İnşallah canımHasta etmeden şu soguklari geçirelim İnşAllah normaldir
![Folded hands :pray: 🙏](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f64f.png)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah canımHasta etmeden şu soguklari geçirelim İnşAllah normaldir
Hayırlısı canım zaman ne gösterecek belli olmaz3. mü? Vallahi tebrik ederimBende zor da olsa 2 istiyorum en azından kardeşi olsun ama şuan bu fikir çok uzak, 1,5-2 sene sonra belki yaklaşır
ama o zaman da 35 olacağım bakalım nasip tabi
Orası öyle canım ama 6 saat aç kalması da çok uzun geldi o yüzden dayanamamadım verdim ki aç olduğu için ağlıyor ama emmiyor. Derdi ne anlamadım.Sevgiliplath Zaten emmek istemedigi icin biberon vermissin canim yani biberondan once de emmek istememis alistigi icin emmek istemedigni sanmiyorum. Benimki de bazen inada bindiririyor bikac gun ugrastiriyor sonra bidaha normale donuyor bunlarin da gel gitleri var yetiskinlerdeki gibi
ama bu surecte aç diye biberona cok yuklenme iste o zaman alisma durumu olabilir bunlardan korkulur
![]()
Benim de başta tazyikli geliyordu canım o zaman emmesine yakın biraz sağıp öyle veriyordum yoksa boğazında kalıyordu. O zamanları atlattık artık ama şu memeyi emmemesi insanı geriyor bi süre sonra. Az önce de karnı aç uykusu var zorla emzirdim. Çok ağlıyor emzikle sakinleştiriyorum ama arkasından yine memeyi çok zor alıyor.Canım biberona alıştı diye bişey olmazmis doktora sordum 68 gunluk bebegim var bu atak haftalarinda oluyomus meme reddi seninki şuan kaç bilmiyorum ama baba bı sekilde ağlasa sizlasa bile vereceksin bı şekilde dedi ben mesela emzik veriyorum sonra sakinlestiriyorum yatırınca emzigi anlık çıkartıp o an hızlı olman lazım ağzı zaten açık kaliyo gogusumu veriyorum ağlarken zaten bişey yapamazsın ayrıca biberonda günde bir kez çok inatlasirsa mecbur veriyorum bende öyle düşünmüştüm mastit olduğum zaten sutum çok tazikli geliyodu sağım yapıyodum hala da devam ediyo ama normalmiş bu durum eninde sonunda vermeye çalış .
Canım Allah yardımcın olsun. Ben 1 hafta öncesine kadar 15 20 gün yaşadım o ağladı ben ağladım sinirden girmediğim hal kalmadı meme reddi psikilojik olarak beni çok yıprattı ama ben bu süreç içerisinde biberon kullanmadim emziği azalttım. Surekli farklı pozisyonlarda emzirdim ten tene temasla emzirdim.tabi benim oğlum da idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Biberonu sakin verme derim. Bide ne yal ne et sakin kal hissediyolar çünkü üzülme düzene girer bir kaç guneOrası öyle canım ama 6 saat aç kalması da çok uzun geldi o yüzden dayanamamadım verdim ki aç olduğu için ağlıyor ama emmiyor. Derdi ne anlamadım.
Aynen öyle gelgitliler ya bizimki de 1 hafta 2 göğsümü birden emiyor sonra ısrarla 1 tanesini emmeye başlıyor, 3-4 gün sonra diğerini emiyor bu sefer emdiğini bırakıyor, 3-4 gün sonra yine 2sini birden emiyor en son başa sarıyoruzdeli çıkacağım sonunda
Boğazına da düşkün sıpa ama niye böyle yapıyor anlamıyorum.
Bende şuan o durumdayım canım diyorum ya zar zor veriyorum yapacak bişey yok maalesef mizmizlanmasini anladığım an veriyorum yoksa kıyameti kopariyo inatlasiyo almiyo genelde uykuya dalarken sıkıntı yaşıyorum geçer inşallah öyle yada böyle ne yapalımBenim de başta tazyikli geliyordu canım o zaman emmesine yakın biraz sağıp öyle veriyordum yoksa boğazında kalıyordu. O zamanları atlattık artık ama şu memeyi emmemesi insanı geriyor bi süre sonra. Az önce de karnı aç uykusu var zorla emzirdim. Çok ağlıyor emzikle sakinleştiriyorum ama arkasından yine memeyi çok zor alıyor.
