2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım gecen hafta salı günü bizim bebek ateşi 40 kadar çıktı gece 3.5 kadar kesinlikle düşüremedik hemen kalkıp hastaneye götürdük orda direk bu orta kulak iltihabı olmuş dedi bebeğe orda antibiyotikli iğne birde fitil yaptılar o gece 1 kaç saatte olsa ateş düştü sabah 7 den sonra gene başladı ama doktor reçeteye 4 tane daha iğne bir şişede tekrar antibiyotik yazmıştı bu beni çok rahatsız etmişti .Herneyse dedim bunu başka doktora götürüm iyikide götürmüşüm doktor direk kovid dedi zaten babasıda test vermişti. Doktor bu yazılan ilaçların hiç birini kullanmaması gerektiğini söyledi bize dolven vede iburamin zaditen yazıp gönderdi cocuk şükür ondan sonra iyi oldu . Şeninde aklında olsun geçmiş olsun
Ates disinda baska birsey varmiydi canim ? Cok gecmis olsun

Kizlar simdi siz yazinca ben yanlis mi yapiyorum. Onune taze fasulye, tavuk veya minik et parcalari koyuyorum. O sekilde yiyor ama agzinda cevirip yutuyor da olabilir. Sorun mu acaba
Canım bir problem yoksa ver tabii ama ben açıkçası o konuda bebeklere pek güvenmiyorum. Bugün iki dk oyalansın diye eline şu ülkerin kırmızı çikolatasının kutusunu verdim. Hani 1 dk olmadı baktım ağzına sokmuş aldım elinden. Sonrasında ara ara öksürüyordu, üşüttü mü acaba filan diye konuşuyorduk ki annem çocuğun ağzında bir şeyler var dedi. Parmağımı soktum ki oğlanın ağzının içi dolu. Erimiş karton top top olmuş damağına, ağzının kenarlarına yapışmış. Öyle çok büyük parçalar değil tek tek ama birikmiş hep ağzında yapıştığı için. Allah korusun boğazına da kaçabilirdi, sabah sabah aksiyon yaşadık bu şekilde.

Ayrıca takip ettiğim yabancı bir sanatçının bebeği de küçücük bir kek parçasının ciğerine kaçması sebebiyle vefat etmişti. İlkyardım, ambulansın gelmesi vs her şey tam zamanında yapılmıştı ama bebeciği kurtaramamışlardı, o olaydan çok etkilenmiştim. O yüzden katı vermekte çok acele etmiyorum, pütürlü veriyorum zaten. Verenleri asla eleştirmem herkes bebeğini tanıyarak veriyor ne de olsa ama ben şahsen katı gıdaları biraz daha dişi çıkınca vermeye başlarım sanırım.

Canım bir problem yoksa ver tabii ama ben açıkçası o konuda bebeklere pek güvenmiyorum. Bugün iki dk oyalansın diye eline şu ülkerin kırmızı çikolatasının kutusunu verdim. Hani 1 dk olmadı baktım ağzına sokmuş aldım elinden. Sonrasında ara ara öksürüyordu, üşüttü mü acaba filan diye konuşuyorduk ki annem çocuğun ağzında bir şeyler var dedi. Parmağımı soktum ki oğlanın ağzının içi dolu. Erimiş karton top top olmuş damağına, ağzının kenarlarına yapışmış. Öyle çok büyük parçalar değil tek tek ama birikmiş hep ağzında yapıştığı için. Allah korusun boğazına da kaçabilirdi, sabah sabah aksiyon yaşadık bu şekilde.

Ayrıca takip ettiğim yabancı bir sanatçının bebeği de küçücük bir kek parçasının ciğerine kaçması sebebiyle vefat etmişti. İlkyardım, ambulansın gelmesi vs her şey tam zamanında yapılmıştı ama bebeciği kurtaramamışlardı, o olaydan çok etkilenmiştim. O yüzden katı vermekte çok acele etmiyorum, pütürlü veriyorum zaten. Verenleri asla eleştirmem herkes bebeğini tanıyarak veriyor ne de olsa ama ben şahsen katı gıdaları biraz daha dişi çıkınca vermeye başlarım sanırım.
Disimiz cikti bizim 2 tane amA benim verdiklerimi pek kabul etmiyor. Puskurtyr genel olarak. Blw yapanlara hayranim

Suan biz o durumdayiz 3 gundur 2 defa dr goturdum. Calpol cok etki etmedi. Iburofen zero ilk kullanimda hemen etki etti sonrakilerde o da yavasladi. Resmen su uc gundur omrumden 2 sene gitti. Cok gecmis olsun. Allah tez zamanda sifa versinsi

Çok geçmiş olsun, bence ateşe en iyi gelen şey ılık duş. Sık sık ılık duşa sokun, korona olduğumuzda en çok onun faydasını gördüm
Kızlar sizede çok geçmiş olsun. Korona çıktı bebeğim. İnanın iki gündür mahvolduk bizde eşimle çok kotuyuz cocukls ilgilenecek halimiz bile yok

