- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #33.281
valla yoğurta başladığımızdan beri bizde de emme sıkıntısı var. max. 5 dk. emerken etrafı izliyor , bırakıyor çıldırıyorummmm.O meme reddi bitmiyor nedense biz cebellestikce sürekli geri geliyorbenim kız sadece uyurken emiyordu zaten şimdi dişten midir nedir hiç uykuya geçemediği için emmiyoda ancak çok acıkınca 5dk aralarla emip uyanıp gaz çıkartma pozisyonunda tekrar uyutuyorum.tekrar emiyoruz ama bu arada evde nefes dâhi almıyoruz cit sesine uyanıp emmiyor.uykuya dalmayı nadiren beceriyoruz bu seferde cokuykusu olduğu için ememiyor.emmiyor uysun yatirayim diyorum yatağına koyar koymaz cin kesiliyor.uyanikken mama vereyim desem süt alerjisi teşhisi net değil katı yoğurt, muhallebi vs veremiyorum.Biberon çok zor içiyor içerken ağladığı için çok gaz yapıyor ki biberon mamalrindada Laktoz ve sut proteni var.laktoz alerjimiz için diyet mama verdi Dr tadı berbat iceremiyorum.biberonla sütümü sahip versem biberonuda zor alıyor gaz yapıyor.sur sağma makinam bozuldu tamire gitti geldi duzelmemis.yenisini aldım hâlâ gelemedi:/sebze vs versem çok erken daha verme dedi Dr ki çok az tadarak başlayacağız doyurmayacak.Ben BEBEĞİMİ NEYLE NASIL DOYURACGİMİ ŞAŞIRDIM BİR AKIL VERİN ÇILDIRACAĞIM ARTİK CİDDİ CİDDİ muhallebi derken ne veriyorsun nasıl hazirliyorsun mesela B Bebekannesiii arkadaşım?
H hamsigafa en çok senden yardım bekliyorumlaktoz alerjisi teşhisini Dr unuz nasıl koydu netmi?.ne veriyorsun bebeğine anne sütü mü alıyor canım?bu arada Beşiktaş yakın sayılır Dr önerilerini bekliyorum.yakinsaniz sizin dr a da goturebilirim kızımı)
Bizim cilt dokuntumuz olmadı.laktoz alerjisi basit bir gaita testiyle anlasiliyormus neden vermez Dr lar kesinleştirmek için bilmem.dr umuz şikayetleri siralayinca eminim süt alerjisi var dedi.ksn testleri negatif çıktı heryerde her Dr makalesinde kan tahlilleri net sonuç vermez yazıyor.bizim Dr sonuçlardan sonra kan tahlilleri güvenilir süt alerjisi yok ama yatkın biraz dedi.bir kere kanlı kaka yeşil sümüksü kaka,aşırı gaz,ağlama ,her yudumda gazdan emememe şikayetlerimiz devam edince testsuz laktoz intolaransidir dedi relaktaz Damla verdi.ilk zamanlar bu kaktaz enzimi işe yaradı sanki.biraz daha en azından emme isteği geldi.tmm dedik keşke daha önce veseymis.ama ne olduysa eskiden beteriz şuan damlaya devam ettiğimiz halde.valla yoğurta başladığımızdan beri bizde de emme sıkıntısı var. max. 5 dk. emerken etrafı izliyor , bırakıyor çıldırıyorummmm.
Mila kolikti 3 ay bitti gaz sancılarımız devam ediyor. ağlamalar ara ara var. Sonra o ara çok beslenemedim. lactamil önerdi dr. onu 3 gün içtim gaz, ağlama arttı sonra vücudu kırmızı noktalarla doldu. dr ordan anladı. uykuya dalamaması allerjisinden , meme reddi allerjisinden bütün huzursuzluklar o lanet alleriden. üzerine çok gitmeyin besin reddi yaşarsınız. şu an yoğurt verdim. 3. günümüz de yine verecğim laktozsuz sütten mayaladım. bebeğin kaç günlük?
otajinemed hastanesinde zeynep hanım var.
