2021 Aralık Anneleri

Çok haklısın ki. Umarım çözerler ya.

Çok geçmiş olsun sağ saglim bu zamanlarda geçerek kucağımıza almak nasip olsun hepimizin inşallah . Yalnız ben normalde de daha doğrusu geçen sene 35 kg filan verdim diyetisyensiz ben öyle onlara tabi bir diyet ve spor düzenine giremiyorum neyse konuya geleyim kısaca şu ben bu diyet esnasında aralıklı oruç hatta aralıklı oruçtan fazlasını yaparak sporla birlikte hayatımı düzene soktum öyle zaman oldu ki günlerce hiç acıkmadan durabildim ve hormanlarim yalan olmasın hepsi düzene girdi ama tekrar ediyorum sıkı spor yaptım saatlerce koştuğumu biliyorum ki çok şükür hiçbir sağlık problemi vs yasamadım aksine fazla olan değerlerim olumsuz şekilde iken hepsi normal ve olumlu gelişti vs .şuanda da sizler gibi hamileyim tek öğünde yesem yine acikmiyorum yani örnek bugün tek bir öğün yaptım ne acıktım ne bişey hani arada meyve yiyiyorum ama.ogun yemek vs yok bende yani sorun olmaz demi tüm değerlerim normal bugünde dahil kontrole gittiğimde .

Yani aslında demem su aç kalmak insülin direnci artıyor ise benim bu yaşadıklarım ne alaka ben bişey anlamadım.

Valla canım durumumuz benzer. Ben de çok sıkı bir diyet yaparken hamile kaldım. Senin yaptığına benzer bi diyetle iki ayda 8 kilo vermiştim. Midem çok küçülmüş çok az yiyorum. Ben de senin gibi acıkmıyorum gün boyu yemek yemezsem. Bazen üç bazen iki öğün yiyorum ama porsiyonlarım küçük küçük. Ama işte kaç gündür kaç tane doktorla konuştum, bu beslenme tarzını gebelikte hiçççççççç beğenmiyorlar. Kaç gündür hangi doktora anlatsam gözleri büyüyor böyle beslenilir mi yazık bebeğe diye. Sorun olmaz di mi diye sorduğun için doktorların dediğini söylüyorum. Keşke bi doktor da bana sorun olmaz dese de bildiğim gibi yemeğe devam etsem. Bu arada gerçekten Allah sağ Salim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.

Yani aslında demem su aç kalmak insülin direnci artıyor ise benim bu yaşadıklarım ne alaka ben bişey anlamadım.
Gebelik boyunca çoğunlukla günde iki öğün yedim. Tatlı hamur makarna pilav vb yemedim. Meyve yedim şekerli tek. Buna rağmen gebelik şekeri çıkmasının yemek aralarımın çok uzun olmasından kaynaklı olabileceğini söylüyorlar, bazen de gebelik diyabeti beslenme bağımsız çıkabiliyormuş ama özetlersem gebelikte yemek saatlerinin arasını çok açmak çok sağlıksızmış. Tüm doktorlar aynısını söyledi.

Anladım canım çok teşekkür ederim bilgilendirdigin için yani demek ki dikkat etmek gerekiyor sende dikkat et ne diyorlarsa yap için ferah olsun

İyi geceler aklıma gelmişken ertelemeyim dedim gün içerisinde giremiyorum buraya ücretsiz gebe okulu dersler zoom üzerinden yapılıyor ilk gebeliğimde yüzyüze eğitimlerine katılmıştım istanbul içindeydi şuan her yerden katılım sağlayabiliyorsunuz gerçekten çok çok faydalı aklınıza takılan her soruya cevap bulabilirsiniz dünya tatlısı iki ebe dersleri veriyor doğuma gerçekten hazırlıyorlar katılmanızı tavsiye ederim

Kızlar doktorum sağ böbrekte gebeliğe bağlı büyüme olduğunu söyledi ve sağ tarafına fazla yatmamaya çalış dedi. Daha önce böylr bişey duyan var mı
Var canım bana da aynısı dedi aksi gibi sağda rahat ediyorum

