Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kabak ishal yapmıs olablırmı ?Resmi ancak atabildimEki Görüntüle 2800607
Ben kaka uzmanı sayılırımHanımlar kaka, kan, sümük, akıntı vs. fotoları anlayan ve görmek isteyen olursa yorum yapan arkadaşlara özelden atsak olur mu rica etsem?
Çok teşekkür ederim gerçekten kendi adıma çok şey öğreniyorum sizin yazılarınızı okuyorum mutlaka, bazen hastalık vs. özel durumlar olabiliyor endişelendiğimiz, malum hassas fotolar olduğu içinde özelden atalım diye sormak istedimBen kaka uzmanı sayılırımbakabilirim.
Teşekkür ederim, doktor kilo alimi iyi olduğu için tamamen kesme süt ürünlerini dedi. Kalsiyum eksikliği oluşmasin diye. Sütlü tatli falan yediğimde çok rahatsız olduğunu fark ettim ama kahvaltida az kaşarli tost yediğimde çok etkisi olmuyor. Ya da yemeklere tereyağı kullaniyoruz porsiyona çok az gelmiş oluyor sanırım etkisi olmuyor. Yumurtayı bu hafta fark ettim. Her beslemeden sonra az da olsa kaka yapiyor benim bebeğim ama kaka yapması kilo alimi düzenli olunca sorun değil diyor doktor. Benim de kafam karıştı biraz yardımcı olduğunuz için sağolunFotoğraf çok net değil ama kaka normal görünmüyor. Yumurtayı yeniden kesip 2 gün sonra bir daha yemeyi deneyin ama bu sefer dokunmadigindan emin oldugunuz seyler yiyin sadece bu süreçte. Kabağın dokunduğu kimse görmedim, alerjik bir besin de degil ama herkesin bunyesi farklı, bebeginize dokundu dokunmadi bilemem malesef.
Bir de bebekte süt alerjisi varsa süt ürünlerini azaltmak yeterli olmaz ne yazik ki, tamamen kesmek gerekir.
Rahatsız etmek istemedim kusura bakmayın özelden mesaj atmadim hiç nasil yapiliyor bilmiyorum. Gece gündüz gördüğüm bir görüntü olunca da ben de tiksinti yapmiyor artik herkesi de öyle zannediyorumHanımlar kaka, kan, sümük, akıntı vs. fotoları anlayan ve görmek isteyen olursa yorum yapan arkadaşlara özelden atsak olur mu rica etsem
Genelde sıvı yapiyor zaten ama normal değil mi bebeklerde, gaz yapmasin diye sebze yemekleri yapıyorum onlarda da sorun olursa aç kaldik gibi görünüyorKabak ishal yapmıs olablırmı ?
Rica ederim sizinle ilgili bir durum değil, genel olarak kendim içinde sorayım dedim bu konuda özel bi durumum varRahatsız etmek istemedim kusura bakmayın özelden mesaj atmadim hiç nasil yapiliyor bilmiyorum. Gece gündüz gördüğüm bir görüntü olunca da ben de tiksinti yapmiyor artik herkesi de öyle zannediyorum
Her beslenmede kaka yapması tek başına bir problem değildir ama zaten. Kakanin kıvamı önemli. Bir de bebek normalde günde bir kaka yaparken bugün her emmede kaka yaparsa bir şey dokunmuş demektir. Bebeğin dışkılama düzenini gözle görülür şekilde değiştiren her şey şüphelidir. Sadece sütün kendisine tepki veriyorsa çok şanslısınız. Bebeğiniz huzursuz, uyku uyumayan bir bebek degilse sadece kaka için katı bir diyet yapmaya bence de gerek yok. Ama tabi bağırsak sağlığını korumak için yogun mukusa sebep olan gidalardan uzak durmakta fayda var.Teşekkür ederim, doktor kilo alimi iyi olduğu için tamamen kesme süt ürünlerini dedi. Kalsiyum eksikliği oluşmasin diye. Sütlü tatli falan yediğimde çok rahatsız olduğunu fark ettim ama kahvaltida az kaşarli tost yediğimde çok etkisi olmuyor. Ya da yemeklere tereyağı kullaniyoruz porsiyona çok az gelmiş oluyor sanırım etkisi olmuyor. Yumurtayı bu hafta fark ettim. Her beslemeden sonra az da olsa kaka yapiyor benim bebeğim ama kaka yapması kilo alimi düzenli olunca sorun değil diyor doktor. Benim de kafam karıştı biraz yardımcı olduğunuz için sağolun
Maşallah canımKızlar biz bugün 4. ay kontrolümüze gittik. Herşey yolunda çok şükür, bu ay 800 gr almış bebeğim, doktor sadece anne sütü alımına göre gayet iyi dedi. 1400,1200,1000 gr olarak almıştı şimdiye kadar. Her ay git gide azalıyor ama herkeste böyle oluyor sanırım o yüzden kafamı takmamaya çalışıyorum. 6. aya kadar ek gıdaya başlamıyoruz dedi. Kasım annelerinde 4. aydan sonra doktoru başlatan olmuş. Ben kilo alımı iyi giderse 7-8i bile beklemek istiyorum ama bakalım sabredebilecek miyimmemede ağlamalarımız azaldı bu ay ama sürekli memeyi bırakıp konuşan kişiye dönme veya etrafa bakınma dönemimiz başladı. 2 emiyor 2 bakıyor sürekli memeye çevirmekle uğraşıyorum
sizlerde durumlar nasıl herkesin bebişi iyidir inşallah
Sıvı kaka normal değil. En sıvı kakanin koyu mercimek çorbası kivaminda ve pütürlü olması gerekir. Bez kakayı emiyorsa kaka normal değildir.Genelde sıvı yapiyor zaten ama normal değil mi bebeklerde, gaz yapmasin diye sebze yemekleri yapıyorum onlarda da sorun olursa aç kaldik gibi görünüyor![]()
Ne zaman isterse o zaman veriyorum ama genelde gündüzleri 1,5-2 saatte bir emmek istiyor geceleri 3 saatte bir bazen çok derin uyursa ilk uykusu 5 saati buluyor sadece. 5-10 dakika sürüyor her emmesiMaşallah canımçok şükür iyiyiz ama bizimde kilo alımı çok az, sen ortalama kaç saatte bir emziriyorsun artık günde kaç kez ve kaçar dakika?
