2020 Boşanmayı düşünenler buraya !

Bence eger yasamınız bosanmayı gerektırıyorsa bosanın
Acabalar olmamalı
Çünkü sızın o kısıyle aynı evde yaşamayı zulüm görmeniz lazım

uygulamak neden zor geliyor
Ozaman hala sevgı mı var
Bence eger yasamınız bosanmayı gerektırıyorsa bosanın
Acabalar olmamalı
Çünkü sızın o kısıyle aynı evde yaşamayı zulüm görmeniz lazım
Evet yaşamım boşanmayı gerektiriyor...
Boşanmak dediğimiz sey o kadar kolay degil...belki de kolay bana zor geliyor...
Üstelik eşim çok önemsememişken,tamam olur diyeceğine emin olmama rağmen zor geliyor...

Ya da şimdi ki atmam gereken adımı bilmiyorum sizden akıl almak istiyorum...

Hali hazırda ki durumum şöyle...
Asgari ücret ile bir devlet kurumunda işçiyim,işim garanti isten çıkarılmam söz konusu bile degil....
Kenarda birikmiş 20bin ₺ param var...
Eşimin işinde cok iyi 6bin ₺ maaş alıyor...
Benim ailemde onun ailesi de evimizin içine asla karışmazlar...
Ayda yılda bir gelirler bize...
Annem dünyanın en tuhaf kadını ota boka ağlayan,elalemin lafına çok önem veren bir kadın annemle yabancı gibiyiz.
Babam da elalemin lafına cok bakan aşırı baskıcı herif kafalı bir adam...
Öyle ki boşanacağım dedigimde babamın lafı " sana şimdiye koca lazim degil,ileride koca lazım,sana ilerde bu adam bakar,ilacını önüne getirir,kötüsü gidecek iyisi mi gelecek" dedi...
Benim öyle bir şey yapmam lazim ki...

"Hic birinize ihtiyacım yok kizim ve ben ayrı bir dünya kurduk" diyebileyim...

toplum baskisi sizi bunaltiyor
Bir cocgunuz var sanırım Allah bagislasin
Ben yeni evliyim ama evlenirkende şu kafadaydim birbiirmize saygili olduugmuz surece bu evlilik yurur
Ama bittigi yerdede uzatmam gibi geliyor bana
Aileler enazindan evlilige girmiyir sizin bu cok güzel birsey
Sizin tam olarak sorununuz nedir

Onun benimle evlenme sebebi mantık evliliği...kendisi de itiraf etti...benim onunla evlenme sebebim aile baskısından kaçış görücü usulü evlendikten...aynı Köylüyüz...ben 21 o 23 yaşındaydı...aramızda hic sevgi,aşkı olmadı...benin hayallerim vardı o bu hayallere sahip çıkamadı...
Bizim cinselliğimiz yok...evliliğin başından 13.yılımıza kadar tek tük.son 2 senedir hiç yok...bana evin içinde kanka diyor.
Yani biz aynı evde arkadaş gibi yaşıyoruz.

Bu zamana kadar hic kavga etmedik,çünkü ortak bir hayatimiz yok...ben gezen Tozan hep tek takılan,yaz tatillerini bile ayrı geçiriyoruz.
Oda hep evde hic arkadaşı olmayan tek varlığı babası olan bir adam...
Ben ne yaparsam yapayım,aramaz sormaz,kıskanmaz,istedigimle istesigim gibi takılırım.giderim 3 güne gelmem nerdesin demez.yani aynı evde kardeşiyle yaşıyorun ki kardeşimi bile kıskanır beni arar sorar..
Bir ara eşcinsel oldugundan şüohelendim ama görüştüğü kimse de yok.hep tek.kimseyle bir sohbeti yok.akliniza gelen her yolu denedim inanın denedim...aşkı hiçbir olmadı ama aileme sahip cikmak içinden çok uğraştım.ama onun önceliği hep babası oldu...

Başka bir sürü şey var ama onlar gözüme çok batmiyor meela kişisel bakım sifir...hafta 1 banyo yapar,ayni kiyafeti 3 güne ggiyebilirv.s. bunlar bile yeter ama gencliğimin baharında evde çürüyorum.hic arkadasimiz olmadı,hic bir yere gezmeye gitmedik,beraber çekilen tek kare fotomuz yok.cinsellik bir kere başlı başına sorun....

bu tur konularda en buyuk mesele paradir.. ne ayrilacaginiz esinize ne babaniza muhtac olmayacaginiza gore..

