2021 de ikiz annesi olacaklar kimler

Amin inşallah 🤗
Sen kaçıncı haftadasın detaylı bakıldı mi?
24+1 deyim ben de bakıldı canım.Bugün rahim ağzı uzunluğumu sordum 26,8mm çıktı şimdi onun derdine düştüm normal mi değil mi diye.Doktor normal dedi ama ben buradaki doktorlara ısrarla güvenmemeye and içtim.Senin bu konuda bir fikrin var mı?

Doktordan dolayı mi hastane degistirmiyorsun? E cihaz bozuksa nasıl anlıyorlar?

Çıktı alamıyor. Çizgili çıkartıyor. O yüzden benim minnakların ilk kese fotoları bile çizgili gafdur pijamalı. Doktordan dolayı değiştiremiyorum. Birde bulunduğumuz ile yabancıyız en yol bildiğin yol misali en iyisi bildiğin markadır şeklinde gittik hastaneye kaldık.

Merhaba guzel anneler🥰 8 haftalik tek yumurta bebislerine hamileyim. 7 haftalikken yani daha gecen hafta ogrendim ikizlerim olacagini. Ogrendigimden beri de tam anlamiyla mutlu olamadim. Tek yumurta ikizleriyle internette yazan seyler genellikle cok olumsuz (erken dogum, kan tranfuzyonu vs) ve yuksek riskli gebelikler oldugu. Aranizda tek yumurta ikizleri olan veya olacak olan annelerin tecrubelerine duymayi cok ihtiyacim var 🙄

Teşekkür ederim canım evet sen cok sanci çektin neyseki saglikla kucağına aldın cok şükür. Yarin kontrolüm var bakalim ne diyecek Dr. Bugun cok kaşıntı, mide bulantısı, ishal vardı. Gebelik kolestaziyse ben de doguma alınırım artık sanırım,hayırlısı.
Cok sukur canim gecti o gunler darisi sana hepinize insallah saglikla
Doktor ne dedi canim son durum ne

24+1 deyim ben de bakıldı canım.Bugün rahim ağzı uzunluğumu sordum 26,8mm çıktı şimdi onun derdine düştüm normal mi değil mi diye.Doktor normal dedi ama ben buradaki doktorlara ısrarla güvenmemeye and içtim.Senin bu konuda bir fikrin var mı?
Canim benim 13.haftada 37 mm çıkmıştı burda haftana göre kısa dediler. Geçen hafta 30 mm cıktı yine kısa bence. Bakıyorum hep 30.haftadan sonra 30un altına düşmüş moralini de bozmak istemiyorum. Progestan fitil kullanıyor musun?
Benim 13.haftada ölçülen 2 hafta boyunca progestan ve dinlenmeyle 50 mm çıkmıştı biraz hareketlendim geri 30a düştü. Bulduğun her fırsatta uzan oturma bile bebekler de ağırlık yapmaya başladı yavaştan çünkü.

Merhaba guzel anneler🥰 8 haftalik tek yumurta bebislerine hamileyim. 7 haftalikken yani daha gecen hafta ogrendim ikizlerim olacagini. Ogrendigimden beri de tam anlamiyla mutlu olamadim. Tek yumurta ikizleriyle internette yazan seyler genellikle cok olumsuz (erken dogum, kan tranfuzyonu vs) ve yuksek riskli gebelikler oldugu. Aranizda tek yumurta ikizleri olan veya olacak olan annelerin tecrubelerine duymayi cok ihtiyacim var 🙄
Benim çift plasenta var risk daha az tabi ama ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. Ikiz gebelikler tekil gebeliklere göre zaten daha riskli evet. Ama tavsiyem doktorun söylediğini internette araştırma lütfen insanın daha çok moralini bozuyor. Biz genelde birbirimize soruyoruz rastlıyoruz açıkçası ben gebeliğin başından beri internette hicbir şey aramıyorum. Gebelikte tırnak kırılması yazsan bebeğin kalbinin durmasına sebep olur diye çıkar yani inanıyorum o kadar felaket.
Inşallah sağ salim kucağına alacaksın bebişlerini🤗

