2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar her iki yerele yazıyorum benim tek göğüsüm ucu fena düzelmedi bir türlü sağabiliyorum sadece oğlan daha fena acıtıyor şimdiye kadar kullandıklarım garmastan kantaron yağı incia krem ve mumsy natural diye bir krem genel cerrahiye bile gittim 10 gün antibiyotik kullandım yok geçmedi ne yapayım başka Allah rızası için çok canım acıyor
Gecmis olsun :(

Kizlar size de yazmazsam artık çıldıracak gibi oluyorumoluyorum eşimin bu duyarsizligi öldürecek beni.15 yasinda bi kızım 9 yasinda oğlum var 3.defa hamile kalmam tamamen surpriz oldu hicbi belirti yoktu zaten adetim duzensizdi yine öyle sandim 10.haftada farkettik aldırmak içinde çok geçti 35 yasindayim kimse yok yanimizdamemlekete 10 saat uzakliktayiz hiç gözüm almadı bu bebeği acikcasi. Ama şimdi çok sevdik seviyoruz da herşey güzel ama eşim in bu salivermis hali beni deli ediyo hâlâ dikkat etmiyo ben korunsam eczacı süt veriyosun hiç bi yöntemi uygulayamazsin dedi 5 şubatta kirkımız çıktı ve ödüm kopuyor yine hamile kalirmiyim diye o kadar dikkat ederken hiç ihtimal yokken kaldim buna rağmen eşimin bu vurdumduymazlığı deli edio beninolur dua edin korktugum basima gelmesin test aldim ama kesin sonuç vermez tabi emin olmalıyım kan testi de yaptırayim diyorum umarim o zamana kadar adet olurum offf ki ne of siz nasil korunuyosunuz
emzirirken 3 aylik igneler kullanilabiliyormus sanirim saglik ocagina bi sorun isterseniz veya spiral taktirabilirsiniz ama kesin cozum tupleri baglatmak tabi

Benim oğlum da çok gazli hep kakalar gazla birlikte çıkıyor.her bezde azcik kaka oluyor o yüzden gece gündüz fark etmiyor kakasiz bez almiyorum hiç. Bazen mukus oluyor az da olsa doktora sordum süt ürünlerini kes dedi bayağı azalttim ama yine arada oluyor. Kilo alimi da iyi olunca doktor abartmadan yiyebilirsin dedi. Sizin kilo aliminda sorun yapti mi alerjisi? Test falan yapmadilar o yüzden yesem mi yemesem mi sadece arada mukus olmasi alerji demek ki bilemiyorum. Genelde yememeye çalışıyorum. Ameliyat olduğunda da mukusluydu kakasi acaba üşütmek de mi yapıyor diye düşünüyorum
Benim bebeğimin kilo alımı üst sınırdaydı ilk zamanlar. Sonradan yuzde 50 persentilde sabitlendi. Kizim 3.5 yaşında hala 50 persentilde. Mukusu bağırsağa zarar veren her şey yapıyor. Hangi bebeğin neyden zarar göreceği pek kestirilemese de bebeklerin çoğunun alerjik tepki verdiği ortak gıdalar ve maddeler var. Gıdada süt ürünleri, yumurta, kuruyemiş başı çekiyor. Kimyasalda antibiyotik, anestezi, gıda katkı maddeleri. Ameliyatta bebeğe verilen anestezi mukusa sebep olabilir. Antibiyotikler bebeğin bağırsak florasını yok ediyor ve o flora 3 yılda tamir edilebiliyor. O yüzden antibiyotiklerden sonra yeni alerji bile çıkabilir. Instagramda alerjik anne var. Oğlunun alerji hikayesi sut alerjisiyle başlıyor. 4 yaşında antibiyotik kullandıktan sonra inanılmaz geniş bir alerji yaşıyorlar ve yavrucağın yemek borusuna kadar alerjik reaksiyon gelisiyor. Sadece kabak ve pirinç yiyebiliyordu diye hatırlıyorum. Cocuk su an okul caginda, annesi dernek kurdu, bir gun aniden cocugunun alerjilerinin geçeceği gunu bekliyor. Antibiyotikler o kadar korkunc.

