-
- Konu Sahibi incikartanesi
- #38.741
Kakada makus ileri durumlarda kan görülürGuzel dilekleriniz icin cok tesekkurlersizin tecrubelerinizden bolca yararlandim okurken. Hatta benimde oglumun birinin adı Demir sizinki ile adaş Kimyon kaynatıp vermedim. Doktor verme deyince korktum. Yanimda tecrübeli biri de olmayınca cesaret edemedim. Ölçülerini nasıl vermeliyim?
Doktorum kandan sağ olsun hiç biseye bakmadı. Kan testi yapılmadı. Batın ultrasonuna bakıldı yoğun gaz görüldü. Alerji de peki aglama disinda ne gibi belirtiler aramalıyım?
Guzel dilekleriniz icin cok tesekkurlersizin tecrubelerinizden bolca yararlandim okurken. Hatta benimde oglumun birinin adı Demir sizinki ile adaş Kimyon kaynatıp vermedim. Doktor verme deyince korktum. Yanimda tecrübeli biri de olmayınca cesaret edemedim. Ölçülerini nasıl vermeliyim?
Doktorum kandan sağ olsun hiç biseye bakmadı. Kan testi yapılmadı. Batın ultrasonuna bakıldı yoğun gaz görüldü. Alerji de peki aglama disinda ne gibi belirtiler aramalıyım?
Geçmişteki halim olabilir misiniz acaba?Kakada makus ileri durumlarda kan görülür
Koligin aksine tüm gün ağlayabilir ve gazlı olurlar
Deride kızarıklık döküntü görülebilir ama alerji denmesi için şart değil
Benimkilerin ikisi de kolikti akşam 4-7 arasi çılgınlar gibi aglarlardi gün içinde o kadar huysuz değillerdi
Geçmişteki halim olabilir misiniz acaba?
Ben tam anlamıyla desteksiz oturmaya başladıklarında rahata kavuştum diyebilirim öncesi sürekli kucak
Uyanık oldukları her dakika
Kolik geçti ama huysuzluklari kaldı her gün hala aynı saatlerde mizirdaniyorlar kucak istiyorlar
Sab simplex kolik bebeğe muhallebi gibi geliyor hiç fayda etmiyor
Relactaz benim hayatımı kurtarmıştı ama miokyunun kızında alerji yaptığı için hiç sözünü etmedim doktora danışmadan kullanmayın yine siz
Nurse Harveys kullanan arkadaşlar oldu grupta ondan da memnunlardı ben hiç denemedim
Bu gazla gideriz biz denizeSiz ciddi delisiniz. Buranın plajınıda, denizinide beğenmedim 1 kere gittim bacağına yosunlar dolanıyor her yer yapış yapış yosunBiriniz akdenizdesiniz biriniz egede o su burda olacak ben hergün giderim. Deniz suyu iştah açar, hemde yorar Bebelerin açılmış iştahlı ve yorgunu ise paha biçilemez olur
Bu gazla gideriz biz denizemayo bakmam lazm malum kilolarim kaldı
Şekerim 5 6 çeşit yapacak olsam kendimi maaşa bağlarım vallahaMerak etme kızlarda çok zorlanmasın en azından açık fikirli oluyorlar. Oğlanlar birşeyi yemezse yemiyor onlara et ver sen anca
Annem gibi 5-6 farklı çeşit yemek yapmıyorsundur inşallah onu yemez bunu sevmez diye. Vallaha Allah kolaylık versin diyorum anneme hep başıma gelmesinden de aşırı korkuyorum
Aynı söylediğiniz gibi hep ustumdelerGeçmişteki halim olabilir misiniz acaba?
