2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ben biraz uzun sayilirim ama eşim pek değildir :) ve ince de degiliz sadece ben kucukken hep yasitlarimindan daha uzundum bir yerde durdum tabi. Eşim de ben de uzun olurdum ama stres yasadim uzamadim diyor 😁 gecen sefer 66 cm ve 6.500 gr deyince cok takmistim kilo alimi yavas icmiyor yemede de cok iyi degil

Doktor kritik düzeyde dedi mi mesela önerisi var mı?
Bazı çocuk gerçekten iştahsız oluyor. Anne sütü, mama içmiyor ek gıda yemiyor. Böyle durumlarda doktorlar bazı takviyeler önerebiliyorlar.

Bugün sağlık ocağında aşı+ölçüm yapıldı. Haftaya 7 aylık olacak oğlum. 2 hafta önce 66 cm denmişti boyuna 74 cm cıktı bugün. Kilosu ama hala az 6.800 gibi bir şey. Ek gida sürecinde de çok zorlamiyorum. Calistigim icin cok duzenli degil. Zaten yese de 2 yemek kaşığı kadar yiyebiliyor. Siz günde kaç öğün ve ne kadar miktar veriyorsunuz? Normali nedir bunun? Çok şey okudum. Bir kahve fincanıni gecmesin gunluk deniyor 8 aya kadar. Benimki de yarim fincan bazen bir fincan. Bazı günler vermedigim de oluyor biraz istek ve huzur durumuna göre yani. Sizin yonteminiz nasil
Merhaba, ben şimdi senin için persentil tablosuna baktım, ve oğlun sanki en alt %3 persentilde duruyor, belki de yanlış bakıyorumdur ama bence mutlaka hemen iyi bir çocuk doktoruna götür. Belki mama ile, belki vitaminlerle destek vermek gerekiyor. Beslenmesi hem bağışıklık sisteminin gelişmesi hem de fiziki ve zeka gelişimi için çok önemli.

Eklentiler

• D43B0765-B9DC-4A32-9457-61793B74C664.jpeg
    D43B0765-B9DC-4A32-9457-61793B74C664.jpeg
    121,1 KB · Görüntüleme: 86
Ben de yavaştan bir deneyeyim bakalım ya. Aslında şöyle,ben park yatakta yatırıyorum ama içinde hala babynest var. Senin sepet kadardır işte bizimki de. Geçen onsuz yatırdım dönü donuverdi 😂 hemen geri koydum ama yarın alayım ben de bakalım . Bunun da avantajı çok oldu bize, nerde yatılı gitsem babynesti goturuverdim, evde de bunda yatınca hiç yabancilamamis oldu 😁
Seninki daha mantıklı olmuş canım ya şimdiki aklım olsa ekstra sepet beşik aldırmazdım, çok da gerek yokmuş. Odadan odaya taşıması kolay oldu ama onu da birkaç kere yaptım sadece 😅 Ayrıca bırak dönsün, başta dönünce uyanıyordu bizimki ama alıştı artık, şimdi öyle güzel döne döne uyuyor ki oturup onu izliyorum😅😅

Ben hiç beşikte yatırmadım, çok gazlıydı geceleri sürekli ağlıyordu 4. Ayına kadar. Yanımda yatırmak kolayıma gelmişti😂
Mutfakta iş yaparken asla durmuyor, dün çok sinirlendim evde yürüteç felan plsa asla affetmezdim😅
En son sepet beşiği koridara çıkarttım, korumalarını söktüm. Oh be dünya varmışş yemeğimi yaptım.
Ay ben böyle koysam kesin kafasını o tahtaların arasına koyup sıkıştırır🤣🤣 Çocuğum resmen terminatöre dönüştü emeklemeye başladıktan sonra yaa. Bugün altını değiştirdim, elimi yıkamaya gittim geldim, baktım salonda bebe yok. Sonra bir baktım tv konsolunun altına girmiş, ayak demirini tutmuş bana bakıyor oradan, kafayı azıcık kaldırsa bıngıldağını çarpacak. Kalp krizi geçirecektim neredeyse 🤣🤣 Dün de salondaki bitkilerime bir saldırı girişimi oldu, offf hiç salonumu düzenimi değiştirmek istemiyorum ama mecbur kalacağım gibi.

