Merhabalar herkese
Dogum hikayemi anlatmak istedim. Ne olursa olsun hic bir sekilde negatif oldugunu dusunmuyorum. Agridimi evet ama oglusum icin degdi. Sunu da belirtmek isterim ki hic bir sekilde agri kesici kullanmadim dogal bir sekilde dogumum gerceklesti.
Cumartesi 12 kasim (34+5haftada) saat 10.50-11.00 gibi uyandim yatakta dogrulunca suyumun geldigini hissettim. Benimle ilgilenen ebeyi aradim anlattim durumu beni hemen yanina cagirdi gittim kontrol etti su olup olmadigina emin degilim dedi hastaneye gonderdi. Hastanede NTS’ye taktilar cocugun hareketleri iyiydi sonrasinda ultrasonla baktilar hareket ediyor baya suyuda yeterince var. En son alttan muayene etti ve suyun patlamis dedi kadin. O gece hastanede kaldik 3-4 kez NTS’ye taktilar bi sorun yoktu ertesi gun NTS’den sonraeve gonderdiler gunluk gelmen lazim dediler. Pazartesi gittik tekrar hersey yolundaydi aksam hareket olmadigi ve hafif grim oldugu icin gittim tekrarbi sorun yoktu suyu yeterli dediler. Sali gunu gittigimde cocuk az hareket ediyor dediler 2saat NTS’ye bagli kaldim ultrason yapilmayacakti ama doktor yapilmasini istedi ve bakti ki suyu azalmis. Kendimi iyi hissettigim icin eve gitmek istedim saat 3 olmustu 10.30sa gelmistik hastaneye saatlerce baktilar. Eve gittigimde dus alayim valizimi kontrol edeyim dedim baktim bi anda bi su geldi sanki icim bosaldi. Hemen aradim hastaneyi geliyorum dedim esim bi isini halletmek icin cikmisti hemen geri geldi.
Hastaneye geldik tekrar NST derken saat 19.00da kablolari cikardi kadin sancilar 5dk da bir gorunuyordu ama yok denecek kadar bi agri vardi. Kadin odadan cikti ben ayaga kalktim hareket etmek icin ve o an ipler koptu hemen hemsiri geri cagirdim ve cok kotu sancim oldugunu soyledim. Hemen yatirdi toparlandik dogum odasina goturduler 19.30da ordaydik doktoru bekledik hemsire dedi dogum yapacaksin galiba ben odayi hazirlayayim doktor gelmeden. Once baska bir ebe geldi sagolsun baya yardimci oldu o arada NST’ye baglandim sancilarim tavan yapmis ben sancilarla ugrasiyorum. Doktorum geldi enfeksiyon riski oldugu icin acilmaya bakamiyorum ta ki saat 9a kadar o an baktiginda 6cm dedi tabi sancilarda artti 15dk sonra tekrar bakti 9.5cm dedi ve artik gelmeye hazirdi ikinmam gerektigini soyledi. Ben o arada bagiriyorum her sancida canimdan can koptu. Baldirlara kramp girdi belim cok kotu ayaga kalkamiyorum NST’den dolayi. Hangisine odaklanacagimi bilemedim ve en son doktor bana bi kizdi sen yapmicaksan ben mi yapacagim diye. O an bana bir guc geldi ve nefesim yettigi kadar ikinmaya basladim. En son kadin yardimci olmak zorunda kaldi cunku oglusumun yuzu yukariya bakiyordu ve suyum hic yoktu o yuzden zorlamisti beni. Kadinin yardimci olmasi tabi sancidan cok cok daha agriliydi. Bebisimin acilmadan sonra gelmesi toplam 52dk surmus dosyamda acilma suresi 2saat 15dk gorunuyor. Suyumun gelmesinden 3gun 11saat 37dk sonra dunyaya geldi oglusum.
Merak edenler icin yirtilmam olmadi sadece ileride sorun yasamam icin 3dikis atildi ve hafif dudaklarda yirtilma var ama dikmicem dedi gunde 3defa kendin parmaginla orayi ayir ki yapismasin dedi doktorum.
Benim hikayem bu sekilde ve en basta dedigim gibi bence cok iyi gecti dogumum. Herseyin cok hizli ilerledigini soyluyor doktorum ve ilk dogum icin gercekten cok iyi gectigini soyluyor. Tabi o esnada benim bagirmalarim, kizmalarim, esimi sanci esnasinda kovup sonradan geri cagirmam, yapamam yoruldum gucim kalmadi demem ve en sonra nerdeyse uyuya kalmam haricinde cok guzeldi ve sonucu gorunce herseye degdigini dusunuyorum.
Hikayem kimseyi korkutmasin her insan farklidir her dogum farklidir ama sunu soylemeden edemiyecem normal dogum kadar guzel birsey yok