Benim çift plasenta var risk daha az tabi ama ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. Ikiz gebelikler tekil gebeliklere göre zaten daha riskli evet. Ama tavsiyem doktorun söylediğini internette araştırma lütfen insanın daha çok moralini bozuyor. Biz genelde birbirimize soruyoruz rastlıyoruz açıkçası ben gebeliğin başından beri internette hicbir şey aramıyorum. Gebelikte tırnak kırılması yazsan bebeğin kalbinin durmasına sebep olur diye çıkar yani inanıyorum o kadar felaket.
Inşallah sağ salim kucağına alacaksın bebişlerini🤗
Cok tesekkur ederim 🤲🏻 Sizde saglikla kavusun insallah 🙏🏻 Doktorum on gunde bir gormek istedi, bir perinatolog ile beraber takip edeceklermis. Ilk kontrolden yuksek riskli gebelik ise devam etme diyince gerildim haliyle. Cift plasenta oldugunu ne zaman ogrenmistiniz? Bizim cuma gunu 8+1 olacak ve kontrolumuz o gun, ogrenebilir miyiz acaba?

Cok tesekkur ederim 🤲🏻 Sizde saglikla kavusun insallah 🙏🏻 Doktorum on gunde bir gormek istedi, bir perinatolog ile beraber takip edeceklermis. Ilk kontrolden yuksek riskli gebelik ise devam etme diyince gerildim haliyle. Cift plasenta oldugunu ne zaman ogrenmistiniz? Bizim cuma gunu 8+1 olacak ve kontrolumuz o gun, ogrenebilir miyiz acaba?
Ben 14.hafta öğrendim ama öncesinde doktor görüp söylememiş de olabilir bilemiyorum. Imkan varsa bence risk olmasa da perinatologla devam edin genelde kadın doğum doktorları ikiz gebelerden korkuyorlar risklerinden dolayı.

S Sessizsedali bebisleri aldik evimize geldik bugun hayirlisiyla. Giremedim pek buralara. Hepimiz cok iyiyiz. Bebeklerden biri 2750 biri 2250 dogdu. 2250 dogan direk memeye yapisti oteki hala meme tutmuyor fazla rahatina duskun kendisi. Cikis kilosu da 2750 olan 2600 e geldi. 2250 olan 2410 gelmis ama bezini pisletmis, tam olcum alamadilar o yuzden. Simdilik cocuk doktorumuz meme sonra mama dedi bi 10-15 gun. Sonra sut artarsa ve yeterse full mama gidecegiz. Bizde durumlar boyle. Allah herkese saglikli dogum nasip etsin insallah. Herkese dua ediyorum 🙏🏻🙏🏻

Merhaba 5+1 de tek kese göründü

6+5 te çift kese var gibi dendi ama tek kesede bebek ve kalp atışı vardı

3 hafta sonra tekrar gideceğiz sizce diğer kesede de bebek görme ihtimalimiz var mıdır

sizde de böyle olan oldu mu

Selam kızlar 5 haftalık hamileyim doktor ikiz gibi dedi. Kesin değil ama ikizde olabilir dedi. Kesenin biri tam göründü, ama diğeri tam belli değil, kan pıhtısıda olabilir dedi. İnşallah hayırlısıysa İkiz olmasını çok istyorum. Acaba doktor ikiz deyipte , sonradan tek olan varmı :-)

Benimde 2 kesw gorundu haftaya kontrole gidicem

kesenin biri kucuk etrafinda kanama var dedi drm gecen kanamam oldugunda gidince ogrendim 2 kese oldugunu

igneyle kanamamdurdu

dun yine kanamam oldu kucuk olan kese mi dustu ne oldu anlamadm
Aksama dr gdicem
Cok korkuyorum nolur dua edin.. :KK43:(

İkiz gebelik yasayip boyle kanama yasayan varmi??

