- 27 Temmuz 2018
- 6.604
- 7.316
- 31
-
- Konu Sahibi hayatbeklemezz
Hayırlı olsun tedaviniz. Bu kez tutar inşallah. 2020 uğurlu gelsin hepimize.Merhaba bende 2. Denemem icin adet görmeyi bekliyorum. Tedaviye haziranda basladik ohss yuzunden ara verdik agustosta transfer oldu negatif sonuclandi. Sonra ben ara vermek istedim hem maddi hem de manevi rahatlamak icin. Aralikta adet gorunce insllh ocakta transfer olacak. Bu arada kalbimde ritmde sıkıntı oldugu icin ilac kullanmaya basladim ama doktor tedavi sürecinde bırak dedi bakalım sürec nasıl isleyecek
Evet ben de o kadar sıkışıktım ki anlatamam. Mesanen dolu olsun dedikce onlar ben 2 lt su içmişimdir. Doktor da acil operasyona gitmisti kac kez bosalttim zaten mesaneyi ona ragmen patlayacaktim. Hayir ben bir bardak su icsem 15 dk sonra sıkışan insanim veya bir fincan kahve içsem sıkışırım. Ne mana o kadar su ictim de transferden hemen sonra kalkmak zorunda kaldim. Bunlar hep tecrubeBende opuya kadar çok heyecanlı ve istekliydim. Opudan sonra hamile kalacağıma olan inancım çok azaldı. Hem opunun zor geçmesi, hem şişkinliğim çektiğim sancı hepsi beni negatifliğe itti. Transferden sonra bi hata yaptım, daha 2 dk geçmeden kalktım masadan. O kadar bitmiş haldeydim ki onu bile düşünemedim. Eve gelip bekleme aşamasındaykende hiç tutacakmış hissi yoktu içimde. 1 hafta sonra erken gebelik testi yaptım negatif çıktı. Eşim çok erken ondan negatif filan dedi ama ben biliyodum olmayacağını. Bu kez kafam rahat. Dinlendim. Dondurulmuş transfer olucam. Tutmasını çok istiyorum. Rabbim ne derse o olur. Kimsenin emeğini boşa çıkarmasın inşallah.
Ben hiç hamile kalmadım sağ tüpüm yapışık sol tüpümde tamamen açık değil rahim filmi ile rahim şeklimde sorun olduğu belliydi ona rağmen 2 tüp denedik ama olmadı ayrıca karyotip test verdik onun sonucunu bekliyoruz doktorum embriyolarımı çok iyi demişti çifter transfere rağmen olumsuz oldu tabi önce rabbimin ol demesi şartmerhabalar, sizin rahim t seklinde yazmissiniz benimde rahmim t seklinde ameliyat yapsak bile normal yioldan gebe kalamazsun cunku tuplerininde sekli bozuk dedi.. direk tupe basladik..eger tup tutmazsa ameliyata ozaman bakariz dedi.. sizin rahim bozuklugundan dolayi dusuk fln oldu mu
2. Transferimde feci sıkışmıştım öyle bir hatayı 3. De yapmıycam böbreklerime sancı girdi istemsiz kasıldım ilkindede az sıkışmışım sonda mı ne onunla doldurdular bu kez de idrar yolu enfeksiyonu oldumEvet ben de o kadar sıkışıktım ki anlatamam. Mesanen dolu olsun dedikce onlar ben 2 lt su içmişimdir. Doktor da acil operasyona gitmisti kac kez bosalttim zaten mesaneyi ona ragmen patlayacaktim. Hayir ben bir bardak su icsem 15 dk sonra sıkışan insanim veya bir fincan kahve içsem sıkışırım. Ne mana o kadar su ictim de transferden hemen sonra kalkmak zorunda kaldim. Bunlar hep tecrube
