2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Yok yok cok dikkatli ölçtüm benimki mumya gibi duruyo ölcünce . Seninki kaç cm . Biraz daha beslenmesine dikkat edicem bakalım
ben hiç kendim ölçmedim, yazlıkta olduğumuz için de doktora gidemedik, en son kaç çıkmıştı onu da hatırlayamadım. Beslenme önemli, ek gıda ile benim kız kendine geldi

Kızlar evde bebeğimin boyunu ölçtüm 73 74 arası banamı az geliyor . Neler yedirim dişten dolayı birde korona oldu pek yemez oldu
Canım boy kilosunun persentil değerine baktın mı? Bana da normal geldi bebeğin değerleri. Benimki geç doğduğu için biraz küçük sizinkilerden daha kontrole gitmedik o yüzden. Evde ölçtüğüm kilosu 9 kg boyu da 75-76 cm çıktı.

Smjj Smjj boyu daha uzun kilosu daha az benim bebeğimin. Hep diyoruz ya burada birbirimize her bebek farklıdır. Süreçleri farklıdır. Bebekler bi hastalık geçiriyorlar, diş çıkarıyorlar zayıflıyorlar. Boy desen genel itibariyle genetik etkenleri doğru beslenme ile desteklemek ile ilgili bir durum. Mesela bebeğim zayıf ama kilolu olmasını beklemem saçma olur çünkü bir saniye bile duran bir bebek değil. Çocuk TV açıkken şöyle bi durur bakar ya benimki bir yerde denk gelip açık gördüysek dahi oturmaz izlemeye çalışmaz kıpır kıpır sürekli. Bir başka arkadaşımın tam tersi çocuk neredeyse hiç yemez iştahsız ama kilolu çocuk kıpırdamıyor oturup oyuncak oynuyor.

Smjj Smjj boyu daha uzun kilosu daha az benim bebeğimin. Hep diyoruz ya burada birbirimize her bebek farklıdır. Süreçleri farklıdır. Bebekler bi hastalık geçiriyorlar, diş çıkarıyorlar zayıflıyorlar. Boy desen genel itibariyle genetik etkenleri doğru beslenme ile desteklemek ile ilgili bir durum. Mesela bebeğim zayıf ama kilolu olmasını beklemem saçma olur çünkü bir saniye bile duran bir bebek değil. Çocuk TV açıkken şöyle bi durur bakar ya benimki bir yerde denk gelip açık gördüysek dahi oturmaz izlemeye çalışmaz kıpır kıpır sürekli. Bir başka arkadaşımın tam tersi çocuk neredeyse hiç yemez iştahsız ama kilolu çocuk kıpırdamıyor oturup oyuncak oynuyor.
Benim bebekte öyle aman aman hareketli değil arabayla oynar. Top koşturur o kadar yaptığı en cok yaptığı şey sabah akşam ağlamak tüm gün onu susturmakla geçiyor o yüzden beslenmiyor emme desen gündüz hiç yok gecede hiç yatmaz sürekli emmek ister diş bizi maheftti . Bı hafta kontrol vardı bizim götüremedim eşim izin alamadı haftaya bir daha cocuk doktoruna götürcem bakalım o ne dicek

9 kg 72 cm bizim de ebe gayet iyi dedi neden düşük geldi sana canım gayet iyi daha ne olsun
Ya canım içime su serptin netten bakınca düşük hep okudum . Seninkide erkekmi . Benim bebek dişten. Cok beslenmesi geride kaldı napıyorsAm yediremiyorum su dahi içmek istemiyor

Canım boy kilosunun persentil değerine baktın mı? Bana da normal geldi bebeğin değerleri. Benimki geç doğduğu için biraz küçük sizinkilerden daha kontrole gitmedik o yüzden. Evde ölçtüğüm kilosu 9 kg boyu da 75-76 cm çıktı.
Masallah canım senin oğlan cok iyiymiş . Ben haftaya kendi cocuk doktorumuza götürcem bakalım o ne dicek biraz daha beslenmeye odaklanmam lazım

Masallah canım senin oğlan cok iyiymiş . Ben haftaya kendi cocuk doktorumuza götürcem bakalım o ne dicek biraz daha beslenmeye odaklanmam lazım
Canım odaklan ama ara ara böyle dönemler olabilir. Yavrucuk hem diş hem de corona ile uğraşmış ona rağmen boyu kilosu yine çok iyi bence. Bizimki anne sütüne ek günde 3-4 öğün yiyor artık ondan mı bilmiyorum direkt boya gidiyor sanki. Seninki de dişi atlatsın yine açılır iştahı, zaten hemen o arayı kapatıyorlar.

