İnşAllah temiz çıkar canım . Allah yardımcınız olsunKızlar ben bayandır yoktum buralarda. Tüm mesajlarınızı okudum ama
Kız kardeşim hamile ve bebekte ciddi sıkıntılar var. Çok zor bi süreçten geçiyoruz ailecek. Trizomi13 den şüpheleniliyor. Fetal DNA yaptırdık Amerika’ya test yollayıp sonuç çıkmadı. amniyosentez yapılacak şimdi. Rabbim evlatla sınamasın kimseyi bitik durumda şuanda. Rabbime binlerce kere şükrettim sağ Salim evlat verdiği için, rabbimin emaneti canım yavrum. Ama içimiz resmen kan ağlıyor
Ben tatile giderken doktora sormuştum ne götüreyim bebek için diye bana stilex yazdı. Sinek böcek ısırırsa kullanım için dedi. Kullanabilirsiniz.Kızlar böcek-sinek sokmasına karşı doktorunuzun önerdiği bir şey var mı? Stilex var evde ama bebeğe kullanılır mı bilemeden
selam, ben bu karışımı hipp'in normal formül mamasıyla yapıyordum, boza kıvamında yapıp, öğün olarak veriyordum (doktorumuzun tavsiyesiydi). Kutusunun üstünde nasıl yapılacağı yazıyor. Ama artık o tarz mama vermiyorum hiç, ya çorba meyve filan, ya da anne sütü alıyor. Bir tek sabah kahvaltısında, tuzsuz peynir, yumurta sarısını ezip püre yapıyorum, o püreye şunu ekliyorum: çok az sıcak suya karıştırılmış 1 tatlı kaşığı hipp yulaf ya da hipp 5 tahıllı (boza kıvamı olacak, göz kararı). Bunu karıştırınca yumurta peynir karışımım biraz daha sulanıyor, kızımın yemesi daha kolay oluyor, hem de kahvaltıda biraz da karbonhidrat almış oluyor. Eğer çorbasına filan un katmak gerekirse de, yine hipp yulaf ya da 5 tahıllıdan ekliyorum, bunların ikisi de un aslındaKizlar bu hipp in 5 tahilli karisimi var kullanan var mi ? Tam olarak faydasi nedir ? Ne amacla hangi ogunde veriyorsunuz ? Sivi bir karisimmi oluyor, muhallebi tarzi mi ? Pisirilerek mi yapiliyor.
Yumurta ve peyniri ayrı ayrı vermenizi öneririm ilk oğlumda yeterki yesin diye karışım yaptım oğlum 6 yaş hala peynir yemiyor yumurtayı zorla.selam, ben bu karışımı hipp'in normal formül mamasıyla yapıyordum, boza kıvamında yapıp, öğün olarak veriyordum (doktorumuzun tavsiyesiydi). Kutusunun üstünde nasıl yapılacağı yazıyor. Ama artık o tarz mama vermiyorum hiç, ya çorba meyve filan, ya da anne sütü alıyor. Bir tek sabah kahvaltısında, tuzsuz peynir, yumurta sarısını ezip püre yapıyorum, o püreye şunu ekliyorum: çok az sıcak suya karıştırılmış 1 tatlı kaşığı hipp yulaf ya da hipp 5 tahıllı (boza kıvamı olacak, göz kararı). Bunu karıştırınca yumurta peynir karışımım biraz daha sulanıyor, kızımın yemesi daha kolay oluyor, hem de kahvaltıda biraz da karbonhidrat almış oluyor. Eğer çorbasına filan un katmak gerekirse de, yine hipp yulaf ya da 5 tahıllıdan ekliyorum, bunların ikisi de un aslında
Ya ben mama yi red ettigi icin aldim acikcasi. Birde kullanici yorumlarinda kabizliga iyi geldigi yaziyordu. Tahildaki lif miktari ile alakali sanirim bu durum. 1 2 gun yedi biraz suan yemiyor. Eetbaktigimda icerigi un. Amaci ne acaba diye merak ettim dogrususelam, ben bu karışımı hipp'in normal formül mamasıyla yapıyordum, boza kıvamında yapıp, öğün olarak veriyordum (doktorumuzun tavsiyesiydi). Kutusunun üstünde nasıl yapılacağı yazıyor. Ama artık o tarz mama vermiyorum hiç, ya çorba meyve filan, ya da anne sütü alıyor. Bir tek sabah kahvaltısında, tuzsuz peynir, yumurta sarısını ezip püre yapıyorum, o püreye şunu ekliyorum: çok az sıcak suya karıştırılmış 1 tatlı kaşığı hipp yulaf ya da hipp 5 tahıllı (boza kıvamı olacak, göz kararı). Bunu karıştırınca yumurta peynir karışımım biraz daha sulanıyor, kızımın yemesi daha kolay oluyor, hem de kahvaltıda biraz da karbonhidrat almış oluyor. Eğer çorbasına filan un katmak gerekirse de, yine hipp yulaf ya da 5 tahıllıdan ekliyorum, bunların ikisi de un aslında
aa hadi ya.. ben şimdiye kadar hiç katı bir şey vermedim, sabahları bu karışımı da biraz zorlanarak yiyor. daha dişleri çıkmadığı için çekiniyorum peynir ya da bir şey vermeyeYumurta ve peyniri ayrı ayrı vermenizi öneririm ilk oğlumda yeterki yesin diye karışım yaptım oğlum 6 yaş hala peynir yemiyor yumurtayı zorla.