Banada sıkışık ol dediler, benim karnım şişmiş zaten hep sıkışık hissediyorum. Girdim transfer için hiç sıkışık değilsin dediler. Halbuki ben patlıyorum. Dediğin gibi hepsi tecrübe.Evet ben de o kadar sıkışıktım ki anlatamam. Mesanen dolu olsun dedikce onlar ben 2 lt su içmişimdir. Doktor da acil operasyona gitmisti kac kez bosalttim zaten mesaneyi ona ragmen patlayacaktim. Hayir ben bir bardak su icsem 15 dk sonra sıkışan insanim veya bir fincan kahve içsem sıkışırım. Ne mana o kadar su ictim de transferden hemen sonra kalkmak zorunda kaldim. Bunlar hep tecrube
Ben hiç hamile kalmadım sağ tüpüm yapışık sol tüpümde tamamen açık değil rahim filmi ile rahim şeklimde sorun olduğu belliydi ona rağmen 2 tüp denedik ama olmadı ayrıca karyotip test verdik onun sonucunu bekliyoruz doktorum embriyolarımı çok iyi demişti çifter transfere rağmen olumsuz oldu tabi önce rabbimin ol demesi şart
Evet doktorum rahmi genişlettim dedi doğuştan perde varmış onu almış bide rahime çizik atmış korkacak bişey yok histeroskopi sonrası 7 gün az miktarda kanama oldu ağrı hiç olmadı, doğal olarak denemiycez ocak ayında ki adetle tüp başlıycazpeki tutmama sebebine doktor rahim seklinin t seklinden kaynaklanabilecegini soyledimi? Ameliyat olmussunuz rahiminizin t seklini duzelttiler mi? Simdi ameliyattan sonra dogal yollardanmi deneyeceksiniz? Ben simdi korktum ya tutmazsa diye
T şeklinde rahimle de hamile kalan var doktorum 2 negatifte de sebep şu bu demedi herşey mükemmel olduğundada negatif olabilirmişpeki tutmama sebebine doktor rahim seklinin t seklinden kaynaklanabilecegini soyledimi? Ameliyat olmussunuz rahiminizin t seklini duzelttiler mi? Simdi ameliyattan sonra dogal yollardanmi deneyeceksiniz? Ben simdi korktum ya tutmazsa diye
T şeklinde rahimle de hamile kalan var doktorum 2 negatifte de sebep şu bu demedi herşey mükemmel olduğundada negatif olabilirmiş
Aynı benimde sonda ile sıkıstırdılar sonra enfeksiyon gecirdim. Hatta onun icin mi tutmadı diye sordum alakası yok dediler ama bilemiyorum2. Transferimde feci sıkışmıştım öyle bir hatayı 3. De yapmıycam böbreklerime sancı girdi istemsiz kasıldım ilkindede az sıkışmışım sonda mı ne onunla doldurdular bu kez de idrar yolu enfeksiyonu oldum
ben bobrek hqstasi oldugum icin doktorum ne kadar az anestezi alsan daha iyi dedi.. bide onden tupu deneyelim hem bosuna anestezj alma hemde ameliyat parasi verme belki olacak bebek dedi... yani aslinda biz elimizden geleni yaptik.. geri kalan Rabbimin elinde.. ol derse olur.. insallah ocak ayindaki denemede guzel haberleri alirsiniz
geçmiş olsun doktorlar önce operasyon yapmak istemiyorlar bir deneyelim tutarsa mantığındalar histeroskopi de verilen anestezi az miktardaymış işlem de uzun sürmüyor bence düzeltilmesi gereken bir durum
ayneen neden once ameliyat yapmiyorlar anlamis degilim..ama siz t seklinde olup tutan var deyince biraz umutlandim.. hayirlisi bakalimEn azindan simdi neden hamile kalamadigimin sebebini biliyorum bunca yildir sebebsiz infertilite deyip gonderiyolardi... hakkimizda hayirlisi olsun insallah 2020 bize ugurlu gelir Buraya hamileyim haberini vermek nasip olsun
[/QUOT.
