2020 KPSS lisans +90 👍

Ya ben tam tersi bi zorluk yaşadım sınavda. Türkçeyi 50 dakikada cozebildim ama yani hep emin olmayarak. Matematikten 17 tane işaretleyebildim sadece.
Genel kültür nispeten iyiydi.

Düzeltme : pardon tam tersi değilmiş. Siz de aynı şeyden söz etmişsiniz.
Resmen okuduğumu anlamıyorum ben ha🤦‍♀️

Ya ben tam tersi bi zorluk yaşadım sınavda. Türkçeyi 50 dakikada cozebildim ama yani hep emin olmayarak. Matematikten 17 tane işaretleyebildim sadece.
Genel kültür nispeten iyiydi.

Düzeltme : pardon tam tersi değilmiş. Siz de aynı şeyden söz etmişsiniz.
Resmen okuduğumu anlamıyorum ben ha🤦‍♀️
Basit derken güncel sorular hariç genel kültürden bahsettim bende. Matematik temel kavram sorularını yaptım sadece. Problemler çok zor geldi bana, mantık sorusu ve geometri de dahil.
Türkçe en iyi yaptığım derstir. Ama pqragraflar zaman alıyor hakkaten. Hayırlısı olsun artık hepimiz için

Zor geldi bana... Aleste 45 türkçe netim vardı bunda çoğu cevaptan emin olmadan işaretleme yaptım. Denemelerde 22-25 mat yapıyordum 16 tane işaretleme yapabildim. Çok oyalayınca tarihe geçtim, sonra da kalan matematik sorularını yetiştiremedim...

Normalde yaptıklarımı yapamadım. Türkçede bir paragrafı kaç kere okudum bilmiyorum. Başım hâlâ ağrıyor. Matematik problemler geometri zordu. Bana vatandaşlık ta zor geldi. Eğitim yapılabilir seviyeydi. En azından ilk sınava göre.

Hayatımda girdiğim en kötü sınavdı. 120 sorudan 60 soruyu hiç görmedim sanırım. Bildiğim konu dediğim sorularda bile cevap bulamadım. Türkçe gerçekten çok zorladı. Geometride ful yaparım derken bir soru çözdüm. Vatandaşlık, güncel bilgiler, tarih sorularını okuyacak kadar zamanım bile olmadı. Beynim hiç algılamadı. Tabi ben çalışmadım. Dedemin vefatı, ninemin vefatı bir buçuk ayda bitirdi beni. Bir de sınava giderken yolda iki tane trafik kazası bütün psikolojiyi altüst etti. Herhalde ben sınava 7.40'da çıkmama rağmen yetişemicem dedim.
Hazırlanıpta zorlanan arkadaşlar adına biraz üzüldüm.

Zor geldi bana... Aleste 45 türkçe netim vardı bunda çoğu cevaptan emin olmadan işaretleme yaptım. Denemelerde 22-25 mat yapıyordum 16 tane işaretleme yapabildim. Çok oyalayınca tarihe geçtim, sonra da kalan matematik sorularını yetiştiremedim...
Aynı benim gibi olmuş. En iyi dersim matematiktir 25 üstü yapardım ama sınavda Türkçeyle uğraşıp durdum sonucta matematikten 10 tane boş. Ve soruları okuyamadım bile. Nasıl böyle bir zamanlama hatası yapabildim bilmiyorum. O kadar kızıyorum ki kendime. Türkçe yle uğraştım durdum sanki yapacabilecekmisim gibi!!! :KK43:
Hep hayırlı olacaksa olsun dedim ama bu yaptığım hatalar moralimi çok bozdu. Aptalligimla batırdım sınavı

Aynı benim gibi olmuş. En iyi dersim matematiktir 25 üstü yapardım ama sınavda Türkçeyle uğraşıp durdum sonucta matematikten 10 tane boş. Ve soruları okuyamadım bile. Nasıl böyle bir zamanlama hatası yapabildim bilmiyorum. O kadar kızıyorum ki kendime. Türkçe yle uğraştım durdum sanki yapacabilecekmisim gibi!!! :KK43:
Hep hayırlı olacaksa olsun dedim ama bu yaptığım hatalar moralimi çok bozdu. Aptalligimla batırdım sınavı
Sizin aptallığınız değil yüklenmeyin kendinize. Pek çok kişinin böyle geçti. Ben de türkçe de çok zorlandığım ve çok zaman kaybettiğim için matematiğe vakit ayıramadım. Normalde 20 matematik yaparken 10 soru anca işaretleyebildim. Bu sene herkes süreden ve soruların karmaşıklığından şikayetçi.