Canım odaklan ama ara ara böyle dönemler olabilir. Yavrucuk hem diş hem de corona ile uğraşmış ona rağmen boyu kilosu yine çok iyi bence. Bizimki anne sütüne ek günde 3-4 öğün yiyor artık ondan mı bilmiyorum direkt boya gidiyor sanki. Seninki de dişi atlatsın yine açılır iştahı, zaten hemen o arayı kapatıyorlar.
Ay inşAllah canım valla şu diş bizide onuda mahfetti 4 tane yanlardan şişti 1 aydır hala patlayacak

Ya canım içime su serptin netten bakınca düşük hep okudum . Seninkide erkekmi . Benim bebek dişten. Cok beslenmesi geride kaldı napıyorsAm yediremiyorum su dahi içmek istemiyor
Boş ver neti canım.evet benim de oğlum var hatta 4 bucuk üzeri doğdu Maşallah bebeğine sağlığı yerinde olsun varsın zayıf olsun sen zayıf dersen b napalım zapzayıfız o zaman. Bizede kilolu değil az gelişmiş sanki dio çok bilmişler genelde yaşlı kesim tonton bebek sağlıklı bebek algısı var maalesef 😞 gelişimi iyi diyip geçiyorum.

Kız o kadar belli olmaz şimdiden😅 Benim dayım da kardeşim de liseye kadar çok kısaydı, hele kardeşim sınıfın en kısasıydı. Sonradan boy attılar, dayım 188 filan sanırım öyle diyeyim😀
Ay inşAllah kız . Sağlıklı oluşunda en başta tabi . Dün çok taktım sağolun kızlar iyiki varsınız 🥰

Boş ver neti canım.evet benim de oğlum var hatta 4 bucuk üzeri doğdu Maşallah bebeğine sağlığı yerinde olsun varsın zayıf olsun sen zayıf dersen b napalım zapzayıfız o zaman. Bizede kilolu değil az gelişmiş sanki dio çok bilmişler genelde yaşlı kesim tonton bebek sağlıklı bebek algısı var maalesef 😞 gelişimi iyi diyip geçiyorum.
Bizimkine tam tersi tonton diyolar 🥶 herkez farklı bişiyler diyo etrafta doktor çok 🤓

Kızlar merhaba, gece uykularımız hala çok vasat. 3-4 kez emmeye kalkıyor ya aç olmamasına rağmen. 😒 Bir ara düzelmişti birkaç haftadır yine böyle. Burda bir arkadaşın önerisiyle yere kocaman yatak serdim döne döne yatsın belki uyur diye, çok rahatladı gerçekten fildir fildir dönüyor ama meme istegine çözüm olmadı 😁

Bayadir buraya yazmamışim 😁 Bir de benim oğlum acayip heyecanlı bir tip 😂 oyuncaklarını bile pat küt oraya buraya firlata firlata oynuyor, sizinkiler de öyle mi ? Şimdiden oyuncak kırmaya başlayacak gibi duruyor. Çocuk resmen fırlatirken zevk alıyor.

Ve mama sandalyemiz joie, baya ağır falan bir şey. Onda bile öyle öne arkaya kendini savuruyor ki sandalye bile kırılabilir her an 😂

He bir de yukarılarda okudum, düşmeyen ateş ve bağışıklık için sarımsak çok önemli kızlar. Sarımsak vermeye başladınız mı ? Instagram'da hastalanmayancocuk diye bir sayfa var , ordaki sarımsak kürü mu ne tarifi vardı sarımsaklı yoğurtla ilgili işte, bir okuyun derim. Ben iki güne bir diş sarımsak veriyorum yoğurtla birlikte

Selam kızlar bebeğim bu zamana kadar kah yattı kah oturdu 9aylık olunca bana tutunup kalkmaya başladı bu hafta da koltuk kenarlarından tutarak yürümeye başladı bizim gibi hiç emekleme sürünme olmadan yürümeye çalışan var mı?

Kızlar merhaba, gece uykularımız hala çok vasat. 3-4 kez emmeye kalkıyor ya aç olmamasına rağmen. 😒 Bir ara düzelmişti birkaç haftadır yine böyle. Burda bir arkadaşın önerisiyle yere kocaman yatak serdim döne döne yatsın belki uyur diye, çok rahatladı gerçekten fildir fildir dönüyor ama meme istegine çözüm olmadı 😁
3 4 kere uyanıp uyanık kalıyo mu yoksa emip uyuyo mu? Benimki 5 6 kere mızırdanıyo emip yatıyo gündüz ek gıda ağırlıklı gittiğimiz için gece emmesi benim hoşuma bile gidiyo 😄

X