Ben de muz yedirdiğime kakasında siyahlıklar oluyor .bir gün kaka inceleyeceğim aklıma bile gemezdiEk gıda veren arkadaşlar kakafa bir degisiklik oldu mu dün çay kaşığıyla muz vermiştim bugün kakasinsa siyah biseyler vardı afedersiniz ama merak ettim
Özelden msj attım bakabilir misiniz ? Bizde kaka da hiçbir şey olmadı. Laktoz da olmaz dedi DrBizim cilt dokuntumuz olmadı.laktoz alerjisi basit bir gaita testiyle anlasiliyormus neden vermez Dr lar kesinleştirmek için bilmem.dr umuz şikayetleri siralayinca eminim süt alerjisi var dedi.ksn testleri negatif çıktı heryerde her Dr makalesinde kan tahlilleri net sonuç vermez yazıyor.bizim Dr sonuçlardan sonra kan tahlilleri güvenilir süt alerjisi yok ama yatkın biraz dedi.bir kere kanlı kaka yeşil sümüksü kaka,aşırı gaz,ağlama ,her yudumda gazdan emememe şikayetlerimiz devam edince testsuz laktoz intolaransidir dedi relaktaz Damla verdi.ilk zamanlar bu kaktaz enzimi işe yaradı sanki.biraz daha en azından emme isteği geldi.tmm dedik keşke daha önce veseymis.ama ne olduysa eskiden beteriz şuan damlaya devam ettiğimiz halde.
Laktoz alerjisi sizde yeşil sümüksü kaka her yudumda gaz yapiyormu,kakada minik kan gordunmu hiç canım onu çok merak ediyorum.???bizim sutmu laktozmu hâlâ net değil.
168 günlük olduk bugün.soyledigin hastane bize 20 dk görünüyor.amacsanirim önce bir slerji uzmanı yada gastroya gitsek iyi olacak..Birde tamamlayıcı sigortamiz var.medipol Medicana vs gibi hastanelerde geçerli .acaba bu hastanede geçerli mi bir araştırayım canım çok sağol.
Benimde aklımda olsun canım, kesin 15 gün sonra bizde yaşarız. Sizi 15 gün geriden takip ediyoruzYeni Dert guncellemesi yüklüyorum geri gelen bir meme reddi ne güzel aşmiştik
biz yaptırdık. 4. ay aşısı kötü geçmedi. eklem yerlerinde ağrı oldu. 2 gün ayaklarına basmakta ve emekleme hareketleri yapmakta zorlandı. o kadarBu arada sabah 6.ay aşımız var yaptıranlar oldu mu yan etki felan oldu mu
Canım sen diyet mi uygulasan acaba? Bir de öyle mi denesek.Mesela bir hafta yumurtayı , bir hafta süt ve ürünlerini kesip.. teşhis konmasa da sanki alerjisi varmış bir yol mu izlesek? Belki deneme yanılma yöntemiyle biraz yol alabiliriz. Sende o sırada bir doktor arayışı yaparsın. İki çocuklu hayat gerçekten zor, üstelik sınava da hazırlanıyormuş oğlun. Pirinç unlu mamalar geldi aklıma, genelde bebekler muhallebi tarzı şeyleri reddetmez ya o yüzdenO meme reddi bitmiyor nedense biz cebellestikce sürekli geri geliyorbenim kız sadece uyurken emiyordu zaten şimdi dişten midir nedir hiç uykuya geçemediği için emmiyoda ancak çok acıkınca 5dk aralarla emip uyanıp gaz çıkartma pozisyonunda tekrar uyutuyorum.tekrar emiyoruz ama bu arada evde nefes dâhi almıyoruz cit sesine uyanıp emmiyor.uykuya dalmayı nadiren beceriyoruz bu seferde cokuykusu olduğu için ememiyor.emmiyor uysun yatirayim diyorum yatağına koyar koymaz cin kesiliyor.uyanikken mama vereyim desem süt alerjisi teşhisi net değil katı yoğurt, muhallebi vs veremiyorum.Biberon çok zor içiyor içerken ağladığı için çok gaz yapıyor ki biberon mamalrindada Laktoz ve sut proteni var.laktoz alerjimiz için diyet mama verdi Dr tadı berbat iceremiyorum.biberonla sütümü sahip versem biberonuda zor alıyor gaz yapıyor.sur sağma makinam bozuldu tamire gitti geldi duzelmemis.yenisini aldım hâlâ gelemedi:/sebze vs versem çok erken daha verme dedi Dr ki çok az tadarak başlayacağız doyurmayacak.Ben BEBEĞİMİ NEYLE NASIL DOYURACGİMİ ŞAŞIRDIM BİR AKIL VERİN ÇILDIRACAĞIM ARTİK CİDDİ CİDDİ muhallebi derken ne veriyorsun nasıl hazirliyorsun mesela B Bebekannesiii arkadaşım?