ben de genelde dişleri yok diye yumurta-peynir-yoğurt karıştırıp veriyorum canım ama bazen peyniri ayrıca veriyorum elimle ezip. Öyle de çok güzel yiyor, bizim aldığımız lor peyniri yumuşak baya, yumuşak bir peyniri o şekilde verebilirsin.aa hadi ya.. ben şimdiye kadar hiç katı bir şey vermedim, sabahları bu karışımı da biraz zorlanarak yiyor. daha dişleri çıkmadığı için çekiniyorum peynir ya da bir şey vermeye
Uyurken damlalıkla verebilirsin bence canım ya, refleks olarak emmeye başlar hemen zaten.Bebegim ates dusurucu ve antibiyotigi asla icmiyor. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir ?
Olcu kasigi ile icmedigi icin, biberonla denedim maalesef, biz cay kahve icerken o na da fincana koydum kasikla vermeyi denedim maalesef, agzina damlalikla denedim onda da basarili olamadim. Direk basini cevirip agzini kapatiyor allerini tutsamda.
Uyurken antibiyotik vermem sakincali mi acaba ? En azindan uyurken damlalkkla mi denesem ?
aa hadi ya.. ben şimdiye kadar hiç katı bir şey vermedim, sabahları bu karışımı da biraz zorlanarak yiyor. daha dişleri çıkmadığı için çekiniyorum peynir ya da bir şey vermeye
Maalesef ilk oğlum da acı bir tecrübe oldu bana bu kez hep ayrı ayrı veriyorum. Bizimde dişimiz çıkmadı ama yumurta su veya zeytinyağı ile açıyorum. Peynirde Labne süzme yiyebiliyor. Damakları çok sert korkmayın verin.aa hadi ya.. ben şimdiye kadar hiç katı bir şey vermedim, sabahları bu karışımı da biraz zorlanarak yiyor. daha dişleri çıkmadığı için çekiniyorum peynir ya da bir şey vermeye
Yok canim ya hemen kafasini ittiriyorUyurken damlalıkla verebilirsin bence canım ya, refleks olarak emmeye başlar hemen zaten.
Kizlar simdi siz yazinca ben yanlis mi yapiyorum. Onune taze fasulye, tavuk veya minik et parcalari koyuyorum. O sekilde yiyor ama agzinda cevirip yutuyor da olabilir. Sorun mu acaba
Suan biz o durumdayiz 3 gundur 2 defa dr goturdum. Calpol cok etki etmedi. Iburofen zero ilk kullanimda hemen etki etti sonrakilerde o da yavasladi. Resmen su uc gundur omrumden 2 sene gitti. Cok gecmis olsun. Allah tez zamanda sifa versinKızlar bebeğim dün geceden beri ateşler içinde calpol dışında birşey vermedi doktor koronadan şüphelendi. Başına gelen var mı ateşi 38 39 çıkıyor hep korkuyorum birşey olacak diye
Bizde bu gece ateşle oturuyoruz. Rabbim tum yavrularımıza şifa versin inşallahSuan biz o durumdayiz 3 gundur 2 defa dr goturdum. Calpol cok etki etmedi. Iburofen zero ilk kullanimda hemen etki etti sonrakilerde o da yavasladi. Resmen su uc gundur omrumden 2 sene gitti. Cok gecmis olsun. Allah tez zamanda sifa versin
Canım gecen hafta salı günü bizim bebek ateşi 40 kadar çıktı gece 3.5 kadar kesinlikle düşüremedik hemen kalkıp hastaneye götürdük orda direk bu orta kulak iltihabı olmuş dedi bebeğe orda antibiyotikli iğne birde fitil yaptılar o gece 1 kaç saatte olsa ateş düştü sabah 7 den sonra gene başladı ama doktor reçeteye 4 tane daha iğne bir şişede tekrar antibiyotik yazmıştı bu beni çok rahatsız etmişti .Herneyse dedim bunu başka doktora götürüm iyikide götürmüşüm doktor direk kovid dedi zaten babasıda test vermişti. Doktor bu yazılan ilaçların hiç birini kullanmaması gerektiğini söyledi bize dolven vede iburamin zaditen yazıp gönderdi cocuk şükür ondan sonra iyi oldu . Şeninde aklında olsun geçmiş olsunKızlar bebeğim dün geceden beri ateşler içinde calpol dışında birşey vermedi doktor koronadan şüphelendi. Başına gelen var mı ateşi 38 39 çıkıyor hep korkuyorum birşey olacak diye
Çok geçmiş olsun, bence ateşe en iyi gelen şey ılık duş. Sık sık ılık duşa sokun, korona olduğumuzda en çok onun faydasını gördümSuan biz o durumdayiz 3 gundur 2 defa dr goturdum. Calpol cok etki etmedi. Iburofen zero ilk kullanimda hemen etki etti sonrakilerde o da yavasladi. Resmen su uc gundur omrumden 2 sene gitti. Cok gecmis olsun. Allah tez zamanda sifa versin