Benimde 2 kesw gorundu haftaya kontrole gidicem

kesenin biri kucuk etrafinda kanama var dedi drm gecen kanamam oldugunda gidince ogrendim 2 kese oldugunu

igneyle kanamamdurdu

dun yine kanamam oldu kucuk olan kese mi dustu ne oldu anlamadm
Aksama dr gdicem
Cok korkuyorum nolur dua edin.. :KK43:(

İkiz gebelik yasayip boyle kanama yasayan varmi??
Merhaba canım hayırlı olsun öncelikle . Benimde sana benzerdi durumum .4 kese vardı en başından . Biri boş çıktı diğer 3 ünde kalp atışı vardı ama yoğun kanamam vardı Protestan kullanıyordum . Boş olan keseyi düşürdüm birininde kalbi durdu 7 . Haftada şimdi ikisi kaldı çok şükür . Burda da çoğu kişi kanama yaşadı diye hatırlıyorum ilaçları ihmal etme özellikle de progestanı inş bir sıkıntı olmaz

Merhaba canım hayırlı olsun öncelikle . Benimde sana benzerdi durumum .4 kese vardı en başından . Biri boş çıktı diğer 3 ünde kalp atışı vardı ama yoğun kanamam vardı Protestan kullanıyordum . Boş olan keseyi düşürdüm birininde kalbi durdu 7 . Haftada şimdi ikisi kaldı çok şükür . Burda da çoğu kişi kanama yaşadı diye hatırlıyorum ilaçları ihmal etme özellikle de progestanı inş bir sıkıntı olmaz
Peki o dusurdugunuz nasildi?
benim haftada bir igne verdi drum progestan kalcadan..
bu 2. Kanamam

1. kanamada gorduk keseyi saten kucuk kese etrafi kanama var ddi
2. Kanamada da pelte geldi aksama doktora gidicem cok korkuyorum

o dusuk yaptiginizda sizin nasildi gelen ?
cokmu kanama oldu?

Peki o dusurdugunuz nasildi?
benim haftada bir igne verdi drum progestan kalcadan..
bu 2. Kanamam

1. kanamada gorduk keseyi saten kucuk kese etrafi kanama var ddi
2. Kanamada da pelte geldi aksama doktora gidicem cok korkuyorum

o dusuk yaptiginizda sizin nasildi gelen ?
cokmu kanama oldu?
Evet bendende pelte geldi büyüktü baya sonrasında kanaman arttı . Adet günlerinin ilk günleri kadar yoğun kanamayı 15 gün kadar gördüm sonra geçti

Evet bendende pelte geldi büyüktü baya sonrasında kanaman arttı . Adet günlerinin ilk günleri kadar yoğun kanamayı 15 gün kadar gördüm sonra geçti
Tsk ederm bende doktora gidicem haber bekliyorum.. benimde pelte buyuktu ama sonra kesildi kanama, anlamadm valla hayrlisi ins ne diyelm.. allah nasip ettiyse kucagimiza aliriz etmediyse yapabilcek bisey yok..cok yorucu surec ama allah beterini vermesn..

Tsk ederm bende doktora gidicem haber bekliyorum.. benimde pelte buyuktu ama sonra kesildi kanama, anlamadm valla hayrlisi ins ne diyelm.. allah nasip ettiyse kucagimiza aliriz etmediyse yapabilcek bisey yok..cok yorucu surec ama allah beterini vermesn.
İnş kötü bir şey yoktur . Doktordan gelince yaz merak ederim şimdi 😂

Canim benim 13.haftada 37 mm çıkmıştı burda haftana göre kısa dediler. Geçen hafta 30 mm cıktı yine kısa bence. Bakıyorum hep 30.haftadan sonra 30un altına düşmüş moralini de bozmak istemiyorum. Progestan fitil kullanıyor musun?
Benim 13.haftada ölçülen 2 hafta boyunca progestan ve dinlenmeyle 50 mm çıkmıştı biraz hareketlendim geri 30a düştü. Bulduğun her fırsatta uzan oturma bile bebekler de ağırlık yapmaya başladı yavaştan çünkü.
Aynen canım akşamları 200 mg progestan alıyorum çok yürümüyorum ama yatma da pek yok hep oturuyorum bundan sonra uzanayım.Maşallah senin iyiymiş inşallahta hep öyle gitsin.Haftalar geçtikçe insan nasıl ağırlaşıyor artık değil ayakta durmak yan yatarken bile karnım zonkluyor resmen ileri haftaları düşünemiyorum

X