Cok sevindim arkadasin icin bosa diyet yapmak sadece anneyi strese sokuyor kesinlikleBenim bi arkadaşın bebeğimde 3 aylıkken kakada kann görüyor çocuğun ense bölgesinde de doğduğu gündem beri var olan bi kızarıklık vardi bazı zamlar bu iyice belirginlesiyordu bu kani görünce katı bi diyete başladı sadece patates ekmek bulgur pilav zeytin filan yiyor du 6 ay devam etti artık psikolojik olarakta yorulmuş sonra test için dr gitti ki alanında uzman tvlere çıkan bi dr test yapıldı çocukta hiç bişey çıkmadı hiç bişey alerjisi yoktu dr şey demiş bizim alerji dedigimiz çocuk yediği anda vücutta döküntü şişme filan olduğunda tip 1 alerji senin bebegin de tip 2 yedigin bişeye hassaiyeti var ama alerji değil yediğimde rahatsız oluyor anne dr gitmeden once fark ediyor ki bulgur yada nisastali bişey yediginde bebekte gaz ve mukus artıyor o kızarıklık belirginlesiyordu ama testte bunlarada alerjisi cikmadi sadece anne yediginde bağırsakları tepki veriyodu velhasıl arkadaş diyetini acti bunlara dikkat ediyor anne mutlu bebek mutlu
Ben de ozellikle mukusu dert ediyordum, sevindim pek onemli olmadiginaDiyet yapip sutun kalitesini dusurmeye degcek bir durum yok dedi canim. Mukusu onemsemedi zaten olabilir dedi egzamasi icinde hafif oldugu icin dogru bakimla gecer dedi. Deri testi yaptirmayi dusunuyordum onu bile gerek gormedi varsada hafif bi alerji diyete gerek yok dedi
Hepsi aynı demek kiSabahları bizdede o durum var acilamiyolar ellamonun dışında genelde 2 saat uyanık 1 veya 40 dk uyku seklinde gidiyilor
Al benden de o kadar canım bizde de öyle işte ben o yüzden diyet yapmıyorum için rahat olsun ek gıdaya bir şey kalmadı var mı yok mu anlayacazBugun alerjiden suphelendigim icin alerji doktoruna gittik kakada kan disinda tum belirtiler vardi. Cocuk doktorumuz alerji doktoruna gerek yok demisti sut urunlerini kes yeter demisti 5 gundur tuketmedim bugun alerji doktoru diyeti acmami ciddi bir alerji gozukmedigini soyledi. Ek gida oncesi test yapariz yeter simdi gerek yok dedi. Bi yandan rahatladim bi yandan tatmin olmadim annelik karisik bir duygu
Valla nasıl içimi rahatlattin allah razı olsun. Oğlumun ensesinde de kızarıklık var. O kadar korkuyordum ki alerjiden. Ama ben kasik maması da verdim ya hiç bir şey olmadı. Biraz ondan da rahatladımBenim bi arkadaşın bebeğimde 3 aylıkken kakada kann görüyor çocuğun ense bölgesinde de doğduğu gündem beri var olan bi kızarıklık vardi bazı zamlar bu iyice belirginlesiyordu bu kani görünce katı bi diyete başladı sadece patates ekmek bulgur pilav zeytin filan yiyor du 6 ay devam etti artık psikolojik olarakta yorulmuş sonra test için dr gitti ki alanında uzman tvlere çıkan bi dr test yapıldı çocukta hiç bişey çıkmadı hiç bişey alerjisi yoktu dr şey demiş bizim alerji dedigimiz çocuk yediği anda vücutta döküntü şişme filan olduğunda tip 1 alerji senin bebegin de tip 2 yedigin bişeye hassaiyeti var ama alerji değil yediğimde rahatsız oluyor anne dr gitmeden once fark ediyor ki bulgur yada nisastali bişey yediginde bebekte gaz ve mukus artıyor o kızarıklık belirginlesiyordu ama testte bunlarada alerjisi cikmadi sadece anne yediginde bağırsakları tepki veriyodu velhasıl arkadaş diyetini acti bunlara dikkat ediyor anne mutlu bebek mutlu
Canım anne sütü veriyorsun sadece ve mutlaka günde 3 4 defa su ver.Kızlar buarada biz bugün 5 aylık olduk. Sadece anne sütü alıyor. Sizler su veriyor musunuz? Havalar ısındı ya günde 2-3 çay kaşığı versem mi diye düşünüyorum
Büyüdüler maşallahCanım anne sütü veriyorsun sadece ve mutlaka günde 3 4 defa su ver.
