2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Skin hopa para dökemem ya çok pahalı. Çocuk ürünleri için öyle çok para dökmeyi mantıklı bulmuyorum, uygun fiyatlısını bulamazsam nuk alacağım mecbur.

Annem çok gereksiz görüyordu piş pişi. Geçen onlarda kaldım da annem dayanamadı aç şu süpürgeli piş pişi diyordu en son 🤣
😂 kız ben baby plus aldım oda akıtmıyordu sağolsun benim büyük oğlan gizli gizli ondan su içip dişlemiş akıtmayan şey şimdi akıtıyor

Hangisi wee babynin pipetlisi mi?

Bende mamajoo alıştırma bardağı var. Akıtmıyor, ama miktarını çok az içiyor maalesef. Daha doğrusu dişini kaşımak için kullanıyor.

Ben bardakla içiriyorum çok heyecanlanıyor genzine kaçıyor miniktomun 😂
Ay o zaman pipetliyi al mutlaka şaşırıcaksın nasıl içtiğine😂 benim ki bundan Zeyno

Eklentiler

• 73C4DFBB-7832-49B0-B5CC-8ECFDB7F9900.png
    73C4DFBB-7832-49B0-B5CC-8ECFDB7F9900.png
    234,7 KB · Görüntüleme: 62
Kız meyve suyu pipeti varya onla denedim bardağa koydum içti 🥶

Bebekler biraz enteresan varlıklar 😂

Ay o zaman pipetliyi al mutlaka şaşırıcaksın nasıl içtiğine😂 benim ki bundan Zeyno

Teşekkür ederim. Alalım bakalım şimdi deneriz sonra nasılsa boşa gitmez :)
😂 kız ben baby plus aldım oda akıtmıyordu sağolsun benim büyük oğlan gizli gizli ondan su içip dişlemiş akıtmayan şey şimdi akıtıyor

Müthiş yaa 😂

Kızlar hepinizi çoook özledim 😻 bu sıralar bebeğin peşinde koşmaktan öyle yorgun ve bitkinim ki pek yazamıyorum. Asla geçmeyen bir yorgunluk ve uyku halim var. Kan değerlerim düştü sanırım, takviye kullanmam lazım ama doktorun randevu yok gidip değerlerine baktıramıyorum. Aranızda takviye kullanan var mı ? 😞

Benim kız 8 aylık oldu, canavara dönüştü son bir aydır resmen. Artık tamamen emekliyor. Desteksiz oturmaya da başladı. İlk adım arabası almıştık ona tutunup kendisi adımlıyor. Kanepeleri örtülerine tutunup baştan sona adımlıyor ufak ufak. TV sehpasına tutunup kalkıyor. Uzanıp tutabildiği herşeyi çekip düşürmek istiyor. Çoğu zaman da kendi dengesini kaybedip düşüyor, kafasını vurup ağlıyor.😔 Yüzünde minnak morluklar olmaya başladı bile 😏 öyle hareketli ki durmak istemiyor, peşinde dolanıyorum sürekli. Hoşuna giden oyuncak olursa kendi başına oynayıp oyalanıyor biraz. Ondan hariç naz yaparsa da paçamdan ayrılmıyor. Halının üstüne uzanıyorum üstüme çıkıp gülüşüyor, oyun oynuyor. 😂😆

Üst dişleri de çıkacak sanırım, herşeyi ısırmaya başladı yine. Ek gıdaya devam ediyoruz, yeni şeyler denedik bir sıkıntı yaşamadık şükür. Ben yine de ara sıra iştahsız olduğu zamanlarda formül süt veriyorum, bizi idare ediyor.

Maddi olarak biraz sıkıntı yaşıyoruz bu aralar, hâlâ beşik alamadık. 😔 Tutunup kalkmayı öğrendiği için artık uyanınca beşikten çıkmaya, atlamaya çalışıyor. Filesini kapatıp kenarlardan iyice sıkıştırıyorum, uyanma saatlerinde kontrol ediyorum uyanınca hemen kaldırmak için. Yoksa kendisi beşikte kalkıp sallıyor sağa sola, çıkmaya çalışıyor. Tam bir yürüyen tehlike oldu, şimdi neyi keşefedecek de başına bela açacak diye bekliyoruz. 😂

Günde iki kez uyuyor ortalama 1 saat kadar. Bazen çok ihtiyaç duyarsa 3.bir şekerleme uykusu yapıyor. Akşam 9da uyuyor, sabah 6 gibi uyanıyor artık.

