• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 MART AYINDA TRANSFER OLACAKLAR

Merhaba gözün aydın olsun, valla stres çok erkiliyor bağirsakları benım hiç kabızlık gibi şikayetım yoktu tedavımın ilk günunden şuana kadar çekıyorum bol su iç sıvı tüketmeye çaliş
Ben de hiç kabız olmam ama stresten olurum kesin şimdi 🤦🏻‍♀️

Ölçümlerin iyi çıkmasına sevindim. Birde kan testi yapıyorlar sanırım yanında. Bana öyle dediler. Cuma sabah benim kan testim ve ense kalınlığı ölçümüm var. Umarım benim de sonuçlarım iyi çıkar 🤲🏻
Bu arada son randevumda doktorum müsait zamanda diş hekiminden randevu alıp kontrol olmamı istedi. Hamilelikte epey önemli sanırım diş sağlığı. Ben henüz randevu alamadım vücudumda baş gösteren kaşıntı problemiyle uğraşıyorum. Kollarım pütür pütür oldu. Karnım göğsüm bacaklarım özellikle de gece yattığımda kaşınıyorlar. Günlerdir gece uykusuna hasret kaldım. Progesteron fitili ve östrojen tabletini bana verilen süreden bir hafta önce kestim. Artık 13. Haftadayım ve vücut kendisi de ürettiği için ağır geliyor herhalde. Ben kaşıntımı onlara bağladım açıkçası. Eğer bu hafta da geçmezse artık cildiyle ya da iç hastalıklarına gitmek şart oldu
Bu kısıntıların dan doktoruna bahset ciddi birşey olabilir karaciyer le ilgili

Sağol canım. Kadın dr haber bekliyorum. O ne zaman derse artık. Sen tedavide ne aşamadasın? Test sonuçlarınızın sonucu ne geldi? Başladınız mı tedaviye. Artık merkezlerde hasta alımlarına başladı. Sen ne aşamadasın? Biraz sıkıntılı, uzun süreç ama sonucu güzel olur İnşaAllah. Dualarım seninle canım. Bütün işlerin su gibi aksın.
Test sonuclarimizda eşimle ikimiz taşıyıcı çıktık, akraba olmadığımız hâlde öyle çıkmasına çok şaşırıyor dr.lar.Çok nadir görülen bir sendrom çünkü..Biz geçen çarşamba hazırlık için kan verdik,oğlumdan da istediler.Sonuç 4-6 hafta arası çıkarmış, çıkınca ilk adetle başlıcaz inşallah. Haziran sonu olur büyük ihtimalle..Sağol canım,inşallah sen de sağlıkla kucağına alırsın bebisini.

Merhaba arkadaslar .. gecen hafta bebeklerim ikisi kiz dediler .. bu hafta da bir kiz bir erkek dediler .. 🤣 benim gibi cinsiyet şaşirmasi yasayanlar var mi ... isim aramak istiyom bebeklerime 🤗

Test sonuclarimizda eşimle ikimiz taşıyıcı çıktık, akraba olmadığımız hâlde öyle çıkmasına çok şaşırıyor dr.lar.Çok nadir görülen bir sendrom çünkü..Biz geçen çarşamba hazırlık için kan verdik,oğlumdan da istediler.Sonuç 4-6 hafta arası çıkarmış, çıkınca ilk adetle başlıcaz inşallah. Haziran sonu olur büyük ihtimalle..Sağol canım,inşallah sen de sağlıkla kucağına alırsın bebisini.
Her ikinizinde taşıyıcı olmanız ilginç. Neyse en azından sorunun ne olduğunu öğrenmiş oldunuz ve ona göre tedavi yöntemi seçilir. Hadi bakalım arkadaşım az kalmış rabbim yar ve yardımcın olsun. Her şey sorunsuz şekilde ilerler ve mutlu haberlerini duymak nasip olur. Yüzünden gülücükler eksik olmasın

Merhaba arkadaslar .. gecen hafta bebeklerim ikisi kiz dediler .. bu hafta da bir kiz bir erkek dediler .. 🤣 benim gibi cinsiyet şaşirmasi yasayanlar var mi ... isim aramak istiyom bebeklerime 🤗
Bana bırı kız bırı belırsız dedıler cnm yarın ne dıcek bılmem 28 e kdr ısım aramıcam ben senın rahım boyuna bakıyolarmı