Ay ben böyle koysam kesin kafasını o tahtaların arasına koyup sıkıştırır🤣🤣 Çocuğum resmen terminatöre dönüştü emeklemeye başladıktan sonra yaa. Bugün altını değiştirdim, elimi yıkamaya gittim geldim, baktım salonda bebe yok. Sonra bir baktım tv konsolunun altına girmiş, ayak demirini tutmuş bana bakıyor oradan, kafayı azıcık kaldırsa bıngıldağını çarpacak. Kalp krizi geçirecektim neredeyse 🤣🤣 Dün de salondaki bitkilerime bir saldırı girişimi oldu, offf hiç salonumu düzenimi değiştirmek istemiyorum ama mecbur kalacağım gibi.

Ay ben çoktan değiştirdim :KK70: TV ünitesinin önüne pufu koyduk. Kitaplığı da diğer odaya almak zorunda kalacağım bu gidişle. Yürüteçle en çok önüne gidip kitapları asılıyor 😱
Annem bile TV ünitesindeki süsleri kaldırmak zorunda kaldı :) dantelden bi tutuyor bütün süsler geliyor onunla birlikte 🤣

Doktor kritik düzeyde dedi mi mesela önerisi var mı?
Bazı çocuk gerçekten iştahsız oluyor. Anne sütü, mama içmiyor ek gıda yemiyor. Böyle durumlarda doktorlar bazı takviyeler önerebiliyorlar.
Yok demedi beslenmesini takip et dedi sadece. Cunku benim 2.400 dogdugu için buna göre normal ve gereken persentilde bundan daha az olması halinde bir care dusunulur dedi

Merhaba, ben şimdi senin için persentil tablosuna baktım, ve oğlun sanki en alt %3 persentilde duruyor, belki de yanlış bakıyorumdur ama bence mutlaka hemen iyi bir çocuk doktoruna götür. Belki mama ile, belki vitaminlerle destek vermek gerekiyor. Beslenmesi hem bağışıklık sisteminin gelişmesi hem de fiziki ve zeka gelişimi için çok önemli.
Evet kilo persentilinde gercekten geride fakat aynı zamanda bebegim öyle çok zayıf da degil. Her gören normal duruyor niye zayıf diyorsun diyor. Anlamadim. Evet bir doktora goturecegim en azindan ek gida sürecinde yardimci olur belki. Bu arada oglum mamayla besleniyor zaten. Sma'ya gectim daha kilo aldiriyor diye

Mecburrr değiştiricez düzeni😊
Benim oğlan sizinkilere göre baya erken doğdu ama paşam kendini incitmek istemiyor asla. Canını acıtacak bişeyi kolay kolay yapmıyor, emeklemeye çalışmıyor. Dönmeye başlayalı bile iki hafta oldu😂
Kedilervekitaplar Kedilervekitaplar senin kız gibi pldu bugün ama dönerken kafayı hızlı indirdi yere küt etti nasıl ağladıı. Peşine koltuğa doğru hızlı döndü kafasını çarptı bidaha ağladı. Sonra sakin sakin takıldı korktu galiba😂😂😂

Yok demedi beslenmesini takip et dedi sadece. Cunku benim 2.400 dogdugu için buna göre normal ve gereken persentilde bundan daha az olması halinde bir care dusunulur dedi
Canım. Arkadaşımın bebebeğide 2400 doğdu şuan bebeği 7 kilo boyu 69 cm onunki kız bebek daha önce dedim kilosu az doğmuş zaten şuan ona göre normal gidiyo

Mecburrr değiştiricez düzeni😊
Benim oğlan sizinkilere göre baya erken doğdu ama paşam kendini incitmek istemiyor asla. Canını acıtacak bişeyi kolay kolay yapmıyor, emeklemeye çalışmıyor. Dönmeye başlayalı bile iki hafta oldu😂
Kedilervekitaplar Kedilervekitaplar senin kız gibi pldu bugün ama dönerken kafayı hızlı indirdi yere küt etti nasıl ağladıı. Peşine koltuğa doğru hızlı döndü kafasını çarptı bidaha ağladı. Sonra sakin sakin takıldı korktu galiba😂😂😂
Ay o dönmeler yuvarlanmalar balık gibi yüzmeler beni deli ediyo. Basarısız olunca. Cok sinirleniyo. Hızlı hızlı yuvarlanıyor bir yerlerini acıtıyor kıyamet kopuyor evde