3. Atak haftasına 2 gün kaldı ama muhtemelen erken girdi sanırım bu huysuzluğu ondan olabilir
Aşıyla pek alakası yok bence canım atak döneminden dolayı boyleler beyaz gürültüyle filan sakinlestiriyorumÇarşamba günü 2. Ay aşılarını yaptırdım oğluma bugün 4. Gün ama sürekli huysuz aşıdan berisizlerin ne zaman gecti arkadaşlar?
Amin canım, aynen insan ister istemez geriliyor sakin kalmaya çalışıyorum. 1 gece biberon verdim diye mi böyle yapıyor anlamadım. Bugün akşama kadar kırk takla attım emziricem diye, son 2 emzirmede daha sakindi bakalım çabuk geçer umarımCanım Allah yardımcın olsun. Ben 1 hafta öncesine kadar 15 20 gün yaşadım o ağladı ben ağladım sinirden girmediğim hal kalmadı meme reddi psikilojik olarak beni çok yıprattı ama ben bu süreç içerisinde biberon kullanmadim emziği azalttım. Surekli farklı pozisyonlarda emzirdim ten tene temasla emzirdim.tabi benim oğlum da idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Biberonu sakin verme derim. Bide ne yal ne et sakin kal hissediyolar çünkü üzülme düzene girer bir kaç gune
Canım benimkinin de huysuzluğu 4-5 gün sürdü ama aşıdan mı ataktan mı bilmiyorumÇarşamba günü 2. Ay aşılarını yaptırdım oğluma bugün 4. Gün ama sürekli huysuz aşıdan berisizlerin ne zaman gecti arkadaşlar?
Bir gece biberon verdin diye unutmaz canim. Benim de mesela kac gundur iyi gidiyodu bugun de aksama kadar hicbi skintisi yoktu bi saat once emsin diye aldim oturttum kucagima anaaa meme degil de dusmanini gordu sanki bi aglama bi kayamet yahu en son memeden guzel ayrilmistin o boslukta aklindan ne gecti ne oldu da triplere girdin almiyosun memeyi. Bu memeler de size cok merakliydi sankiAmin canım, aynen insan ister istemez geriliyor sakin kalmaya çalışıyorum. 1 gece biberon verdim diye mi böyle yapıyor anlamadım. Bugün akşama kadar kırk takla attım emziricem diye, son 2 emzirmede daha sakindi bakalım çabuk geçer umarım
Senin de düzelmiş olmasına sevindim![]()
Canım Bu haftalarda çok çok çok duyuyorum ve Meme reddi. Önce şunu söyleyeyim kesinlikle geçici. Benim yaklaşık 2 hafta sürdü Bir önceki aya göre az kilo aldı bu nedenden. Hiç bırakmadım farklı pozisyonlar dene. Özellikle yatarak .yadaa gezerek. Emzik kullanıyorsan yine Kullan istiyorsan ama Azalt.mesela Uykuya daldığında mutlaka çıkar ağzından onun .yorulmasin.uykudan uyanmadan da emzirmeye çalış. Benimki eskisine nazaran daha az reddediyor.Orası öyle canım ama 6 saat aç kalması da çok uzun geldi o yüzden dayanamamadım verdim ki aç olduğu için ağlıyor ama emmiyor. Derdi ne anlamadım.
Aynen öyle gelgitliler ya bizimki de 1 hafta 2 göğsümü birden emiyor sonra ısrarla 1 tanesini emmeye başlıyor, 3-4 gün sonra diğerini emiyor bu sefer emdiğini bırakıyor, 3-4 gün sonra yine 2sini birden emiyor en son başa sarıyoruzdeli çıkacağım sonunda
Boğazına da düşkün sıpa ama niye böyle yapıyor anlamıyorum.
