2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Ek gıdaya başlayan annelere bir sorum var. Yoğurt vermeye başladiniz mi? Yogurt yapma makinelerinden kullanan var mı ne düşünüyorsunuz?

Sanırım sizde mama başlayınca bi umut düzelir diye bekleyenlerdensiniz 🙄

Aynen gecede 10-15 defa kalkıyor 🤦‍♀️

Merhaba, ben de aslında temmuz annesi olacaktım orayı takip ediyorum, yazıyorum ama bebeğim 28 Haziran'da doğdu son anda Haziran annesi oldum.

Bizimki de gece en az 10 defa kalkıyor, acaba geçici bir durum mu diye sizi okumaya geldim ama galiba yakın zamanda geçmeyecek.

Bizim doktora bu durumu sordum ,6. Ay itibari ile etrafa karşı algıları çok artar bu durumda sürekli annesine sarılmak güven duymak ister dedi, e ama herkesinki uyuyor bı benimki mi sarilmak istiyor anlamadım:)

Neyse bu dönemde alistirdin alistirdin yoksa üç yaşına kadar çekersin dedi, eğer tok olduğundan eminsen emzirme sakın sakinlestir yerine koy dedi bırakır uyanmayı dedi. Artık iki saatte bir emziriyorum diğer uyandıklarında emzirmiyorum ama bı iyileşme yok.

Aslında kilo alımı iyi mama verme dedi ama ben dayanamadım mama vermeyi de denedim yine uyumadı.

Sizinde mutlaka uyusun diye yapacaklarınız vardır, bana da yazarmisiniz faydasını gördüğünüz bişey olursa

Merhaba, ben de aslında temmuz annesi olacaktım orayı takip ediyorum, yazıyorum ama bebeğim 28 Haziran'da doğdu son anda Haziran annesi oldum.

Bizimki de gece en az 10 defa kalkıyor, acaba geçici bir durum mu diye sizi okumaya geldim ama galiba yakın zamanda geçmeyecek.

Bizim doktora bu durumu sordum ,6. Ay itibari ile etrafa karşı algıları çok artar bu durumda sürekli annesine sarılmak güven duymak ister dedi, e ama herkesinki uyuyor bı benimki mi sarilmak istiyor anlamadım:)

Neyse bu dönemde alistirdin alistirdin yoksa üç yaşına kadar çekersin dedi, eğer tok olduğundan eminsen emzirme sakın sakinlestir yerine koy dedi bırakır uyanmayı dedi. Artık iki saatte bir emziriyorum diğer uyandıklarında emzirmiyorum ama bı iyileşme yok.

Aslında kilo alımı iyi mama verme dedi ama ben dayanamadım mama vermeyi de denedim yine uyumadı.

Sizinde mutlaka uyusun diye yapacaklarınız vardır, bana da yazarmisiniz faydasını gördüğünüz bişey olursa

Kesinlikle katılıyorum bi bizimkiler mi sarılmak istiyor anlamıyorum🤦‍♀️

Ben her uyandığında emzirmiyorum çünkü bazen gözü kapalı bir şekilde ağlıyor kucağa aldığımda memeye gelinceye kadar uyuyor. Bazen de memeden sonra bile yatağa koyunca ağlıyor. Ne yapacağını tahmin edemiyorum artık 😔

Tabii ben haber veririm. Aslında pazartesi günü aşımız var. Calpol vs verince belki daha rahat uyur ya da aşıdan sonra huy değiştirir belki bilemiyorum. Bu akşam da pirinç unu maması vericem uyur mu diye görmek için. Sonuçlardan haberdar ederim mutlaka 🥰

Canım gece uykusu mamadan önce iyi miydi yoksa mamayla mı toparladınız?
Canim ben 40 ı çiktiktan beri mama veriyorum geceleri hep guzel uyuyor gunduzleride 2 saat arayla uyur ben uyku icin ekstra bisey yapmadim dogdugundan beri bebegim uyumayi hep seviyor uyku gerilemesi atak falan yasamadim hic

Ek gıdaya başlayan annelere bir sorum var. Yoğurt vermeye başladiniz mi? Yogurt yapma makinelerinden kullanan var mı ne düşünüyorsunuz?
Kızım 5 ay 20 günlük ben son 20 gündür yogurt veriyorum ama hergun degil 2 gunde bir veriyorum cok seviyor , bence cam kavanozda kendin mayalayabilirsin gunde 2 yemek kaşığı kadar yese baya yeterli olur kavanozdaki makineye gerek yok bence

Canım acaba dişimi huzrsuz yapiyor uyutmuyor , yada daha doyurucu biseyler versen uyumadan önce , birde gunduzleri cok uyutmamaya çalissan oyun oynatsan yogrulsa iyice gece iyi uyur belki birde hamileyken anne uykusuzsa rahat uyumadiysa dogunca bebegide uykusuz oluyormus mesela çok gazliysan hamileyken bebekte gazli oluyomuş oyle duyduydum , ben mesela eşimi gönderir tekrar uyurdum.her fırsatta uyurdum simdi kizimda her firsatta uyumak istiyor baglantilimi bilemem

Canım acaba dişimi huzrsuz yapiyor uyutmuyor , yada daha doyurucu biseyler versen uyumadan önce , birde gunduzleri cok uyutmamaya çalissan oyun oynatsan yogrulsa iyice gece iyi uyur belki birde hamileyken anne uykusuzsa rahat uyumadiysa dogunca bebegide uykusuz oluyormus mesela çok gazliysan hamileyken bebekte gazli oluyomuş oyle duyduydum , ben mesela eşimi gönderir tekrar uyurdum.her fırsatta uyurdum simdi kizimda her firsatta uyumak istiyor baglantilimi bilemem
Doktor dişlerine de baktı daha zamanı var dedi.

