2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızla minikleri nasıl uyutuyosunuz kaç tane şeyi deniyorum yine de carsafta sakinlesiyo bebeğim iki gündür nedense ağlamasına çare bulamadık alıştımı bilmiyorum gaza iyi geliyo diye koymuştuk şimdi sanki hepten istiyo başından beri hiç sallama taraftarı değilim gogusumde uyusa bile gazı üç dört defada cikiyo yoksa kusuyor öyle de çıkana kadar uykusu dağılıyor 😶
Harika haftasındadir geçicidir insallah canim.
Ben genelde kendi kendine uyumasına bırakıyorum🧿 masallah doğduğundan beri cok zorlamadi beni. ağlayıp sizlanirsa su sesi gibi ninni aciyorum yada dua aciyorum, pis pis yapıyorum biraz. Ozellikle aksam uykusuna gec dalıyor ama pes etmiyorum sakince kucağıma alıp pis pis yapip tekrar besigine bırakıyorum.
Gunduz oyun halisinda oynuyor oyuncaklara uzanmaya çabalıyor geliyorum ki uyumus mesela :) 🧿

Faoc Faoc A armin83 kesinlikle metabolizma farkından kızlar. Ben hem mama hem anne sütü veriyorum. Gündüz özellikle sutum hiç yetmiyor günde 4 veya 5 defa mama veriyorum. Bende eşimde iri olduğumuz için bebeğimiz de iri olacak sanirim. Basta acaba mamadan mi kilo aliyor diye dusunuyodum ama doktor oran olarak normal dedi. Hipp organic combiotic zeytinyağı ile kullanıyorum bende ama 2 günde bir zor bi sekilde kaka yapiyor. Ne yaptıysam gaz sorununu çözemedim ben mecburen fitil de veriyorum aşırı ağladığında. Diyet de denedim ama yine gaz sancisi var 😶
Evet o gaz da var. Gündüz hiç uyumuyor bir de. Vala doktor değiştircem benimki hiç fikir vermiyor. Yani ben takıntı yapsam bu çocuk 3 aylık uyuması lazım küçük daha. Uyumaz bazı çocuklr dedi çıktı 😆😆😆

Besiginde hafif sallarken beyaz ses aciyorum ve emziren veriyorum. Bu şekilde alisti gibi ama gazi varsa hicbisey ise yaramıyor. 6 gün sonra 3 aylık olacak ama hala gaz sorunu cok var 😐 burda biri yazmisti 4.5 aydan önce bilinçli alışkanlık oluşmuyor diye ama bence alisiyorlar.
Bencede alisiyolar pis pis sesimi dersin beyaz gurultumu dalamadigi için mecburen gece bile açık kaliyo dışardaki sese karşı çok açık halde oldu direk bı sıçrama halı oluyo 😶 bı tanış dün Hamak beşik verdi çok şükür elle salmaya son verdik gibi 😶

Cnm ben yattigi yerde yaninda durarak emzikle uyutuyorum.bazen yanina o siyah beyaz zeka kartlarından koyuyorum ona odaklanıp uykuya dalıyor. Aglarsa kucagimda sakinleştirip yine koyuyorum yerine . Diye diye uyuyo. Simdiye kadar hep boyle uyudu.
Canım benimde yapmadığım şey kalmadı dediğin gibi o kartlarla çok nadir uyutabildim ama onun dışında bı çözüm bulmam lazım hamak besik ise yaradi en azından elle sallamadim 😶 gazdan sanırım inatlasiyo

Ben genelde kendi kendine uyumasına bırakıyorum🧿 masallah doğduğundan beri cok zorlamadi beni. ağlayıp sizlanirsa su sesi gibi ninni aciyorum yada dua aciyorum, pis pis yapıyorum biraz. Ozellikle aksam uykusuna gec dalıyor ama pes etmiyorum sakince kucağıma alıp pis pis yapip tekrar besigine bırakıyorum.
Gunduz oyun halisinda oynuyor oyuncaklara uzanmaya çabalıyor geliyorum ki uyumus mesela :) 🧿
Hay masallah ne güzel benimkini o vaziyette bulamıyorum kvdedeyim kalabalikligindan her çeşit sevmedigimiz için bu halde oldu sanırım 😶 çözüm bulmam lazım acilen

