2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Meme reddi bende de oldu 3 hafta sürdü. Nerdeyse 1 ay hatta. Bu ay az kilo ald i bu nedenle.. Şimdi meme reddi yok artik. Bazı akşamlar emip başını geri çekiyor ama Bu da çok azaldı.gazi çoksa yapıyor bunu bağırarak. Önceden memeye daha indirirken ağlıyordu. Özel olarak herhangi bir şey yapmadım. Ama vazgeçmedim özellikle uykusunda emzirmeye çalıştım sabah akşam hep önce memeye tuttum farklı farklı pozisyonlarda . Ben biberon da veriyorum günde 3-4 kez. Emzik de var bizde ama uyuyunca aliyorum agzindan. Geçecek yani merak etme. Okuduğum yazılarda da öyle diyordu.

Canim mama verdiğinde kaç ml veriyosun? Ben de hem emziriyorum hem mama veriyorum bazi günler daha az mama veriyorum sutumun durumuna göre. Bide kilo alımı nasil bebeginin?

Kızlar ben doktorumdan memnun kalmadım değiştireceğim ama başka doktor da bulamadım rota ve menenjit aşıları vardı bu ay sağlık ocağı menenjit biz yapmıyoruz yazmış sadece hastanelerde mi yapılıyor bu aşı?

Meme reddi bende de oldu 3 hafta sürdü. Nerdeyse 1 ay hatta. Bu ay az kilo ald i bu nedenle.. Şimdi meme reddi yok artik. Bazı akşamlar emip başını geri çekiyor ama Bu da çok azaldı.gazi çoksa yapıyor bunu bağırarak. Önceden memeye daha indirirken ağlıyordu. Özel olarak herhangi bir şey yapmadım. Ama vazgeçmedim özellikle uykusunda emzirmeye çalıştım sabah akşam hep önce memeye tuttum farklı farklı pozisyonlarda . Ben biberon da veriyorum günde 3-4 kez. Emzik de var bizde ama uyuyunca aliyorum agzindan. Geçecek yani merak etme. Okuduğum yazılarda da öyle diyordu.
Benimde öyle oldu kaç kg aldı bilmiyorum ama az aldığına çok eminim sizinki kaç kg aldı

Canim mama verdiğinde kaç ml veriyosun? Ben de hem emziriyorum hem mama veriyorum bazi günler daha az mama veriyorum sutumun durumuna göre. Bide kilo alımı nasil bebeginin?
Günde 2 kere veriyorum canım. Önce emziriyorum. Eğer böyle iyi emdiyse yarim saat falan, 90 cc hazırlıyorum. Ama daha az emdiyse 120 cc hazırlıyorum. 2. Ay güzel kilo aldı bu teknikle. 3. Ay meme reddi olduğu için az emdi daha az kilo aldı. Mamayı artırmadım. Hala bu sekilde.

Günde 2 kere veriyorum canım. Önce emziriyorum. Eğer böyle iyi emdiyse yarim saat falan, 90 cc hazırlıyorum. Ama daha az emdiyse 120 cc hazırlıyorum. 2. Ay güzel kilo aldı bu teknikle. 3. Ay meme reddi olduğu için az emdi daha az kilo aldı. Mamayı artırmadım. Hala bu sekilde.
Benim de ilk 2 ay çok iyidi bu ay biraz az almış ama geçen 2 hafta için kontrole gittik meme reddi var diye 2 haftada 400 gram almış. Ben sadece emziriyorum toparlayacak inşallah ya

Ay evet ilk pusette öğrendi zaten.. ben evde kullanıyordum arabasını.. şimdi de emzirme yastığına eğimli yatırıyorum. Kalkıyor.. henüz 2.5 aylığiz.. kalkmak istemesinin sebebi ne ki yatmak istememesi mı gezmek istemesi mı yoksa içgüdüsel mi
Maşallah canım seninkine de.. Benimki de öyle reflü yatağına yatırıyorum elimden tutup oturmaya çalışıyor kucağımıza aldığımızda da direk kafasını dikleştirip oturmaya çalışıyor daha çok çok erken olduğu için oturtmuyorum bende. Ama çok istekli oturmaya beli falan acır diye oturtmuyorum. Bilmiyorum ki canım herhalde gezmek falan istiyorlar yatmak istemiyorlar herhalde artık. 😘
Kızlar ben doktorumdan memnun kalmadım değiştireceğim ama başka doktor da bulamadım rota ve menenjit aşıları vardı bu ay sağlık ocağı menenjit biz yapmıyoruz yazmış sadece hastanelerde mi yapılıyor bu aşı?
Sağlık ocağının menenjit yapmaması çok saçmaymış canım benim sağlık ocağım yapıyor? Zaten yapmıyoruz diye bir şey yok normalde yapıyorlar sen alır götürürsen. Hastane de yapıyor sağlık ocağı da.