H hamsigafa en çok senden yardım bekliyorumlaktoz alerjisi teşhisini Dr unuz nasıl koydu netmi?.ne veriyorsun bebeğine anne sütü mü alıyor canım?bu arada Beşiktaş yakın sayılır Dr önerilerini bekliyorum.yakinsaniz sizin dr a da goturebilirim kızımı)
benn:)Ben hala adet olmadım, olmayan kaldı mı ?
muzu kaşıkla püre halinde verdiyseniz, bebek direkt yutuyor. Sindirim ağızda başlıyor. besin tükürükle bizim çiğnediğimizde etkileşime giriyor ve mide de besinin sindirilmesine yardımcı oluyor. bebek direkt yuttuğu için tükürük ile etkileşemediğinden lifli besinler sindirilemiyor. o nedenle kakada yedirdiğimiz besinleri görebiliyoruz. o tabak bitecek mi ? kitabını okuyorum. oradan öğrendim :)Ek gıda veren arkadaşlar kakafa bir degisiklik oldu mu dün çay kaşığıyla muz vermiştim bugün kakasinsa siyah biseyler vardı afedersiniz ama merak ettim
hastanede özel sağlık sigortası geçiyor. Özelden de yazdım sizin pediatristten ziyade gastrolojiye gitmeniz lazım. allerjiyi pedatristler tam yorumlayamıyor. arkadaşımı 3 ay oyaladılar ve en sonunda besin reddi yaşadılar. cerrahpaşaya götürdüler. özelden mesajda onunla ilgili biligi paylaştım.Bizim cilt dokuntumuz olmadı.laktoz alerjisi basit bir gaita testiyle anlasiliyormus neden vermez Dr lar kesinleştirmek için bilmem.dr umuz şikayetleri siralayinca eminim süt alerjisi var dedi.ksn testleri negatif çıktı heryerde her Dr makalesinde kan tahlilleri net sonuç vermez yazıyor.bizim Dr sonuçlardan sonra kan tahlilleri güvenilir süt alerjisi yok ama yatkın biraz dedi.bir kere kanlı kaka yeşil sümüksü kaka,aşırı gaz,ağlama ,her yudumda gazdan emememe şikayetlerimiz devam edince testsuz laktoz intolaransidir dedi relaktaz Damla verdi.ilk zamanlar bu kaktaz enzimi işe yaradı sanki.biraz daha en azından emme isteği geldi.tmm dedik keşke daha önce veseymis.ama ne olduysa eskiden beteriz şuan damlaya devam ettiğimiz halde.
Laktoz alerjisi sizde yeşil sümüksü kaka her yudumda gaz yapiyormu,kakada minik kan gordunmu hiç canım onu çok merak ediyorum.???bizim sutmu laktozmu hâlâ net değil.
168 günlük olduk bugün.soyledigin hastane bize 20 dk görünüyor.amacsanirim önce bir slerji uzmanı yada gastroya gitsek iyi olacak..Birde tamamlayıcı sigortamiz var.medipol Medicana vs gibi hastanelerde geçerli .acaba bu hastanede geçerli mi bir araştırayım canım çok sağol.
Göreve başladım bende birde telefon değiştirince bir türlü giremedim canımÇok şükür canım iyiyiz buradayız sen napıyorsun nerelerdesin yoktun
Diyet yaptım canım sırayla hepsini denedim.Sikayetlerde hiçbir değişiklik olmadı.(bir tek ekmeği kesmedimCanım sen diyet mi uygulasan acaba? Bir de öyle mi denesek.Mesela bir hafta yumurtayı , bir hafta süt ve ürünlerini kesip.. teşhis konmasa da sanki alerjisi varmış bir yol mu izlesek? Belki deneme yanılma yöntemiyle biraz yol alabiliriz. Sende o sırada bir doktor arayışı yaparsın. İki çocuklu hayat gerçekten zor, üstelik sınava da hazırlanıyormuş oğlun. Pirinç unlu mamalar geldi aklıma, genelde bebekler muhallebi tarzı şeyleri reddetmez ya o yüzden
Bende ya sormaBen de muz yedirdiğime kakasında siyahlıklar oluyor .bir gün kaka inceleyeceğim aklıma bile gemezdi
Tek bir mesajınız geldi bana Cerrahpaşa bilgisi göremedim.cok önceden yazmistiniz sayfaya screenshot yapmıştım.ama eşim devlete Corona zamanı gitmeyi hijyen ve bekleme ,hastayla ilgilenme süresinin kısa olması nedenleriyle gitmek istemiyor.Mukuslu kaka kızım neredeyse döndü doğalı var.kan bir kez nokta şeklinde oldu.sonra bir ara uzun çizgi şeklinde .Dr onun için süt alerjisi dedi makatina bakmadan.sonradan makatina biraz çatlak olduğunu farkettim içe doğru.o mu kanadı o dönem emin olamadik.Benim sütümün dokunduğu kesin gibi.cunki emerken dördüncü dk da gaz giriyor.kusuyor tüm emdigini ağlaya ağlaya.tekrar uyutup devam ediyoruz emmeye.emme sonu o gazı bir türlü cikaramiyoruz. O yüzden yatar yatmaz gazdan uyanıyor.benim ellrimde sinir sıkışması oldu neredeyse ameliyatlik hâle geldim.kizimin sırtı çürüdü artık ikide birde pat pat pat.hastanede özel sağlık sigortası geçiyor. Özelden de yazdım sizin pediatristten ziyade gastrolojiye gitmeniz lazım. allerjiyi pedatristler tam yorumlayamıyor. arkadaşımı 3 ay oyaladılar ve en sonunda besin reddi yaşadılar. cerrahpaşaya götürdüler. özelden mesajda onunla ilgili biligi paylaştım.