Sizlerde durumlar nasıl? Sayfaları tam okuyamadım, herkes iyidir umarım. ❤️

@GeminiWoman canım bebişine çok geçmiş olsun, şuan nasıl ? ❤️

zeynones zeynones sende kaza atlatmışsın sanırım çok geçmiş olsun canım, Allah beterinden saklamış çok şükür. ❤️🙏
Ah cadı kızımmm. Benim oğlan emeklemiyor bile sürünüyor sadece😂 kıymetini bilmeliyim bu durumun galiba.
Kızlar bebişleriniz adım atarken yani destekli mesela dikkatini çeken bir şeyi koltuğa koyuyorum tutuna tutuna yürüyor bunu yaparken hep çoraplı oluyodu dikkat etmedim bugün çıkardım çoraplarını ayak parmaklarını sağ ayak yamuk basıyo içe doğru kıvararak, ben çorapla görünce parmak ucunda yürüyor zannediyordum :KK43: sizinkilerde nasıl düzgün basabiliyorlar mı
İnstagramda birlikteanneyiz diye birisi var takip ediyordum blw için. Kızı 1,5 yaşında bir ayağı hala içe basarak yürüyordu. Fizyoterapiste götürdü. Sıkıntı da olabilirdi ama bebeği kontrollü yürüdüğü İçin öyle yapıyormuş. Bugün hikayede paylaştı hatta kendi kendine düzeldi yürüyüşü diye.
Anlıcağın normal de olabilir sıkıntı da. Ama telaşlanmam için çoook erken daha. Büyüsün kendi yürüsün hele bi.

Kızlar ben sürekli hasta oluyorum yahu. Bağışıklığım mi yerlerde anlamadım. Napmaliyim bilmiyorum 😐 durup durup bir iki haftada bir burnum falan akıyor. Allah aşkına bu havada hasta mı olunur iki dışarı çıktım diye..

Bağışıklığımız düşüyor.
Sürekli emziriyoruz.
Peşlerinden koşuyoruz.
Uykumuz desen harap.
Grip gibiyim, kemiklerim ağrıyor artık.
Bu hafta annemde kayınvalidem de kaldım.
İkisi de bu kadar uyandığını bilmiyorduk diyorlar.
Abarttığımı sanmışlar 😱
Bir de sen de zayıfsın ben de.
Annem bu olayların üzerine karamürverli kolojen almış 😂 eczacıya henüz sormadım emzirirken sıkıntı olmaz derse içeceğim

Ah cadı kızımmm. Benim oğlan emeklemiyor bile sürünüyor sadece😂 kıymetini bilmeliyim bu durumun galiba.

İnstagramda birlikteanneyiz diye birisi var takip ediyordum blw için. Kızı 1,5 yaşında bir ayağı hala içe basarak yürüyordu. Fizyoterapiste götürdü. Sıkıntı da olabilirdi ama bebeği kontrollü yürüdüğü İçin öyle yapıyormuş. Bugün hikayede paylaştı hatta kendi kendine düzeldi yürüyüşü diye.
Anlıcağın normal de olabilir sıkıntı da. Ama telaşlanmam için çoook erken daha. Büyüsün kendi yürüsün hele bi.
Teşekkür ederim canım içim rahatladı 🥰 inşallah kendi kendine yürüdüğünde geçer bizim de

Benimki yüzüstü yatmayı keşfetti. İşin kötü tarafı yatakta bize yer kalmadı :KK70: kaç tur atıyor uykusunun arasında. beşikte de dönemeyince çok aşırı uyanıyor. Yanıma çekiyorum gece. Büyüdü diye duygulanıyorum bir taraftan, ama bir taraftan konfor alanımız çok daralıyor 😅

Benimki yüzüstü yatmayı keşfetti. İşin kötü tarafı yatakta bize yer kalmadı :KK70: kaç tur atıyor uykusunun arasında. beşikte de dönemeyince çok aşırı uyanıyor. Yanıma çekiyorum gece. Büyüdü diye duygulanıyorum bir taraftan, ama bir taraftan konfor alanımız çok daralıyor 😅
Kız yanına alıştırırsan vay haline . Ben ilkinde hep yanımA alırdım bunda henüz almadım . Alışınca cok zor

Çınar’ı yataktan düşürdüm😞
6.30 küt diye bi ses ve çığlığa uyandım. Bebişle beraber yatıyoruz biz koca yatakta. Yan tarafını komple kapatmıştım. Hatta ayak ucu kısmına gidemesin diye oraya da yastık koydum. Koyduğum yastıkla benim aramdan anca kendi geçebileceği kadar bir aralık olmuş inmiş ayak ucundan yere yüzüstü. Kafasının sol kısmı hafif morardı. Çok korktu çok bağırdı.
Sürünerek yorganın üstünden oraya nasıl gitmiş hala şaşkınım. Bütün gece gazdan ağlayıp durdu 3de sızıp kalmışım. Hiç duymadım uyandığını. Acaba uyurken mi gitti diye düşünüyorum zira dünya turu yapıyor uykusunda.
Kedilervekitaplar Kedilervekitaplar senin için endişe etmiştim başıma geldi. Aman sen dikkat et miniğe.

