• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
3 saati beklemiyorum ki genelde
Çünkü sık sık kısa kısa uyuyor. Bende çok emziriyorum. Seninki de biberon almıyordu değil mi ? Sen nasıl veriyorsun
Ben de 1-2 saatte bir emziriyorum aslinda, kizim beklemiyor uzun sure, elini parmaklarini emiyor yoksa siddetle. Sadece gece pek uyanmiyor 3 saatte bir uyandirip emzirmeye basladim dunden beri. Evet maalesef biberon almiyor, sagip kasik veya enjektorle deneyecegim bakalim vermeyi. İlk ay biberon aliyordu hem emzirip hem sagdigim sutten veriyordum guzel kilo almisti.

Bende iki gogusumu vermeyi deenedigimde kusuyor hatta bı gogusum bile fazla geliyo gece en fazla üç kez uyanıyor emmek için onun disinda gündüz uykusu pek yok uyanık olduğu süre zarfindada iki üç kez emziriyorum kilo alımı gayet iyi ben mama vermiyorum. Sadece aciktigi için emmek istemez tensel temasta çok önemli bi nebze onlar için ilestim ... Sağım yapiyodum onada biberona alisir diye vermek istemedim stoklayin diyorum üç aya ne olacağı muamma .. Ben eskileri anlamıyorum çok muhabbeti geciyo iki gogusumu birden emziriyodum kusmuyodu kaç saat uyuyodu sallamiyoduk şöyle böyle her aglayista meme verilcek ben kendime bakıyorum deneyim diyorum çok emse de kusuyo gazını çıkarsam da kusuyo fazla geliyo anlayacağın her aglayista vermeye çalışınca inatlasiyo ağlayınca bu sefer susmak bilmiyo 😂 her bebek bir degil konuşan çok olunca insan kendinden şüphe duyuyor .
Bızimki de kusan bir bebek dediğin gibi tek göğüste bile 15 dakikadan fazla emerse kusuyor. İlk ay sütüm aşiri fazlaydi her gün sağip dolaba koydum ikinci ay azalmaya başladı özellikle yorgun olduğum günler bir iki defa biberon vermek gerekiyor. Dolaptaki sütlerden çıkarıyorum mama almayacağim sütlerim bitine kadar. Zaten 3 ay içinde bitirmek istiyorum dolaptakileri. kizimda 6 ay bir şey olmaz diye 4-5 ay sonra kullanmaya başladım kokusu falan değişmişti içime sinmedi diye dökmüştüm

Kizlar ben hiç iki göğsümü de emziremiyorum siz öyle mi yapıyorsunuz? Ilk ay prematüre olduğu için once emzirip sonra kendi sütümü takviye verdim biberonla , ikinci ay sadece emzirdim ayni kiloyu aldi. Arada sağip biberonla da besliyoruz annem falan gelince benim dinlenmem için. Biberondan 100-120 arasında içiyor. Kilo alımi guzel ama bir buçuk en fazla iki saatte bir emiyor. 3 saati beklemiyor kesinlikle, siz kaç saatte bir besliyorsunuz. Acaba doymadiği için mi cabuk acıkıyor
Benim oğlum da 2300 doğdu su an 3 aylık 3 saate bir 2.5 saate bir emer 15 20 30 dakika bazen eiki göğsümü emer gunde en az 8 en fazla 8 deda emer. Kendi kendine bir duzen oluşurdu ve disina çıkmıyor

Benim oğlum da 2300 doğdu su an 3 aylık 3 saate bir 2.5 saate bir emer 15 20 30 dakika bazen eiki göğsümü emer gunde en az 8 en fazla 8 deda emer. Kendi kendine bir duzen oluşurdu ve disina çıkmıyor
Kilo alimi nasil peki? Her çocuk farkli davraniyor sanirim doğrusu bu diye bir şey yok. Hemşire ve ebeler sürekli iki göğüs muhabbeti açinca sormak istedim ben de. Biz 10 günlukken 2500 ile taburcu olduk ilk iki ay 1500er gram aldi.5.500 du iki ay kontrolünde. Şuan 2buçuk aylik. Düşük kilo ile doğduğu için hizli toparladi ama bu ay o kadar almaz diye düşünüyorum