AY inşallah sizin ilk denememi olcakayneen neden once ameliyat yapmiyorlar anlamis degilim..ama siz t seklinde olup tutan var deyince biraz umutlandim.. hayirlisi bakalimEn azindan simdi neden hamile kalamadigimin sebebini biliyorum bunca yildir sebebsiz infertilite deyip gonderiyolardi... hakkimizda hayirlisi olsun insallah 2020 bize ugurlu gelir Buraya hamileyim haberini vermek nasip olsun
Umarımherkese merhaba arkadaslar.Umarım gruptaki herkes pozitif alırda 2020 bizlerin yılı olur. kendi hikayemi çok uzun oldugundan anlatmayacagım ama çok çok özetle, iki kez transfer oldum negatif oldu 3. yü deneyeceğim. hepimizin hakkında hayırlısı olsun. hayırlısıyla pozitif olsun canlar
AY inşallah sizin ilk denememi olcak
Donmuş embriuom var. Pgt yaptırmauacağım. Diofol kullanıyorum yalnızcaUmarım3. Denemede pgt yaptırmayı düşünüyormusnuz ekstra kullandığınız vitamin takviye kullanıyormusunuz
canımkendim biçey sormak istiyorum sende histeroskopi olmuşsun sonrasında hangi ilaçları kullandın ve histeroskopi sonrası ilk adetin nasıldı ben 28 gün boyunca günde 2 tane estrofem ve son 10 günü estrpfem+ dophastona başladım o da yani günde 4 ilaç ama reglim normal tarihimde geldi doktorum bu ilaçlar bittikten sonra regl olcaksın demişti ama normal olmam gereken tarihte oldum ve şuan hala regliyim 9. Gün bugün bile yoğun sende böyle birşey oldu muHerkese mrb. Eski konularımdan bilenler olur mutlaka. Tedavi sürecindeyim. İlk aşılamamı 2018 aralık ayında yaptırdım. Negatifle sonuçlandı. Peşinden denedim hemen. 2019 ocakta hamile kaldım 2. aşılamamla. Maalesef embriyo gelişmiyor ve düşük olacak dedi doktorum. Dediği gibi oldu ve 6+4te düşük yaptım. Düşük sonrasında mayıs ayında adetim 2 gün gecikti test yaptım pozitif çıktı. Değerim yükselmedi ve kimyasal gebelik olarak sonlandı. Mayıstan sonra eylüle kadar denememize rağmen gebelik oluşmadı. Doktorum tüp bebek öncesi ofis histereskopi yapalım dedi. Ağustos ayında histereskopim yapıldı.Eylül ayında tüp bebek için tüm hazırlıklarımızı yapıp tedaviye başladık. Tedaviye başladığım 11. gün sonra çatlatma iğnem 13. gün opum yapıldı. 14 yumurtam vardı. 9 yumurtam toplanmış, kalan 5 yumurta için çatlatma iğnesi yapıldı. İşlem yapan doktorun başarısızlığına bağlıyorum bu durumu. Normalde pek rastlandık bişey olduğunu düşünmüyorum. Toplanan 9 yumurtada olgun çıktı. Hepsine mikroenjeksiyon yapıldı. 7 tanesi döllendi. 5. güne gitti hepside. 2 embriyonun gelişiminin geriden geldiği söylendi. Bu arada opu sonrası şişkinlik, sürekli gaz sancısı, karın ağrısı gibi şikayetlerim oldu. Sıvı birikmesi olmuş. Önemli değil transfere uygunsun denildi. 5 tane blast kalite embriyodan 1 tanesi transfer edildi. Rahim kalınlığının ve embriyo kalitesinin çok iyi olduğu, muhtemelen gebelik oluşacağı söylendi. Tabiki sonucun ne olacağını sadece Allah bilirdi. Transfer sonrası dikkat ettim elimden geldiğince. Ama maalesef kan sonucum negatif. 2 adet sonrası yenisine başlayabiliriz dediler. 3 tane dondurulmuş blastokist embriyom var. İlk adetimi negatif sonucu aldıktan 10 gün sonra oldum. 2. adetim maalesef 45 gün sonra filan oldu. Adetimin 3. günü ultrasonla bakıldı bi problem görülmedi. Lucrin diye bi iğne verildi, adetimin 28. günü yani 21 aralıkta yapıcam. (Normalde 21. günmüş ama ben 35 günde 1 adet olduğum için 28. günü uygun gördü doktorum.) İğneden sonra 1 hafta içerisinde adet bekleniyormuş. Aralık sonu ocak başı gibi adet olucam, adetimle birlikte estrofem haplara başlıycam. Adetimin 4. günü kan vericem e2 değerime bakılacak. Adetimin 16. günüde ultrasonla kontrol edilip transfer gününe karar verilecekmiş.
Dondurulmuş transfer olduğu için tutma ihtimalinin daha yüksek olduğu söyleniyor. İçimde ne iyi ne kötü bi his yok..
Tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.
Çok uzun yazdım, çok detaylı yazdım. Okurken sıkılabilirsiniz..
Geçen sene konu açmıştım aşılamalarımda, çok güzel destek olmuştu hem bana hem aynı zamanda aynı tedaviyi olduğum arkadaşlarıma.
Uğurluda gelmişti bi bakıma. İlk kez hamile kalmıştım. Umarım bu topikte şans getirir hem bana hem benim gibi evlat isteyen, bu uğurda çabalayan, emek ve para harcayan herkese. İnşallah bu kez Rabbim nasip etmiştir..