Canım benimde adetim tam 10 haziranda umarım hakkımızda hayırlısı olur Rabbim gönlüne göre nasip etsin .Merhabalar, ben de varım:)
Yaklaşık 2 yıldır sebepsiz infertilite teşhisi ile hamile kalamıyorum. Bugüne kadar hormon testi, laparoskopik histereskopi, sperm testi vs. Her şeye bakıldı ve hepsi temiz çıktı. Hatta hormon testimi 2 yıl önce yaptırdığım için doktorum tekrarlatmamı istedi onda da her şey yolunda gözüküyor.
10 Haziran'da başlayacak adetim ile aşılama tedavisine başlıyoruz artık. Yurtdışındayım, yumurta geliştirici ilaçları normal kadın doğum uzmanları burada neredeyse hiç vermiyor, teşhis konulduktan sonra tüp bebek merkezleri tarafından bu ilaçlar veriliyor ve takip onlar tarafından yapılıyor. Hatta kendi kadın doğumcum: 'Ben senin yerinde olsaydım Eylül'e kadar doğal yolla denerdim dedi. Ben de yaşımdan dolayı (33 yaşındayım) aşılamaya başlamak istediğimi söyleyince direkt sevk kağıdını verdi artık.
Tüp bebek merkezindeki doktorum hap yerine gonal-f ile tedavi uygulayacağını söyledi. Açıkçası hap mı daha etkili yoksa iğne mi diye de araştırmadım kendimce. Bir şekilde giriyoruz artık bu yola :)
Umarım bekleyen herkes güzel haberlerini alır yakın zamanda!
çok sağol canımAynen aynen ben 3.kontrole gittiğimde vermiştim hepsini. Başka bi hasta evlilik cüzdanı fotokopisini getirmediği için eşinden örnek alındığı halde aşılama yapılamadı zamanında. Bir de vukuatlı nüfus örneği olmadan iğne için rapor çıkaramam demişlerdi onu en önce götürdüm e devletten çıkıyor zaten yanında onunla git adetin 2. Gününde. .
Ben aslında doktora sordum, tutma ihtimali ne kadar diye. Kadın direkt samimi olarak %15'ten fazla değil dedi. Ama burada şöyle bir şey de var. Bizim cebimizden bu işlem için çok az bir para çıkıyor, ilaçlarımızın tüm bedeli karşılanıyor, hani bu tutmazsa 2. Ya da 3.yü yaparız maddi anlamda bir yük çıkarmadan. Sanırım o yüzden de rahatça gerçekleri söyleyebiliyorlar:)Canım benimde adetim tam 10 haziranda umarım hakkımızda hayırlısı olur Rabbim gönlüne göre nasip etsin .
Bende nette araştırdım iğneyle yapılan aşılamanın hapa oranda tutma yüzdesinin daha yüksek olduğunu gördüm. Tabi hap kullanıp aşılaması tutan birçok arkadaş var.
Canım bende sordum dr yaşım 23 olduğu için şansımın %15-20 lere çıkabilceğini söyledi ama eşimin değerlerinde sorun olduğu için şansımın % 8 en fazla % 10 dedi. Bizim aşılama ücretleri devlete ait sadece bazı ilaçları karşılamıyor.Oda sanırım iğneyi karşılamıyor ssk ama yine 900 tl ise 400-450 tl tutar raporlaBen aslında doktora sordum, tutma ihtimali ne kadar diye. Kadın direkt samimi olarak %15'ten fazla değil dedi. Ama burada şöyle bir şey de var. Bizim cebimizden bu işlem için çok az bir para çıkıyor, ilaçlarımızın tüm bedeli karşılanıyor, hani bu tutmazsa 2. Ya da 3.yü yaparız maddi anlamda bir yük çıkarmadan. Sanırım o yüzden de rahatça gerçekleri söyleyebiliyorlar:)
Sizin orada nasıl durumlar? Tedaviye ayrı, ilaçlara ayrı para mı ödüyorsunuz acaba? Yoksa hepsi devlet tarafından karşılanıyor mu?
zaten iki aşılamadan sonra tüp bebek için rapor çıkıyor devlette nasip olursa aşılamada olur olmazsa tüp bebekte denerim yaşım için biraz erken amaBen aslında doktora sordum, tutma ihtimali ne kadar diye. Kadın direkt samimi olarak %15'ten fazla değil dedi. Ama burada şöyle bir şey de var. Bizim cebimizden bu işlem için çok az bir para çıkıyor, ilaçlarımızın tüm bedeli karşılanıyor, hani bu tutmazsa 2. Ya da 3.yü yaparız maddi anlamda bir yük çıkarmadan. Sanırım o yüzden de rahatça gerçekleri söyleyebiliyorlar:)
Sizin orada nasıl durumlar? Tedaviye ayrı, ilaçlara ayrı para mı ödüyorsunuz acaba? Yoksa hepsi devlet tarafından karşılanıyor mu?