Evet kilo persentilinde gercekten geride fakat aynı zamanda bebegim öyle çok zayıf da degil. Her gören normal duruyor niye zayıf diyorsun diyor. Anlamadim. Evet bir doktora goturecegim en azindan ek gida sürecinde yardimci olur belki. Bu arada oglum mamayla besleniyor zaten. Sma'ya gectim daha kilo aldiriyor diye
Aptamil cok kilo aldırıyo

Canım kilosundan ziyade kilo alma hızı önemli bence. Bizim doktorumuz da daha çok ona önem veriyor. Seninki minik doğmuş zaten, bunu göz önüne alınca bana da kilosu anormal gelmedi. Sma gerçekten çok fark ediyor bu arada. Benimki çöp adam gibiydi gıdısı çıktı, günde 3 kere 90-120 cc veriyorum.

Canım kilosundan ziyade kilo alma hızı önemli bence. Bizim doktorumuz da daha çok ona önem veriyor. Seninki minik doğmuş zaten, bunu göz önüne alınca bana da kilosu anormal gelmedi. Sma gerçekten çok fark ediyor bu arada. Benimki çöp adam gibiydi gıdısı çıktı, günde 3 kere 90-120 cc veriyorum.
Canım senin bebek biberona. Alıstımı ben naptıysam alıstıramadım

Oluyor mu bilmiyorum ama benim bebeğim alıştırma bardaklarindan çok güzel su içiyor. Bir de kendisi tutabildigi için sanırım, daha çok hoşuna gidiyor. Mamayı alıştırma bardağında vermeyi denesen?

Eklentiler

• IMG_20220429_144009.jpg
    IMG_20220429_144009.jpg
    114,1 KB · Görüntüleme: 83
Canım. Arkadaşımın bebebeğide 2400 doğdu şuan bebeği 7 kilo boyu 69 cm onunki kız bebek daha önce dedim kilosu az doğmuş zaten şuan ona göre normal gidiyo
ya saglikli olsun en onemlisi bu. Ama sadece ileriki dönemde yasıtlarini yakalar mı kısa mı kalır diye endiseleniyorum genlerimiz cok uzun degil hatta esimin ailesi kısa hep

Günde 3 kere mi mama verisi anne sütü mü ek gıda mı? Ben gündüz 3 saatte bir gece de 1 kez kalkıp 90-120 cc veriyorum. Zaten içmeyeceği zaman ittiriyor diliyle kesinlikle almiyor. Çok düşkün degil. Ama kakasını çişini duzenli yapiyor ordan anliyorum doyduğunu.

Bir de kilo alma hizi 3-4 aydan sonra normal olarak yavasladi sadece 4.aydan 6.aya kadar 2 ayda 500 gr almıştı sonrasında üstüne düştüm şimdi en azından ayda en az 500 gr almalı gozuyle dusunuyorum

Bir iki gün mırın kırın etti ama sonra alıştı canım, hatta eline veriyorum kendi içiyor şimdi.
Günde 3 kere mi mama verisi anne sütü mü ek gıda mı? Ben gündüz 3 saatte bir gece de 1 kez kalkıp 90-120 cc veriyorum. Zaten içmeyeceği zaman ittiriyor diliyle kesinlikle almiyor. Çok düşkün degil. Ama kakasını çişini duzenli yapiyor ordan anliyorum doyduğunu.
Anne sütü + ek gıda. Bazen daha çok içiyor bazen daha az ama ortalaması böyle. Biz de geçen ay sadece anne sütü ile kakası çişi düzenli olmasına rağmen 150 gram aldık, öyle olunca da doktorun önerisiyle mama takviyesine başladık.

Kizlar bugun ayva verdim sonrasinda cok kustu. Ayvadan olabilirmi ? Ruzgar alsa kusarmi hemen acaba

X