Kızlar saç dökülmesi yaşayan ve çare bulan var mı? Benim çok fazla dökülüyor, saçım normalde gür olmasına rağmen kel kalıcam diye korkuyorum her taramada bir avuç saç çıkıyor yerlere dökülmesi de cabası. Ne yapacağım nasıl geçecek bilmiyorum. Hamilelikte bir tel bile gelmezdi elime 😒

Benim hamilelikte dökülmeye başlamıştı 5. Ayda falan ama aşırıydı avuç avuç elimi attığımda saç doluyordu avcumun içi. Bende kızkardeşimin önerdiği şampuandan aldım 3. Yada 4. Kullanımımda bitti dökülmem. Hala kullanıyorum çok şükür dökülmüyor artık kullandığımdan beri. Halalles in sitesine git bak canım inşallah işine yarar ben üçlü paketi aldım Ağustos’tan bu tana kullanıyorum daha yeni bitmek üzere. Ben çay kaşığı dolusunca kullanıyorum sık da yıkanırım ona rağmen henüz bitmedi .
Selam kizlar bebeği gürültülü kaka yapan var mi aranizda

hemde ne gürültülü yapıyor 😂 bazen o kadar çok ses çıkıyor ki eyvah diyorum herhalde üstür başına her tarafa yaptı ama altını açıyorum ki azıcık yapmış 😂

İyi geceler anneler. 2. ay aşısı iştahsızlık yapar mı. Bebeğim süt içerken ağlıyor. Çok huzursuz
2. Ay aşısından sonra bazı bebeklerde meme reddi başlıyor maalesef. Bizdede oldu aşıdan sonra meme emerken birden bire ağlamaya başlıyor ve hala geçmedi napcam bilmiyorum

2. Ay aşısından sonra bazı bebeklerde meme reddi başlıyor maalesef. Bizdede oldu aşıdan sonra meme emerken birden bire ağlamaya başlıyor ve hala geçmedi napcam bilmiyorum
Biberonla besliyorum ben. Bugün doktora götürdüm idrar yolu enfeksiyon varmış. Huzursuzluğu iştahsızlık o yüzdenmiş

Kızla minikleri nasıl uyutuyosunuz kaç tane şeyi deniyorum yine de carsafta sakinlesiyo bebeğim iki gündür nedense ağlamasına çare bulamadık alıştımı bilmiyorum gaza iyi geliyo diye koymuştuk şimdi sanki hepten istiyo başından beri hiç sallama taraftarı değilim gogusumde uyusa bile gazı üç dört defada cikiyo yoksa kusuyor öyle de çıkana kadar uykusu dağılıyor 😶

Bebeği emzik kullanmayan anneler bebekleriniz derin uykuya kolayca geçiyor mu ? Gündüz uykuları kısa kısa yatırıyorum en fazla yarım saatte kalkıyor tekrar pışpışlıyorum veya kucağıma alıyorum ya da emziriyorum şanslıysam uyuyor. Ama çoğu günler hep kısa uykularla geçiyor. Emzik almadığı için mi geri dalamıyor diye düşünüyorum. Gece uykusuna kolay geçiyor gündüzleri dalamıyor
Bizimki emzik kullaniyor ama yinede gunduz uykusunu derin uyumuyor kisa kisa uyuyor buyudukce normal diye dusunuyorum

Kizlar selam, sanirim cogumuz meme reddi yasiyoruz su ara, atlatanlara soruyorum ne kadar suruyor ve nasil atlattiniz? Her pozisyonu deniyorum emzirirken, ayakta, koltuk altindan, yatarak vs bazen aliyoe ozellikle uykuluyken, bazen deli gibi agliyor 😔 ayrica gunduz uykulari iyice azaldi, 10 dkdan uzun uyumuyor 😣

Kizlar selam, sanirim cogumuz meme reddi yasiyoruz su ara, atlatanlara soruyorum ne kadar suruyor ve nasil atlattiniz? Her pozisyonu deniyorum emzirirken, ayakta, koltuk altindan, yatarak vs bazen aliyoe ozellikle uykuluyken, bazen deli gibi agliyor 😔 ayrica gunduz uykulari iyice azaldi, 10 dkdan uzun uyumuyor 😣
Ben hala yenemedim meme reddini. 1.5 ay oldu nerdeyse. Belkide bi bu kadar daha sürecek bilmiyorum çok yoruldum bunaldım sürekli uyutup emziriyorum

Back