2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Neden peki bir şey demedi mi. Üzülmeyin çok zor bi psikoloji ama bir daha ki ay daha iyi besler toparlarsınız insallah
Böyle devam ederse kan tahlili yaparız dedi sağarak ver mama takviyesi yap 2-3 öğün dedi boyu da 1 cm uzamış çünkü gelişimi geri dedi kendi ayındakilere göre 5250 kgsu boy 57 cm olmuş 3 aylık benimki de

Gayet iyi tum olculeri masallah🧿doktorunuz bosuna stres yaptirmis bence🙄
Anlamadım ölçümlerin mantığını gerçekten :( daha çok beslemeye çalışıcam rota aşısı olduk bugun bı de sımdı onun huysuzlugu da var ınsallah uzun surmez

1 ay da ama önceki aylara göre az buldu moralimi de bozdu mama da ver dedi 🤷🏻‍♀️
çocuk emmiyor ki atıyor zorla mı vericem anlamadım ki
Gayet iyi kilo alimi, doktor biraz abartmis bence. Bizim doktor 800 gram en azindan almali dedi ayda. Bizim ilk ay 1200 gr, ikinci ay 950 gr'di kilo alimi doktor gayet iyi demisti. Sen rahat ol canim, gelisimi gayet guzel bebeginin.

Böyle devam ederse kan tahlili yaparız dedi sağarak ver mama takviyesi yap 2-3 öğün dedi boyu da 1 cm uzamış çünkü gelişimi geri dedi kendi ayındakilere göre 5250 kgsu boy 57 cm olmuş 3 aylık benimki de
Gecmis olsun canim onemli bisey degildir mama takviyesiyle hemen toparlar insallah. Bizimkide Bir ayda 1cm uzamis doktor normal dedi

Ben mama vermiyordum mama ver dedi sütünü de sağ ver dedi gelişimi çok çok yavaş çok az kg almış dedi benimki de 900 gram almış 😪
Aşıdan sonra çocuk resmen meme reddi oldu dedim sana öyle gelmiştir diyor hayır yani insan çocuğunun emmek istemediğini anlamaz mı? Biberon denedim şimdi aptamil eve gelince 90 ml içti bıraktı
900 gr ma mı az dedi 😯

100-120 cc yeterliymis uc saatte bir, bana iki memeyi de emzir emmezse birini sag ver, digerini tamamen emsin dedi. Benim de moralim bozuldu cok, ilk iki ay kilo alimi cok iyiydi, meme reddi ve asi sonrasi cok yavaslamis maalesef 😔
Canım üzülme benim de ilk 2 ay çok iyidi kilo alımı 1.5 aydır meme reddi yaşıyoruz ve ben hiç mama vermedim inat ettim ne yapıp edip emzirdim ve sadece 1 ayda 700 gram filan almış iyi diyacekseniz ama biz ilk 2 ay 1200 filan almıştık

100-120 cc yeterliymis uc saatte bir, bana iki memeyi de emzir emmezse birini sag ver, digerini tamamen emsin dedi. Benim de moralim bozuldu cok, ilk iki ay kilo alimi cok iyiydi, meme reddi ve asi sonrasi cok yavaslamis maalesef 😔
Biz de tek meme emiyoruz diğer memeye yapışıyor bırakmıyor. Doymuyor mu acaba ? Biberon da almıyor. Bugün kaşıkla zar zor 20 cc sağdığım sütü verdim

Biz de dun kan verdik, bugun de idrar ve diski vericez. Kakada mukus da vardi bizim, alerji vs olabilir diye sut diyeti yapicam bu hafta bakalim. İdrar yolu enfeksiyonuna da bakacak. Moralimizi bozmayalim canim, daha cok dikkat ederiz beslenmeye normale donerler insallah