Ben tam anlamıyla desteksiz oturmaya başladıklarında rahata kavuştum diyebilirim öncesi sürekli kucak
Uyanık oldukları her dakika
Kolik geçti ama huysuzluklari kaldı her gün hala aynı saatlerde mizirdaniyorlar kucak istiyorlar
Sab simplex kolik bebeğe muhallebi gibi geliyor hiç fayda etmiyor
Relactaz benim hayatımı kurtarmıştı ama miokyunun kızında alerji yaptığı için hiç sözünü etmedim doktora danışmadan kullanmayın yine siz
Nurse Harveys kullanan arkadaşlar oldu grupta ondan da memnunlardı ben hiç denemedim
Canım öncelikle çok geçmiş olsun . Bu kadar sıkıntılı bir dönemde ikiz bakmak çok zor Allah kolaylık verdin . Şu anki dönem gaz ve sancı dönemi çok normal özellikle belli saatler de hiç durmaması da kolik olduğunu gösteriyor . Benimkilerde akşam 6 ile 12 arası çok ağlıyorlardı. Kaç tane gaz damlası kullandım sonuç sıfır . Kimyon sadece iyi geliyordu bir de sıcak banyo . Küvette yaptırmıyordum kucağıma alıp sıcak suyla masaj yapıyordum karınlarına ancak öyle sakinleşiyorlardı . Bir de başlarda çok kalın giydirmiyordum ama sonra annem kızıp kalın giydirmeye başlayınca oda iyi geliyordu . En azından bir tık daha sakinleşiyorlardı . Tamamen mucize bir şey yok bu konuda açıkçası . 4 aydan sonra yavaş yavaş geçer inş . Umarım yararlı olmuşumdurHerkese merhaba, ben 2022 ikiz annesiyim. 24 mart doğumlu iki tane oğlum var. 36+2de 3er kilo iken planlı doğum yaptım. Çok şükür kuvöze girmedik. Hamile oldugumu ogrendigimden beri sizleride takip ediyorum. Siz bilmeseniz de bana çok faydanız dokundu ❤ biraz yardıma ihtiyacım var umarım bana cevap yazarsınız. Öncelikle çok stresli bir hamilelik geçirdim. Tüp bebek ile 6 yıl sonra hamile kaldım ve hamile olduğumu ögrendigim gün annem kanser tanısı aldı. Hamilelik boyunca yalnızdım kimsem yoktu. Tam doğum yapacağım rahatlarım artık derken bebeklerim 3 günlükken eşim kanser tanısı aldı. Yine yalnız bir şekilde iki bebeğe bakmaya çalışıyorum. Ama galiba bakamıyorum. Bebeklerinden biri sürekli ağlıyor. Sadece uykuda susuyor. 3 farklı doktora götürdüm. Özel kliniğe götürdüm. Hepsi bebek kolik diyor. Ama belli saatlerden ziyade sürekli ağlıyor. Artık perişan oldum. Acaba diyorum yasadigim stres onlara mi geçti? Ya da gerçekten gözden kaçan bir hastalığı olabilir mi? Kucağımda sallamaktan kollarım koptu. Böyle bisey yasayan oldu mu acaba? Bana verebileceğiniz bir tavsiye olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim
Bu havalarda da çorap giydirmeli miyim mesela ? Izmirde yaşıyoruz.Defne'nin ki başka boyuttu kuzuSab simplex kullanabilen relaktazıda kullanır. Defne laktaz ile ilgili olan her damlaya tepkiliydi Gerçi sonradan gördük biliyorsun Defne herşeye tepkili bir tepkikolik
C Cerenace fön makinesi en kısık ayarda ağzına burnuna gelmeyecek şekilde uzaktan tutuyordum hem sesi sakinleştiritordu hem sıcaklığı iyi geliyordu. Hem karnına hem ayaklarına tutuyordum. Gazı sıcak çıkarır soğuk gaz yapar
Ahh noscum valla içime su serptinSabret mari bi sürpriz olmazsa güzel günler yakında
Bi 19 20 yıl sonra rahatız inşallah
Kayinvalide sağ mı?Aynı söylediğiniz gibi hep ustumdelerbir de eşime yemek yapılması lazım dengeli beslenmesi için. Evin temiz olması lazım. Hiç birseye yetemiyorum. Delirecek gibi hissediyorum.
Doğum iznim bitiyor. Okullar açılıyor. Ücretsiz izine ayrılacağım. Ama sizde biliyorsunuz kanser tedavileri insani zorluyor. Gerçekten çok zor.
Nurse harveys denedim ise yaramadı.
Relactaz için hemen yazdım doktora. Keşke ise yarasa
Her sey çok pahalı rego bu gidişle don atlet gircez denize deBu gazla gideriz biz denizemayo bakmam lazm malum kilolarim kaldı
Büyük konuşmak istemiyorum ama o da ikiz olur diye korktuğumdan vazgeçtimAhh noscum valla içime su serptinhala 3. Düşünüyor musun acaba şu an
Kızzzzz ne diyorsun yürüyorlar MıÖrümcekten olsa benimkiler 8 aylıkken yürümezdi
4 aylıktan beri örümcek tepesinde bebelerim
Bi tutturmuşlar herşeye örümcekten örümcektenYanda basmıyor, parmak ucuda basmıyor, hiç bir yerinde problemde yok, bacak kasları inanılmaz kuvvetli dan dan yürüyor. Annem kızım başına bela çıkarma biraz daha beklet dediği için yürütme çalışması yaptırmıyorum bu ara Yoksa aldı yolunu gidiyordu ikiside Senin işin daha kolay sanki biri yerde biri elinde olursa iyi olur gibi Benim gibi ikiside ayakta olmak istese sorun oluyor
Ek gıda konusunda bende tersini düşünüyorum malesef mama yese ek gıda yemese bu kadar üzülmem. Ek gıda da en fazla biraz protein, biraz karbonhidrat, kalsiyum, az yağ bir kaçta vitamin verebiliyorum en fazla ama mamada herşey var ayarlanmış. Hemde memnunum cidden yapılan kan tahlillerinde herşeyleri ayarında çıkıyorEk gıdayla bunu sağlayamamaktan korkuyorum
Cok geçmiş olsun öncelikle ne kanseri?Bu havalarda da çorap giydirmeli miyim mesela ? Izmirde yaşıyoruz.
