2021 Eylül-Ekim Ayı Transfer Olacaklar

Benim 9 haftaya kadar alttan bakıldı canım pozitif haberini aldıktan sonra 3 kere bakıldı yani ama benim gittiğim şehir hastanesi orda 3 aya kadar alttan bakıyoruz demişlerdi
Anladım canım inşallah sağlıklı gorurumde keseyi şimdide onun stresi bastı hala diyemiorum evet hamileyim diye biz hiç diyemicezmi 🥰

Biliorum canım aklına geçirmemeye çalış biliosun her gebelik bir deil sen iki hafta sonra git bu hafta da hiç takvime bile bakma canım herşey senin için güzel olcak merak etme inşallah sınavımız bitmiş güzel haberlerle sağlıkla kucağımiza alicaz canim benim🥰🥰🤲🤲
Tamam canım.
Kafamı meşgul etmeye çalışıcam bu hafta.
İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım. 🙏

.

Eklentiler

• IMG-20211106-WA0030.jpg
    IMG-20211106-WA0030.jpg
    26,8 KB · Görüntüleme: 27
Ultrason dedi doktorum ama hangisi sürmedim😂 benim gittiğimde 5+2 regliyle göre canım sen ilk ozaman mi gittin bende beni geç mi çağırdı dedim bana kalsa direk gitcektim hep stres Allah'ım hayırlısını nasip etsin hepimize🥰🥰
Ben gittiğimde 6 haftanın içindeydi canım ama ilk gittiğim 4 haftalıktı beta değerime göre şu zaman gel demişti bana😊
Hep öyle kese gör kalp atışını bekle kalbi duyuyorsun sonra gidene kadar yine stres Rabbim hepimize kolaylık versin 🥰🥰

Kızlar kontrolden geliyorum. 🥰
Çok şükür, 8+3, haftası ile uyumlu dedi doktor. Kalbi 183 atıyordu. 🧿🧿🧿
Elhamdülillah, kanama alanı da minnacık kalmış.
Ne kanama ne leke, hiçbir şey olmadı dedim.
Olabilir dedi.
Pek bir şey anlamadım ama neyse, gösterdi küçücüktü.
İnşallah böyle devam eder. 🙏
Maaşallah canım bi daha gittiğinde daha da büyümüş olacak Rabbimin izniyle kucağınada alacaksın sağlıkla 🤲🧿🧿🧿🧿🧿

Olumsuz bir sey yazip herkesin tadini kacirmak ve kendileri icin de endise yaratmak istemedim aslinda. Ara ara giren ve biraz uzun suren agrilardan Tahmin ettigim gibi olumsuz oldugunu dusundugumuz bir durum var. 6+1 de keseyi gorduk ama kese olmasi gerekenden kucuk ve bos gorunuyor. Tup bebek doktorum ilaclarima 1 hafta daha devam etmemi, haftaya kendisinin gormek istedigini soyledi. Oyle devam ediyoruz. Acikcasi biz zaman kaybetmeyelim zaten istiyoruz diye ciktigimiz yolda sadece 2 denemede yasanabilecek her turlu senaryoyu yasadik diye dusunmeye basladik. Ilki 5aaydi, cok dusuk rakamla (47) baslayip doktorlarin hic umut vermemesine ragmen gorunup,kalp atisi bile verdi. 8 haftada kalbi durdu, kromozomal anomali dediler. (Simdi dusunuyorum kromozomal anomalili bebeklerin cogunu vucut kendisi elermis. Yabi dogal yolla bu embriyo belki de hic rahme dusmeyecekti. E o zaman biz niye binlerce lira dokup tup bebege guveniyoruz?) ikinci transfer yani simdiki 5abydi,cok iyi bir embriyo dediler. Ilk testte 559 cikti. Ikinci teste gerek bile yok dediler yine de gittim. 1309 cikti. Ve simdi de bos gebelik ihtimalim cok yuksek. (Bos gebelik icin de ya yumurta veya sperm kalitesi kotudur ya da bolunme anormaldir diyorlar. E yumurta a kalite, sperm b kalite ise ve dollenme 5 gun boyu disarida gozlemleniyorsa nasil oluyor bu is diye de sordurtuyorlar insana.) bu surecte bunlari deneyene kadar dogal yolu tercih etsek belki 2 kurtaja gerek kalmayacakti. Belki yine hamile kalamazdim ama psikolojim sarsilmazdi ve bu kadar stres yasamazdim.

