirmeyi bırakınca veririm belki böyle
Galiba öyle kıskançlık hep olur haklısınAmiiinnninşallah verebiliriz ben de düşünüyorum bunu ara sıra şimdi ilk çocuğum olduğu için yeri hep ayrı olacakmış gibi geliyo tabi yaşamadan bilemeyiz o duyguları ama benim için öyle olacak sanırım
Bence 2 yaş ideal gibi kıskançlık bence her zaman olur illa ki olacak çocuk çünkü bir de ilgiye bağlı biraz da küçüğe ilgi gösterirken büyüğü düşünerek her adımı atmamız gerekecek ben düşünmeye başladım 2.çocuk bakalım hayırlısıburası bana da çok iyi geliyo fikir alışverişi tecrübe moral derken destek oluyoruz birbirimize
işte tamda bunu düşünüyordum beraber oynasınlar diye arayı çok açmayacağım.benimde bir kardeşimle aramda 7 yaş var büyüyünce bir tek anlaşabildik ablalık güzel ama arkadaş gibi olmak fena olmaz nasip bakalımMaşallah sizinde bizimki gbi dişleriniz çok...benimki de ard arda patlattı hep eli ağzında
Kardeşimle üç yaş var aramda. Bence en ideali. Hiç kiskanmadik birbirimizi sadece çok kavga ederdik o küçük diye hiç yanımda dursun istemezdimşimdi ise evlatlarimdan sonra gelir benim için. O kadar kıymetli .
Benimkilerin arasında 8 yaş var .tam abla oldu benimki...bana çok yardımı oluyor ama kardeşiyle arasında nerdeyse kuşak farkı var onunla oynayamayacak mesela...yaş farkından ötürü beraber aktivite vs yapamayacak...sadece yardım amaçlı olur onların ki birlikte oyun için yaş farkları çok ...tabi ki iyi ki dogurmusum ama keşke daha erken davransaydim...
Doğru söylüyorsun bu yüzden kafam karışıktı.yetişemem diye düşünüyordum ama 3 4 yaş iyi olur galiba.4 yaşında yarım gün kreşe vermeyi düşünüyorum hem sosyalleşir hem kardeşi rahat büyür. içimden bir ses düşündüğüm gibi olmayacak diyor hayırlısıPusuya yatıp yorumları okucam
Ben altta yazanSibelim84 gibi yapıcam galiba abla olsun istiyorum yani ikisi oyuncak için kavga etmesin ikisi aynı anda ağlamasın şuan bile hiçbir şeye yetemiyormuşum gibi geliyor iki çocuk yaş arasında az fark olursa sanki bakamazmışım gibi kendime güvenemiyorum Tabi yine de ne zaman hayırlıysa o zaman olsun inşallah
Bu arada bir yanım üç dört tane yap diyor bir yanım da aralıklı iki tane yeter diyor kafalar karışıküç dört taneyi 6-7 sene arayla yapmama imkan yok
Öyleler gerçektenMinicikler ama ne fenalarBenimkisi de fark ettigi anda tukuruyor. Yumurtayi ne sekillerde denedim ama basarili olamadim. Yumurtali ekmek bile yemiyor.
Yemek secen cocuk cidden zormus. Insallah ileride duzelir.
Zararı olmaz heralde yaa sadece yatarken içiyosa ver ne olacak biraz daha zaman geçince belki içmez ama alıştı mı da bırakması zor oluyo bi arkadaşımın çocuğu halen daha bebe bisküvisiyle süt içer öyle uyur 6 yaşındaAslında ben emziriyorum daşöyle ki sadece yatarken alışkanlık yaptı çocukta o mamayı içmeden uykuya dalamıyor gün içerisinde keseli çok oldu ama bilmiyorum sabahları meyveli sütünü içer gün içerisinde hem beni emer hem yemek akşamda mama çok mu yoruyor çocuğu bilemedim
Amin hayırlısı benim de şimdiden düşünmeye başlamamın sebebi polikistik over hastası olduğum için yumurtlama günlerim belli olmuyo soğan kürü bal tarçın çörekotu kürü yapıp hamile kalmıştım ervaya biraz zor tutturuyoruz o yüzdenGaliba öyle kıskançlık hep olur haklısınhayırlısı bakalım inşallah sağlıcakla istediğiniz vakit olur.içimizde en cesaretli sen çıktın
işte tamda bunu düşünüyordum beraber oynasınlar diye arayı çok açmayacağım.benimde bir kardeşimle aramda 7 yaş var büyüyünce bir tek anlaşabildik ablalık güzel ama arkadaş gibi olmak fena olmaz nasip bakalım
Doğru söylüyorsun bu yüzden kafam karışıktı.yetişemem diye düşünüyordum ama 3 4 yaş iyi olur galiba.4 yaşında yarım gün kreşe vermeyi düşünüyorum hem sosyalleşir hem kardeşi rahat büyür. içimden bir ses düşündüğüm gibi olmayacak diyor hayırlısı
3.düşünürsem 7 yıl sonra 35 de falan yaparım galiba nasip
Corbaya terbiye yapıldığında, pankekte, krepte filan da mi yemiyor minnosko?Minicikler ama ne fenalarBenimkisi de fark ettigi anda tukuruyor. Yumurtayi ne sekillerde denedim ama basarili olamadim. Yumurtali ekmek bile yemiyor.