6.30 küt diye bi ses ve çığlığa uyandım. Bebişle beraber yatıyoruz biz koca yatakta. Yan tarafını komple kapatmıştım. Hatta ayak ucu kısmına gidemesin diye oraya da yastık koydum. Koyduğum yastıkla benim aramdan anca kendi geçebileceği kadar bir aralık olmuş inmiş ayak ucundan yere yüzüstü. Kafasının sol kısmı hafif morardı. Çok korktu çok bağırdı.
Sürünerek yorganın üstünden oraya nasıl gitmiş hala şaşkınım. Bütün gece gazdan ağlayıp durdu 3de sızıp kalmışım. Hiç duymadım uyandığını. Acaba uyurken mi gitti diye düşünüyorum zira dünya turu yapıyor uykusunda.
Kedilervekitaplar Kedilervekitaplar senin için endişe etmiştim başıma geldi. Aman sen dikkat et miniğe.

Uykusunda gitmiştir matmazel.
Çok geçmiş olsun.
Artık durmuyorlar.
Uyanıkken bile o kadar rahat dönemiyor.
Maalesef ben de bir süredir yatakta yanıma alıyorum ama beşik gerçekten daha güvenli.

Çok çok geçmiş olsun. Maalesef yatakta yatırmak hiç güvenli değil 😟 yarın bir gün yastığı da kolayca atlayıp inmeye çalışacaktır

Bağışıklığımız düşüyor.
Sürekli emziriyoruz.
Peşlerinden koşuyoruz.
Uykumuz desen harap.
Grip gibiyim, kemiklerim ağrıyor artık.
Bu hafta annemde kayınvalidem de kaldım.
İkisi de bu kadar uyandığını bilmiyorduk diyorlar.
Abarttığımı sanmışlar 😱
Bir de sen de zayıfsın ben de.
Annem bu olayların üzerine karamürverli kolojen almış 😂 eczacıya henüz sormadım emzirirken sıkıntı olmaz derse içeceğim
Kesinlikle ya ben de emzirmeden dolayı olduğunu düşünüyorum, takviye kullanmıyorum ama kullanmam gerekiyor. Hacamat yaptıracağım bir ee , şifa olur inşallah 😟 uyku beni de inanılmaz etkiliyor.

Çok geçmiş olsun canım ya 😔takip et yine de hareketlerini Allah korusun birşey olmasın da. Birde ben bebeklerde birşey farkettim cidden kafaları darbeye karşı çok dayanıklı. Abartmıyorum benim kızım günde 10 kez oynarken düşüp kafasının her yerini güm diye yere vuruyor, moraran yerler de oluyor ama bir olumsuzluk olmadı şimdiye kadar. Keşke hiç düşüp vurmasalar kafalarını ama oluyor ipte. Böyle büyüyecekler demekki 😔

Yanında yatırıyorsan belki her ihtimale karşı düşebileceği yerlere yatmadan önce yorgan falan mı sersem acaba canım? Allah korusun düşerse filan çarpma şiddetini azaltır en azından. Ben bu yüzden yanıma alamıyorum çünkü yatağa geçince direk sürünüp gitmek istiyor kızım 😔 oturmaya kalkamaya da alıştı bir iki kez beşikten düşecekken zor tuttum 😔

Kesinlikle ya ben de emzirmeden dolayı olduğunu düşünüyorum, takviye kullanmıyorum ama kullanmam gerekiyor. Hacamat yaptıracağım bir ee , şifa olur inşallah 😟 uyku beni de inanılmaz etkiliyor.
Bende aynı durumdayım canım. İnanılmaz bir yorgunluk, uykusuzluk, enerji eksikliği yaşıyorum. Yaşam enerjim çekildi resmen. Bitki gibi hissediyorum kendimi. 😔 Mecbur olmasam, çocuğa bakacak birileri olsa günlerce yataktan çıkmak istemiyorum. 😔

Çok geçmiş olsun canım ya 😔takip et yine de hareketlerini Allah korusun birşey olmasın da. Birde ben bebeklerde birşey farkettim cidden kafaları darbeye karşı çok dayanıklı. Abartmıyorum benim kızım günde 10 kez oynarken düşüp kafasının her yerini güm diye yere vuruyor, moraran yerler de oluyor ama bir olumsuzluk olmadı şimdiye kadar. Keşke hiç düşüp vurmasalar kafalarını ama oluyor ipte. Böyle büyüyecekler demekki 😔

Yanında yatırıyorsan belki her ihtimale karşı düşebileceği yerlere yatmadan önce yorgan falan mı sersem acaba canım? Allah korusun düşerse filan çarpma şiddetini azaltır en azından. Ben bu yüzden yanıma alamıyorum çünkü yatağa geçince direk sürünüp gitmek istiyor kızım 😔 oturmaya kalkamaya da alıştı bir iki kez beşikten düşecekken zor tuttum 😔
Üzerini açmış yastıkla yorgan arasındaki o küçük boşlukta ilerleyip aşağı yüzükoyun düşmüş. Yandakı sarılar eşimin yattığı koltuğun arka yastıkları🤣 hiç beklemiyordum böyle bişey ya hissetmemişim de.

Eklentiler

• E6238941-2362-44D3-9442-4566E4C711EE.jpeg
    E6238941-2362-44D3-9442-4566E4C711EE.jpeg
    124,7 KB · Görüntüleme: 69
X