2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Aşıyla pek alakası yok bence canım atak döneminden dolayı boyleler beyaz gürültüyle filan sakinlestiriyorum 😶 40 dan sonra düzelir dediler daha da huy değişimi oldu şimdide 3 aydan sonra diyolar onu atlatirim 6 ay sonra 1 yaş sıra 2 yaş ondada sendrom var zaten kafayı taka taka geçmeyecek öyle yada böyle buyuyecekler 😂
Kesinlikle canim bi şekilde büyüyecekler, huyu her ay farklilasiyor. Rahat olsak iyi ama ağlayınca olamıyorum ben.
Amin canım, aynen insan ister istemez geriliyor sakin kalmaya çalışıyorum. 1 gece biberon verdim diye mi böyle yapıyor anlamadım. Bugün akşama kadar kırk takla attım emziricem diye, son 2 emzirmede daha sakindi bakalım çabuk geçer umarım 🙏
Senin de düzelmiş olmasına sevindim 🌸

Bende bebeğimi hem mama hem anne sütüyle besliyorum memleketine reddi yaşamadım. Bikac haftadır kavga ediyor mememle ama emiyor da. Vazgeçme emzirmekten canim.

Merhaba arkadaşlar herkes inşaallah iyidir . Bebeğiniz eliyle çıngırak gibi oyuncakları tutmaya başladı mı , dönme durumu nasıl . Büyüme atalarını okudum da 12. Haftada döner , çıngırapı tutar yazmış

Maşallah canım
benim bebeğim çoğunlukla uyanıyor.
Herkes kucağa alıştırmışsınız diyor.
Ne yaptık ne ara alıştırdık anlamadım.
Kucak istemeyen bebek varmıdır bilemiyorum
Bosver başkalarınai zaten 2 3 ay sonra istesekte kucakta durmayacaklar kucağımda durdikca opuyorum kokluyorum yavrumu tadini cikarin☺

Merhaba arkadaşlar herkes inşaallah iyidir . Bebeğiniz eliyle çıngırak gibi oyuncakları tutmaya başladı mı , dönme durumu nasıl . Büyüme atalarını okudum da 12. Haftada döner , çıngırapı tutar yazmış
Erken daha canım bazı bebekler belki döner ama dönmemesi dr sorun değil büyük kızım 5 aylık dönmüştü 3,5 ay civarı çıngırakları tutuyordu

yaklasik iki buçuk ayligiz ana kucagindaki oyun halısındaki oyuncaklari anlikta olsa tutuyo cirpinarak tepki veriyo ama bizim için dönme için erken 🤭

Erken daha canım bazı bebekler belki döner ama dönmemesi dr sorun değil büyük kızım 5 aylık dönmüştü 3,5 ay civarı çıngırakları tutuyordu
teşekkür ederim . Bebeğim 16 kasımda 36+3 de doğunca gelişimi 40 haftadan sonra doğmuş gibi mi olcak aklım karıştı

Kızlar bir şey soracam internette 2 3 saate tek memeyi en az 15 dk emzirdin filan yaziyo ya bebekleri 2 saate bir 15 20 dk emen var mı ya Benim ki mı anormal kafayı yicem oğlum 3 saaten assgya emmiyo memeyi verince deliriyo e gündüz de çok güzel uyuyo gece de uyuyo yani aciksa duramaz diye düşünüyorum ya bu arada sık emerse de 5 10 dk emiyo sadece

Bir gece biberon verdin diye unutmaz canim. Benim de mesela kac gundur iyi gidiyodu bugun de aksama kadar hicbi skintisi yoktu bi saat once emsin diye aldim oturttum kucagima anaaa meme degil de dusmanini gordu sanki bi aglama bi kayamet yahu en son memeden guzel ayrilmistin o boslukta aklindan ne gecti ne oldu da triplere girdin almiyosun memeyi. Bu memeler de size cok merakliydi sanki😁 kizimda yasamadigim seyleri bunda yasiyorum ne diyim sabretcez artik🤷‍♀️ bu arada ben de Missyloves Missyloves in takdgi uyguluyorum emzikle sakinlestirip birden cekip oyle emziriyorum genelde tutuyo bu takdik tabi bi sure sonra bunu da yemez yeni seyler bulmak lazim:)
Eski yaşadıkları mı geldi acaba aklına 😂 Anlamak zor vallahi paşa gönülleri nasıl isterse öyle davranıyorlar 😅 Dediğin gibi sabredeceğiz artık 🙇🏼‍♀️
Buarada bende emzikle sakinleştiriyorum ama pek etki etmiyor artık. Ses çıkaran bi oyuncağı var onu elime alıp baya sallayıp ses yapıyorum susuyor sonra yavaşça göğsüme döndürüyorum bu şekilde aldı şimdilik. Bazen elimle göğsüme tutmak zorunda kalıyorum o sırada da oyuncağı ağzımla tutup ses çıkarmaya, bir yandan da gülmeye çalışıyorum stresli görünmeyeyim diye 😁 çocuk şok olup emiyor ahahsj böyle deli gibi bişey oluyorum yani 😂😂 Biri görse acır halime 🤣🤣