Sizin aptallığınız değil yüklenmeyin kendinize. Pek çok kişinin böyle geçti. Ben de türkçe de çok zorlandığım ve çok zaman kaybettiğim için matematiğe vakit ayıramadım. Normalde 20 matematik yaparken 10 soru anca işaretleyebildim. Bu sene herkes süreden ve soruların karmaşıklığından şikayetçi.
Aynen benim de kötü geçti. Türkçede çok vakit kaybettim, matematikte çok boş bıraktım. İyiki de bırakmışım diyorum buna rağmen zar zor yetiştirdim. Matematikte o problemler çözüyorum çözüyorum çıkmıyor. Orada moralim bozuldu berbat halde gk testine geçtim. Tarihten de çok boşum var. Yani bilmiyorum sürpriz bir sonuç gelecek 70 alabilecekmiyim diyorum. Sınavdan çıkışta herkes matematik çok zordu diyorlardı.

Aynen benim de kötü geçti. Türkçede çok vakit kaybettim, matematikte çok boş bıraktım. İyiki de bırakmışım diyorum buna rağmen zar zor yetiştirdim. Matematikte o problemler çözüyorum çözüyorum çıkmıyor. Orada moralim bozuldu berbat halde gk testine geçtim. Tarihten de çok boşum var. Yani bilmiyorum sürpriz bir sonuç gelecek 70 alabilecekmiyim diyorum. Sınavdan çıkışta herkes matematik çok zordu diyorlardı.
Yapan yapmıştır yine de.. Bir hocanın canlı yayınını izliyordum 100 nete kaç puan gelir 96 nete kaç puan gelir diye yaşıyorlardı. Belki amaç can sıkmakti bilmiyorum.

1 yıldır hazırlanıyorum kizlar hiç umduğum gibi olmadı . Tarih coğ çok kolaydı (1 aylık çalışmayla yapılabilecek sorulardı) ama matematik be Türkçe beni mahvetti 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
mat 20 ye yakın yapardım 14 tane işaretleyebilidim gerisini okuyamadım bile

Yapan yapmıştır yine de.. Bir hocanın canlı yayınını izliyordum 100 nete kaç puan gelir 96 nete kaç puan gelir diye yaşıyorlardı. Belki amaç can sıkmakti bilmiyorum.
Genelde mühendislik bölümleri bu netleri kolaylıkla yapıyorlar. Dediğiniz doğru can sıkmak için de yapan var gerçekten o netleri yapan da. Önemli olan en yüksek netten aşağı doğru sıralama olacağı için bu sene geçen seneye göre 2puan daha fazla gelebileceğini öngörüyorlar. Yani az nete daha fazla puan gelebilirmiş.

Hic bilgi olcmuyordu bosuna mi calistik ezber yaptik .matematik ve turkce yapan işi goturdu ama herkesin emekleri Allah a emanet yoksa bu dunyada adalet yok onu anladik kizlar yuz net fln yapanlara da inanmak istemiyorum 😊

Selam kizlar.
Emeklerim zayi oldu diye düşünenlerdenim ben de. Denemelerde 100 net civarında yapıyordum. Matematik netimse minimum 25 çıkıyordu. Ama sınavda 15 tane yapabildim onlarda da yanlışlar var. Gk iyiydi bir tek. Güncelleri biliyordum.
90 hayal oldu velhasıl. Ve ben köpek gibi çalışanlardandım.. bildiginiz inekledim. Ama sonuc sıfır... 85 alsam öpüp basima koyarım o bile büyük hayal..

Kızlar sınava geç kalıp sınava alınan insanlar için ne düşünüyorsunuz? Ben bu durumunda adaletsiz olduğunu iş içinde iş olduğuna inanıyorum. Ben sabahın 7.30 ' unda yola çıktım. 15 dakikalık yolda iki kaza yüzünden 40 dakika tünelde kaldım. Fakat başka sınavda 1 dakika geciktim kapıda içeri alma sıralarında almadılar beni tam kapıda sıra geldi çat kapıyı kapadılar. Bilmiyorum bende sınavın iptal olmasını istiyorum bu adaletsizlik yüzünden belki birileri cevap anahtarı verdi. Onları özel yerlere aldılar. Böyle düşünen tek ben miyim? Kafayı yicem düşündükçe.

Ben de şöyle düşündüm. İli hatırlamıyorum da vali telefonla arayıp sınava yetişemeyen kişilerin içeri alınmasını sağlamış. Yani geçen yıl saat kuralından dolayı içeri giremeyenler oldu. Bunlarda girmeseydi madem kural var. Yani çok saçma. Bilmiyorum belki orada da torpil dönüyordur. Ben de düşünüyorum bu konuyu. Ösym her yıl binlerce kişinin umuduyla oynuyor. Hayallerini yıkıyor. O matematik soruları neydi öyle ya ek süre verseydi. Yetişmeyeceği bariz belli bir sınavdı. Artık kimseyi almıyoruz demenin kısa yolu mudur nedir ipucu mu verdi sınavda. Türkçe sorularının şıkları çok benzerdi birbirine. O kadar emek çöpe gidiyor.

Aynen bende şüphe duyuyorum. Sınavım kötü geçti ve zorlandım. İyi geçseydi de. İptal olsun ister miydim evet isterdim. Bu kadar zor bir sınav ve dediğiniz gibi geçmiş sınavlardaki haksızlık edilip sınava sokulmayan insanlar.

X