2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
valla yoğurta başladığımızdan beri bizde de emme sıkıntısı var. max. 5 dk. emerken etrafı izliyor , bırakıyor çıldırıyorummmm.
Mila kolikti 3 ay bitti gaz sancılarımız devam ediyor. ağlamalar ara ara var. Sonra o ara çok beslenemedim. lactamil önerdi dr. onu 3 gün içtim gaz, ağlama arttı sonra vücudu kırmızı noktalarla doldu. dr ordan anladı. uykuya dalamaması allerjisinden , meme reddi allerjisinden bütün huzursuzluklar o lanet alleriden. üzerine çok gitmeyin besin reddi yaşarsınız. şu an yoğurt verdim. 3. günümüz de yine verecğim laktozsuz sütten mayaladım. bebeğin kaç günlük?
otajinemed hastanesinde zeynep hanım var.

Ek gıda veren arkadaşlar kakafa bir degisiklik oldu mu dün çay kaşığıyla muz vermiştim bugün kakasinsa siyah biseyler vardı afedersiniz ama merak ettim

Bizim cilt dokuntumuz olmadı.laktoz alerjisi basit bir gaita testiyle anlasiliyormus neden vermez Dr lar kesinleştirmek için bilmem.dr umuz şikayetleri siralayinca eminim süt alerjisi var dedi.ksn testleri negatif çıktı heryerde her Dr makalesinde kan tahlilleri net sonuç vermez yazıyor.bizim Dr sonuçlardan sonra kan tahlilleri güvenilir süt alerjisi yok ama yatkın biraz dedi.bir kere kanlı kaka yeşil sümüksü kaka,aşırı gaz,ağlama ,her yudumda gazdan emememe şikayetlerimiz devam edince testsuz laktoz intolaransidir dedi relaktaz Damla verdi.ilk zamanlar bu kaktaz enzimi işe yaradı sanki.biraz daha en azından emme isteği geldi.tmm dedik keşke daha önce veseymis.ama ne olduysa eskiden beteriz şuan damlaya devam ettiğimiz halde.
Laktoz alerjisi sizde yeşil sümüksü kaka her yudumda gaz yapiyormu,kakada minik kan gordunmu hiç canım onu çok merak ediyorum.???bizim sutmu laktozmu hâlâ net değil.
168 günlük olduk bugün.soyledigin hastane bize 20 dk görünüyor.amacsanirim önce bir slerji uzmanı yada gastroya gitsek iyi olacak..Birde tamamlayıcı sigortamiz var.medipol Medicana vs gibi hastanelerde geçerli .acaba bu hastanede geçerli mi bir araştırayım canım çok sağol.

Ek gıda veren arkadaşlar kakafa bir degisiklik oldu mu dün çay kaşığıyla muz vermiştim bugün kakasinsa siyah biseyler vardı afedersiniz ama merak ettim
Ben de muz yedirdiğime kakasında siyahlıklar oluyor .bir gün kaka inceleyeceğim aklıma bile gemezdi

Özelden msj attım bakabilir misiniz ? Bizde kaka da hiçbir şey olmadı. Laktoz da olmaz dedi Dr

Canım sen diyet mi uygulasan acaba? Bir de öyle mi denesek.Mesela bir hafta yumurtayı , bir hafta süt ve ürünlerini kesip.. teşhis konmasa da sanki alerjisi varmış bir yol mu izlesek? Belki deneme yanılma yöntemiyle biraz yol alabiliriz. Sende o sırada bir doktor arayışı yaparsın. İki çocuklu hayat gerçekten zor, üstelik sınava da hazırlanıyormuş oğlun. Pirinç unlu mamalar geldi aklıma, genelde bebekler muhallebi tarzı şeyleri reddetmez ya o yüzden

muzu kaşıkla püre halinde verdiyseniz, bebek direkt yutuyor. Sindirim ağızda başlıyor. besin tükürükle bizim çiğnediğimizde etkileşime giriyor ve mide de besinin sindirilmesine yardımcı oluyor. bebek direkt yuttuğu için tükürük ile etkileşemediğinden lifli besinler sindirilemiyor. o nedenle kakada yedirdiğimiz besinleri görebiliyoruz. o tabak bitecek mi ? kitabını okuyorum. oradan öğrendim :)

hastanede özel sağlık sigortası geçiyor. Özelden de yazdım sizin pediatristten ziyade gastrolojiye gitmeniz lazım. allerjiyi pedatristler tam yorumlayamıyor. arkadaşımı 3 ay oyaladılar ve en sonunda besin reddi yaşadılar. cerrahpaşaya götürdüler. özelden mesajda onunla ilgili biligi paylaştım.
laktoz allerjisi en zor tespit edilen. en sinsi allerji. biz çok tesadüfi öğrendik. noormalde hiç bir belirti vermezmiş. mukuslu, kanlı kaka bizde olmadı. bunlar çok ciddi belirtiler. pediatristlr allerji testleri 6 aydan sonra net cevap veriyor diyor. 4. aydan sonra yumurta allerjisi testten çıkıyor. Ayrıca diyet yapsanız da çoklu besin allerjisi varsa o da teşis edilemiyor. arkadaşıma gastro anne sütünü kestirdi. özel allerji mamasına başlattı. Bebeğinizin kilo alımı nasıl?

