- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #33.441
Ben ediyorum canım diger günde bı sorarım halen tepki aynıysa çok zorlamam ana yeni tatlar ogurmesi normalKIzlar mesela patates verdiniz , bebeğiniz öğürdü... o zaman ne yapıyorsunuz? Aynı gün içinde tekrar teklif ediyor musunuz?
ben istanbula taşındığımda ineği olan ve süt satan bir abladan almıştım sütümü ve mayamı. hâlâ onunki gidiyor market yoğurdu yemiyoruz.
sütümü kaynadıktan sonra yine bir süre daha kaynatmaya devam ediyorum. öyle çok değil ama. serçe parmağımın dayandığı kadar ılıdığında ihtiyacım olduğu kadarını mayalayacağım kaba alıyorum. mutlaka iyice kaymağını alıyorum öncesinde tabii. litre başına 1 çorba kaşığı maya kullanıyorum ben taş gibi oluyor. mayayı koyduktan sonra ağzına çelik süzgeç bırakıyorum ve serin yerde sofra bezine sarıp bekletiyorum sabaha kadar. sonra da buzdolabında bekletiyorum çok güzel oluyor.
yoğurt tarifi canım benim. taş gibi oluyor. kendimize de kızıma da böyle yapıyorumBu arada yoğurt tarifi paylaşmıştın bulamadım tekrar paylasirmisin bugün bı tarif vardı onu yaptım ama seninkini deniyim bı sonrakinde
Buzdolabında ağzı açık mı bekletiyorsun peki ben küçük kavanozlara yaptimda çelik süzgeç kıyamam ki öyleyoğurt tarifi canım benim. taş gibi oluyor. kendimize de kızıma da böyle yapıyorum
yok dışarda süzgeçle üstlerine örttüğüm temiz bi bezle bekletiyorum. dolapta da normal kendi kapaklarını kapatıp bekletiyorum.Buzdolabında ağzı açık mı bekletiyorsun peki ben küçük kavanozlara yaptimda çelik süzgeç kıyamam ki öyleama denicem teşekkür ederim
Yok canım, yani aynı gün içinde tekrar teklif ediyor musunuz yoksa nebiliyim içine farklı bişey mi katıp teklif ediyorsunuz diye sormak istedim de pek beceremedim sormayı
Ay böyle şeyleri yazın ne olur. Çok güzel ilham oluyor bana da. Aşırı bilgisizim vallahi bu konuda. Yaratıcı bş tarafım da yok. Senden okumasam hayatta aklıma gelmezYok canım estağfirullah sen güzel sordun ben hepsini verdiğimi söylemek istedim sadecemesela dün balkabağının yarısını irmikle karıştırdım bugün onu vereceğim. Dün elmalı kabak püresini sevmeseydi bile bugün şansımı yine denerdim ben
Mesela irmiği koyup tekrar mı haşlıyoruz. Nasıl yapıcaz onuYok canım estağfirullah sen güzel sordun ben hepsini verdiğimi söylemek istedim sadecemesela dün balkabağının yarısını irmikle karıştırdım bugün onu vereceğim. Dün elmalı kabak püresini sevmeseydi bile bugün şansımı yine denerdim ben
Tam ben yazicaktim bunu evetMesela irmiği koyup tekrar mı haşlıyoruz. Nasıl yapıcaz onu
Aynı ben ama benim sıpa yoğurdu hiç sevmiyor o buruşturdukça benim gülesim geliyor hem sevmiyor hem ağzını açıyor o açtıkça bende veriyorumBen kase bitene kadar yediriyorum ahshahhaha
B Birmucize son günlerde okadar yoğundum ki bazen elime alıyordum yazmak için ama yazamadan çıkmak zorunda kalıuordum kusura bakmayın lütfen.ben daha hiç başlamadım ama balkabağı da verebilirsin canım tam mevsimi. Birde bebek irmiği ile hazırladığın meyveli muhallebiler verebilirsin. B Bebekannesiii arkadaşımız değişik tarifler hazırlıyor, mesajını görürse muhakkak yardımcı olacaktır
Evet ben suda biraz pişiriyorum irmiği.Mesela irmiği koyup tekrar mı haşlıyoruz. Nasıl yapıcaz onu
Ben marketten aldığım irmiği verdim canım.instagramdaki ek gıda sayfalarındaki tariflerde de bebek irmiği ya da irmik diye belirtiyorlar onun için extra bebek irmiği alma girişiminde bulunmadım açıkçasıİrmik normal mi kullanıyorsunuz bide bebek irmiği varmış onumu
Canım senin bebeğin nezmn doğmuştu maşallah çok güzel düzen oturtmuşun ss alıp bende böyle ilerliycem çok hoşuma gittiB Birmucize son günlerde okadar yoğundum ki bazen elime alıyordum yazmak için ama yazamadan çıkmak zorunda kalıuordum kusura bakmayın lütfen.