Acikcasi gezmeyi tozmayi, hayatin tadini cikarmayi cok seven, Illa cocuk illa cocuk modunda bir cift de olmadigimiz icin, onumuzdeki carsamba bu sorularin cevaplarini isteyecegiz doktorumuzdan. Tabii kesede bir gelisme olmazsa ki olmayacak bence alinacak. Doktorumuza cok guveniyoruz hala ama sistemsel bi sacmalik oldugunu dusunuyoruz. 3 dusukten once kromozom elemesi yapmayan bir sistemle karsi karsiya olmak falan sonsuz sacma. 1 dondurulmus embriyomuz daha var ama tamamen birakmayi bile dusunuyoruz artik. Esim zaten beni gordukce “ben seni agactan falan toplamadim. Cocuk ugruna neseni ve hayata bakisini kaybettigini gormek istemiyorum.” moduna girdi. Ki bence cok eglenceli, neseli bi karakter olmama ragmen 2 gundur ne yaptigimi sorguluyorum.
Canım çok geçmiş olsun, umarım güzel sonuçlanır; haftaya bebeği görürsünüz.

Ben de iki düşük sebebiyle daha önceden iki kez kürtaj olmak durumunda kaldım. Ilki doğal yollaydı. Doktorum ilk gebeliklerde çok oluyor muhtemelen bebekte sorun vardı dedi ve pgtye yollamamıza çok gerek görmedigi icin gitmedi. Ikinci gebeligimde kalp durması sonucu sonlanınca sonuç pgtye gönderildi ve bebekte kromozomsal anomali ye rastlanıldı. Yani demem o ki sorunlu embriyo doğal yolla oluşmuş olsa bile rahme tutunduktan sonra vücut tarafından elemesi yapılabiliniyor. Ben üçüncü transferimde embriyoların pgtye gitmesini tavsiye ettim fakat doktorum, dondurulmuş embriyonun pgtye gittikten sonra bozulmalar yaşayabileceginden bahsetti; o yüzden o riski almak hiç istemedim. Keşke yumurta toplama işlemi yapıldıktan sonra böyle bir olasilik üzerinden bizlere teklif sunulmus olsa da bizler de hiç bu tarz sebeplerden oluşabilecek kayıplar yaşamasak. Sanırım embriyoyu genetik incelemeye yollamak pahali bir işlemmiş o yüzden doktorların çoğu gerekli görmuyormuş. Tüp bebeğe bütçe ayıran insan pgt için de ayırabilir diye düşünuyorum sahsen. Zaten aksi takdirte gebelik düşukle sonuçlaninca sonuçta pek bir şey degismiyor ya yeniden transfer yaptiriyorsun ya da yeniden opu dönemine giriyorsun. Ikisi de ücretsiz olmayan gayet mali yükümlülügü fazla olan bir durum. Doktorlar en başında bu tarz olasılıklardan bahsetmiş olsalar belki de bu süreci daha az masraflı ve daha az stresli altlatacağız. Umarım sürecin olumlu sonuclanır; ama olumsuz sonuçlanirsa da önce kendini fiziksel ve ruhsal olarak toparla, gerisine sonra karar verirsin zaten.

Eşinin bu sürecte seni ön planda tutması ve sağlığını düsünüyor olması çok güzel; önceliginiz birbiriniz olsun 🤎

Kızlar iyi aksamlar, aranızda oksapar kullanan vardır illa. Bugün iğnemi olmadan önce iğnenin havasini bosaltirken igneden 3 damla su geldi, igneyi enjekte ettikten sonra çekince bir damla da öyle bosa gitti. 0,4 kullanıyorum; sizce bir sorun teşkil eder mi bu durum?