Bir de relactaz kaç damla kullanıyordunuz
Yoksa seninkiler yürümüyor muKızzzzz ne diyorsun yürüyorlar Mı
Noscum ben trosyd kremle geçirdim ama sürdüm günde 3-4 kez aralarda da hametan sürdüm . Zeytinyağından bu dönem kesin uzak dur açık pişiği daha da beter etti . 3. Günün sonunda sudo ve hametanla gittim ama 1 hafta sürdü .Bizdeki tek değişim pişik şu ara
Tam da mari yazdiktan sonraki gun oldu 3 gundur ugrasiyoruz gecmiyor
yara olmus kanamaya basladi bugun
yarin da gecmezse pazartesi doktora götürüyorum
hametan bir gecede gecirirdi normalde hic faydasi olmadi
travazol surdum o da sadece kizarikligi aldi
Cok da suremiyorum belki tum gece dursa yara da gecer ama bilemedim
Muhtemelen yediği bir şey sebep oldu son 10 gündür yeni bir şey de denemedim bul bulabilirsen simdi
Keyiflerine göre canım
Ama genellikle yiyorlar ağzına kaşıkla verince de çıkartıp bu neymiş diye bakıyorlar
O ara her yer batıyor tabi geri ağızlarına girmiyor yemekler
İri iri doğrayıp sulu yemek yapıyorum sebzelerin veriyorum onu seviyorlar yumuşak da olunca
Pirzola ben de denedim sert geldi galiba yemediler
Sebzelere de aynı işkenceyi cektiriyorlar mi?
Havuç pişik yapıyordu ama böyle değil bizi domatesin kendisi ve domates salçası mahvettiBenimkilerin yara olduğu dönem buharda pişmiş havuç yapmıştı.
Mercimek çorbasının içine atınca ne hikmetse yapmıyor ama buharda haşlayınca yara yapıyor. Yanlış hatırlamıyorsam Maride havuçtan demiştiSeninde havuçtan olmasın
Ben doktora götürdüğüm de Travazol günde 2 kez özellikle gece yatmadan önce sür üstüne de kızarıklığı alsın diye Hamazinc sür demişti ilki öyle geçti ikincisinde hamazinc etki etmedi Fito yazdı ondan daha çok memnun kaldım. Aklında olsun cilt yenileme konusunda mükemmel bir krem Fito
Canım şu an için çokta iç karartıcı bir durum yok sanki ikizlerde bu durumla çok karşılaşılıyor Biri birinden hep önde olabiliyor . Ben 35. Haftada doğum yaptım biri 2 kilo biri de 2 700 doğdu . Bol bol protein al özellikke et ve yeşil mercimek . Umarım sıkıntısız doğum yaparsınkızlar selam. 29 haftalık ikizlere hamileyim. Her şey yolunda görünüyor doktorum da normalde 36 haftada sezeryana alırız muhtemelen diyordu. 29+3 te kiloları ölçüldü biri 1100 gr diğeri 1500 gr çıktı. Doktorum 10 gün kan sulandırıcı iğne yap bakalım kilo alacak mı ufak olan dedi. Aslında haftasıyla uyumlu ama diğeri de haftasından büyük . Genetik yapısından dolayı da daha küçük olabilirmiş bebek. Önümüzdeki hafta 30+6 da kontrolüm olacak eğer ufak olan kilo almadıysa 33/34 . hafta gibi doğum planlayabiliriz dedi. çok stres oldum benzer bir şey yaşayan oldu mu acaba aranızda?
Aha işte o ben annem uzun süre 1.5 dişle gezdin der merak etme şimdi gayet eşitAklıma gelmişken bişey sorucam aranızda bebesinin diş çıkartması yarım kalan var mı
Bu benim düşük kaliteli yine iş başındaEkte de görüldüğü üzere bebenin alt dişinin teki uzun teki kısa Dişileri geçen ay çıkarttı yani 1 aydır eşitlensin diye bekliyorum ama yok ikisi farklı boyda Sizde böyle bişeyle karşılaştınız mı?
Bu havalarda da çorap giydirmeli miyim mesela ? Izmirde yaşıyoruz.
Bir de relactaz kaç damla kullanıyordunuz