Ya gerçekten şuna inanıyorum ve çevremde de inanılmaz örnekler mevcut: Olacağı varsa ve zamanı da gelmişse her türlü oluyor. Moralimizi yüksek tutalım, en önemlisi bu:)Canım bende sordum dr yaşım 23 olduğu için şansımın %15-20 lere çıkabilceğini söyledi ama eşimin değerlerinde sorun olduğu için şansımın % 8 en fazla % 10 dedi. Bizim aşılama ücretleri devlete ait sadece bazı ilaçları karşılamıyor.Oda sanırım iğneyi karşılamıyor ssk ama yine 900 tl ise 400-450 tl tutar raporla
Bnde simdi dr dan ciktim 14 mm olmus carsamba tekrar gidecegim 20 ye ulasir mi acaba.2 ayrı doktor problem yok dedi eşim için ama bilmiyorum. Yumurta kontrolünde en son 16mm demişti 1 gün daha iğne kullandım sonra çatlatma ignesini vurdum bilemiyorum sebebini belki stresten tutmadı. Bu ay ovulasyon testi ile kontrollü olarak deneme yapcam bakalım nolacak. Belki aşılamaya gerek kalmadan tutarhepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun. Sağlıkla mutluluk haberlerimizi paylaşırız inşallah
Dediğiniz gibi olacağı varsa oluyor her türlü olur. Konunun başında okumuşsundur benimde iki seferdir hep bir sebepten iptal oluyorYa gerçekten şuna inanıyorum ve çevremde de inanılmaz örnekler mevcut: Olacağı varsa ve zamanı da gelmişse her türlü oluyor. Moralimizi yüksek tutalım, en önemlisi bu:)
Ben gelişme oldukça yazacağım buraya mutlaka.
Ah balım iş durumları stressiz olmuyor ama bakalım inşallah azaltmaya çalışıyorum. İğne kullanmaya devam edeceksen aşılamaya kadar ulaşır kesinBnde simdi dr dan ciktim 14 mm olmus carsamba tekrar gidecegim 20 ye ulasir mi acaba.insallah asilama olmadan olur stresi azaltmaya bak
Bizden onlar istenmedi canım bende çarşamba gidicem sonuçlar için belki o zaman ister bilemiyorum numarası varsa arayıp sor istersen canımcaım biz hormon testlerini rahim filmini spermi falan hallettik kuzu dediğim o değil evraklardan kastım kimlik fotokopisi vs denilen evraklar
öğrendim kuzu adetin 2.günü hepsini veririmBizden onlar istenmedi canım bende çarşamba gidicem sonuçlar için belki o zaman ister bilemiyorum numarası varsa arayıp sor istersen canım
Bende şimdi okudum konuşmalarınızı eger bisey demezlerse sorayım bende ne istiyorlar diye hakkımızda hayırlısı inşallah güzel haberler veririz birbirimizden haberimiz olsun daha rahat geçiririz süreciöğrendim kuzu adetin 2.günü hepsini veririm
inşallah canım yine farklıysa öğnenirsen mutlaka bilgilendir buradan inşallah hepimiz süreci rahat atlatır ve olumlu sonuçlar alırız hepimizin gönlüne göre olsun inşallahBende şimdi okudum konuşmalarınızı eger bisey demezlerse sorayım bende ne istiyorlar diye hakkımızda hayırlısı inşallah güzel haberler veririz birbirimizden haberimiz olsun daha rahat geçiririz süreci
Amin inşallah tabiki öğrendiğim farklı bişey olursa yazarım burayainşallah canım yine farklıysa öğnenirsen mutlaka bilgilendir buradan inşallah hepimiz süreci rahat atlatır ve olumlu sonuçlar alırız hepimizin gönlüne göre olsun inşallah
Inşallah tedavin hayırlı olsun Rabbim gönlüne göre versin inşallah ilk güzel haberi senden alırızMerhaba arkadaşlar bugün aşılama tedavisine başlamaya karar verdi doktorum , ne eşimde ne ben de bir sorun yok , önceden birden fazla kimyasal gebelikler yaşadım , 3 yıllık evliyim , bugün gonal f ilk ignemi vurundum , sanırım 7 gün boyunca devam edeceğim , haziranın ilk haftası aşılama olur dediler, ilk aşılamam olacak rabbim izin verir insallah sağlıklı bir süreç geçiririz
Rabbim ne derse o stres yapma yedigine ictigine dikkat et avakado iyi geliyormuş yiyebilirsen ye Rabbim hayırlısını versin sağlıklı eli ayağı düzgün bir evlat nasip etsin sana ve isteyen herkeseAllah razı olsun âmin inşallah , nedense bende hiç heyecan bişey yok aksine korku ve endişe var , genel olarak ilk aşılamanın tutmadığıni duydum çünkü, e birde önceden birçok kez pozitif görüp sonunun düşükle sonuçlandığını görünce insan dualarının yönünü değiştiriyor Rabbim sağlıklı olacaksa versin inşallah
Bn igne kullanmadim 5 gun klomen kullandim canim . Bu tutmazsa 2.ye igneyle yapicaz bakalim insallah buyur ve hersey yolunda giderAh balım iş durumları stressiz olmuyor ama bakalım inşallah azaltmaya çalışıyorum. İğne kullanmaya devam edeceksen aşılamaya kadar ulaşır kesin
Kesinlikle öyle. şu olumlama videoları varmış onu denemeyi düşünüyorum. Herşeyi deniyoruz onu da deneriz napalim. Hoş biz naparsak yapalım Rabbim verecek ama işte bı umut bakalım. Hayırlısı olsun hakkımızda. Olumsuz düşünmeyi bıraksak herşey yoluna girecekBn igne kullanmadim 5 gun klomen kullandim canim . Bu tutmazsa 2.ye igneyle yapicaz bakalim insallah buyur ve hersey yolunda giderstresi de birakmaya calis diyorum cunku daha yeni bi k9msumuz 15 yildir tup bebek asilama hersey denedi ara verdi tekrar denedi ve en son pes etti ve ve. 7-8 haftalık hamile. Insallah saglikla kucagina alir. Yani demem o ki hamile kalmayi dusunmedi saldi o yuzden horm9nlar n9rmallesti. Stres ciddi anlamda etkiliyor. Ama iste bunu bn sn o su bu herkes biliyor lakin uygulamasi oldukca zor. Her an acaba mi diyorsun ay sunu yapayim gun hesaplayayim falan derken testlere dusuyoruz. Belki stres etkisi olmasa simdi hamile kalmak bu kadar zor olmazdi