2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Üstündeki tarife göremi yapıyorsun bende formül sütle yapım bari hergün veriyormusun peki
Yok canım, doktor bize daha sulu yaptırıyor. 4 silme tatlı kaşığı mamadan koyuyorum, 50 derecedeki 120cc lik (4 kaşık toz mama var içinde) formül sütle karıştırıyorum. Böyle bozaya yakın bir kıvamı oluyor. Biz ek gıdaya bu şekilde geçtik. Zamanla koyuluğu arttıracağım

Yok canım, doktor bize daha sulu yaptırıyor. 4 silme tatlı kaşığı mamadan koyuyorum, 50 derecedeki 120cc lik (4 kaşık toz mama var içinde) formül sütle karıştırıyorum. Böyle bozaya yakın bir kıvamı oluyor. Biz ek gıdaya bu şekilde geçtik. Zamanla koyuluğu arttıracağım
formül sütüm cok ya bakim yapım akşam nasıl olcak dün akşam sade yaptım gerçekten gece şükür biraz daha rahattı

Kizlar ya ben bugun ispanak verdim. Sanirim 8.ay sebzesiymiş. Neden aklimda bu sekilde kaldi bilmiyorum. Bir problem olur mu acaba ya

Kizlar ya ben bugun ispanak verdim. Sanirim 8.ay sebzesiymiş. Neden aklimda bu sekilde kaldi bilmiyorum. Bir problem olur mu acaba ya

Alerjik bir bebek değilse sıkıntı olmaz o kadardan.
Açıkçası çilek, bal vs gibi bakın gıdalardan değilse veriyorum ben.
Mesela geçen bir yerde kereviz 6.ayda verilir yazıyordu yaptım yedirdim. Başka bir sayfada 8.ay diyordu.
Biraz göreceli bu işler.
Tıpkı yumurta beyazının vakti gibi farklı görüşler olabiliyor.

Annem bunu almış canım, bayram gezmesinde bunu giydiricem.

https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/erkek-bebek/Takim/5513706/2373739

Daha önce de bunu almıştım, yine bunu da giydirebilirim. Erkek bebede çok çeşit olmuyor maalesef, gömlek pantolon işte😅

https://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/erkek-bebek/Gomlek/5580119/2358842
Ben de gömlek pantolon giydircem 😂 ben iftar davetlerine giderken hep böyle pantolonlar falan giydirdim alıştı artık. Bir de askı takıyorum omuzdan kaymiyor ve çok tatlı duruyor. ☺️

Bişi olmaz yaaa 😁 valla ben de alerjik bir besin falan değilse veriyorum yani , öyle çok dert etmiyorum.

Ya bu arada ben sepet beşikten daha yeni park yatağa geçtim. Ay çocuğa resmen işkence ediyormuşuz, başta çok geniş geldi yadırgadı ama şimdi döne döne uyuyor yavrum büyük insan gibi😂

Odaları 6. aydan sonra ayırırım diyordum ama çok erkenmiş sanki ya. Oda ayırma planlarımı 1. yaşa erteledim şimdilik bakalım.
Ben de hala küçük bir şeyde yatırıyorum. Bir kez park yatağa koydum sürekli dönmeye çalıştı uyandırdı kendini, korkuyorum 😂

Ya bu arada ben sepet beşikten daha yeni park yatağa geçtim. Ay çocuğa resmen işkence ediyormuşuz, başta çok geniş geldi yadırgadı ama şimdi döne döne uyuyor yavrum büyük insan gibi😂

Odaları 6. aydan sonra ayırırım diyordum ama çok erkenmiş sanki ya. Oda ayırma planlarımı 1. yaşa erteledim şimdilik bakalım.
Ben hiç beşikte yatırmadım, çok gazlıydı geceleri sürekli ağlıyordu 4. Ayına kadar. Yanımda yatırmak kolayıma gelmişti😂
Mutfakta iş yaparken asla durmuyor, dün çok sinirlendim evde yürüteç felan plsa asla affetmezdim😅
En son sepet beşiği koridara çıkarttım, korumalarını söktüm. Oh be dünya varmışş yemeğimi yaptım.

