• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Aralık Anneleri

Kızlar merhaba, iyi geceler. Aranızda korona aşısı olan veya olmayı düşünen var mı, varsa hangi haftada, hangi aşı ve neden?? Bir de olanlar neler hissetti ve tetanoz aşısıyla arasında ne kadar süre olmalı? Cevaplayabilirseniz soru işaretlerimi azaltmada yardımcı olacak, zira gittiğim doktorlar bu konuda çok açıklayıcı konuşmadılar, ben de tecrübe edinmiş gebelerimizden duymak istedim. Herkese sağlıklı, huzurlu bir hamilelik ve doğum diliyorum, Allah hayırlısıyla sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin yavrularımızı.

Kızlar merhaba, iyi geceler. Aranızda korona aşısı olan veya olmayı düşünen var mı, varsa hangi haftada, hangi aşı ve neden?? Bir de olanlar neler hissetti ve tetanoz aşısıyla arasında ne kadar süre olmalı? Cevaplayabilirseniz soru işaretlerimi azaltmada yardımcı olacak, zira gittiğim doktorlar bu konuda çok açıklayıcı konuşmadılar, ben de tecrübe edinmiş gebelerimizden duymak istedim. Herkese sağlıklı, huzurlu bir hamilelik ve doğum diliyorum, Allah hayırlısıyla sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin yavrularımızı.
Merhaba. Ben saglik personeliyim 2 doz cin aşısı oldum ocak ve şubat aylarında hamile olduğumu bilmeden simdi de doktorum Her iki aşıyı da olabileceğimi soyledi ancak ben doğuma yakin olmayı düşünüyorum. Son 3 ay içerisinde olursam bebegim de belki antikorlu doğar diye. Tetanoz aşısı ile arasında şu kadar sure olmalı vs vs denemez.

merhaba, ben 14 ve 18. haftada 2 doz biontech aşısı oldum doktorumun isteği üzerine. Biontech aşısı hamileler ile ilgili verileri açıkladığı ve daha koruyucu olduğu için doktorum onu önerdi. 2 doz aşıdan sonra da kol ağrısı dışında bir yan etki yaşamadım. Tetanoz aşısını biontech ten en az 2 hafta sonra olmamı söylemişti doktorum.

Merhaba,ben doktorumun tavsiyesi ve danistigimiz birçok doktor görüşüne dayanarak covİt aşısı oldum aşı tercihinde de farketmez yeterki aşı ol covİt olursan sonuçları daha ağır olur dediler
Varyantlara karşı daha koruyucu olduğunu dusundugumden biontec aşısı oldum 16.haftada ilk doz 4 hafta sonrada ikinci dozumu oldum herhangi bir yan etki yaşamadım ilk dozda hafif kolumu havaya kaldırırken ağırlık oldu ama ağrı ateş halsizlik Vs olmadı ikinci dozda hiç hissetmedim
Tetanoz aşısı ile arasında doktorum iki hafta geçsin demişti covitle Tetanoz arasında 15 gün geçtikten sonra oldum tetanozu onda da yan etki olmadı.
Bebekte de bende de aşıdan yana sıkıntı olmadı umarım uzun vadede de olmaz rabbim hepimize sağlıklı ömür versin.

Merhaba. Ben saglik personeliyim 2 doz cin aşısı oldum ocak ve şubat aylarında hamile olduğumu bilmeden simdi de doktorum Her iki aşıyı da olabileceğimi soyledi ancak ben doğuma yakin olmayı düşünüyorum. Son 3 ay içerisinde olursam bebegim de belki antikorlu doğar diye. Tetanoz aşısı ile arasında şu kadar sure olmalı vs vs denemez.
Son aylarda aşı olunca mi antikorlu doğuyor bunu bilmiyordum keşke bende Son zamanlarda olsaydım dedim şimdi,belki doğuma az kala üçüncü dozu olurum doktor önerirse.
Tetanoz ile arasında doktor 15 gün olsun demişti sağlık ocağındaki ebede öyle demişti bana.