Selam kızlar , biz bu ara baya sıkıntılıyiz kızım üç aylık oldu gunebakan_ gunebakan_ bı kaç defa yazmıştım hatırlar mısınız bilmem. Kızım doğduğu günden beri aşırı kusuyor kakada kan görmedim ,sizin yazdıklarınıza istinaden süt ürünlerini kestim.yumurta denediğimde yüzünde kızarıklık olunca onu da kestim.daha sonra alerji doktoruyla görüştüm kan testi yaptılar ,yaklaşık bir buçuk aydır ,zeytin ,haslanms patates,marul, ,çay , zeytinyağı ve pirinç pilavı yiyorum. Ama kizimin kusmasinda ve egzemasinda bı azalma olmadı.karni sürekli gurul gurul Gastroenteroloji mide ultrasonu çekti bı şey çıkmadı. Geçen hafta ilaçlı mide bağırsak filmi çekildi sonucu henüz çıkmadı. Neocate ve pregomin mama denedim iciremedim. Nerdeyse hiç kilo alamıyor Nasıl bı yol izlemeliyim alerji var mıdır yok mudur neye vardır nasıl bulacağım kafayı yemek üzereyim. Moleküler test diye bir şey varmış İstanbul da bı hastanede yapıyorlarmış . 300 madde içinden neye alerjisi var bulabiliniyormus
Sizi hatırlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Zeytin mutlaka ev yapımı olsun. Patates de pirinç de dokunuyor olabilir cok üzgünüm. Kızımın bebekliğinde diğer annelerle konuştuğumuz alerji topiginden hatirliyorum bir annenin bebeginin sadece patates alerjisi vardi mesela.

Moleküler test ne bilmiyorum ama cok ucuk bir ucreti yoksa denemeye deger.

Bana kalırsa diyetinizi şimdilik değiştirmeyin ama acilen detoksa başlayın. Bebeğe düzenli olarak hacamat yaptırın kuyruk sokumundan. Ben hacamatın alerji üzerindeki etkisini anlar anlamaz yaptırdım kızıma, 14 aylıktı, bir hafta sonra alerjisi yuzde yetmis azaldi ve gece uyumaya başladık. Oğluma bir haftalıkken yaptırdım hacamat, hem kuyruk sokumundan hem belindeki morluğun tam üstünden. Toplamda bir damla bile kan çıkmadı, bebek hacamatı öyle bir şey, korkmayın. Yaşadığınız sehri yazarsanız size doktor önerebilirim hacamat için. Hatta maddi gücünüz muayene ücreti 300 lira civarinda olan bir doktorun takibine girecek kadar yerindeyse size detoks sürecini profesyonel yönetecek doktor da önerebilirim. Değilse hacamata ek olarak epsomlu, bentonitli banyolara ve doğal yağlara başlamanız gerekir.

Kizlar size de yazmazsam artık çıldıracak gibi oluyorumoluyorum eşimin bu duyarsizligi öldürecek beni.15 yasinda bi kızım 9 yasinda oğlum var 3.defa hamile kalmam tamamen surpriz oldu hicbi belirti yoktu zaten adetim duzensizdi yine öyle sandim 10.haftada farkettik aldırmak içinde çok geçti 35 yasindayim kimse yok yanimizdamemlekete 10 saat uzakliktayiz hiç gözüm almadı bu bebeği acikcasi. Ama şimdi çok sevdik seviyoruz da herşey güzel ama eşim in bu salivermis hali beni deli ediyo hâlâ dikkat etmiyo ben korunsam eczacı süt veriyosun hiç bi yöntemi uygulayamazsin dedi 5 şubatta kirkımız çıktı ve ödüm kopuyor yine hamile kalirmiyim diye o kadar dikkat ederken hiç ihtimal yokken kaldim buna rağmen eşimin bu vurdumduymazlığı deli edio beninolur dua edin korktugum basima gelmesin test aldim ama kesin sonuç vermez tabi emin olmalıyım kan testi de yaptırayim diyorum umarim o zamana kadar adet olurum offf ki ne of siz nasil korunuyosunuz
Canım regl oldun mu doğumdan sonra? Eğer regl olduysan hamile kalabilirsin. Doğumdan sonra henüz hiç olmadıysan gebelik olmuyor.

Canım regl oldun mu doğumdan sonra? Eğer regl olduysan hamile kalabilirsin. Doğumdan sonra henüz hiç olmadıysan gebelik olmuyor.
Ciddi misin emin misin peki?5 subatta kirkimiz bitti daha olmadim bende regl olmayi bekliyorum insallah doğrudur ama riske atamayacagim yine regl olmazsam eger bi doktora goruneyim diyorum bir hafta sonra bu ufaklik gibi yeni bi sürpriz yasayamam ertesi gun hapi da alamiyorum sut verdiğim icin

Ciddi misin emin misin peki?5 subatta kirkimiz bitti daha olmadim bende regl olmayi bekliyorum insallah doğrudur ama riske atamayacagim yine regl olmazsam eger bi doktora goruneyim diyorum bir hafta sonra bu ufaklik gibi yeni bi sürpriz yasayamam ertesi gun hapi da alamiyorum sut verdiğim icin
Regl olmasanız da yumurtalama oluyor. Regl olmadım hamile kalmam diye düşünmeyin. Yumurtlama devam ediyor vücutta

