Gecen yaz da bu yaz da gittik. Tatildeki huzurun, rahatlaman bebegine daha cok fayda saglayacak eminim. Bu kadar stres ona da zarar cunku ben doktoruma tatile gidicem dedigimde yurtdisina mi diye bile sordu hicbir sakinca yok dikkat ettikten sonra. Bu arada ben de asisizimKuzular iyi akşamlar hamilelikte tatile gideniniz oldu mu acaba? Biz eşimle 2yıldır evliyiz koronadan ve başka sebeplerden dolayı hiç tatile gidemedik şimdi gitmeyi çok istiyorum en azından kafam dağılsın bir değişiklik olsun diye ama aşım da yok korona olursam hamile halimle diye Çok korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Gidenler neye dikkat etti?
Aldigimiz onlemler sunlardi;
Odamiza girdigimiz ilk saatler maskeleri cikarmadan camlari kapari acip odayi havalandirdik, kendi goturdugumuz nevresimleri gecirdik.
Odada dokunabilecegimiz heryeri a101de sprey formatinda satilan borel dezenfektan ile temizleyip sildik. (Kapi kollari, sac kurutma makinesi, sifon, klozetin diger aparatlari, isik anahtarlari, dolap kulplari vs) bunlar gozunuzu korkutmasin esimle birlikte 15 dakikamizi anca aldi.
Otellerde temizlik personeli malesef biz havuzda ya da denizdeyken temizlige giriyor ve maskelerini kontrol edemiyoruz diye odamiza kesinlikle temizlikci almadik. Barimizi, buzdolabimizi doldurmalari gerektiginde biz odadayken getirmelerini rica ettik ve odaya hickimsenin girmesine izin vermedik. Cunku hepsi asili diye maske olayinda biraz rahatlar.
Otelde cok fazla yabanci turist olabilir, onlarin ulkesinde maske zorunlugu olmadigi icin otel icinde maskesiz gezebiliyorlar. Odamizdan cikarken mutlaka maskelerimizi taktik, ta ki acikhavaya az insanin oldugu yere cikana kadar.
Havuzda denizde hicbir problem yok cunku oralardan bulasmiyor sadece yakin mesafe yuzerseniz hapsirir oksurur hu bir risk olusturabilir.
Yemek kisminda otelde ne piserse yedik, zaten acik bufe yok artik gorevliler istediginizi tabaginiza koyuyor gayet steril
Her firsatta sk sk elleri dezenfekte edip, asansor vs kullanimindan sonra ellerinizin temiz olduguna emin olun.
odaya ciktiginizda telefonlarinizi dezenfekte edin en cok onlar kirleniyor cunku.
Yazinca cok fazla sey gibi geliyor ama aslinda normal hayatimizda da boyle yasiyoruz, yasamak zorundayiz. Biz iki senedir bu sekilde yasayarak cok sukur hic virus almadik
kusadasina gideceginizi soylemissiniz eger araciniz varsa kesinlikle dilek yarimadasina gidin ordaki plajlar cok buyuk ve cok sosyal mesafeli cok rahat edersiniz aklinizda bulunsun Iyi tatiller