Bence de biraz yapısı öyle herhalde kimi bebek uykuyu seviyor . Bı de dediğin gibi annesine çekmiş:) ben de uyanınca kolay uyuyamam tekrar

Size maşallah ama kirkbirkere maşallah

Kesinlikle katılıyorum bi bizimkiler mi sarılmak istiyor anlamıyorum🤦‍♀️

Ben her uyandığında emzirmiyorum çünkü bazen gözü kapalı bir şekilde ağlıyor kucağa aldığımda memeye gelinceye kadar uyuyor. Bazen de memeden sonra bile yatağa koyunca ağlıyor. Ne yapacağını tahmin edemiyorum artık 😔

Tabii ben haber veririm. Aslında pazartesi günü aşımız var. Calpol vs verince belki daha rahat uyur ya da aşıdan sonra huy değiştirir belki bilemiyorum. Bu akşam da pirinç unu maması vericem uyur mu diye görmek için. Sonuçlardan haberdar ederim mutlaka 🥰

Aynen ben de kestiremiyorum ne yapacağını, inşallah mama size fayda eder, ben hipp in 4 aydan sonra verilen gece mamasını denedim, çok da sevdi bayaa yedi, ay o gece ne umutlandim dedim kesin uyuyacak bu gece, daha fazla kalktı o gece:)

Üç gece önce bı sefer kesintisiz 4 saat uyumuştu sadece hala o gün neyi doğru yaptım acaba diye düşünüyorum

Bizim doğduğundan beri myle gündüz uykularıda zor kısa uyuyor kolay uyuyan bi bebek olmadı.. çevremizdeki ondan küçük ve büyük bebekler var gece 1 kere 2 kere kalkıyorlar.. sizin gündüz uykuları nasıl? Bende 30 haziran annesiyim.. yani 2 defa falan emzirmeden ayakta gezdirerek uyutmayada çalışıyorum ama tepkili çok ağlıyor bir süre sonra uyuyor

Harika canım tebrikler :KK73::KK73::KK73: yalnız iyi dayanmışsın valla
Ben 2 ders sonunda pes edip tartıldım😂

sen daha tartılmadın mı
Geçememişim :KK43:

Gecen cuma :71.6
Bu cuma:70.7
Fark:900 gr
Yüzde:1,256

Eklentiler

• IMG_20201211_142639_381.jpg
    IMG_20201211_142639_381.jpg
    121,8 KB · Görüntüleme: 29
MadamMaria MadamMaria canım nasıl gidiyor? 5.5 aylık ek gıda serüvenimiz başladı. 165 günlük olunca yoğurt ile başladık. Yoğurt, havuç, patates tadımı yaptık.. Yarın balkabağı verip meyvelere geçeceğim. Elma, armut, muz, ananas verip brokoli ile tadım defteri tamam 😂doktorumuz öğlen öğünü ile başlangıç verdi. Bir ay sadece öğlen tadım sonra öğlen+ akşam yemeği ondan bir ay sonra da kahvaltı dahil etmemi söyledi. Sebze olarak havuç, patates, balkabağı, brokoli vereceğim 6 aylık olmuş olacaklar bu ay için başka hangi sebzeyi versem. Ispanak ve pırasa da vermek istiyorum ama erken mi olur bilmiyorum. Çorba yaparken pirinç ve irmik dahil edeceğim inşallah şuan için iyi gidiyorlar.

Aynen ben de kestiremiyorum ne yapacağını, inşallah mama size fayda eder, ben hipp in 4 aydan sonra verilen gece mamasını denedim, çok da sevdi bayaa yedi, ay o gece ne umutlandim dedim kesin uyuyacak bu gece, daha fazla kalktı o gece:)

Üç gece önce bı sefer kesintisiz 4 saat uyumuştu sadece hala o gün neyi doğru yaptım acaba diye düşünüyorum

Pirinç unu maması verdim ve uyutmam 2 saati buldu neredeyse :KK43: sanırım alışmamız mı lazım bilmiyorum ki 🥺

Bizim doğduğundan beri myle gündüz uykularıda zor kısa uyuyor kolay uyuyan bi bebek olmadı.. çevremizdeki ondan küçük ve büyük bebekler var gece 1 kere 2 kere kalkıyorlar.. sizin gündüz uykuları nasıl? Bende 30 haziran annesiyim.. yani 2 defa falan emzirmeden ayakta gezdirerek uyutmayada çalışıyorum ama tepkili çok ağlıyor bir süre sonra uyuyor

Bizim de gündüz uykulari çok kısa,eğer uyutup yatağına koyarsam 10 dk sonra uyanıyor, yanında yatıp her kipirdandiginda pis pis yaparsam ya da ayağımda tutup yine uyandikca sallarsam 40 dk kadar uyuyor.

Valla bu iş biraz şans galiba, bize uyuyan bebiş düşmedi:) canları sağolsun

Ben bu ara uyku işine çok taktım cunku anneyi çok etkiliyor uykusuzluk. Gecede bı kez kalmak hayal ama en azından olabilecek en iyi seviyeye getirmek için kendi capimda birşeyler deneyeceğim bakalım.

Pirinç unu maması verdim ve uyutmam 2 saati buldu neredeyse :KK43: sanırım alışmamız mı lazım bilmiyorum ki 🥺

Sevdi mi, ne kadar yedi? Bence bu gece mamaları bı sure sonra bize çare olacak, ben ilk verdiğimde hiç uyumadı,bence alışkın olmadığı için rahatsız oldu gece

Bı de biz 5 ay 13 günlüğüz o yüzden tekrar vermedim herhalde hazır değil diye,6 ay dolsun tekrar deneyeceğim

İnşallah çok güzel uyur sizin bebiş bu gece

X