Canım Bu haftalarda çok çok çok duyuyorum ve Meme reddi. Önce şunu söyleyeyim kesinlikle geçici. Benim yaklaşık 2 hafta sürdü Bir önceki aya göre az kilo aldı bu nedenden. Hiç bırakmadım farklı pozisyonlar dene. Özellikle yatarak .yadaa gezerek. Emzik kullanıyorsan yine Kullan istiyorsan ama Azalt.mesela Uykuya daldığında mutlaka çıkar ağzından onun .yorulmasin.uykudan uyanmadan da emzirmeye çalış. Benimki eskisine nazaran daha az reddediyor.
Daha çok emmeye başladı.
Yalnız değilmişim 🌸 İnsan ister istemez stres oluyor. Bende ayakta emzirmeye çalışıyorum bir de davlumbaz sesiyle sakinleşiyor öyle sakinleştirip sonra veriyorum. Ama bazen hiç biri işe yaramıyor. Babasına veriyorum sakinleşiyor ben yaklaşıyorum sanki düşmanıymışım gibi basıyor çığlığı 🥲 O zaman bi yarım saat falan ara veriyorum çok ısrar edip bunaltmakta istemiyorum. Dediğin gibi uyku sersemi daha az reddediyor. Dünden beri daha iyi çok şükür 🙏 Umarım kısa sürer.

Kızlar bebekleriniz boynunu bir tarafa eğiyor mu ? Doğduğundan beri fark ediyorum aslında kızım sola eğiyor başını ve gövdesi de o tarafa eğriliyor düz de durabiliyor ama tekrar o yöne dönüyor. Tortikollis adında bir rahatsızlık varmış boyun kası kısalığı ondan şüphelendim nett biraz araştırdım boynu yana yatık olup boyun kısalığı olmayan bebeklerde çok. Siz öyle birşey gözlemlediniz mi ?
Benımde bebeğim saga egık tutuyor 1-2 haftadır ve bende aynı rahatsızlıktan süphelendim ve korkuyorum siz doktora sorabildiniz mi?

Benımde bebeğim saga egık tutuyor 1-2 haftadır ve bende aynı rahatsızlıktan süphelendim ve korkuyorum siz doktora sorabildiniz mi?
Biz gittik doktor öyle olsa diğer tarafa hiç döndüremez dedi. Bizimki rahat döndürüyor bir de şimdi diğer tarafa eğmeye başladı. Sizin de başını rahat döndürüyorsa sorun yoktur

Eski yaşadıkları mı geldi acaba aklına 😂 Anlamak zor vallahi paşa gönülleri nasıl isterse öyle davranıyorlar 😅 Dediğin gibi sabredeceğiz artık 🙇🏼‍♀️
Buarada bende emzikle sakinleştiriyorum ama pek etki etmiyor artık. Ses çıkaran bi oyuncağı var onu elime alıp baya sallayıp ses yapıyorum susuyor sonra yavaşça göğsüme döndürüyorum bu şekilde aldı şimdilik. Bazen elimle göğsüme tutmak zorunda kalıyorum o sırada da oyuncağı ağzımla tutup ses çıkarmaya, bir yandan da gülmeye çalışıyorum stresli görünmeyeyim diye 😁 çocuk şok olup emiyor ahahsj böyle deli gibi bişey oluyorum yani 😂😂 Biri görse acır halime 🤣🤣
Cocuk da artik diyodur zavallim sekilden sekile girdi su memeyi tutayim da biraksin bu isleri😅

Kızlar iyi akşamlar nasılsınız uzun zaman oldu nasıl gidiyor ☺️☺️Biz üç aylık olacağız masalımla:)) bu aralar hiç emmek istemiyor beni mama vermek zorunda kalıyorum benim gibi olan varmı
Malesef ben sanırsam atak haftaları filan ya biz de de var 2 3 haftadır cebellesiyorum

Selammm kızlarr.. Bugün 3 aylık kontrolümüz vardı kızım 5100 kg 59 cm olmuş şükürr 😍 menenjit aşımız yapıldı bugün doktor hemen aşı olmadan ilaç verdi orada ateş yapar diye akşam üstü de ateşi çıktı bizde ilaç verdik bakalım şuan daha iyi. Tabi aşının verdiği bir huzursuzluk mevcut. 😘 3 aylık olmamızla birlikte gaz problemimiz baya azaldı dedim damlalara devam edelim mi dedim o da her gün vermene gerek yok artık atıyorum kuru fasulye gibi çok gaz yapacak bir şey yedin o zaman ver veya gazı olduğunu düşündüğün zaman ver dedi. Bizden haberler böyle şimdilik. 😍😊

Kızlar bir şey soracam internette 2 3 saate tek memeyi en az 15 dk emzirdin filan yaziyo ya bebekleri 2 saate bir 15 20 dk emen var mı ya Benim ki mı anormal kafayı yicem oğlum 3 saaten assgya emmiyo memeyi verince deliriyo e gündüz de çok güzel uyuyo gece de uyuyo yani aciksa duramaz diye düşünüyorum ya bu arada sık emerse de 5 10 dk emiyo sadece
Kuzum o acıkınca emer zaten orda yazdığı gibi olmuyo çocuk doyduğunu veya doymadığını biliyor. Benimki saat başı emmek istiyor bazen yarım saatte bir emiyor gazı olunca da emerek sakinleşiyor. Geceleri emip uyuyor saatlerce emmiyor mesela. Değişiyor yani ona bakma. Acıksa yıkar ortalığı bence. 😘

Back