Hatunlar bebeğin eşi önde olan var mı?
bnm detaylıda dr öyle demişti sorun değil dedi
Söylemedim sanırım 🙄
Hareketlerini net hissedemezmişim nette öyle yazıyor bu aralar fazla hissetmiyorum arada oluyor 🤔 bilemedim

benim ilk hamileligimde oyleydi. doguma kadar cok net sert hareketler hissetmedim. bazen saatlerce hissetmezdim. korkulcak bisey yok bebek acisindan ama anne açısından stresli oluyo hareket ediyosa da hissetmedigimiz icin

24 ü bitirmek gerekiyor, 32 de de çalışabilir raporu alıp devam edebiliyorsun beş hafta
Ben 32 de yanacak senelik iznimi alacağım.bizim kurumda 32de çalışır raporu alıp idari izin kullandı çoğu hamile
Geçmişe dönük yeni okuyabiliyorum. Bizim kuruma sordum 32-37 hafta arası yıllık iznimi kullanamayacağımı söylediler, emin misin orda yıllık izin kullanabileceğine

24 ü bitirmek gerekiyor, 32 de de çalışabilir raporu alıp devam edebiliyorsun beş hafta
Ben 32 de yanacak senelik iznimi alacağım.bizim kurumda 32de çalışır raporu alıp idari izin kullandı çoğu hamile
Benim de yanacak izinlerim var, şuan onları kullanıyorum ziyan olmasın diye. İmkan varsa o zamana bırakırım ondan soruyorum

Seçin beğenin 🙈😍😍

Eklentiler

• AB8CB9C8-7FFD-4CAE-9DD6-961B98650628.jpeg
    AB8CB9C8-7FFD-4CAE-9DD6-961B98650628.jpeg
    198 KB · Görüntüleme: 134
ben de oğluma aldıklarımı pylaşayım o zaman 😍🤗 abarttığım biraz doğru fakat kızım çok aşırı kusan kaka yapınca bütün takımı değişen bir bebekti günde 5-6 kez en az kıyafet değişirdi. bu kez bolca tulum aldım ebebkten 6-7 uzun kol 6-7 kısa kol zıbın 6 tane patikli alt aldım. geneli 3 ay.10lu hast çıkışı almayacağım kızımdan penye battaniyeler var bir tane dışarda kullanmak için mavili bir nohut battaniye alırım o kadar. alışverişe yeni başlayacaklara fikir olur belki 🥳

Eklentiler

• 523083C3-BFB2-42A4-9C55-1E62F53832FA.jpeg
    523083C3-BFB2-42A4-9C55-1E62F53832FA.jpeg
    211,2 KB · Görüntüleme: 105
  • 411F086C-2925-4FE7-8E53-45CCB026DA58.jpeg
    411F086C-2925-4FE7-8E53-45CCB026DA58.jpeg
    199,5 KB · Görüntüleme: 98
  • 2C7D5E54-5552-4D24-B1E2-0F49D4CCA243.jpeg
    2C7D5E54-5552-4D24-B1E2-0F49D4CCA243.jpeg
    181,2 KB · Görüntüleme: 96
  • 50CF02AC-A085-48A3-BDBE-9628ED5F2DD1.jpeg
    50CF02AC-A085-48A3-BDBE-9628ED5F2DD1.jpeg
    165,2 KB · Görüntüleme: 117
ben de oğluma aldıklarımı pylaşayım o zaman 😍🤗 abarttığım biraz doğru fakat kızım çok aşırı kusan kaka yapınca bütün takımı değişen bir bebekti günde 5-6 kez en az kıyafet değişirdi. bu kez bolca tulum aldım ebebkten 6-7 uzun kol 6-7 kısa kol zıbın 6 tane patikli alt aldım. geneli 3 ay.10lu hast çıkışı almayacağım kızımdan penye battaniyeler var bir tane dışarda kullanmak için mavili bir nohut battaniye alırım o kadar. alışverişe yeni başlayacaklara fikir olur belki 🥳
bu arada 3 tane 5li set ve bir tane içi dolgulu müslin battaniye var. kızımın herşeyini sakladığımız için banyo bakım ürünü hiçbişey almayacağız hala mustela kullanıyoruz şampuan vs de gerek yok sanırım bitiyor benim alışveriş 😬

