Gerek yok diyip kestirip atan doktorlardan nefret ettim. Ben iki düşük yapınca, doktoruma pıhtılasma testi yaptirmak istiyorum dedim ve gerek yok, sonuç önce bir incelemeye gitsin ona gore bakariz dedi. Sanki vücuttan parça alinacak alt üstu bir kan vericem o kadar bu neyin gerek yok halleridir? Tabi o her ne kadar gerek gormese de ben gidip devlette testimi yaptırdım. Tabi ilk pgt sonucum geldi ve bebekte kromozamsal anomaliye rastlanildığı düşüğün bu sebeple oldugu söylenildi. Bu transferimde de doktorun transferimi yaptiktan sonra hemşireye "sadece progestan veriyoruz baska ilaç yok" dedigini duyduktam sonra yattigim yerden kafami kaldirip "doktor hanım, bana oksapar vermeyecek misiniz" dedim. Gerek yok, senin düşuk yapma sebebin pihtilasma degil biliyosun dedi bana. Sonucum henüz çıkmamis nerden bileceksem? Hayır, tamam belki düşüğümün sebebi pıhtilasma degil ama belki bir sonraki dusugumun sebebi pihtilasma olacak, belki 7 aylikken pihtilasma sebebiyle bebegimi kaybedicem ben o zaman ne cevap vericeksin bana, bunun hesabini kim verecek Allah aşkina? Her neyse ben ne olur ne olmaz diye transferden sonra basladim oksapar kullanmaya ve sonucum pozitif olunca gittim hastaneden sonuclarimi aldim. Sonuclar daha ilk 15 gunde cikmis halbuki ben de bekliyorum hastaneden arayip haber verecekler diye. Vel hasil kelam 3 gende heterozigot cikti. Sonucumu doktora whatsup uzerinden yolladim. 9 ay boyunca oksapar ve folik asit kullanacaksin yazmis bana. Hayir bu neyin inadıdir yani ben anlamiyorum ki. Can kaybediyoruz, o canla birlikte inancımız, umutlarimiz, psikolojimiz zarar görüyor. Baska bir doktora basladim simdi. Doktora daha hic gitmeden esim doktoru aradi "eşim 2 düşük yaptı, pihtilasma testi yaptirdik" dedi. Daha sonucu soylemeden adam "sonuç ne cikarsa ciksin 9 ay kansulandirici kullanacak dedi" bak bu iki kişi de doktor. Biri aman önemli degil ya gerek yok zart zurt yapiyo öteki sonuç ister normal ister baska türlu olsun kan sulandırıcı kullanacak, gebeligi tehlikeye atamayız diyor. Yani Allah iyi insanlarla, iyi hekimlerle, işinin ehli insanlarla karşılastırsın hepimizi.