Ben bıraz kahvaltı yapıyorum zorakı onun dışında ağzıma lokma koyamaz haldeyım canım asla ıstemıyor bulantım oluyor yenıden oysaki gayet ıyı yemeye başlamıştım

Şöyle yatmayım böyle yatmayım diye kendimizi kasıyoruz bence farkında olmadan o yüzden mahvoldu uykular

Bugün gittim kadın doğumcuya hazımsızlık için ilaç vermedi malesef. İlaç içmemi onaylamadı ((((İlaç olsa belki daha kolay olurdu.
Canım bende yiyemeyen biriyim midem küçük ama ben şöyle yiyorum masada yemiyorum çünkü artık bebekler midemizi sıkıştırıyor masada yersem 2 kaşıkla doyar kalkarım ben tepsi yapıp koltuğa geçip yarım satte yavaş yavaş uzun çiğneyerek yiyorum mesela önemlileri öncelik veriyorum ekmek 2 dilimde 1 dilim gibi amma yoğurt süt et yumurta peynir bunların tabağındaki hepsini yiyorum.Yemeye çalışıyorum ve lokmalar arasında biraz duraklarında çıkarmıyorum

Çok saçma dedikleri ara çok olunca şeker mi var Bnde 2 öğün besleniyorum arada meyve yoğurt kuruyemiş var
Bnce başka bi dyt git bu kopyala yapıştır liste yapmış bi kere sana sormalı ne seversin ne sevmezsin meyve yok ama 7 dilim ekmek var o da şeker değil mi ya da kendin bi evde yap sonra kan ver görürsün az çok sebze ağırlıklı beslen proteini çok kısma

saat 04.48den bildiriyorum mide yanmasından uyuyamıyorum. Süt içtim bakalım alev alev midemden bogazıma kadar... gerçekten bebiş mi saçlanıyor acaba. Eğer bu rivayet doğruysa kapkara saçlar bekliyorum
Bnde sivrisinekten uyuyamadım soda iç birazcık olsa rahatlatır
Öyle derler bnm oğlanda hiç olmadı keldi bunda arada oluyor bakalım nasıl olcak

Afrikadaki analar da cocuk doguruyor ve gayet saglikli dunyaya geliyorlar. Cunku cocuk annenin kanindan besleniyor. Annenin yedigi seyler bebege direkt geciyor olsaydi suana kadar 10 kg almis annelerin bebekleri de 10 kg olurdu. Ne demek bebege yazik. Boyle sacmalik duymadim.
benim doktorum her defasinda israrla soyler, kendin icin ye bebegin zaten besleniyor diye. Eger bas donmeleri mide bulantilari ve tansiyon dusmesi olursa o zaman 2 saatte bir ara ogun oneriyorum ac kalinca seker direkt duser o sebep olur bunlara dedi. Ama bu etkilerin hicbirini yasamiyorsan duzenini devam ettirebilirsin dedi.
zaten ekstra multivitamin aliyoruz bebek vitaminsiz kalmiyor, bi anneyi bu kadar korkutmanin anlami ne yaaa dag basindaki de mi ara ogun yapiyor hayvan pesinde is pesinde kosarken. Sacmalik

2 gun once kultur testi yaptirmistim mantar enfeksiyonu cikti piskolojim bozuldu iyice bir yandan kasilmalarim var bebek bas asagi gelmis simdi bide enfeksiyon cikti ben bir iki haftaya dogururum heralde

2 gun once kultur testi yaptirmistim mantar enfeksiyonu cikti piskolojim bozuldu iyice bir yandan kasilmalarim var bebek bas asagi gelmis simdi bide enfeksiyon cikti ben bir iki haftaya dogururum heralde
Ay dur evrene öyle enerjiler yollama.geçecek düzelecek de.

saat 04.48den bildiriyorum mide yanmasından uyuyamıyorum. Süt içtim bakalım alev alev midemden bogazıma kadar... gerçekten bebiş mi saçlanıyor acaba. Eğer bu rivayet doğruysa kapkara saçlar bekliyorum
Saclar uzun fonlu bir kiz geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…