Caprice24 Caprice24 slm canım bugün diyabet dr da randevum vardı Dr değerlerime baktı çok güzel dedi. Ben tüp bebek merkezinin baba vermiş olduğu metformin ilacını yanımda götürdüm, geçen hafta bu ilacı kullandığımı söylemeyi unutmuştum. İlacı görünce kadının gözleri yuvasından çıkacaktı. Bu ilacı kullanamazsın dedi. Bende kızımda 12. Haftaya kadar kullandığımı, bu gebeliğimdede emzirme dönemide dahil kullanacağımı söyledim. Kadın kesinlikle gebelik döneminde bu ilacı kullanamazsın dedi, plesantada hasara ve bebeğin cigerlerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Ben şok oldum. Çünkü tüp bebek merkezinde ki dr çok farklı anlattı, yan etkisi olmadığını söyledi. Şimdi 4 hafta sonraya yeniden şeker ölçüm testleri yapılacak, önceki yapılanlar ilactan dolayı yanıltıcı dediler. Ayyy her şey mi ters gider ya. Dün ikili test için kan verdim bugün aradılar lab.dan fax gelmiş saNırım yüksek risk çıktı yoksa 24 saatte sonucun çıkması mucize. Cuna günüde ortodentiste dişim çekilecek. Gözümü kapatıp -acıp her şeyin yoluna girmesini çok istiyorum. 🤲🏻

Her ikinizinde taşıyıcı olmanız ilginç. Neyse en azından sorunun ne olduğunu öğrenmiş oldunuz ve ona göre tedavi yöntemi seçilir. Hadi bakalım arkadaşım az kalmış rabbim yar ve yardımcın olsun. Her şey sorunsuz şekilde ilerler ve mutlu haberlerini duymak nasip olur. Yüzünden gülücükler eksik olmasın
Evet canım ilginç gerçekten..Aynen, sorunu biliyoruz en azından, genetik test yapılıp bakılacak embriyolara,sağlıklı olan konulacak inşallah. Amin canım benim,senin de yüzün hep gülsün inşallah.

Bana hıc bıseymetkı gosyermıuo cnm hayta arka kısımdan kan gelmeye basladı baska ılca gecmek lazım sanırım🥺
canım ayaga kalkmak ıstemedıgını bılıyorum kabızlık cok zor bırsey.doktor bı gebeye emeklemesını onermıstı. onu deneyebılırsın canım. ınsallah ıse yarar. cok hareketsız kaldın.
Evet canım ilginç gerçekten..Aynen, sorunu biliyoruz en azından, genetik test yapılıp bakılacak embriyolara,sağlıklı olan konulacak inşallah. Amin canım benim,senin de yüzün hep gülsün inşallah.
canım super baslıyorsunuz demek. kac embrıyo vardı. ne zaman gondereceksınız teste? bırde ıkınızınde tasıyıcısı oldugunuz rahatsızlık ne=?

Caprice24 Caprice24 slm canım bugün diyabet dr da randevum vardı Dr değerlerime baktı çok güzel dedi. Ben tüp bebek merkezinin baba vermiş olduğu metformin ilacını yanımda götürdüm, geçen hafta bu ilacı kullandığımı söylemeyi unutmuştum. İlacı görünce kadının gözleri yuvasından çıkacaktı. Bu ilacı kullanamazsın dedi. Bende kızımda 12. Haftaya kadar kullandığımı, bu gebeliğimdede emzirme dönemide dahil kullanacağımı söyledim. Kadın kesinlikle gebelik döneminde bu ilacı kullanamazsın dedi, plesantada hasara ve bebeğin cigerlerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Ben şok oldum. Çünkü tüp bebek merkezinde ki dr çok farklı anlattı, yan etkisi olmadığını söyledi. Şimdi 4 hafta sonraya yeniden şeker ölçüm testleri yapılacak, önceki yapılanlar ilactan dolayı yanıltıcı dediler. Ayyy her şey mi ters gider ya. Dün ikili test için kan verdim bugün aradılar lab.dan fax gelmiş saNırım yüksek risk çıktı yoksa 24 saatte sonucun çıkması mucize. Cuna günüde ortodentiste dişim çekilecek. Gözümü kapatıp -acıp her şeyin yoluna girmesini çok istiyorum. 🤲🏻
canıum o ılacı bılmıyorum ama kadın dogum doktorları daha ıyı bılıyor. nıhayetınde doktorun zararsız demezdı herhalde. yüksek rısk iinde hemen uzulme. yurtdısında yapılan %99 dogru sonuc veren testlerden yapılıp netlesır canım. moralını bozma arkadasım. bence hersye yoluna gırecekk :KK200: :KK200: :KK200:

canım ayaga kalkmak ıstemedıgını bılıyorum kabızlık cok zor bırsey.doktor bı gebeye emeklemesını onermıstı. onu deneyebılırsın canım. ınsallah ıse yarar. cok hareketsız kaldın.