Kilo alimi nasil peki? Her çocuk farkli davraniyor sanirim doğrusu bu diye bir şey yok. Hemşire ve ebeler sürekli iki göğüs muhabbeti açinca sormak istedim ben de. Biz 10 günlukken 2500 ile taburcu olduk ilk iki ay 1500er gram aldi.5.500 du iki ay kontrolünde. Şuan 2buçuk aylik. Düşük kilo ile doğduğu için hizli toparladi ama bu ay o kadar almaz diye düşünüyorum
Bizde 2.200 filan düştük tam 3 aylık 5400 filandır hiç mama kullanmadım ben de. Maşallah gusel toparlamis

Bizde 2.200 filan düştük tam 3 aylık 5400 filandır hiç mama kullanmadım ben de. Maşallah gusel toparlamis
İştahlı baya o yüzden sık acıkıyor galiba bizimki, çok sık emdiği için de çok gazlı. Yeni yeni gece uykularını düzene sokmaya başladı gaz azalacak sanırım

İnsallah toparlar canım üzülme Allah sağlık sıhhat versin yeter ki, her ay aynı olmuyor benimde bebeğim herkesin bebeğinin 1-2 kg aldığı ilk ayda bile sadece 600 gr almıştı sonra biraz daha beslenmeme dikkat ettim üzerine düştüm mama takviyesi derken şimdi normal aralığa geldi çok şükür.
Hangi mamayı kullandın canım

Ben de 1-2 saatte bir emziriyorum aslinda, kizim beklemiyor uzun sure, elini parmaklarini emiyor yoksa siddetle. Sadece gece pek uyanmiyor 3 saatte bir uyandirip emzirmeye basladim dunden beri. Evet maalesef biberon almiyor, sagip kasik veya enjektorle deneyecegim bakalim vermeyi. İlk ay biberon aliyordu hem emzirip hem sagdigim sutten veriyordum guzel kilo almisti.
Benimki de ilk birkaç defa aldı sonra bıraktı. İkisini de emse zaten gerek kalmayacak biberona da. Hayırlısı canım çok da stres yapmamak lazım

Bızimki de kusan bir bebek dediğin gibi tek göğüste bile 15 dakikadan fazla emerse kusuyor. İlk ay sütüm aşiri fazlaydi her gün sağip dolaba koydum ikinci ay azalmaya başladı özellikle yorgun olduğum günler bir iki defa biberon vermek gerekiyor. Dolaptaki sütlerden çıkarıyorum mama almayacağim sütlerim bitine kadar. Zaten 3 ay içinde bitirmek istiyorum dolaptakileri. kizimda 6 ay bir şey olmaz diye 4-5 ay sonra kullanmaya başladım kokusu falan değişmişti içime sinmedi diye dökmüştüm
Yorgunluk cok etkiliyo sut üretimini uyku bu durumda çok önemli ama bende gündüz uyuyan bı insan değilim. Biberonda yine de gogusunu aliyor degilmi benim meme reddi filan oldu bir gün vermeme rağmen tazikli geldiğinden oda etkiledi daha da vermiyorum aynen değişiyormuş tadı çok bekletmeden tüketilmesi gerek .

Canım üzülme benim de ilk 2 ay çok iyidi kilo alımı 1.5 aydır meme reddi yaşıyoruz ve ben hiç mama vermedim inat ettim ne yapıp edip emzirdim ve sadece 1 ayda 700 gram filan almış iyi diyacekseniz ama biz ilk 2 ay 1200 filan almıştık
İlk aylar aldigi gibi diğer aylar ayni almaz daha az alir zaten yani bence 700 gr da gayet uyi almış hemde meme reddine rağmen 🧿

Back