Diyorum ya bir biberonla bir şey olmaz bunu takma kafana atak dönemi orası ağrır burasi sızlar derken böyle dönem dönem yapıyolar işte ama üzülme geciyo yani.Amin canım, aynen insan ister istemez geriliyor sakin kalmaya çalışıyorum. 1 gece biberon verdim diye mi böyle yapıyor anlamadım. Bugün akşama kadar kırk takla attım emziricem diye, son 2 emzirmede daha sakindi bakalım çabuk geçer umarım
Senin de düzelmiş olmasına sevindim![]()
Aynen benim de bu şekilde oldu bire bir aynisi ben de emziği azalttım ve farklı pozisyonlarda denedim sürekli.Canım Bu haftalarda çok çok çok duyuyorum ve Meme reddi. Önce şunu söyleyeyim kesinlikle geçici. Benim yaklaşık 2 hafta sürdü Bir önceki aya göre az kilo aldı bu nedenden. Hiç bırakmadım farklı pozisyonlar dene. Özellikle yatarak .yadaa gezerek. Emzik kullanıyorsan yine Kullan istiyorsan ama Azalt.mesela Uykuya daldığında mutlaka çıkar ağzından onun .yorulmasin.uykudan uyanmadan da emzirmeye çalış. Benimki eskisine nazaran daha az reddediyor.
Daha çok emmeye başladı.
Bide ten tene temas yap beraber gir duşa bunlarda çok etkiliyomusCanım benimkinin de huysuzluğu 4-5 gün sürdü ama aşıdan mı ataktan mı bilmiyorum![]()
Ayni tespiti bugun bende koydum. Kardeş ne çok şeyi değiştiriyor. Hersey ama hersey benle olsun isterdi kizim artık babası ile de istiyor ve ben çok mutlu oluyorum bu durumaDaha yoğunum, daha zor ama evet ben de kesinlikle daha rahat hissediyorum kendimi. En sürprizli anlarında bile daha olaylara hakim, daha soğuk kanlı ve daha güçlü hissediyorum. Ilk bebegimde bebek biraz uzun aglasa dünyanın sonu gelmiş gibi caresiz ve yetersiz hissediyordum. Simdi diyorum bu ikisini birden dort duvar arasında yardımsız idare edebiliyorsam bayağı iyi iş çıkarıyorum demektirKızım ekrana maruz kaldı, daha da kalacak, buna çok üzülüyorum ama şu 45 günün sonunda hiç yapmadığı bir şey yaparak kendi kendine eglenceli vakit geçirmeye başladı. Babasıyla çok fazla zaman geçirmeye başladı. Babası çocukların ihtiyaçlarına daha duyarlı hale geldi. Kızım bana ben de kızıma biraz bağımlıymışız galiba. Bir kac gündür sanki isler epey rayina oturdu gibi hissediyorum. Kardeşleri biraz daha büyüdüğünde ablalar daha mutlu olacaklar eminim. Büyüyen ailemizle açık hava planları yapmak için sabırsızlanıyorum ben de
![]()
Bende ilk bi hafta on gün sagdim attım buzluga yani senle aynı durumdayım benimkide biberon hiç sevmiyor oyüzden kasikla icurmeyi dusunuyorum çünkü bazı günler sutumun yetmediği sanki doymuyormus gibime geliyor ozamnalar 1 yada 2 olcekten mama yapıyorum hoş onuda bitirmiyor ama benim içim rahatliyor şimdi onun yerine bu sütleri vericemSizlere danışmak istediğim bir konu var. Doğumdan bu yana 50 gun oldu. Sutumu hergun fazla geleni sagdim. Artık sagmaya gerek kalmadı sanırım 1 haftadir sagmıyorum yani beni rahatsiz edecek bir fazlalık yok.
Suan buzlukta sagdigim sütler var. Suresi 3 ay ve ilk sagdigim sutlerin vakti 1 ay sonra doluyor.
Bebegime biberon ile vermeuj denedim ama almadi hiç. Simdi bu sütleri napicam ben üzülüyorum emekte verdim hemde anne sutu kıymetli![]()