Ohh maşallah kuzuya 🧿😍
Peki o sırada emzik ağzında oluyor mu

Kızlar komik bir soru olacak belki ama bebeklerinizin poposunda selülit farkettiniz mi 🤭 benim bebeğimde biraz var kendini sıkınca daha belirgin oluyor ama normal bir durum mu acaba bebeklerde olması
Büyük kızımda vardı özellikle çıplakken kucağıma alınca popo sıkışıyor ya baya belli oluyordu ama geçti sonra merak etme 😌😅

Evet bizim de en büyük problemimiz kaka. Ve sebebi sindirimi zor olduğu için mama. Yanlış anlamayın bit hışımla yazdım. Keşke ben de hazmı daha kolay olan anne sütü verebilseydim. Mamanın hazmı çok zor ve kızım resmen kaka savaşı veriyor. Kabız olmuyor ama çok zor hazmediyor. Sma kullanıyorum ben. Aslında denemedim farklı bişey denemek lazım belki daha iyi gelir. Ama bağırsak sıkıntısı yüzünden daha mı kötü ederim değiştirince diye korkuyorum. Bizim zeytinyağı sayesinde 2 günde 1 e düştü. Mamaya 1 çay kaşığı koyuyorum ben arada. Aklınızda olsun o biraz düzeltti gibi. Allah çocuklarımıza sağlık versin gerisi olur gider işte 😊😊
Valla en son 8 gün yapmamıştı🤭. 8. Gün dedigin gibi yaptim ama yarim cay kasigi. yaptı. Ama doktorum artık normal.goruyor. eğer bebekte sıkıntı yoksa yani böyle kaka yapmadığı günlerde sıkışma ıkınma vs yoksa olabilir öyle demişti.o yuzde n çok takılmıyorum kakaya. Çok rahatsiz etmiyor onu yapmamak. Sma denemedjm ama aklimda o da

Faoc Faoc A armin83 kesinlikle metabolizma farkından kızlar. Ben hem mama hem anne sütü veriyorum. Gündüz özellikle sutum hiç yetmiyor günde 4 veya 5 defa mama veriyorum. Bende eşimde iri olduğumuz için bebeğimiz de iri olacak sanirim. Basta acaba mamadan mi kilo aliyor diye dusunuyodum ama doktor oran olarak normal dedi. Hipp organic combiotic zeytinyağı ile kullanıyorum bende ama 2 günde bir zor bi sekilde kaka yapiyor. Ne yaptıysam gaz sorununu çözemedim ben mecburen fitil de veriyorum aşırı ağladığında. Diyet de denedim ama yine gaz sancisi var 😶
kaka yapmamak bebişi zoluyorsa fitil yardikci olur tabi. Ben 8 . Gun kaka yaptığıni gördüm benim kızımın. Ben de hipp combiotic kullanıyorum ama biraz daha kilo alsın istediğim için belki değiştirebilirim. Bu biraz hafif geliyor sanki bana😊 ya da ben az veriyorum.
Gaz sancısı canım nasılsa zamanla geçecek .Ben artık yiyeceklere takılmıyorum açıkçası. Yiyorum azar azar .baş olmuyor yoksa

Tek memeyi emmek istemeyen bebe var mıı
Kızımda yaşamıştım bu durumu hatta ne meme usgleri ne muayeneler görmüştüm o zaman acaba birsey varda çöçuk o yüzden mi içmiyor diye tam 18 ay sağ göğsümü emzirdim solu sağdım saydığım sütü de lıkır lıkır içti hatta kızı KBB uzmanına dahi götürmüştüm acaba kuşağında birsey varda ondan mı o tarafa yatınca hemen ağlıyor diye
Olabiliyor yani