laktoz allerjisi en zor tespit edilen. en sinsi allerji. biz çok tesadüfi öğrendik. noormalde hiç bir belirti vermezmiş. mukuslu, kanlı kaka bizde olmadı. bunlar çok ciddi belirtiler. pediatristlr allerji testleri 6 aydan sonra net cevap veriyor diyor. 4. aydan sonra yumurta allerjisi testten çıkıyor. Ayrıca diyet yapsanız da çoklu besin allerjisi varsa o da teşis edilemiyor. arkadaşıma gastro anne sütünü kestirdi. özel allerji mamasına başlattı. Bebeğinizin kilo alımı nasıl?
Bazen olabiliyormuş aslında tm gectik diyemem tadımlık veriyorum ilk verdiğim de üstüne hemen süt içmek istiyordu hatta. fakat dikkat ettim problem tek memede sağ göğsümu istemiyor artik o göğsündeki kist bitmedi onla ilgili olabilirBenimde aklımda olsun canım, kesin 15 gün sonra bizde yaşarız. Sizi 15 gün geriden takip ediyoruzşaka bir yana ek gıdaya başlamıştınız, onla ilgili olabilir mi?
Güzel bir kitapsa bende alayım evet püre halinde veriyorum blender kullanmayı düşünmüyorum şimdilikmuzu kaşıkla püre halinde verdiyseniz, bebek direkt yutuyor. Sindirim ağızda başlıyor. besin tükürükle bizim çiğnediğimizde etkileşime giriyor ve mide de besinin sindirilmesine yardımcı oluyor. bebek direkt yuttuğu için tükürük ile etkileşemediğinden lifli besinler sindirilemiyor. o nedenle kakada yedirdiğimiz besinleri görebiliyoruz. o tabak bitecek mi ? kitabını okuyorum. oradan öğrendim :)
B Bebekannesiii nin galiba uyku süresi arttı. tadımlar güzel gidiyor. kaşığı alıp kendi yemek istiyor ama olmuyor. zaten yarısı üzerine dökülüyor yarsı ağızına giriyor. yoğurt bugün bitti. yarın kabak deneyeceğim. blw düşünüyorum. tabi ki kızım da isterse. eline vereceğim yesin araplar gibi eline alsın yesin:) çok heyecanlı bir süreç benim için :) bu arada sizin bebek mi desteksiz oturuyordu? dün mila 1 dkya yakın desteksiz oturdu. ama anlamadım bir anda oldu :)Güzel bir kitapsa bende alayım evet püre halinde veriyorum blender kullanmayı düşünmüyorum şimdiliksizin nasıl gidiyor ek gıda yerken çok tatlı oluyorlar ağzını alıp yiyesim geliyo kim yazmıştı unuttum ek gıda daha doğrusu tadimlamalari yaptığından beri benimkinde uyku süresi uzadı geceleri
ben kitabı beğendim. günde 10-20 sayfa okuabiliyorum. dili sade ama tüm bebek kitapları gibi aynı şeyleri tekrar tekrar anlatıyor :) al da kitabı beraber blw yapalımGüzel bir kitapsa bende alayım evet püre halinde veriyorum blender kullanmayı düşünmüyorum şimdiliksizin nasıl gidiyor ek gıda yerken çok tatlı oluyorlar ağzını alıp yiyesim geliyo kim yazmıştı unuttum ek gıda daha doğrusu tadimlamalari yaptığından beri benimkinde uyku süresi uzadı geceleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?