2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Merhaba kizlar. Sorum olucakti belki birilerinin bilgisi vardir. 31 haftamdayim 28 haftamda rahim boyu uzunlugu 31mm di.Karnim bazen tas gibi kas kati oluyor adet agrisi gibi agrilarim oluyo kisa sureli. Pesser halka takildi, fitil felan yazildi.Gun icinde akintim oluyodu zaten ama simdi baya artdi. Hatta bazen su gibi acaba bu bebegin suyu ola bilirmi ?
Merhaba canım benimde 27 haftada 30 mm çıktı korkuyorum. Sende sorun oldu mu

hu huu, nabersiniz kızlar? yeni yılınız kutlu olsun.
keyifler yerinde mi? ben idare ediyorum, fena değiliz. Kızımın dişleri çıkıyor, o yüzden geceleri uykular biraz haram. Bir de benim kızım çorba, yoğurt, püre yiyor, ama biraz pütürüklü bi şey olunca tükürmeye çalışıyor :KK43: eline ekmek veriyorum, kraker gibi bişey veriyorum, kesinlikle ağzına götürmüyor, yere atıyor. Sizinkiler nasıl? Nasıl alıştırabilirim acaba normal yemek yemeye?

keyifler yerinde mi? ben idare ediyorum, fena değiliz. Kızımın dişleri çıkıyor, o yüzden geceleri uykular biraz haram. Bir de benim kızım çorba, yoğurt, püre yiyor, ama biraz pütürüklü bi şey olunca tükürmeye çalışıyor :KK43: eline ekmek veriyorum, kraker gibi bişey veriyorum, kesinlikle ağzına götürmüyor, yere atıyor. Sizinkiler nasıl? Nasıl alıştırabilirim acaba normal yemek yemeye?

Ben hala uykusuzum. 15 aydır tepemde bir bebe, özellikle bu ara o kadar çok düştü ki sabaha kadar üzerimden atlaya atlaya meme saati geceleri :KK43:

Sevdiği tatları içine pütürler dahil ederek başlayabilirsin. Çatalın arkasıyla ezebilirsin yemeği, en başından beri öyle yapmaya gayret ettim şimdi de maşallah yiyor.

Abartılı çiğneme hareketleri yapmak, oyuncak bebeklere yemek yedirmek gibi şeylerle destekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ben hala uykusuzum. 15 aydır tepemde bir bebe, özellikle bu ara o kadar çok düştü ki sabaha kadar üzerimden atlaya atlaya meme saati geceleri :KK43:

Sevdiği tatları içine pütürler dahil ederek başlayabilirsin. Çatalın arkasıyla ezebilirsin yemeği, en başından beri öyle yapmaya gayret ettim şimdi de maşallah yiyor.

Abartılı çiğneme hareketleri yapmak, oyuncak bebeklere yemek yedirmek gibi şeylerle destekleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
kolay gelsin canım, dişler olmasa benim kızım sanki güzel uyuyacak, öyle hissediyorum :) bir ara annem gelmişti, o zaman ne güzel uyumuştum, gideli 1.5 ay oldu, uykular haram.
yine meme emiyor, ama keyfe keder.
bazen dediğin gibi, çatalla ezip veriyoruz, ama çok zor. Minik krakerler getirmiş birisi yurtdışından bebeler için, zaten eriyor ağzında, onu bir türlü koyamıyorum ağzına, ne yapsam ağzını açmıyor. zorla tıkıştırdım, tükürdü. eline ekmek veriyorum, atıyor. yazın kabuğunu soyup erik vermiştim, dokunmadı bile. dediğin gibi çiğneme hareketlerini gösteriyoruz, çorbasını yutuyor, sonra çiğneme hareketi yapıyor :)