ev tutun, yavasca doseyin virus vs ancak olur zaten yavas yavas ustunuze fatura actirin vs.. yiyecek gida alin dolaba.. icine girmeye hazir ev olsun. ne siz ne cocugunuz perisan olmayin.. esinizle konusun ayrilin. ve o eve gecin.. bir sure yasayin.. bir sure sonra aileniz duyunca siz duzeni oturtmus olacaksiniz.. itiraz edecekleri yapma diyecekleri bir sey kalmayacak..

bu arada ayrilmak isteme sebebiniz nedir? dort yil uzun sure nasil birbirinize katlandiniz?

bakın şimdi daha ne istiyorsun Allahtan belanı mı istiyorsun diyeceksiniz
daha sonrasını okuyunca nasıl yani lan diyeceksiniz
sonrasında da boşa sen bunu boşa diyeceksiniz
ben olumlu ve olumsuz taraflarını yazayım...sonra kendi duygularımı yazayım sonra da kollarımı kavuşturup yorumları okuyayım
OLUMLU
1.eşim güzel yemek yapar,işten yorgun geldiğimde nöbetten çıktığımda mutlaka önüme sofra kurar,çayımı.kahvaltımı yapar hazırlar.
2.eşim bulaşık yıkar,ütü yapar hiç şikayet etmeden ben istemeden yapar hemde.
3.eşim çocukla ilgilenir oyunlar oynatır vakit geçirir...
4.asla küfür etmez en sinirli anında bile ağzından tek bir olumsuz ,küfürlü,sinirli kelam çıkmaz o hep sakindir.
5.asla kadına kıza bakmaz,hiç kadın arkadaşı olmaz,seksi konuşmalar,videolar,filmler asla izlemez hatta ortak izlediğimiz bir dizide felan öpüşme sahnesi varsa kanalı değiştirir...
6. asla bana karışmaz ne istersem yapar istediğim yere giderim...(bknz.olumsuz 9)

OLUMSUZ
1. pasaklıdır haftada 1 banyo yapar.burnunu karıştırır parmağı ile yere atar
2. asla bir hobisi yoktur.(balıktutma,kitap okuma,arkadaşları ile gezme..v.s.) hiç bir şekilde uyumak dışında yapmaktan hoşalndığı bir şey yoktur.
3. arkadaşı yoktur...HİÇ
4. seks,cinsel istek,dokunma,duygusallık sıfır...yanlış duymadınız 0..hiç...ben unuttum sevişmeyi...14 yıllık eviliym 1 evladım var...benim zorumla meydana geldi.son 1 senedir cinsel hayat hiç yok.ev arkadaşıyız.(eşim 37 ben 35 yaşındayız)
5. beraber market bile yapmayız.ya o eve gelirken alır ya da ben.
6. evin faturaları,tamir edilecek mevzuları ile ilgilenmez hep ben dürterim,tamirlik durumları ben usta çağırır başında ben dururum
7. para harcamaktan ödü kopar,gıda olsun kıyafet olsun sosyal hayat kahve içmek v.s. olsun hiç bir yer bilmez para gitmesinden de korkar,beceremez de...ben zorla götürürüm.markete girdiğinde peynirin ucuzunu,zeytinin ucuzunu alır ,kendi gıdasında bile bir ağız tadı yoktur...
8. sanırım babası için canını verebilir...çocuğunu ve beni babası için çok kez arkasına atmışlığı vardır.
9.asla bana karışmaz istediğim yere giderim,istediğimle görüşürüm,hiç bir şekilde kıskanmaz...

beni sorarsanız...Artık yaşayan bir ölüyüm...işe gidip geliyorum...çocuğumla ilgileniyorum...evin işlerini yapmama gerek kalmıyor ki normalde yapıyorum ama o bu görevleri üstlenince onuda bıraktım...söndüm,bittim,yosun bağladım,nasırlaştım,robotlaştım...hayata küstüm..
çevrem karşımdaki insanlar harika bir kocan var aptalmısın,bir elin yağda bir elin balda,altında araba var sana karışmıyor....ama ayrıntıları bilmedikleri ya da düşünemedikleri için ya da burda yazılanlardan alışık olduğumuz gibi dayak yemediğim,alkol almadığı,karı kız ayağı olmadığı için onlara harika geliyor bu hayat...
ama ben açlıktan geberiyorum iyice içime kapandım,kimse ile görüşmüyorum ailemlede görüşmüyorum...
daha çok ayrıntı var da ..okumazsınız diye üşendim..
eşimin hayatında benim hiç bir söz hakkım yok,dinlemez yani,hele babasına laf ettirmez..
işin maddi boyutlarını dinleseniz oha buna nasıl sessiz kalıyorsun dersiniz en basiti kendi evimizi kiraya verdi,kirasını babası alıyor...
bizde başka bir evde kirada oturuyoruz...
hadi burdak yakın sabahlar olmasın
GEÇEN SENE AÇTIĞIM KONUDA BÔYLE ANLATMIŞIM