Emzirme sonrası gaz çıkarmayı ne zaman bırakmalıyız acaba 🙄
Bunu ben de çok merak ediyorum canım. Eskiye nazaran daha iyi çoğunlukla omzuma kaldırınca kendi atıyor ama hala çıkaramadığı zaman dert oluyor. Ne zaman tamamen kendi atmaya başlayacak bilmiyorum 🙊

kaka yapmamak bebişi zoluyorsa fitil yardikci olur tabi. Ben 8 . Gun kaka yaptığıni gördüm benim kızımın. Ben de hipp combiotic kullanıyorum ama biraz daha kilo alsın istediğim için belki değiştirebilirim. Bu biraz hafif geliyor sanki bana😊 ya da ben az veriyorum.
Gaz sancısı canım nasılsa zamanla geçecek .Ben artık yiyeceklere takılmıyorum açıkçası. Yiyorum azar azar .baş olmuyor yoksa

Hem gazi cok hem kaka da zorlanıyor. Ilik su ve zeytinyağı denememe rağmen hala yapmamissa başka çözüm bulamayınca fitil veriyorum. Gazdan sürekli bağıran oğlum fitille oyle rahatlayıp uyuyor ki 🥰 insallah artik rahatlar. 3. Ayi tamamlicaz yakında. Ben basta sma aldım bi kutu kullandım. Hipp daha iyi geldi sma gaz yapmıştı.

Hem gazi cok hem kaka da zorlanıyor. Ilik su ve zeytinyağı denememe rağmen hala yapmamissa başka çözüm bulamayınca fitil veriyorum. Gazdan sürekli bağıran oğlum fitille oyle rahatlayıp uyuyor ki 🥰 insallah artik rahatlar. 3. Ayi tamamlicaz yakında. Ben basta sma aldım bi kutu kullandım. Hipp daha iyi geldi sma gaz yapmıştı.
Fitil olarak ne veriyosun canim. Benimkinin de gazi cok hatta bazen o kadar cok oluyor ki butun bagirsak hareketlerini sanki icindeymisim gibi duyuyorum.Neyse ki bu ara sukur birazcik daha iyi. Senin 3. Ay bitmek uzere yolun sonuna gelmissin resmen bizim daha 2 ay biteli bikac gun oldu🤦‍♀️ bi de benimki mukuslu kaka falan yapiyo isin icinden cik cikabilirsen😑

Arkadaşlar gece sütüm gayet iyiyken gündüz hiç yetmiyor hiç şişmiyor göğüslerim, ne yapmak lazım var mı bi fikriniz
Benim sol gogsum hep yumusak sertlesmiyor hic Ama tek meme veriyorum onu emdikten sonrada 3 saat sesi cikmiyor demekki sut geliyor diye dusunuyorum sertlesmemesi sut yok demek degilmis kanallar genislediyse cok sertlesmiyormus zaten

Kızımda yaşamıştım bu durumu hatta ne meme usgleri ne muayeneler görmüştüm o zaman acaba birsey varda çöçuk o yüzden mi içmiyor diye tam 18 ay sağ göğsümü emzirdim solu sağdım saydığım sütü de lıkır lıkır içti hatta kızı KBB uzmanına dahi götürmüştüm acaba kuşağında birsey varda ondan mı o tarafa yatınca hemen ağlıyor diye
Olabiliyor yani
İnşallah geçici bir durumdur. 2 aya kadar gayet güzel emdi şimdi zorla veriyorum günde 1 kere de sağıyorum ama biberon almıyor buzluğa atıyorum. Büyük kızım gayet güzeş emmişti şimdi niye böyle oldu anlamadım. Sol meme ucum daha küçük ondan mı acaba bir de sağ memeden daha tazyikli süt geliyor

Back