Diyet yaptım canım sırayla hepsini denedim.Sikayetlerde hiçbir değişiklik olmadı.(bir tek ekmeği kesmedim doymuyorum ekmeksiz.sanirim onuda denemeliyiz yulaf sıkıntı yarattı)kan testleri de negatif çıkınca yok herhalde dedim.simdi çok abartmamak kaydıyla süt hariç peynir yoğurt tüketiyorum.Bu aralar iyice az emmeye başladı doymuyor diye formül mama ile pirinçli mama veriyorum zaten.Ama geçen gün Yulaf dokununca acaba tahıl alerjisimi pirinctemi dokunuyor diye çok vermemeye çalışıyorum.Mesela bugün sabahtan beri emmedi biberon maması verdim iciremedim.En son artık biraz önce bir kavanoz hipp sebzeli püre yedik.Ama alerji ihtimali olan henüz katılara geçmeyelim erken diyen Dr kavanoz mamalarini niye istediğiniz kadar verebilirsiniz dedi anlamıyorum.kavanoz mamadakide katı işte sebze püresi...evde yapılan ile farkı ne ki evde yapılan organik olmaz bu zamanda diyemi düşündü acaba çok teşekkür ederim canım

Tek bir mesajınız geldi bana Cerrahpaşa bilgisi göremedim.cok önceden yazmistiniz sayfaya screenshot yapmıştım.ama eşim devlete Corona zamanı gitmeyi hijyen ve bekleme ,hastayla ilgilenme süresinin kısa olması nedenleriyle gitmek istemiyor.Mukuslu kaka kızım neredeyse döndü doğalı var.kan bir kez nokta şeklinde oldu.sonra bir ara uzun çizgi şeklinde .Dr onun için süt alerjisi dedi makatina bakmadan.sonradan makatina biraz çatlak olduğunu farkettim içe doğru.o mu kanadı o dönem emin olamadik.Benim sütümün dokunduğu kesin gibi.cunki emerken dördüncü dk da gaz giriyor.kusuyor tüm emdigini ağlaya ağlaya.tekrar uyutup devam ediyoruz emmeye.emme sonu o gazı bir türlü cikaramiyoruz. O yüzden yatar yatmaz gazdan uyanıyor.benim ellrimde sinir sıkışması oldu neredeyse ameliyatlik hâle geldim.kizimin sırtı çürüdü artık ikide birde pat pat pat.biberon maması iki üç kez zorla icirdim onları kusması ilk etapta çok sonra çıkardı.alerjiyi bilemiyorum ama sindirim sistemi çok sıkıntılı mideside sürekli havada.

Benimde aklımda olsun canım, kesin 15 gün sonra bizde yaşarız. Sizi 15 gün geriden takip ediyoruz şaka bir yana ek gıdaya başlamıştınız, onla ilgili olabilir mi?
Bazen olabiliyormuş aslında tm gectik diyemem tadımlık veriyorum ilk verdiğim de üstüne hemen süt içmek istiyordu hatta. fakat dikkat ettim problem tek memede sağ göğsümu istemiyor artik o göğsündeki kist bitmedi onla ilgili olabilir ama daha önce olan kadar kötü değil bunda okadar yıpratcak kadar ağır değil çok şükür umarım sende olmaz canım vermesem mi diye düşündüm yazdım doktoruma bir hafta sonra başlasanda aynı şey olucak sabret dedi

Güzel bir kitapsa bende alayım evet püre halinde veriyorum blender kullanmayı düşünmüyorum şimdilik sizin nasıl gidiyor ek gıda yerken çok tatlı oluyorlar ağzını alıp yiyesim geliyo kim yazmıştı unuttum ek gıda daha doğrusu tadimlamalari yaptığından beri benimkinde uyku süresi uzadı geceleri

Kız bebeklerinizin kilosu boyu kaç arkadaşlar?benimki persentile göre %30-45 arasında ama altıncı ay değerlendirmesine göre.168 günlük bebek altıncı ayın ortasında sayılmıyor mu?
( H hamsigafa Ballilokumm birde kitap okumaya vakit bulabiliyorsunuz öylemi bravo vallahi

Son düzenleme:
B Bebekannesiii nin galiba uyku süresi arttı. tadımlar güzel gidiyor. kaşığı alıp kendi yemek istiyor ama olmuyor. zaten yarısı üzerine dökülüyor yarsı ağızına giriyor. yoğurt bugün bitti. yarın kabak deneyeceğim. blw düşünüyorum. tabi ki kızım da isterse. eline vereceğim yesin araplar gibi eline alsın yesin:) çok heyecanlı bir süreç benim için :) bu arada sizin bebek mi desteksiz oturuyordu? dün mila 1 dkya yakın desteksiz oturdu. ama anlamadım bir anda oldu :)

ben kitabı beğendim. günde 10-20 sayfa okuabiliyorum. dili sade ama tüm bebek kitapları gibi aynı şeyleri tekrar tekrar anlatıyor :) al da kitabı beraber blw yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…