3 aylık 6300 63 cm boyu kafası 42 cm geri mi kalmış anlamadım ki 🤷🏻‍♀️
Kız sen deli misin ne üzülüyorsun 3 aylık ve 6300 63 cm boyu var şaka mı benim oğlum da 3 aylik 5250 ve 58 cm kontrolde doktor çok iyi dedi. Niye böyle şeylere takılıp kötü enerjinizi ve stresinizi bebeginize yansitiyosunuz sağlıklı olsun valla yeter kilo alınır verilir yeterki iyi olsunlar ya

Biz de tek meme emiyoruz diğer memeye yapışıyor bırakmıyor. Doymuyor mu acaba ? Biberon da almıyor. Bugün kaşıkla zar zor 20 cc sağdığım sütü verdim
Emmek istiyorsa diger memeyi de vermej lazim bence ama su ara sadece acliktan degil emme istekleri sanirim, yumrugunu bile emiyor bizimki tok olsa da, doktor fis yerleri belli olmaya baslar artik normal dedi el emmesi icin. Doydugunu anlamak icin uc saatin sonunda sagdigin sut + bir meme ver dene istersen

Biz de dun kan verdik, bugun de idrar ve diski vericez. Kakada mukus da vardi bizim, alerji vs olabilir diye sut diyeti yapicam bu hafta bakalim. İdrar yolu enfeksiyonuna da bakacak. Moralimizi bozmayalim canim, daha cok dikkat ederiz beslenmeye normale donerler insallah
Bizimde var kaka da mukus bir sonraki ay bakalım dedi ama acaba versemiydim kan tahlili bilemedim şimdi :(
Neyse sağlıklı olsunlar bu ay kg böyle olsun ne yapayım

Canım üzülme benim de ilk 2 ay çok iyidi kilo alımı 1.5 aydır meme reddi yaşıyoruz ve ben hiç mama vermedim inat ettim ne yapıp edip emzirdim ve sadece 1 ayda 700 gram filan almış iyi diyacekseniz ama biz ilk 2 ay 1200 filan almıştık
Evet canim meme reddi cogumuzun kilo alimini yavaslatmis haklisin. Seninki biraz daha iyi tabii ama toparlariz insallah hepimiz 🙏

Ben mama vermiyordum mama ver dedi sütünü de sağ ver dedi gelişimi çok çok yavaş çok az kg almış dedi benimki de 900 gram almış 😪
Aşıdan sonra çocuk resmen meme reddi oldu dedim sana öyle gelmiştir diyor hayır yani insan çocuğunun emmek istemediğini anlamaz mı? Biberon denedim şimdi aptamil eve gelince 90 ml içti bıraktı
Senin doktorun kafası iyimi boşuna anneleri strese sokuyorlar 3 aylık kilosuna 900 gr almış öPte başına koy ne yani her ay 1 kilo ve üstü kilo almasını mi bekliyor bu sefer de bebek çok kilo almış obez olacak diye seni strese sokacak benim ki 2 aylık kilosuna 900 gr aldı bana az geldi ama boyu fazla uzamis yani boya gitmiş oyüzden kafaya takmadim

Bebeğim sadece 150 gram almış 1 ayda 😪
İnsallah toparlar canım üzülme Allah sağlık sıhhat versin yeter ki, her ay aynı olmuyor benimde bebeğim herkesin bebeğinin 1-2 kg aldığı ilk ayda bile sadece 600 gr almıştı sonra biraz daha beslenmeme dikkat ettim üzerine düştüm mama takviyesi derken şimdi normal aralığa geldi çok şükür.