Ben yaklaşık 1.5 aydır ek gıda veriyorum.instagramda ek gıda anneleri gibi bir sürü sayfalar var oralardan da esinleniyorum bit re doktorum da broşür vermişti ordan da faydalanıyorum.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta sarısı+labne ve cicibebeyi karıştırıp veriyorum.cicibebeyi kaynamış soğmuş suyla eziyorum labnenin suyundan da koyuyurum.12-1 gibi yoğurt+cicibebe+muz bazen de bu karışıma pekmez de ekliyorum eğer muz olgun değilse.saat 5 gibi sebze haşlayıp yoğurtla karıştırıp veriyordum.balkabağı,kabak,tatlı patates ve havuç.önce tek tek üç gün kuralın uyarak verdim.akşamları da muhallebi yapıyorum bazen medine hurması karıştırıyorum içine bazen de muz ve pekmez.ama tabiki benim bebeğim alıştı.ilk etapta ben de günde 4 kez değil de günde 3 kez ek gıda veriyordum.zamanal öğün saatlerini ve verdiğin miktarları arttırabilirsin ki zaten artık bebeğin ilerleyen zamanlarda daha fazlasını istediğini hissettiriyor.
Dün öğleden sonra verdiğim sebze yerine tarhana çorbası verdim.baharatçıdan baharatsız acısız toz tarhana aldı eşim.salçasız ve tuzsuz pişirdim.içne yarım diş sarımsak ve rendeleyip kuru nane ve zeytinyağı ekleyip pişirdim.pişirdikten sınra da içine biraz ekmek içi koydum.iki gün daha vereceğim üç gün kuralına yine uyacağım.
Yok kız haşlama suyunu çok koymuyorum sebze yumuşayınca irmiği koy karıştır altını kapat buharıyla şişsin bu kadarMesela irmiği koyup tekrar mı haşlıyoruz. Nasıl yapıcaz onu
O kaseler biteceekkAynı ben ama benim sıpa yoğurdu hiç sevmiyor o buruşturdukça benim gülesim geliyor hem sevmiyor hem ağzını açıyor o açtıkça bende veriyorum
Valla ben evdeki normal irmiği kullandımİrmik normal mi kullanıyorsunuz bide bebek irmiği varmış onumu
Ayy içim rahatladıValla ben evdeki normal irmiği kullandım
Çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık gayet detaylı güzel anlatmışsınB Birmucize son günlerde okadar yoğundum ki bazen elime alıyordum yazmak için ama yazamadan çıkmak zorunda kalıuordum kusura bakmayın lütfen.
Ben yaklaşık 1.5 aydır ek gıda veriyorum.instagramda ek gıda anneleri gibi bir sürü sayfalar var oralardan da esinleniyorum bit re doktorum da broşür vermişti ordan da faydalanıyorum.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta sarısı+labne ve cicibebeyi karıştırıp veriyorum.cicibebeyi kaynamış soğmuş suyla eziyorum labnenin suyundan da koyuyurum.12-1 gibi yoğurt+cicibebe+muz bazen de bu karışıma pekmez de ekliyorum eğer muz olgun değilse.saat 5 gibi sebze haşlayıp yoğurtla karıştırıp veriyordum.balkabağı,kabak,tatlı patates ve havuç.önce tek tek üç gün kuralın uyarak verdim.akşamları da muhallebi yapıyorum bazen medine hurması karıştırıyorum içine bazen de muz ve pekmez.ama tabiki benim bebeğim alıştı.ilk etapta ben de günde 4 kez değil de günde 3 kez ek gıda veriyordum.zamanal öğün saatlerini ve verdiğin miktarları arttırabilirsin ki zaten artık bebeğin ilerleyen zamanlarda daha fazlasını istediğini hissettiriyor.
Dün öğleden sonra verdiğim sebze yerine tarhana çorbası verdim.baharatçıdan baharatsız acısız toz tarhana aldı eşim.salçasız ve tuzsuz pişirdim.içne yarım diş sarımsak ve rendeleyip kuru nane ve zeytinyağı ekleyip pişirdim.pişirdikten sınra da içine biraz ekmek içi koydum.iki gün daha vereceğim üç gün kuralına yine uyacağım.
Patatesi benimkide sevmedi üstelemeden bırakmıştım. Geçen annemdeyiz fırına yemek atmış yanınada tuzsuz patates koymuş benim fındığa yedirmek için. Ben hemen atlatım uğraşma yemez diye valla gayet yediBen patatesi bir kaç gün sonra tekrar denedim.hatta az yogurt ekleyerek.yine tepkisi öğürmek oldu. Havuç yogurt muz elma ve armudu sevmişti o dönem. O yüzden ileri bir tarihte tekrar denemek üzere kapattım patates olayını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?