Aşılama 2021 HAZİRAN AYI AŞILAMA YAPTIRACAKLAR.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Niloya444

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2020
2.643
1.738
Merhaba arkadaşlar;
Geçtiğimiz nisan ayında yapılması planlanan aşılamam sol tüpte oluşan folüküler kistten dolayı malesef kaldı ve adetle atamamıştım. Dr. yumurta geliştirici kullanmamız gerek ve kist varken kullandıramayız dedi.
Mayıs ayında yapıcalacak aşılama bu seferde iptal oldu çünkü adetimin ikici günü bayramın birinci gününe denk geldiği için Dr. bir daha ki ay dedi. Nasip değilmiş rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordur diyorum.Nisan ayında görülen basit kisti sanırım bu sefer atabildim çünkü adetim baya pıhtılı geldi.
Bizim aşılama sebebimiz erkek faktörlü olucak.Hız ve morfolojı sorunumuz var.Çok şükür benim Tüplerim açık prolaktin dışında tüm değerlerim normal ama prolaktine rağmen hemen hemen her zaman yumurtlamam oluyor istisnalar kaideyi bozmaz diyerekten konuyu toparlayayım.

Haziran ayında aşılama yapıcaklar birlikte durumumuzu takip edelim istedim.
Sizler hangi sebeplerden dolayı aşılamaya karar verdiniz?
Süreciniz devlet hastanesinde mi özel hastanede mi ?
Tekrar tekrar sorulmuş olsada hangi ilaçları kullandınız ? ( Çünkü okudum ki klomen ve benzeri ilaçlarla yapılan aşılamanın tutma ihtimali iğnede kullanılarak yapılan aşılamadan daha düşük yni ilaçla %8 şansınız varken iğnelerle %15-%20 lere kadar yükseliyormuş.) (Aklıma takılan şu ki bir kere günde bir tane 5gün boyunca aldığım klomenden 4 adet yumurtam oluşmuştu . İğneye daha çok tepki vermez mi ve 4 yumurta varken aşılama olur mu?

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle inşallah hayırlı sağlıklı evlatlara kavusuruz herşeyin hayırlısı tabiki bnde şansıma bayramın 3.günü adet oldum pazartesi (dün) gittim. Bir önceki adetimde prolaktin yüksek olduğu için dostinex kullandım ve prolaktin düştü. 55.günde de adet oldum. Dr. alttan muayene etti herşey yolunda klomen ile başlayalım dedi. Bende kendimce ığne daha faydalıdır diye düşünüp neden hapla başlıyoruz dedim. 1.deneme hap ile eğer olmazsa (inşallah sağlıkla olur ) 2.ığne ile devam ediyoruz dedi. Açıkçası kendimi iğneye alıştırmıştım ama şuan klomen kullanıyorum 2.günüm.
Eşimde sorun yok. Pkos minik polipler var adet düzensizliği başı çekiyor tabi her işlemden önce adeti beklemek çok sıktı.
4 yıldır evliyiz ve yaklaşık 2 sene olucak korunmayı bırakalı.
Ilk aşılama olacak. Daha önce kendim LH testi kullandım ilişkide de bulunduk ama olmadı. Sonra rahim filmi falan derken aşılamaya geçtik.
Haziran demissin ama bn buraya yazmak istedim
Hazirana ne kaldı ki inşallah güzel sonuçlar alırız

İyi yapmışssın kuzu prolaktin sorunu bende adet gecikmesi hiç yapmadı ama çok şiddetli baş aprılarım olduğunda anlıyorum ki yükselmiş adetin 3.günü bir bakıyorum sahiden yükselmiş

İyi yapmışssın kuzu prolaktin sorunu bende adet gecikmesi hiç yapmadı ama çok şiddetli baş aprılarım olduğunda anlıyorum ki yükselmiş adetin 3.günü bir bakıyorum sahiden yükselmiş
Bnde prolaktinin etkisini yeni anladım. Tam aşılamaya başlayacağız hooop prolaktin bi tık yüksek önce dusurelim dendi bi 50 gün öyle gitti. Aslında dr da da hata var prolaktin ölçümü zaten yapılmış ve yüksek o sonucları gözardı edip adet iken gel aşılamaya başlayalım dedi bi umut dedim herşey 20-25 gün içinde kesinlesicek. Adetken ölçüyor daha önceki yüksek cıktı diye. E kardeşim madem yüksekti neden 65 gün boşa gitti neden ilaç vermedin o ara düşürürdük yanı. Şimdi bn bunu niye dedim okuyacak arkadaşlar varsa kendinizi dr.a tam anlamıyla vermeyin olabilecek durum nedir ne değildir araştırın. Sonra böyle kaybolan aylar oluyor süre gittikçe can sıkıyor.

Tedavin özelde mi devlette mi işliyor

Aa evet sağlıkla geçer sürecimiz inşallah haberleşelim
mutlaka canım buradan haberleşiriz zaten benim bat 10 haziran daha çok var sanki zamanda çabuk geçiyor bu ayı yine övülasyonla takip edicem ama eş faktöründen dolayı olmayacağını düşünüyorum onada yansıtmıyorum ama

Öyle düşünme eğer yapmıyorsan bu adete kadar sperm kalite sayı arttırıcı şeyler tüketsin eşin. Benim eşimde sorun yok ama iyi gelecek şeyleri yedirmeye başladım. Bnce araştır ve size uygun olan şeyi tüketmesini söyle. Bu işin smi bni yok çift olarak sizin gerekli şeyleri yapmanız gerek. Ona da yansısın neden sorun ediyosun bunu. Sonu güzel bir bebişe ulaşmaksa herşey denenmeli. Hiç de umutsuzluğa kapılma gerekeni yap gerisini Allah a bırak

canım ben zaten en baştan beri işimiz kolaylaşsın diye takviye alıyordumeşimden sperm testinden sonra almaya başladı 2 aydır birşeyler kullanıyor zaten ama şyle bak ayıptır söylemesi adet günümde eşimi rahatlamak adına elimle yardımcı oldum boşaltığı sırada spermlerin hepsi olduğu yere dökülmüştü aferdersin ama normalde fışkırması gerek ileri hareket için ona birşey söylemdim ama hepsi olduğu yere döküldü

Anladım ama bu testlerle ortaya çıkar diye biliyorum yinede umudunu kaybetme umarım sorunlar biter ve güzel haber alırsın

Merhaba,
Mayıs 3 de 1 . Aşılamamı oldum kimyasalla sonuçlandı maalesef. Henüz zamanı gelmemiş. Vardır bi hikmeti. Bugün tekrardan iğneye başladık (ovaleap pen) hakkımızda hayırlısı olsun biz de 1,5 yıldır deneme sonucunda 2. Aşılamayla devam ediyoruz. Sorunumuz, Sebepsiz infertilite.
Allahım hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Amin tedaviniz hayırlı olsun inşallah nasipse bende haziran başında 2.aşılamamı olucam inşallah pozitif sonuçlar alırız haziran bize uğurlu gelsin

Benimde 1.5 yıl oldu sebepsiz infertlite 8 mayısta aşılama oldum kan sonucum negatif çıktı daha yeni regl olunca 2. Aşılama için gidicem Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…