canım super baslıyorsunuz demek. kac embrıyo vardı. ne zaman gondereceksınız teste? bırde ıkınızınde tasıyıcısı oldugunuz rahatsızlık ne=?
Haklsn cnm dr ne dıcek bakalım serklajı da olım da allahın ıznıyle bakcam cnm hareketsızlık gebelık hersey cok etkıledi ben mafettı artık ıns yarn ıyı haber almaya ıhtıyacım var

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Vucudun kesinlikle bi şeylere reaksiyon gösteriyor. Yediklerinden kaynaklanabilir, karaciger enzimleri olabikir, kullandığımız ilaçlardan olabilir, yada hamileliğin yan etkileridir belki. Cuma günü dr yönlendirir. Cuma sendende güzel haberler alırız İnşaAllah. Bakalım senin pıtırcık seni nasıl karşılayacak. Belki cinsiyet konusunda bi tahmini olur 😍. Bizde Ense, burun vs bütün ölçümler için dr iyi sıkıntı yok dedi. Kanı gönderdiler bakalım sonuç ne gelecek. Heyecan korku bitmiyor. Bugünde diyabet dr da randevum var. Ölçümlerimi kontrol edecek ve şeker yüklemesi yapılıp yapılmayacağına karar verecek. Artık dr gitmek işkenceye dönüyor. ☹
Evet vücudum birşeye tepki veriyor belliki. Cuma doktorumdan cilt doktoruna sevk kağıdı isteyeceğim. Bu arada tüp bebek doktorum en son görüşmemizde bundan sonra tekrar şeker yükleme testi yaptırmayın zaten risklisiniz dedi. Yani sonuçlar ortadayken bi daha yüklemeye gerek yok diyor.
Bu kısıntıların dan doktoruna bahset ciddi birşey olabilir karaciyer le ilgili
Açıkçası gece uykum bölündüğünde biraz internette araştırdım ve orada Karaciğer ile ilgili olabileceği seçenekler arasındaydı. En erken önümüzdeki hafta cilt doktoruna gidebileceğim umarım bir hafta da hayati sorunlar yaratmıyordur
Ben bu metformin konusunda aynı seninki gibi üç doktorla görüştüm yani tüp bebek doktorum ki metformini hamilelik sonuna kadar kullanmamı isteyen kendisi, diğeri kendi kadın doğum doktorum ona da sordum hiçbir sakıncası yok dedi. Diğeri de diyabet doktorum ve onun fikri de şu kadın doğum doktorları bu ilacın bu tür durumlarda kullanılmasını istiyorlar dedi ama zararlı vs diye birşey demedi hatta geçen Metforminim bitmek üzereydi yazdırmak için söyledim biz yazmıyoruz kadın doğum yazacak dedi Diyabet doktorum. Durum böyle. Ha buna rağmen insan yine ilaç kullandığı için kafasına takıyor geçen Dubai’de yaşayan bi arkadaşım tesadüfen hamilelikte bu ilacı kullandığından bahsetti hem de hamileliğin sonuna kadar kullanmış. Çocuğunu görsen bakmalara doyamazsın o kadar tatlı zeki ve sağlıklı bir çocuk. İçim rahatladı biraz. Hatta hamileyken Türkiye’ye gittiğinde bir de Türkiye’deki doktora sormuş o da metformine olumlu bakıyormuş. Galiba tıp dünyası bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Bu arada evet ikili testin kan sonucu bir hafta sürüyor dediler ortalama. Peki bi açıklama yaptılar mı? Çünkü sanırım risk çıktı demişsin yani emin değilsin bu senin tahminin. Belki de senin şansına çok çabuk sıra geldi ve hemen incelediler. Lütfen moralini hemen bozma rabbim feraha çıkaracak inşallah bende dua edeceğim senin için. İçimden bir ses bebişin çok sağlıklı olduğunu söylüyor

Teşekkür ederim canım yapıcam mutlaka 🥰 biz kimseye söylemedik bana bakıcak kimse olmayacak yanımda o yüzden çok korkuyorum bas edemem diye ☺️