kolay gelsin canım, dişler olmasa benim kızım sanki güzel uyuyacak, öyle hissediyorum :) bir ara annem gelmişti, o zaman ne güzel uyumuştum, gideli 1.5 ay oldu, uykular haram.
yine meme emiyor, ama keyfe keder.
bazen dediğin gibi, çatalla ezip veriyoruz, ama çok zor. Minik krakerler getirmiş birisi yurtdışından bebeler için, zaten eriyor ağzında, onu bir türlü koyamıyorum ağzına, ne yapsam ağzını açmıyor. zorla tıkıştırdım, tükürdü. eline ekmek veriyorum, atıyor. yazın kabuğunu soyup erik vermiştim, dokunmadı bile. dediğin gibi çiğneme hareketlerini gösteriyoruz, çorbasını yutuyor, sonra çiğneme hareketi yapıyor :)

Yapmaya devam. Çok ısrar ediyor ediyor gibi davranmadan abartılı bir şekilde eşinizle çiğneme yapın. Ona bak bak demeyin 😅 dikkatini çekip yapar belki.
Çubuk krakeri mesela ben vermemiştim hiç. Bir gün arkadaşlarımın çocukları yerken kızıma da verdiler. Baktım yiyor sorun yaşamadan çok şükür 😅 muz, domates vs yine seviyorsa ısırarak yemesini deneyebilirsiniz belki 🥰

Ben de uykuyu aşamadım hiç.
Çok yorucu oldu bizim için o kısım :KK43:
Çok hareketli, çok çığlıklı ama uyku en zoru.
Yine de çok başka bir duygu. Çok özledim şimdi iş yerindeyim gözüm doldu bebeğimi düşününce

Yapmaya devam. Çok ısrar ediyor ediyor gibi davranmadan abartılı bir şekilde eşinizle çiğneme yapın. Ona bak bak demeyin 😅 dikkatini çekip yapar belki.
Çubuk krakeri mesela ben vermemiştim hiç. Bir gün arkadaşlarımın çocukları yerken kızıma da verdiler. Baktım yiyor sorun yaşamadan çok şükür 😅 muz, domates vs yine seviyorsa ısırarak yemesini deneyebilirsiniz belki 🥰

Ben de uykuyu aşamadım hiç.
Çok yorucu oldu bizim için o kısım :KK43:
Çok hareketli, çok çığlıklı ama uyku en zoru.
Yine de çok başka bir duygu. Çok özledim şimdi iş yerindeyim gözüm doldu bebeğimi düşününce
ben evden çalışıyorum, yan odadayken özlüyorum... bazen bir işim oluyor, doktora gidiyorum vesaire, yolda hep bebeğimi düşünüyorum, nasıl bir aşk bu!

Valla zor zmannlardan geçiyorum bende canım . Benimde diş sorunu var sürekli hasta oluyor . Yorgun argın geçiyor çok uykusuzum çok . Birde şimdi eşimin ailesi gelcek kalmaya oda ayrı bende bir stres yarattı 😨 diğer çocuğum birinci sınıfta onun sürekli sorunları. Var anılacağın çok kötü bir bulanındayım bana biraz akıl verin . Bugün oğluma okulda bir arkadaşı vurmuş oda kendini savunmuş kavga etmişler iki veli öğretmene şikayette bulunmuş . Öğretmen sen gel benim çocuğa git başka okula ben seni istemiyorum demiş başımdan kaynar sular döküldü . Ben bu durumu öğretmene demem gerekiyormu .

Öğretmen sen gel benim çocuğa git başka okula ben seni istemiyorum demiş başımdan kaynar sular döküldü . Ben bu durumu öğretmene demem gerekiyormu .
Bebek konusunda bende çok sıkıntılıyım ama allahtan benim tek çocuk .. bu arada öğretmen çocuğunuza nasıl böyle bir şey diyebilir ?? Öğretmenle değil direkt müdürle konuşmanız gerekiyor. Bir öğretmen öğrencisine ne hakla seni istemiyorum diyebilir ki ?? Büyük bir sorun olsa bile aile çağrılır onlara durum anlatılır. Olay doğruysa lütfen hem müdürle hem öğretmenle derhal görüşün.