Kızlar bugün bebeğimin 9 ay kontrolleri vardı korona olduğu için ertelenmişti . Kilo 9800 çıktı boy 72 bana cok düşük geldi sizlerin nasıldı

Kızlar sizede çok geçmiş olsun. Korona çıktı bebeğim. İnanın iki gündür mahvolduk bizde eşimle çok kotuyuz cocukls ilgilenecek halimiz bile yok
çok geçmiş olsun.
Bebeği korona olan herkese yazıyorum: MIS-C diye bir sendrom var, korona geçiren bebeklerde, 8 haftaya kadar nadiren de olsa görülebiliyormuş. eğer çıkarsa, bebeğin çok ateşi çıkıyor ve mutlaka hastaneye götürülmesi ve tedavi görmesi gerekiyor. Bizim doktorumuz söyledi bunu, sonra internette de araştırdım. Nadiren olan, ama olursa riskli olan bir şey. 8 hafta boyunca bebeklerinizi takip edin, ara ara ateşine bakın. Bizim 6.5 hafta oldu korona olalı, 8 haftanın dolmasını bekliyorum (KKK aşısını da 8 hafta dolunca yaptıracağım, aşı eğer ateş yaparsa bu MIS-C ile karışmasın diye)

Kızlar bizde ateş ve uyku hali ile acildeydik gece ve kulak enfeksiyonu olmuş bogazlar şiş dedi doktor antibiyotik başladık. Ve memeyi reddediyor benle yapışık diye şikayet ettiğim için çok pişmanım. Meme almiyor kızım uyanikken çok üzülüyorum böyle biraksin istemiyorum dua edin bize 😔

Kızlar bizde ateş ve uyku hali ile acildeydik gece ve kulak enfeksiyonu olmuş bogazlar şiş dedi doktor antibiyotik başladık. Ve memeyi reddediyor benle yapışık diye şikayet ettiğim için çok pişmanım. Meme almiyor kızım uyanikken çok üzülüyorum böyle biraksin istemiyorum dua edin bize 😔

7. Yada 8.aydı aynı şekilde bir Red yaşadık. Çok hasta olduğu için olduğunu söyledi doktor. Tıpkı biz hasta iken nasıl iştahsızlık yaşıyorsak bebeklerde yaşar ısrar etme uyurken ver. Nefesi rahatlayıp boğazındaki şişlik inince alır yine inşallah

7. Yada 8.aydı aynı şekilde bir Red yaşadık. Çok hasta olduğu için olduğunu söyledi doktor. Tıpkı biz hasta iken nasıl iştahsızlık yaşıyorsak bebeklerde yaşar ısrar etme uyurken ver. Nefesi rahatlayıp boğazındaki şişlik inince alır yine inşallah
İnşallah canim benim ya yiprandim vallahi 2günde

Kızlar evde bebeğimin boyunu ölçtüm 73 74 arası banamı az geliyor . Neler yedirim dişten dolayı birde korona oldu pek yemez oldu

Kızlar evde bebeğimin boyunu ölçtüm 73 74 arası banamı az geliyor . Neler yedirim dişten dolayı birde korona oldu pek yemez oldu
73-74 cm az değil ki ??bence normal . Tüm bebeklerin %90 yüzdelikte olmaması normal :).. benimkide değil bu arada :).. boy zaten genetik biliyorsunuz ama ilk yıl boy uzaması beslenmeyle de ilgili . Yumurta, Et, kıyma, yoğurt, peynir düzenli yiyorsa sorun yok. Korona geçirmiş , bir kaç haftaya iştahı normale gelir 🙏.. siz teklif etmeye devam edin.

canım bebek boyu ölçmek çok zor, kıvrım kıvrımlar, sürekli hareket halindeler. Mutlaka bir kaç cm yanlış ölçmüşsündür, endişe edecek bir şey olduğunu sanmıyorum, 73 cm de az değildir sanki (bilmiyorum ortalamaları)

canım bebek boyu ölçmek çok zor, kıvrım kıvrımlar, sürekli hareket halindeler. Mutlaka bir kaç cm yanlış ölçmüşsündür, endişe edecek bir şey olduğunu sanmıyorum, 73 cm de az değildir sanki (bilmiyorum ortalamaları)
Yok yok cok dikkatli ölçtüm benimki mumya gibi duruyo ölcünce . Seninki kaç cm . Biraz daha beslenmesine dikkat edicem bakalım

73-74 cm az değil ki ??bence normal . Tüm bebeklerin %90 yüzdelikte olmaması normal :).. benimkide değil bu arada :).. boy zaten genetik biliyorsunuz ama ilk yıl boy uzaması beslenmeyle de ilgili . Yumurta, Et, kıyma, yoğurt, peynir düzenli yiyorsa sorun yok. Korona geçirmiş , bir kaç haftaya iştahı normale gelir 🙏.. siz teklif etmeye devam edin.
Sağol. Canım insan nete bakınca fazlasıyla evham yapıyor

X