2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Valla benim kendi görüşüm KESK’e iki doğumumda sezeryan olsaydı normal cok zordu benim için.

Gece de mi emmiyor canım? Benimki gündüz emmiyor ama gece emiyor. Güngüz yemeklerden memeye vakit kalmıyor : çorba, yoğurt, meyve, mama derken gün bitiyor.
Gece emiyor ama gündüz emmediği için iyiden aütüm azaldı. Yoruldum artık ya. Bak sabah 6 da kalktı uyurken ağlıyor. Çünkü süt bitti memede emmeye emmeye.

zeynones sakin olduğu bi zaman yokki bebemin. Doğduğundan beri emzirmek zor. Çıt çıkmıcak, odada kimse olmıcak, asla konuşmıcam, nefesim üzerine gelmicek, yabancı bi ortam olmıcak. Açlıktan ölüyor gene emmiyor yabancı ortamda. Altında yastık olucak rahat olucak. Sinirim bozuluyor

Canım çalışıyorum ama evden çalışıyorum, belki de doktor o yüzden böyle bir program verdi. Yine de konuşacağım

Gündüzleri sağabilirsin belki canım sütü artırmak için. Ben de sağayım diyorum ama çok zor geliyor

Canım yanlış anlama ama bayağı kilolusun, ben senin yerinde olsam çocuğumu sağlıklı dünyaya getireyim ve sağlığım yerinde olsuna odaklanırım. Hiç gerek yok öyle ssvd yapıcam inatlarına bence

Canım çalışıyorum ama evden çalışıyorum, belki de doktor o yüzden böyle bir program verdi. Yine de konuşacağım

Bence en iyisini anne bilir.
Doktor da olsa bazı şeyleri harfiyen uymak yerine iç güdülerine göre hareket etmek daha doğru geliyor.

Danışmanlık almayı denesen mi ki?
Bazı çocuk gerçekten sevmiyor anne sütü meselesini...
Ne yapmak en doğrusu bilmiyorum.
Kendini suçlu hissetme.

Allah korusun ama doğal olsun derken ikinizin de canında riskler oluşması çok ihtimal dahilinde.

Ssvd kendi başına bile herkese uygulanmayan bir şey.
Bir de maalesef kilo faktörü var.

Dediğim gibi iyi bir doktor bulmak şart.

Aynı dönemde arkadaşımla doğum yaptım. Ben çok araştırdım popüler olmayan ama iyi bir doktora gittim. İyi ki güvenmişim. Çok sorunlu olacak bir durumda küvöze bile girmeden çok şükür kavuştuk kızımla. Sezaryen oldum ama o gün içinde kalktım. Ertesi gün merdiven bile çıktım. Bunu tamamen doktorumun ameliyatı iyi yapmasına bağlıyorum.

Ancak arkadaşım doğal doğum yaptırmayla çok meşhur bir doktora gitti. Hiç riski olmayan bir vaziyette iken 3 gün suni sancıyı bastı. O kadar muayeneye vs oldu ama ona rağmen çatısının dar olduğu iddiasıyla sezaryene döndü. Ve arkadaşım haftalarca ameliyatının zorluğundan dolayı kalkamadı. Bebek de küvözde kaldı. Solunum sorunu yaşadı.

Demem o ki. Bazı şeyleri istemenin sebeplerinin altı çok dolu olmalı. Doğum riski kaldırmaz bir şey. Bir cana kavuşurken bir ısrar üzerine iki cana mal olabiliyor.

Yaş, kilo hepsi maalesef dezavantaj gibi görünüyor. Gerçekten değer mi riske atmaya bilemedim şahsen. Yerinizde olsam hiç düşünmem gibi geliyor.

Ben emzirme- uyku bağlantısını kurdum bebeğimde. İyi veya kötü bilmiyorum ama uyurken emziriyorum işte. Benzer şeyler bizde de var. Ses varken dikkati dağılıyor, başkasının yanında emzirmem kesinlikle. Yabancı bir yerde de çok aç değilse veya uykusu yoksa emmez. Çok kasmiyorum uygun ortam oluşturuyorum, kimsenin yanında emzirmeye çalışmıyorum.

Matmazel benim kendimde keşfettiğim bebeğim ben streslıyken memeyi reddediyordu benim stresimi anlıyordu sakin olduğum zaman çocuk emiyordu

Gunaydin şeker anneler.

Ya ben yulaf kullanmak istemiyorum sizler neler yapiyorsunuz ?

Muhallebi tarzi tariflerde hep yulaf var

Neden kullanmak istemiyorsun?
Her seferinde aklima Canan Karatay in biz yulaf i atlara veriyorduk cumlesi geliyor
Bilimsel olarak incelemedim ama bir yerde bana da mantikli geliyor. Ben biraz gelenekselciyim acikcasi.
Ek olarak sut yapiyor diye dogum sonrasi kullandigimda bebegin yuzunde hep minik kirmizi noktalar oluyor

Canan karatay’ın aynı zamanda telefon dolandırıcılarına inanıp paralarını kaptırdığını hatırlatırım yani hiç kimsenin her görüşü doğru olacak diye bir şey yok

Kızlar merhaba, yoğunluktan buraya çok bakamıyorum. Oğlumla ilgili bir şey danışmak istiyorum. Normalde akşam 7 buçuk en geç 8 de uyuyordu yani nir düzenimiz vardı. 1 aydır ne onda uyku düzeni var ne de bizde. Çok yoruldum- yoruldu. Saat 11 olmuş hala uyumadı ama uykusu var gözlerini ovuşturup duruyor. Düzen namına hiçbir şey kalmadı. Diş desem bir aya yakın böyleyiz. Böyle mi oluyor Odaya götürüyorum başlıyor ağlamaya. Kucağa alıyorum sakinleştiriyorum beşiğe koyuyorum hissedip yine ağlıyor. Gece desen en uzun uykusu 1 saat. Çok yorulduk, valla tükendim kendi de perişan. Bir süre sonra oynuyor esneye esneye, yüzüme bakıp gülüyor.

Canan karatay’ın aynı zamanda telefon dolandırıcılarına inanıp paralarını kaptırdığını hatırlatırım yani hiç kimsenin her görüşü doğru olacak diye bir şey yok
Verdigin örnegin konumuzla ne alakasi var ki onu anlayamadim. Gaflet aninda herkes hata yapabilir bu çocukda olabilir, yaşlida, profesor de, ev hanimi da...
Görüşü dogru da demedim aslinda sadece benim aklima geliyor ve bir yerde mantikli geliyor dedim. Yani koşulsuz inaniyorum demedim. Gelenekselciyim o açidan yazdim

Yulaf benim kızımda da aynı şeyi yapmıştı emzirirken, o sebeple ilk etapta kullanmadım.
Annem pirinç unu, nişasta yada irmikle bağlayabilirsin dedi. Hepsini denedim benimki irmik sevdi.
Onun dışında yulaf unu ile bisküvi yapmıştım pratik olur ezerim suyla diye. Çok az miktarlarda denedim o eski benekleri oluşmadı.
Ben de modern geleneksel arası bir yol tutturmaya çalışıyorum.
Bu arada avakado da çok güzel kıvam veriyor meyvelerde vs... Ama gel gör ki biraz fazla yedi geçen ağır geldi bağırsaklarına

Kac haftalik dogmustu bebegin. Bizde öyle bir surecten gectik. Akillara zarar cok fenaydi.

Ah yawrum a kiyamam. Ben de avakoda aldim ancak yeterli yumusaklikta cikmadi ezemedigim icin veremedim. Dilim seklinde agzina tuttum dislerini kaşıya kaşiya emdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…