Yoksa babama desem böyle böyle yapıcam.haberin olsun.milleti ayağa kaldırır herkesi bir araya toplar olay herkese kadar gider.bunu böyle büyütmek istemiyorum da

tabiki haber vermeyin neden vereceksiniz ki? paraniz var gucunuz var.. karari kendi ic dunyanizda almissiniz eminsiniz.. sadece kararinizi uygulamaya gecip saygi duymak zorunda birakin onlari.. herkese duyurur basima toplar dediniz kim varsa onlara duyurmadan sessizce bu isi yapin bir sure sonra duyduklarinda onemi kalmamis olacak.

İşte aklımdan geçen plan tam olarak böyleydi...mantıksız bir karar degil demek ki sizde böyle dediginize göre...evi haziran_temmuz gibi tutsam.eylül gibi içine geçerim...niye korkuyorum bilmiyorum...toplu iş sözleşmesini bekliyodum biraz daha zam alırsam daha iyi olur...ayy bilmiyorum birinden 5₺ istemem

bu evlilik çoktan bitmis

gecen yilki konunuzdan tanidim sizi.. bir yandan cok zor. onca yil.. hayatinin en guzel yillari ziyan olmus. ote yandan cocugunuz buyumus psikolojisi bozulmamis onun icin beklemeye degmis..

bana kalirsa bosandiktan sornaki ferahligi hayal edin.. kendi eviniz kendinize ait kucuk bir dunya..

anlattiklariniza gore normal bir erkek degil.. babaya bu kadar bagimlilik normal degil.. karar verdiginiz an uygulamaya gecseydiniz belki de simdi baska bir insani bile seviyor olabilirdiniz.. hayata her yastan baslanabilir.. hicbir zaman gec degil.

bu evlilik çoktan bitmis
Ama onu karsıma alip konuştugumda bizim bir sorunumuz yok sen büyütüyosun diyor.çünkü onun anne babası da böyle yasiyor.o böylede görmüş...aşkı,sevgi ,cinsellik sart degil onlara göre....ona göre normal..konusmalarimizi ses kaydı aldım.cunku biliyorum annem,babam ondan yana olacak...sessiz sakin efendi biri sen şımarıksın diycekler...
Babama anlattim gecen sene baştan sona herşeyi nolmus yani olablir dedi.Dr.a götür dedi...teklif etti. Benim biseyim yok diyo...
Ben arada ezildim,yok odum,ruhsuz yaşıyorum.eli elime dokunmuyor.hic bir ortak olayimiz yok...
Neyse buraları anladınız.

Maddi olarak zorlanicam ama evi tutup döseyip sonra eşime ben ev tuttum,bu is bitti ben gidiyorum...diyip başka eve geçicem.sanirim tek yolu bu...ayy nasılsın heyecan yapiyorum anlatamam yaaaa

kolaydegil ama sevgisiz 13yil geçmiş
Buna katlanmak kolay degil

Geçen sene çalışmıyorduk canim.sonra kpss ile atandım,şimdi saglikçıyım ama maaşım asgari ücret...şimdi atamalı geldiğim için garanti bir işim var,maaş düşük ondan biraz cekiniyorum.işe girince cesaretin toplandı.şimdi de sizden cesaret alarak yola koyuluncam.
Eşim boşanma konusunda zorluk çıkaracağını sanmiyorum,hep dile getiriyor zaten laf sokuyo arada gideceğime dair,benden bekliyor yani ve engel olmak için hic bir şey yapmaz.ailemin müsade etmeyecegini biliyor yada o yüzden önemsemiyor olabilir.

Neyse bu koni benim dertlerimle şişti..lütfen önümüze bakalim,birbirimize akıl ve destek verelim.en az hasarla bitirelim şu işi

Bana sen salaksın,kocanın imkanlarından yararlar sevgiyi ve cinselliği dışardan tamamlarsın bile denildi.
Hatta kendi ailem bile sanki onu ima ettiler gibi hissediyorum.
Cok kötü bu
Sizin nezdinizde hersey bitmis
Bitmis seyi oldurmaya calismayin
Kızınızla yeni sayfa acin

İnşaAllah canımm...İnşaAllah...Allah bana güç versin,insanlarla başa çıkma gücü versin,kimseye muhtaç olmadan,ayaklarımın üzerinde durabileyim lutfn Allahim.

Ben ben ağustosta insallahhh bir yılımız dolmuş oluyo ve anlaşmalı bosancaz o günü bekliyorum valla bide hamile hamile boşanma psikolojisi çektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…