Ben sütüm yetmediği için mama takviyesi de yapıyorum canım mamayı da fazla verince kusuyor hemen, 600-1000-700 gr aldı bu ayda çok şükür sıkıntı yapmıyorum ortalamada, ama acaba emzirmeyle ilgili bi şeyleri eksik ya da yanlış mı yapıyorum acaba bi sorayım dedimNe zaman isterse o zaman veriyorum ama genelde gündüzleri 1,5-2 saatte bir emmek istiyor geceleri 3 saatte bir bazen çok derin uyursa ilk uykusu 5 saati buluyor sadece. 5-10 dakika sürüyor her emmesi
Sizin ne kadar kilo alımı, anne sütü mü alıyor sadece?
Özel mesaj atabilirsiniz, buradan da yazabilirsiniz. Bebek hasta değilse tarif ettiğiniz kaka alerji kakası. 1 hafta önce hayatınızda ne değişti? Yeni bir yiyecek, ilaç, aşı, deterjan, boya, ev ilaçlatma, detoks takviyesi kullanma... Demiri ve gaz damlasını uzun zamandır kullanıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Dokunuyor olsaydı cok once dokunurdu. Ama son aşısı, kullandıysanız ilac antibiyotik hasarı sonucu alerji geliştiyse önceden dokunmayan bir cok sey dokunmaya baslayabilir.Hanımlar bebeğim normalde 2-3 günde bir kaka yapardı 1 haftadır günde 6-7 defa yapmaya başladı. Emiyor hemen az da olsa yapıyor. Yeşil sulu ve mukuslu. Kendim demir ilacı içiyordum biraktim. Sab simplex kullanıyorduk hemen kestim o mu yapıyor diye hala düzelmedi.
Doktor 8-10 kere yapmıyorsa ishal değildir dedi tahlil yaptı sadece enfeksiyona bakmışlar yok o da şükür ama ısrarla alerjiyi sormama rağmen bakılmadi yoktur diyor.
gunebakan_ sizin yardımcı olabileceğinizi düşündüm ama özel mesaj atılmıyor galiba.
Bence kilo alımı az değil normal sizinki de. Sütün için takviye kullanıyor musun? Ben sütümün başından beri hiç miktarına bakmadım, sağıpta acaba yetiyor mu ne kadar geliyor diye takip etmedim hep yetecek sadece emzireceğim diye düşünüp buna odaklandım. Psikoloji sütü çok etkiliyor. Eğer düzenli emziriyorsan bebeğin de emiyorsa yanlış bişey yapmıyorsundur :)Ben sütüm yetmediği için mama takviyesi de yapıyorum canım mamayı da fazla verince kusuyor hemen, 600-1000-700 gr aldı bu ayda çok şükür sıkıntı yapmıyorum ortalamada, ama acaba emzirmeyle ilgili bi şeyleri eksik ya da yanlış mı yapıyorum acaba bi sorayım dedim![]()
İnsallah öyledir canım sağolBence kilo alımı az değil normal sizinki de. Sütün için takviye kullanıyor musun? Ben sütümün başından beri hiç miktarına bakmadım, sağıpta acaba yetiyor mu ne kadar geliyor diye takip etmedim hep yetecek sadece emzireceğim diye düşünüp buna odaklandım. Psikoloji sütü çok etkiliyor. Eğer düzenli emziriyorsan bebeğin de emiyorsa yanlış bişey yapmıyorsundur :)
Benim ihmalim demiri daha önce kullanmadım aşırı saç dökülmem başladı ben de demir ilacını başladm geçen hafta. Damla da marka değiştirdik o da geçen hafta başladı. Şimdilik ikisini de bıraktım henüz bir düzelme yok.Özel mesaj atabilirsiniz, buradan da yazabilirsiniz. Bebek hasta değilse tarif ettiğiniz kaka alerji kakası. 1 hafta önce hayatınızda ne değişti? Yeni bir yiyecek, ilaç, aşı, deterjan, boya, ev ilaçlatma, detoks takviyesi kullanma... Demiri ve gaz damlasını uzun zamandır kullanıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. Dokunuyor olsaydı cok once dokunurdu. Ama son aşısı, kullandıysanız ilac antibiyotik hasarı sonucu alerji geliştiyse önceden dokunmayan bir cok sey dokunmaya baslayabilir.
Demir ilacı etkilemiş olabilir. Ilaclarda bile gereksiz katkilar var, alerjileri cok alevlendiriyor bunlar. Mukus dogdugundan beri varsa, doğduğundan beri yedikleriniz dokunuyordur.Benim ihmalim demiri daha önce kullanmadım aşırı saç dökülmem başladı ben de demir ilacını başladm geçen hafta. Damla da marka değiştirdik o da geçen hafta başladı. Şimdilik ikisini de bıraktım henüz bir düzelme yok.
Mukus doğduğundan beri var.