Doktor bana dedi anne sütünde şart. Diğer süt de su var az ihtiyacı olabilir. Bir su çok sağlıklı dedi. Benim kızım 1 hafta önce 5 aya girdi.
Canım nerelisin merak ettim, bizim orada kullanılıyor ellam, ellame gibi kelimeler de başka yerde hiç duymamıştımSabahları bizdede o durum var acilamiyolar ellamonun dışında genelde 2 saat uyanık 1 veya 40 dk uyku seklinde gidiyilor
Benim eşim yozgatlı onlar da kullanır hepCanım nerelisin merak ettim, bizim orada kullanılıyor ellam, ellame gibi kelimeler de başka yerde hiç duymamıştım
Kolaylıklar diliyorum. Birşey sormak istiyorum. Gündüz uykusunu misal 4 saat uyuyor diyelim tek uykuda. Kaçıncı saatte kaldırın muhakkak diyorlar?Arkadaşlar eğitmenden uyku eğitimi alıyoruz şimdilik saatlerini ayarlıyoruz sonrada kendi kendine uyumayı öğretcez inşallahsormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz.
Bu ayda gündüz uykusu toplam uyuması gereken süre 4 max 5 saat olmalıymış. Bana uyandır falan demedi zaten benimkisi uyumadığı içinKolaylıklar diliyorum. Birşey sormak istiyorum. Gündüz uykusunu misal 4 saat uyuyor diyelim tek uykuda. Kaçıncı saatte kaldırın muhakkak diyorlar?
Ben her zaman vermiyorum açıkcası unutuyorum ama verdiğim zaman kaynatıp soğutup veriyorum içmiyor zaten 2 kaşık zorlaBüyüdüler maşallahBen daha önceki hiç su vermedim ama artık vermeye başlayayım burada havalar iyice ısındı su ihtiyacı daha fazla olabilir. Bebek için satılan sulardan mı almak lazım yoksa damacana suyu kaynatıp versek olur mu acaba?
Ben yaklaşık 3 aydır o ikilemde gelip gidiyorum bir kestim süt ürünlerini bir başladım, bir ara baya sıkı uyguladim evet süt ürünleri rahatsız ediyor gazı kusmayi arttiriyor kakayı arttırıyor bizde ama egzama kan olmadi hiç. Süt yoğurt peynir tuketmiyorum hâlâ ama arada çikolata ve tatlı kaçamağı yapıyorum. Sütlü tatlı değil ama içinde yoğurt olan şerbetli tatlilar falan eksik olmuyor Ramazanda evden. Yumurta da şüpheli bizim onu da haftada iki defa yiyorum çok rahatsız olmasın diye. Doktor belki de bir yaşına kadar devam edebiliriz diyete dediBugun alerjiden suphelendigim icin alerji doktoruna gittik kakada kan disinda tum belirtiler vardi. Cocuk doktorumuz alerji doktoruna gerek yok demisti sut urunlerini kes yeter demisti 5 gundur tuketmedim bugun alerji doktoru diyeti acmami ciddi bir alerji gozukmedigini soyledi. Ek gida oncesi test yapariz yeter simdi gerek yok dedi. Bi yandan rahatladim bi yandan tatmin olmadim annelik karisik bir duygu
Ben de Samsunluyum, bu taraflarda var demek kiBenim eşim yozgatlı onlar da kullanır hep
Bende içecek mi merak ediyorum bir deneyeceğim bakalımBen her zaman vermiyorum açıkcası unutuyorum ama verdiğim zaman kaynatıp soğutup veriyorum içmiyor zaten 2 kaşık zorla
Hadi ya kardeşim samsunda polis hiç duymadı hatta eşim ellam diyince garibine bile gidiyorBen de Samsunluyum, bu taraflarda var demek ki
benim oglumunda var ama ayni yerde babasiyla benimde dogum lekemiz var oglumda da dogum lekesi oldugunu dusunuyordumBizimkinde de var ensesinin sol tarafında hiç geçmiyor. Böyle küçük küçük kızarıklıklar ne olduğunu bilmiyorum
Damacana su yu veriyorum canım.Büyüdüler maşallahBen daha önceki hiç su vermedim ama artık vermeye başlayayım burada havalar iyice ısındı su ihtiyacı daha fazla olabilir. Bebek için satılan sulardan mı almak lazım yoksa damacana suyu kaynatıp versek olur mu acaba?
Ben de günlük dilde kullanmıyorum ama köye gittiğimde duyuyorum canım.Hadi ya kardeşim samsunda polis hiç duymadı hatta eşim ellam diyince garibine bile gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?