Merhaba kızlarr
Nasılsnz?
İlk çocukluk çağı kabusunu yaşayan ben miyim acaba:) kızım el ayak agız hastalıgına yakalandı🥲
Ateş bitti şükür 3 gündür döküntüleri atıyo
6-7 gunde sıkıntısı gecer dıye umut ediyorm🥲
Zira çok yoruldu ve iştahsız kuzum😕

Valla zor zmannlardan geçiyorum bende canım . Benimde diş sorunu var sürekli hasta oluyor . Yorgun argın geçiyor çok uykusuzum çok . Birde şimdi eşimin ailesi gelcek kalmaya oda ayrı bende bir stres yarattı 😨 diğer çocuğum birinci sınıfta onun sürekli sorunları. Var anılacağın çok kötü bir bulanındayım bana biraz akıl verin . Bugün oğluma okulda bir arkadaşı vurmuş oda kendini savunmuş kavga etmişler iki veli öğretmene şikayette bulunmuş . Öğretmen sen gel benim çocuğa git başka okula ben seni istemiyorum demiş başımdan kaynar sular döküldü . Ben bu durumu öğretmene demem gerekiyormu .
İnş yanlış anlamıstır diye temenni ediyorm canım:KK43:
öğretmenle konusabıldın mi?
Son durum ne

Merhaba kızlarr
Nasılsnz?
İlk çocukluk çağı kabusunu yaşayan ben miyim acaba:) kızım el ayak agız hastalıgına yakalandı🥲

Yaa çok geçmiş olsun.
Karadut özü ile meyve suyu yapsan içer mi ki? Hem bağışıklığını kuvvetlendirir, hem ağız yaralarına iyi gelir, iştahına da olumlu etkisi olur.

Maalesef çocuklar çok fazla, sık sık hastalanıyorlar. Çok şükür iyi oldu demeye dahi gelmiyorlar :KK43:

Merhaba kızlarr
Nasılsnz?
Geçmiş olsun. Bizde oğlum da atlatmıştık. Ateşin düşmemesi biraz korku veriyor.. Döküntü olmuşsa geçmeye başlamış hastalık..

Kızlar bebişi yürümeyen var mı 🙋‍♀️oğlum ayakta duruyor tutunarak duvar da dahil her yere gidiyor ama yürümüyor. İlk Oğlum da 15 aylıkken yürüdü 15 aylığız şu an yürüme çabası yok.. Dr 18 aya kadar normal dedi ama yinede tedirginim

Yaa öğretmen nasıl öyle bir şey der 1.sınıf çocuğu hemde çok acımasız çocuk bugün kavga eder yarın unutur. Öğretmenle konuştun mu sen canım..

Yaa öğretmen nasıl öyle bir şey der 1.sınıf çocuğu hemde çok acımasız çocuk bugün kavga eder yarın unutur. Öğretmenle konuştun mu sen canım..
Öğretmenle konuşmadım . Eşim biraz daha bekle böyle bir şey daha derse konuşursun dedi . Ama benim oğlum olanı der uyduracağını hiç sanmıyorum . Günlerdir aklımdan halen çıkmıyor

Kizlar ya bazen okadar cikmaza giriyorum ki. Okadar inat oluyor ki. Asla istemedigi birseyi yapmiyor cok inatci ne kadar gune pozitif baslasan, saklabanliklar yapip guldurmek istesem de olmuyor ( bazi gunler tabi )ya o bagi mi kuvvetlendiremiyorum. Ustune cok dusuyorum sanirim bunu kullaniyor. Siz nasilsiniz ? Normal mo davraniyorsunuz, yoksa ben gibi aman aglamasin, aman usumesin, aman tamam istemiyor yapmasin mi

X