Ben baştan beri Bahçeci Fulya’da yaptırıyorum. Dünyanın 3. Türkiye’nin en iyi tüp bebek merkeziyiz diyorlar. Bir defa yumurta toplandı zaten daha, o zaman da tahlil yaptırmıştık mesela ilk transfer öncesi. Heterozigotları gördü doktor. Sadece coraspin verdi yine de. Başka kan sulandırıcı falan vermiyor enteresan şekilde. Coraspin de zaten Bahçeci için fix reçete. Sormuştuk da genetik incelemeyi de. Gerek yok dedi ısrarla. Şimdi yeniden dener miyiz emin değilim. Sona kalan bir embriyomuz var. Onu denemek istemiyorum artık. Yaparsak baştan ngs ile deneyelim diye konuşacağız. Hala gerek yok vs derse de artık doktor değiştirmek lazım belki de
BENim de ilk denemem bahçeci umutta oldu ama merkez olarak farkı yok Fulya’yla dediler.ilk denemem orda negatif oldu.dediğiniz gibi bana da coraspin verilmişti orda neden verildiğini bilmiyorum.2.denemem Memorial da oldu şükür pozitif oldu.orda coraspin falan verilmedi.orda genetik inceleme en iyisi diye biliyorum kendileri ilgileniyorlar pgt ile..eğer sonucunuz tamamen olumsuz olursa ve tekrar denemek istersiniz Şişli Memorial’ı bi deneyin kesinlikle pişman olmazsınız zaten görüşmek için gittiğinizde ne demek istediğimi anlarsınız labaratuvarı en iyi hastanelerden.allah hepimizin yardımcısı olsun

Canım çok geçmiş olsun, umarım güzel sonuçlanır; haftaya bebeği görürsünüz.

Ben de iki düşük sebebiyle daha önceden iki kez kürtaj olmak durumunda kaldım. Ilki doğal yollaydı. Doktorum ilk gebeliklerde çok oluyor muhtemelen bebekte sorun vardı dedi ve pgtye yollamamıza çok gerek görmedigi icin gitmedi. Ikinci gebeligimde kalp durması sonucu sonlanınca sonuç pgtye gönderildi ve bebekte kromozomsal anomali ye rastlanıldı. Yani demem o ki sorunlu embriyo doğal yolla oluşmuş olsa bile rahme tutunduktan sonra vücut tarafından elemesi yapılabiliniyor. Ben üçüncü transferimde embriyoların pgtye gitmesini tavsiye ettim fakat doktorum, dondurulmuş embriyonun pgtye gittikten sonra bozulmalar yaşayabileceginden bahsetti; o yüzden o riski almak hiç istemedim. Keşke yumurta toplama işlemi yapıldıktan sonra böyle bir olasilik üzerinden bizlere teklif sunulmus olsa da bizler de hiç bu tarz sebeplerden oluşabilecek kayıplar yaşamasak. Sanırım embriyoyu genetik incelemeye yollamak pahali bir işlemmiş o yüzden doktorların çoğu gerekli görmuyormuş. Tüp bebeğe bütçe ayıran insan pgt için de ayırabilir diye düşünuyorum sahsen. Zaten aksi takdirte gebelik düşukle sonuçlaninca sonuçta pek bir şey degismiyor ya yeniden transfer yaptiriyorsun ya da yeniden opu dönemine giriyorsun. Ikisi de ücretsiz olmayan gayet mali yükümlülügü fazla olan bir durum. Doktorlar en başında bu tarz olasılıklardan bahsetmiş olsalar belki de bu süreci daha az masraflı ve daha az stresli altlatacağız. Umarım sürecin olumlu sonuclanır; ama olumsuz sonuçlanirsa da önce kendini fiziksel ve ruhsal olarak toparla, gerisine sonra karar verirsin zaten.

Eşinin bu sürecte seni ön planda tutması ve sağlığını düsünüyor olması çok güzel; önceliginiz birbiriniz olsun 🤎
Pgt eğer tüp bebek merkezinde yapılmıyorsa, ücreti tüp bebek merkezi almıyor.
Ama tekrar tekrar transfer yapılınca tüp bebek merkezi çok iyi kazanıyor.
Yani bence başta pgt teklif etmemeleri tamamen duygusal.
Yoksa dediğin gibi, ikinci üçüncü transfer, ilaçlar derken çok daha fazlası çıkıyor cebimizden.
Psikolojik olarak yıpranmak da cabası.

X