Benim sadece annem biliyordu. Transferden 1 gün önce gelip 10 gün kaldılar. Sonra tüm işlerimi ben hallettim. Dr sadece ilk gün yatmamı önerdi sonrasında eğilmeden uzamandan tüm işlerimi yaptım. Rabbim ol derse her türlü olur içini rahat tut önemli olan psikoloji. Ben transfer olduğum gün Dr beni geç aldı ve 1. 5 saat tuvaletimi tutum artık dedim kesin altıma yapacam. Yarım saat yerinden kalkamazsın dedi. Kendini kasma dedi Dr dedim ki şişimi tutmaya çalışıyorum diye ister istemez kasıyorum tuvaletimi yapmam lazım dedi 15 dk sabır artık çatlayacaktım 15 dk sonra ördeğe yaptım ve embriyoloğ yapamaz dedi Dr riski var yarım saat tutsun. Ben ardından yarım saat dolmadan 3 defa daha tuvalete kalktım ve dedim ki tutmaz galiba ama rabbime şükürler olsun. Ama transfer yapılırken de sonra uzanırken de hep dua ettim rabbime sığındım

Benim sadece annem biliyordu. Transferden 1 gün önce gelip 10 gün kaldılar. Sonra tüm işlerimi ben hallettim. Dr sadece ilk gün yatmamı önerdi sonrasında eğilmeden uzamandan tüm işlerimi yaptım. Rabbim ol derse her türlü olur içini rahat tut önemli olan psikoloji. Ben transfer olduğum gün Dr beni geç aldı ve 1. 5 saat tuvaletimi tutum artık dedim kesin altıma yapacam. Yarım saat yerinden kalkamazsın dedi. Kendini kasma dedi Dr dedim ki şişimi tutmaya çalışıyorum diye ister istemez kasıyorum tuvaletimi yapmam lazım dedi 15 dk sabır artık çatlayacaktım 15 dk sonra ördeğe yaptım ve embriyoloğ yapamaz dedi Dr riski var yarım saat tutsun. Ben ardından yarım saat dolmadan 3 defa daha tuvalete kalktım ve dedim ki tutmaz galiba ama rabbime şükürler olsun. Ama transfer yapılırken de sonra uzanırken de hep dua ettim rabbime sığındım
Anneme de söylemedik biz eşimle artık ne kadar idare edebileceğiz bakalım.. yemeklerimi yapıp hazır edeyim diyorum evin işi de kalsın artık bir süre napalım bebisler gelsin de hayırlısıyla

Teşekkür ederim canım yapıcam mutlaka 🥰 biz kimseye söylemedik bana bakıcak kimse olmayacak yanımda o yüzden çok korkuyorum bas edemem diye ☺
Eğer bir sağlık sorunun yoksa hiç korkma. Ben mesela yurtdışında yaşadığım için annem kardeşim falan Türkiyedeler. Sadece ilk iki gün yemeği hep eşim hazırladı. Sonraki günler yavaş yavaş hareket etmeye başladım çünkü hareketsizlik daha kötü pıhtılaşma bile yapabilir. Bugüne kadar zorlamadan bütün ev işlerimi yaptım. Tutacak olan tutar içini ferah tut moral çok önemli. Kabız olmamak için de bir su bardağına 4-5 kuru kayısı koyup su ekliyordum. Gün için de o yumuşak kayısılardan yiyordum ve çok faydasını gördüm
Ben tuvalet konusunu şöyle hallettim belki okuyan birine faydam dokunur. Transfer günü güya beni saat 11 de alacaklardı ve burada herşey dakik ve disiplinli olduğunu bildiğimden transfer saatine yakın dayadım suyu. Saat 11 oldu 12 oldu çağıran yok çatlıycam. Neyse sonuç olarak saat 14 te operasyon odasına alıp 14.30 da transfere aldılar. O saate kadar nasıl dayandım derseniz rahat 10 kere tuvalete gidip sadece 4-5 saniyelik bir boşaltım yaptım ki ne çatlayayım ne de mesanem boşalsın. Üç buçuk saat böyle idare ettim ve çatala çıktığımda doktorum mesanenin çok iyi dolu olduğunu söyledi. Transferden sonra hemen ayağa kaldırıp eve yolladılar. Kapıdan çıkmadan hemen tuvalete gidip komple rahatladım. Hatta bu iş olmadı diye düşündüm ama bununla embriyo tutunmasının bir bağı yok yani. Bu durumda olanlara ya da idrarını çok uzun süre benim gibi tutamayanlara bir faydam olur umarım

Back