2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Primayı ilk oğlumda bir ay kullanmıştım her kakada boynuna kadar çıkıyordu o dönem bıraktık huggies kullandım ve vur sorunumuz çözüldü. Bence bez değişikliği iyi olabilir

Belkide canım ya. Çarşamba iyi bir doktora randevu aldım gidecem kafamdaki soru işaretleri gitsin en azından psikolojim çok bozuldu artik
Kaka sıklığı nasil canim? Ben birazdan doktora gideceğim yine laktoz intoleransindan şüpheleniyorum kaka tahlili isteyeceğim. Günde en az 7-8 defa sulu gazli kaka yapiyor hala benimki. Emerken başlıyor gaz huysuzluk kakasını yapana kadar ayni sonra zar zor uyuyor acıkınca gene başa sarıyor

Bizim de aynı dediginiz gibi. Doktor süt alerjisi dedi 1 ay önce, kanlı mukus da görmüştük . Ben diyetteyim. Kan kesildi, mukus da iyice azaldı, gürültülü kaka da olmuyor artık ama emerken kıvranıyor ve kakayı yapmadan rahatlamıyor. Uykudan gaz nedeniyle uyanıyor kimi zaman.Bazı günler 7-8 defa kaka yapıyor. Off ya bi düzene girseydi.

Süt ürünlerini 4 gün kestim sonra devam ettim. O kadar kısa sürede pek bir fark olmadı tabii. Ama ne zaman kefir içsem kusmayan çocuk komple midesi boşalana kadar kusuyor. Uzun süreli mayalanmış peynir dışında süt ürünlerin çok tüketmemeye çalışıyorum. İnşallah sen diyetinde başarılı olursun canım

Helal olsun canım gerçekten zor bir diyet
Peki 1 ayda hiç fark olmadı mı ?

Benimkide emerken kivraniyor şekilden sekile giriyor dikkat etmesem inanin düşecek bide memeyle dövüş halinde alıp bırakıyor alıp bırakıyor sonrada basliyor aglamaya emmek mi istemiyor yoksa gazimi var yada memeyi dolu dolu mu istiyor anlamiyorum sutum azalmasin diye sagiyorum sagdigimida kasikla veriyorum ayyy yoruldum bütün gün benimle uğraş diyo onunla ugrasinca temizlik yemek diğer cocugun bakımı aksiyor ne var yani memeyi verdigimizde güzel güzel emseniz yerine koydugumuzda sakin sakin dursaniz bu ay az kilo almis onun stresi var bide onun için ayrı dikkat ediyorum yoruldum kafamı içi hiç rahat degil (bu bir iç döküs)

+1 canım bunlara ek olarak da yorgunluk huysuzluk zamansızlık eşimle ilişkimizede yansıyor bu ara hayat çok zorluyor.

+1 canım bunlara ek olarak da yorgunluk huysuzluk zamansızlık eşimle ilişkimizede yansıyor bu ara hayat çok zorluyor.
Eşi hiç bahsetmeyim sağolsun adam elinden geldiğince yardım ediyor ama oda araya giriyor ilgi bakımından herkes bişey bekliyor benden ama ben kimseden bişey isteyemiyorum

Düzelme var mı ne yiyiyosun peki
Normalde uyanik oldugu her an aglayan cocuk simdi daha sakin en azndan bi sure aglamadan durabiliyor. Alerji belirtisi olarak sadece kakada mukus vardi o da diyetle beraber hemen gecmedi son 3 gundur falan gormuyorum. Tesaduf de olabilir bilmiyorum belki de alerjisi de yoktur ama denemeden emin olamayacaktim yeme konusu skinti sebze agirlikli besleniyorum baska da yiyecek bi sey yok zten:) kahvalti ve tatli konusunda cok zorlaniyorum tatli en zayif noktamdi haliyle bu durum moralimi bile etkiliyo

Helal olsun canım gerçekten zor bir diyet
Peki 1 ayda hiç fark olmadı mı ?
Canim bilmiyorum belki tesaduf ama daha sakin bi bebek oldu en azindan yarim saat bi saat aglamdan durabiliyor sagolsun bi de emerken karni gurul gurul yapardi hatta bagirsak hareketlerini kucagina alan biri cok rahat hissederdi simdi onlar kesildi mesela. Emrken nefrettle emerdi cocuk resmen agla agla fenalik basardi bana da ama simdi memeye karsi daha bi barisik. Kakasindaki mukus 3 4 bezde yok. Diyorumya belki bunlar tesaduf alerji ve diyetlemi ilgili bilmiyorum ama biras dhaa goturup sonra diyeti acicam o zman zten belli olcak sikayetleri geri gelirse anlicamki alerjisi var. Bu konuda baya uzun bi sure gunebakan_ le fikir alis verisi yaptim sagolsun beni cok iyi yonlendirdi. Ondan oncesinde alerjiyle ilgili hicbir bilgim yoktu.

Doktordan gelince bize de haber ver canim bakalim ne diyecek

Gun de 1 ya da 2 kaka yapiyo

Sizde belirtiler neydi acaba

Biz de kulak arkasında kabuklanma var buda belirtiymis emerken çok guruldamasi var bide ağız kenarlarinda kuruluk ve kızarıklık başladı

Canım benim 3 bucuk aylık. Senin ki kaç aylık

Biz de başta süt alerjisi diye düşündük yemediğim halde kaka sıklığı gaz değismedi. Kilo alımi düzenli ve kan hiç görmedim ben mukuslu sulu kaka bizimki. Tahlilde belli olacak bakalim. Laktoz intoleransinda anne sütünü ve inek sütünü sindirmek için yeterli laktaz bağirsakta olmadığından bu sorunlar olurmuş. Prematüre doğanlarda bağırsak ile ilgili ameliyat geçirenlerde laktaz yeterli olmayabilirmiş. Benim bebeğim 8 aylik doğdu ve kasık fıtığından ameliyat oldu , bizim muhtemelen laktaz içeren ilac kullanmamiz gerekecek

Doktordan gelince bize de haber ver canim bakalim ne diyecek
Doktor da benim gibi laktoz intoleransindan şüphelendi tahlil istedi ama eşim akşam göturecek tahlile biz orada beklemedik kaka yapmasını. Bir haftada yine 300 gr kadar kilo almiş, alerji olsa alamazdi dedi. Bu kadar kaka yaparken nasıl kilo alıyor ben de anlamadım poposu pişik oluyor kaka yapmaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…