Fitil olarak ne veriyosun canim. Benimkinin de gazi cok hatta bazen o kadar cok oluyor ki butun bagirsak hareketlerini sanki icindeymisim gibi duyuyorum.Neyse ki bu ara sukur birazcik daha iyi. Senin 3. Ay bitmek uzere yolun sonuna gelmissin resmen bizim daha 2 ay biteli bikac gun oldu🤦‍♀️ bi de benimki mukuslu kaka falan yapiyo isin icinden cik cikabilirsen😑

Canim bizim doktor spasmo pomalgine fitil verdi ayrıca bagirsak düzenleyici olarak debridat surup kullanıyoruz ama fitili zorda kalmadıkça verme bagirsak tembelliği yapar dedi. Ablam yeğenime bir yıl boyunca hergun kullanmış fitili sonrasinda 1 yıl kabızlık çekmiş yeğenim ama geçmiş. Yediklerime dikkat ettiğim halde gecen sefer 3 gün üst üste verdim mecburen fitili ama önce ilik su ve zeytinyagi sıkıp denedim. Masaj gezdirme vs ise yaramayinca. Mukuslu kaka senin yediğin bisey bebege dokununca olmuş olabilir. Benimki kabak ve havucta oyle yapti bide Antep fıstığı sanirim iyi gelmiyor. Tam geçmedi canim bizimde hala bazi günler cok zorluyor gaz :(

Kizlar ben hiç iki göğsümü de emziremiyorum siz öyle mi yapıyorsunuz? Ilk ay prematüre olduğu için once emzirip sonra kendi sütümü takviye verdim biberonla , ikinci ay sadece emzirdim ayni kiloyu aldi. Arada sağip biberonla da besliyoruz annem falan gelince benim dinlenmem için. Biberondan 100-120 arasında içiyor. Kilo alımi guzel ama bir buçuk en fazla iki saatte bir emiyor. 3 saati beklemiyor kesinlikle, siz kaç saatte bir besliyorsunuz. Acaba doymadiği için mi cabuk acıkıyor

Kizlar ben hiç iki göğsümü de emziremiyorum siz öyle mi yapıyorsunuz? Ilk ay prematüre olduğu için once emzirip sonra kendi sütümü takviye verdim biberonla , ikinci ay sadece emzirdim ayni kiloyu aldi. Arada sağip biberonla da besliyoruz annem falan gelince benim dinlenmem için. Biberondan 100-120 arasında içiyor. Kilo alımi guzel ama bir buçuk en fazla iki saatte bir emiyor. 3 saati beklemiyor kesinlikle, siz kaç saatte bir besliyorsunuz. Acaba doymadiği için mi cabuk acıkıyor
Bende iki gogusumu vermeyi deenedigimde kusuyor hatta bı gogusum bile fazla geliyo gece en fazla üç kez uyanıyor emmek için onun disinda gündüz uykusu pek yok uyanık olduğu süre zarfindada iki üç kez emziriyorum kilo alımı gayet iyi ben mama vermiyorum. Sadece aciktigi için emmek istemez tensel temasta çok önemli bi nebze onlar için ilestim ... Sağım yapiyodum onada biberona alisir diye vermek istemedim stoklayin diyorum üç aya ne olacağı muamma .. Ben eskileri anlamıyorum çok muhabbeti geciyo iki gogusumu birden emziriyodum kusmuyodu kaç saat uyuyodu sallamiyoduk şöyle böyle her aglayista meme verilcek ben kendime bakıyorum deneyim diyorum çok emse de kusuyo gazını çıkarsam da kusuyo fazla geliyo anlayacağın her aglayista vermeye çalışınca inatlasiyo ağlayınca bu sefer susmak bilmiyo 😂 her bebek bir degil konuşan çok olunca insan kendinden şüphe duyuyor .

Emmek istiyorsa diger memeyi de vermej lazim bence ama su ara sadece acliktan degil emme istekleri sanirim, yumrugunu bile emiyor bizimki tok olsa da, doktor fis yerleri belli olmaya baslar artik normal dedi el emmesi icin. Doydugunu anlamak icin uc saatin sonunda sagdigin sut + bir meme ver dene istersen
3 saati beklemiyorum ki genelde
Çünkü sık sık kısa kısa uyuyor. Bende çok emziriyorum. Seninki de biberon almıyordu değil mi ? Sen nasıl veriyorsun

Back