Esenlerden fiyat alırsan yaz bana cnm bakalım ne kadar fark var 🙄 sen bu gidişle dr değişmezsin
İyi gunler. Yorumunuzu simdi gordum. Bende 2 seferdir kontrole esenler medipole gidiyirum. Bagcilardakiyle baya fiyat farki var. Bize normal dogum 2300 dediler 10 gun once konustugumuzda. Dr um sehruz soysal. Kimisi memnun kimisi sikayetci. Siz naptiniz acaba? Arastirdiniz mi hic?

Geçmişe dönük yeni okuyabiliyorum. Bizim kuruma sordum 32-37 hafta arası yıllık iznimi kullanamayacağımı söylediler, emin misin orda yıllık izin kullanabileceğine
Neye dayanarak kullandirmiyorlar canım, ben ozluge sordum kullanabilirsin dediler sonuçta hakkım olan izni çalışırken kullanmış olacağım
Arkadaslar hep öyle kullandılar valla bilemiyorum ki kullananları emsal gosteririm.

Benim de yanacak izinlerim var, şuan onları kullanıyorum ziyan olmasın diye. İmkan varsa o zamana bırakırım ondan soruyorum
Ben haftaya 24 hafta raporu vermeye gideceğim tekrar sorarim olmazsa ama kullanan oldu bilemiyorum ki 🤔eğer olmuyorsa bende iznimi yakamam alırım izin izindir 15 gün birde 😀

s
Ben haftaya 24 hafta raporu vermeye gideceğim tekrar sorarim olmazsa ama kullanan oldu bilemiyorum ki 🤔eğer olmuyorsa bende iznimi yakamam alırım izin izindir 15 gün birde 😀
Sana yazdıktan sonra araştırdım, 32-37 hafta arasında yıllık iznimizden kullanabiliyormuşuz fakat o günler doğumdan sonraya aktarılmıyormuş. Doğumdan sonraya kalmadıktan sonra bi anlamıı yok, zaten yanmış oluyor. Ben idari izin hakkım gelene kadar kullanmaya devam edicem yanacak 8 günüm daha var. Bu sıcaklarda boşu boşuna işe gitmeyim bari.

Daha bu kadarcik sey almisim🙈ay napcam ben ya gezerken de 1 saatte yoruluyorum siz netten mi aliyorsunuz

Eklentiler

• 20210815_164701.jpg
    20210815_164701.jpg
    178,8 KB · Görüntüleme: 111
İyi gunler. Yorumunuzu simdi gordum. Bende 2 seferdir kontrole esenler medipole gidiyirum. Bagcilardakiyle baya fiyat farki var. Bize normal dogum 2300 dediler 10 gun once konustugumuzda. Dr um sehruz soysal. Kimisi memnun kimisi sikayetci. Siz naptiniz acaba? Arastirdiniz mi hic?
Hiç sormadım medipol mega ya devam ediyorum doktorumdan çok memnunum detaylıya da oraya gittim ordan da çok memnun kaldım maalesef yeni zam gelmiş bnm 2. Doğum olacak sezeryan 6000 olmuş
Normal 4.750 mi neydi yanlış olmasın bizde muayene ücretleri çok yüksek Allahtan geçici bi dönem idare ediyıruz doktorum bu arada nagihan Kaya 🤗

benim ilk hamileligimde oyleydi. doguma kadar cok net sert hareketler hissetmedim. bazen saatlerce hissetmezdim. korkulcak bisey yok bebek acisindan ama anne açısından stresli oluyo hareket ediyosa da hissetmedigimiz icin
Evet Bnde bu ara net hissetmiyorum hareket var ama az etkili 🙃

Back