Yemek secen cocuk cidden zormus. Insallah ileride duzelir.
Sağol canısı yazdıklarını dikkate alıcam doğru diyorsunDusunceBulutu alintilayamadim mesajini bir turlu o sebeple etiketleyip yazayim dedim :). Tavsiyem, okula başlama ile kardeşi denk getirmemen. Yani tam çocuk kreşe, okul öncesi eğitime, ilkokula vs başlamışken yeni bir kardeş doğduğunda, beni okula gönderiyorlar ve kardeşimle neler yapıyorlar dunyasinda oluyor. Bunun icin nasıl yapabilirsin, ornegin 3 yas grubuna başladı, sene sonuna doğru doğum denk geliyor, bu ideal bir süreç. Hem bebegin ilk zorlu zamanları cocuk okuldayken denk gelmiş olur, yaza bebek de sen de toparlamis olur birlikte vakit gecirirsiniz, hem de buyuk cocugun, bebek dogdu dye beni okula attilar algisinda olmamis olur. Veya 3 yas grubuyla basladi 4 yasta devam ediyor ve o esnada bebek oldu, bu da olabilir. Yeter ki büyük çocuğun icin yeni başlangıçlara denk gelmesin. Bununla ilgili cok fazla deneyimimiz oldu. Bir de her ne kadar zor olsa da ortalama 3-4 yas ideal olarak soylenir genel olarak pedagoglarca.
ben de eşim istiyor diye sormuştum gönlünüzce olsun her şeyÖyleler gerçektendüzelir canım ben de patlıcan yemezdim 11 yaşında başladım yemeye şimdi çok seviyorum
Zararı olmaz heralde yaa sadece yatarken içiyosa ver ne olacak biraz daha zaman geçince belki içmez ama alıştı mı da bırakması zor oluyo bi arkadaşımın çocuğu halen daha bebe bisküvisiyle süt içer öyle uyur 6 yaşında
Amin hayırlısı benim de şimdiden düşünmeye başlamamın sebebi polikistik over hastası olduğum için yumurtlama günlerim belli olmuyo soğan kürü bal tarçın çörekotu kürü yapıp hamile kalmıştım ervaya biraz zor tutturuyoruz o yüzden
Bolca dua ve yardim yapmaya çalışalım elimizden ne geliyorsa zaten paramparça olmuş haldeyiz ama bir yandan da hayat devam ediyor bu yaşananlardan mucizelerden ders almamız gerekiyor hayatımızın geri kalanına da bunlara göre yön vermeliyizArkadaşlar çok kötü bir zamandayız Allah enkazdakilerin ve çıkanların yardımcı olsunBöyle bir zamanda söylenmez ama dün adetimin 1 hafta geciktiği fark ettim önce emzirmektendir dedim ama yine de test yaptım hemen çift çizgi çıktı.duygularım karmakarışık korkuyorum kızım için üzülüyorum.sadece bir kere dikkat etmedik onda da hemen oldu.daha geçen çocuklar arası kaç yaş olmalı diye yazıyordum.2 yaş fazla küçük olmuş olacak sanırım.daha doktora gitmedim birkaç haftaya gidince tekrar yazarım
Çok doğru dedin inşallah ders çıkarıp hayatımızı bunlara göre yönlendiririz en önemli şey sağlıkmış aileymiş bir kez daha anladım..sağolasın rabbim hepimizin evladını hayırlı sağlıklı eylesinBolca dua ve yardim yapmaya çalışalım elimizden ne geliyorsa zaten paramparça olmuş haldeyiz ama bir yandan da hayat devam ediyor bu yaşananlardan mucizelerden ders almamız gerekiyor hayatımızın geri kalanına da bunlara göre yön vermeliyiz
Senin adına sevindim biraz karmakarışık olabilir insan sonuçta çocuklarımız daha küçük ama hiç endişelenme bence zaten yazanlar olmuştu arayı çok açınca ayrı sıkıntılar oluyo yaşları çok yakın olunca da ayrı sıkıntılar oluyo allahım yeter ki sağlıklı hayırlı evlat eylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?