2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    228
Leslie nedir canım
Bir kadın leslie. Youtubeda videoları var genelde yürüyüş üzerine. Evde 1 mil 2 mil vs diye sanki yürümüşsün gibi spor yaptırıyor çok yormadan ama etkili. Ben 1 mil yaptım iyiydi ama sonra bebeği gezdiriken biraz daha yapayım dedim yoruldum dikişlerim acıdı. Bir kaç video yap alıştıkça arttırırsın

Sert bir yastığın üzerine midesinin ğzerine gelicek şekilde yüzüstü yatırıyorum ben sırtını sıvazlıyorum öyle biraz daha rahat ediyo sanki.
Bende aynı şeyi emzirme minderinde yapıyorum ama sonradan bir damla süt içse bile yine oluyor gegirme başladıysa emme bitiyor o gün aç yatıyor çok ağlıyor yarın inşallah Dr bana güzel bir yol gösterir. Emmeden uyuduğu zaman çok üzülüyorum

Bende aynı şeyi emzirme minderinde yapıyorum ama sonradan bir damla süt içse bile yine oluyor gegirme başladıysa emme bitiyor o gün aç yatıyor çok ağlıyor yarın inşallah Dr bana güzel bir yol gösterir. Emmeden uyuduğu zaman çok üzülüyorum
Ağladıkça daha çok hava daha çok gaz daha çok geğirme. Resmen bir kısır döngüye girmişşşş 🥺

Nasıl boğuluyor? Allaha emanet 🙏🏻
Emiyor ya sanki boğazında kalıyor nefes alamıyor kıpkırmızı oluyor sonra sırtını sıvazlıyorum pıt pıt yapıyorum gegiriyo böyle sabaha kadar oluyor emmiyo dün gece 5 te arabayla gezdirdikte uyudu çok ağladı en son adam gibi 11 buçukta beslenmişti aç uyudu 😢

Sevgili anneler,

doğum sonrası için bir sorum olacak :)

ben devlet memuru oldugum için çalıştığım kuruma başvurup agi (asgari geçim indirimi) için başvuracağım. Bunun dışında devlet ister devlet memuru olsun ister olmasın her vatandaşa çocuk parası ve ismini bilmediğim bir para daha veriyormuş. Birisi sgk’dan birisi de çalışma sosyal bakanlığından.

detayları bilen varmı acaba ? Siz neeye başvurdunuz ? Bu paraların miktarı ne kadar ? Düzenlimi ödeniyor yoksa bir sefermi ?

Kizlar 2. Atağı başlayan var mı bizim 2 gün var aslında ama bugün uyumadı hep bı huysuzluk vardı kucaktan inmedi acaba doymuyor mu dedim ama nerdeyse her bezde kaka yaptı gaz da çıkardı yorgunluktan bayilcam 🤦 atak dönemi heralde diyorum ama 2. Atağı geçiren tecrübelerini anlatabilir mi

Kızlar ben 46. günde adet olmuştum üstünden 17 gün geçti leke gördüm az önce yine mi adet olıyorum acaba ya

Banada en son aşı olduğumuz da demişti de acaba aşı olacağımız gün sabah yaptırsam banyo sıkıntı olur mu ki o yüzden sordum

Kizlar 2. Atağı başlayan var mı bizim 2 gün var aslında ama bugün uyumadı hep bı huysuzluk vardı kucaktan inmedi acaba doymuyor mu dedim ama nerdeyse her bezde kaka yaptı gaz da çıkardı yorgunluktan bayilcam 🤦 atak dönemi heralde diyorum ama 2. Atağı geçiren tecrübelerini anlatabilir mi
15 gün sürdü bizim :) dünle bugün daha iyi daha sakin. Uykusuna doymaya çalışır gibi bir hali var Allah yardımcın olsun. Ben olamadım psikolojim allah bullak oldu ama sen sakin ol. Sağlıklı ve yanında. Ağlamasını bile nimet say. Az önce patlamayı gördükten sonra uyuyan çocuğu kucağıma aldım. Hasretle sarıldım. İyi ki var ve ben iyi ki uykusuzum 🌸

Benimki anne sütü alıyor sadece. Ama ne kadar içtiğini anlayamıyorum çünkü asla biberon almıyor kuscak gibi yapıyor.tek göğsü emiyor doyunca bırakıyor ama bazen 1 bazen 1.5 satte bir acıkıyor.bazen iki göğsüde vermeye çalışıyorum ama almıyor tekiyle kalıyor.1-1.5 saat yenidoğan gibi değil mi ya? Öyle kilolu bir bebek değil ama sanki doymuyor hızlı acıkıyor gibi geliyor.
Ah yerim onu ben :) ne güzel şanslı annelerdensin her beslemede bebeğinle ten tene temasın var enzirmenin en sevdiğim yanı :) midesi büyüdükçe iki gögüsü de alır annesi demek ki yetiyor ama senin için 1,5 saatte bir emzirmek çok yorucu olsa gerek özellikle geceleri.. biz çok şükür gece 6 saat aralığa çıktık ben de zombilikten çıktım :) ama ben gece ya 120 cc mama ya da 120-150 cc anne sütü veriyorum. eğer senin için zor oluyorsa istersen bir 30 cc sağıp emzirdikten sonra kaşıkla sağıdığın sütü vermeyi deneyebilirsin belki daha uzun tok durur. Tek gögüs+30 cc yi rahatlıkla içerse ve kusmazsa 50-60 cc ye çıkarırsın vs. Kaşıkla da içmiyorsa yorucu olsa da temasınınızın tadını çıkar bence:)) Ek gıda denemelerine 2 ay kaldı artık çoğu doktor 4. Ay itibariyle tadım denemelerine başlıyor burda. 6 aydan sonra zaten ek gıda alacak. emmeye devam etse de katı gıda da aldığı için tokluk süresi artar. Az kaldı annesi :) sen çok şanslısın. Bizim sabah öğlen çok iyi iki gögüsü de boşaltıyor ve yetiyor ama öğleden sonra ve genelde gece mecbur mama da veriyorum ve her mama öncesi emziriyorum ve iki gögüsü de almasına rağmen doymayıp mama alıyor. Gün içinde ekstra sağdıklarım da anca gece tek öğününe yetiriyor bazen onu bile mama vermek zorunda kalıyorum. Tabi mama zehir değil ama gönül isterdi ki sürekli o temasımız olsun beslenirken. Maşallah size canım :)

X