Eklentiler

• 59F593D4-186B-4C4C-86DD-BA2B006EDF3D.jpeg
    59F593D4-186B-4C4C-86DD-BA2B006EDF3D.jpeg
    114,7 KB · Görüntüleme: 60
Alerjik bir bebek değilse sıkıntı olmaz o kadardan.
Açıkçası çilek, bal vs gibi bakın gıdalardan değilse veriyorum ben.
Mesela geçen bir yerde kereviz 6.ayda verilir yazıyordu yaptım yedirdim. Başka bir sayfada 8.ay diyordu.
Biraz göreceli bu işler.
Tıpkı yumurta beyazının vakti gibi farklı görüşler olabiliyor.
ya ben daha once gordum saniyordum. Baya verdim de ondan tirstim😄
Bişi olmaz yaaa 😁 valla ben de alerjik bir besin falan değilse veriyorum yani , öyle çok dert etmiyorum.
Bende herseyden tattiryorum aslinda ama ispanak baya yedirdim ondan bi tirstim 😄

Bugün sağlık ocağında aşı+ölçüm yapıldı. Haftaya 7 aylık olacak oğlum. 2 hafta önce 66 cm denmişti boyuna 74 cm cıktı bugün. Kilosu ama hala az 6.800 gibi bir şey. Ek gida sürecinde de çok zorlamiyorum. Calistigim icin cok duzenli degil. Zaten yese de 2 yemek kaşığı kadar yiyebiliyor. Siz günde kaç öğün ve ne kadar miktar veriyorsunuz? Normali nedir bunun? Çok şey okudum. Bir kahve fincanıni gecmesin gunluk deniyor 8 aya kadar. Benimki de yarim fincan bazen bir fincan. Bazı günler vermedigim de oluyor biraz istek ve huzur durumuna göre yani. Sizin yonteminiz nasil

Bugün sağlık ocağında aşı+ölçüm yapıldı. Haftaya 7 aylık olacak oğlum. 2 hafta önce 66 cm denmişti boyuna 74 cm cıktı bugün. Kilosu ama hala az 6.800 gibi bir şey. Ek gida sürecinde de çok zorlamiyorum. Calistigim icin cok duzenli degil. Zaten yese de 2 yemek kaşığı kadar yiyebiliyor. Siz günde kaç öğün ve ne kadar miktar veriyorsunuz? Normali nedir bunun? Çok şey okudum. Bir kahve fincanıni gecmesin gunluk deniyor 8 aya kadar. Benimki de yarim fincan bazen bir fincan. Bazı günler vermedigim de oluyor biraz istek ve huzur durumuna göre yani. Sizin yonteminiz nasil
Senle aynı bebeklerimiz masallah boyu cok iyi bizimki 69 cm . Valla canım bende hiç zorlamıyorum sabah iki tane cici bebe bir yumurta sarısı karıştırıp yedirdım . Az önce 2 yemek kaşığı yoğurtlu çorba içirdim bende öyle zorlamıyorum doktor her öğünde 3 4 tatlı kaşığı yemesi yeterli demişti bana . Ben günde 3 öğün veriyorum . Ben sabah diyelim 10 da kahvaltı verdim yemdi 11 de bir daha yedirmeye çalışıyorum ama sabah vermemezlik yapmıyorum

ya ben daha once gordum saniyordum. Baya verdim de ondan tirstim😄

Bende herseyden tattiryorum aslinda ama ispanak baya yedirdim ondan bi tirstim 😄

Bir şey olmaz sıkıntı etme :)

Yapı olarak ince uzun bir aile misiniz?
Kilo alımı için mama takviyesi önerdi mi doktor?
Bir çay bardağı kadar verilmeli diyorlar. Kızım bazen bir çay bardağı bile yetmezken bazen daha fazlasını yiyor.
Diş meselesi bazen iştahı kesiyor.
Ek gıdaya ne zaman geçtiniz bilmiyorum ama benim kızım 5. aya yaklaşmıştı şu an 7 aylık o sebeple kıyas götürmeyebilir.
Evet bencede eger ufakken alistirilmazsa sonra bence hic alismiyorlar.