Regl olmasanız da yumurtalama oluyor. Regl olmadım hamile kalmam diye düşünmeyin. Yumurtlama devam ediyor vücutta
Insallah degilimdir oyle gerginim ki inanin artik ilişki bile benim icin korku sebebi oldu hic bişekilde güvenemiyorum ne korunma yontemlerine ne esime baglatan varmi cevrenizde ameliyat zormu devlet karsiliyormu

Bi doktor serum fizyolojik ile sil masaj yap dedi yaptım geçmedi. Bir kaç büyüğümüz anne sutu dedi denedim yine masajla geçmedi. Zeytinyağ denemedim hiç onu da deneyelim jnsallah bizimde gecer hayirlisiyla.
Benim kızımda 4 ay kadar sürdü canım hemen geçmiyor ama zamanla azalıyor

Regl olmasan da hamile kalabilirsin çünkü o ay yumurtladın diyelim ilişki oldu ve döllendi adet olmadan hamile kalabilirsin. İstemiyorsan önlemini al derim

Regl olmasan da hamile kalabilirsin çünkü o ay yumurtladın diyelim ilişki oldu ve döllendi adet olmadan hamile kalabilirsin. İstemiyorsan önlemini al derim
Bugun evde test yaptim tek cizgi cikti ama bir ay dolmadi daha bir hafta 10 gun sonra yine deneyeyim diyorum en erken ne zaman belli olur kizlar hic dikkat etmedim

Nasil fırsat bulabiliyorsunuz 3 çocukla 🤭 biz arkadas gibiyiz resmen, bebek doğduktan sonra tek odagimiz bebek 😶 benim doktorum hafif olan bir ilaç kullanabilirsin dedi yasmin önerdi ama cok nadir iliski olduğu için almadım. Eşiniz korunabilir prezervatifle.

Nasil fırsat bulabiliyorsunuz 3 çocukla 🤭 biz arkadas gibiyiz resmen, bebek doğduktan sonra tek odagimiz bebek 😶 benim doktorum hafif olan bir ilaç kullanabilirsin dedi yasmin önerdi ama cok nadir iliski olduğu için almadım. Eşiniz korunabilir prezervatifle.
Bana kalsa benimde kolumu kaldiracak halim yok inan ah bu esler iste:)cocuklar buyuk neyseki kizim 15 oglum 9 yasinda yoksa bittigimin resmiydi 3 kucuk cocuk ve ben dusunemiyorum bile.prezervatife de guvenmiyorum son sefer de onun yuzunden kaza oldu:)en iyisi ipleri elime almak bikac yontem birden deneyeyim en azindan gunu gununede takip edip reglim duzensiz olursa kan testu yada ultrasonla ogrenip garantiye alayim kendimi

Kızlar kızımın 3 aylık olmasına 5 gün var bir süredir çok az emiyor üzülüyorum sizde durumlar nasıl normal mi bu
Bugun 7 kez zorlayarak 5-6 şar dakika anca emdi uykusu varsa da asla emmez ve uykularda hep tavşan uykusu emzirmeye çalıştıkça ağladı bugun suan zorla uyuttuk uykusunu alınca emer diye umut ediyorum
Bu aylarda normal galiba benim oğlum da böyle ben de günde 7 8 kere emzirmeye çalışıyorum bizimde 3. Ayımız doldu şükür emmesinde 20 25 dk emiyo ondan biraz için rahat.

Kızlar bebeğim hep sol tarafına yatıyor çok nadir sağ tarafına yatıyor ama uyurken yine sola döndürüyor kafasını. Korkuyorum kafası yamulacak diye. Nasıl sağına yatırıp öyle kalmasını sağlayabilirim var mı bunun bir yöntemi?

Mesela sağına yatırıp kafa arkasına döndürmesin diye havlu falan koyuyorum. Bu sefer de tam döndüremediği için vücudu yan yüzü tavana bakacak şekilde çeviriyor kafasını öyle uyuyor. Sağa yatırdığımda az uyuyor zaten sola yatarsa uzun uyuyor. Boynuna masajda yapıyorum. Gün içerisinde sağına çeviriyor kafasını hani desem ki kaslarında bir sorun var ama o da değil. Sadece uyurken soluna yatıyor. Sizin uyguladığınız bir yöntem var mı?

Kızlar merhaba, bugün bebegimin bezinde hafif kanlı sümüksü bir seyler gördüm kakanin yani sıra. Resmî dr a gönderdik. Dün de kontrolümüz vardı zaten. Çok korktum. Dr süt alerjisi olabilir dün kontrolde saglikliydi demiş. Bir liste göndermiş süt ürünleri, Yumurta, dana ve koyun eti yasak. Daha bir kaç set daha yasak. 15
gün yemeyeceğim bunları. Sonra tekrar bakılacak. Hiç yasayan oldu mu aranızda ? gunebakan_ gunebakan_ arkadaşım sizin bu konuda bir deneyiminiz olmuştu sanki bir yerde okumuştum. Yardımcı olur musunuz?

Back