Annem yapıyla ilgili alıştırmaylanolmaz bazı şeyler diyor :KK70: kızıma kot pantolon hediye almış amcası 1 kere giyindi sadece o gün çok huysuzlandı meğerse daralmış ben anlamamıştım. Çıkarınca sustu sıpa 😅 benimki giyinmeye karşı yaz gelse de bi cıbıl cıbıl gezse

Bir çay bardağı kadar verilmeli diyorlar. Kızım bazen bir çay bardağı bile yetmezken bazen daha fazlasını yiyor.
Ek gıdaya ne zaman geçtiniz bilmiyorum ama benim kızım 5. aya yaklaşmıştı şu an 7 aylık o sebeple kıyas götürmeyebilir.

Annem yapıyla ilgili alıştırmaylanolmaz bazı şeyler diyor :KK70: kızıma kot pantolon hediye almış amcası 1 kere giyindi sadece o gün çok huysuzlandı meğerse daralmış ben anlamamıştım. Çıkarınca sustu sıpa 😅 benimki giyinmeye karşı yaz gelse de bi cıbıl cıbıl gezse
Zeyno evet bizimki de bazi kiyafetlere karsi oyle. Siyah bi ust u var. Onu ne zaman giyse aman allahim

Ben de hala küçük bir şeyde yatırıyorum. Bir kez park yatağa koydum sürekli dönmeye çalıştı uyandırdı kendini, korkuyorum 😂
Ben daha yatıracaktım ama bizim için tehlikeli olmaya başladığı için mecbur park yatağa geçtim ya. Uyanınca o cücük kadar sepetin içinde emeklemeye çalışıyordu, kenarındaki koruma minderlerini çeke çeke çıkarıyordu filan. En son bacaklarını o ahşap korkulukların arasından dışarı sarkıttığını da görünce daha bekleyemedik😅 Benimki de ilk birkaç gün çok yadırgadı. Sonra pikesini katlayıp U şeklinde yatağa koydum, onu da ortasına yatırdım rahat etti, yüzünü ona dayayarak uyudu. Şimdi ona da gerek olmuyor, uykusunda döne döne tüm yatağı dolaşıyor arkadaş😅

Ben daha yatıracaktım ama bizim için tehlikeli olmaya başladığı için mecbur park yatağa geçtim ya. Uyanınca o cücük kadar sepetin içinde emeklemeye çalışıyordu, kenarındaki koruma minderlerini çeke çeke çıkarıyordu filan. En son bacaklarını o ahşap korkulukların arasından dışarı sarkıttığını da görünce daha bekleyemedik😅 Benimki de ilk birkaç gün çok yadırgadı. Sonra pikesini katlayıp U şeklinde yatağa koydum, onu da ortasına yatırdım rahat etti, yüzünü ona dayayarak uyudu. Şimdi ona da gerek olmuyor, uykusunda döne döne tüm yatağı dolaşıyor arkadaş😅
Ben de yavaştan bir deneyeyim bakalım ya. Aslında şöyle,ben park yatakta yatırıyorum ama içinde hala babynest var. Senin sepet kadardır işte bizimki de. Geçen onsuz yatırdım dönü donuverdi 😂 hemen geri koydum ama yarın alayım ben de bakalım . Bunun da avantajı çok oldu bize, nerde yatılı gitsem babynesti goturuverdim, evde de bunda yatınca hiç yabancilamamis oldu 😁

Ben biraz uzun sayilirim ama eşim pek değildir :) ve ince de degiliz sadece ben kucukken hep yasitlarimindan daha uzundum bir yerde durdum tabi. Eşim de ben de uzun olurdum ama stres yasadim uzamadim diyor 😁 gecen sefer 66 cm ve 6.500 gr deyince cok takmistim kilo alimi yavas icmiyor yemede de cok iyi degil

X