2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Açlık normalde yapılabilir ama emzirirken bence hiç gerek yok. Hacamat yapılan bebek gördüm daha önce o kadar kısa sürüyor ki inan aşı yapıldığında daha çok ağlıyor bebekler. Tabiki de yaptırayım inşallah yazarım mutlaka ☺️
Teşekkür ederim bende araştıracağım 🌸 Bir de Hacamat günleri var sanırım. Bakabileceğim herhangi bir yer var mı peki?

Kız ve erkek bebeğe göre değişiyor aslında. Benim oğlum kilosunun çok üstünde gidiyor anne sütü olduğu için sorun yok dedi doktor ama benim için zor oluyor tabi. Boyu 2. ay kontrolünde 63 cm’di. Boyu içinde 2 aylığın üst sınırında dedi ama boy-kilo persentil uyumluymuş o yüzden sorun yok dediler.

Canim benimki 56 cm di boyu 5.550 kilosu iyi dedi doktor ama bilmiyorum seninki nasıl

2 aylık 3600 gr 53 cm 6600 gr 63 cm erkek bebek
2 aylık 3500 gr 52 cm 6400 gr 62 cm kız bebek
Normal değer aralığı bunlar canım
Tamamdır kızlar çok teşekkür ediyorum 😚

Sonra iki yaş sendromu başlıyor 😂 asıl sebepsiz ağlamalar değirmeler vurmalar o zaman başlıyor 😂😂😂
6 yaştan bildiriyorum; sonra senden daha çok bilmeler, söylediğin her şeyi sorgulamalar, ergen tripleri liste uzar gider 😅 ebeveynlik zaman zaman zor olsa da çocuk büyütmek çok keyifli 😍

Ben 30 Kasım’da sezaryen oldum. Benimde aynı şekilde oluyor. Genelde çok az akıntı şeklinde kanama oluyor kahverengimsi. Bir kere sadece normal kanama oldu hatta regl oldum sandım ama devamı gelmedi. Hatta doktora gitsem mi diye düşünüyorum bende
Ben 10 Kasım da doğum taptım 38. Günde kanama bitti Dr a gittim hersey yolundaydı o zamandan beri 3 defa kanamam oldu Ki ilişki yoktu sabah başladı akşam yada ertesi gün bitti hatta burda da sormuştum eşime defim ki Allah on hakkı 3 tür 4. Kanamada doktora gidicem bende merak ediyorum

Ben 10 Kasım da doğum taptım 38. Günde kanama bitti Dr a gittim hersey yolundaydı o zamandan beri 3 defa kanamam oldu Ki ilişki yoktu sabah başladı akşam yada ertesi gün bitti hatta burda da sormuştum eşime defim ki Allah on hakkı 3 tür 4. Kanamada doktora gidicem bende merak ediyorum
Benim de 40 gün sürmüştü sonrasında ara ara kahverengimsi oluyor ama 1 gün sürmüyor bile. Bende böyle devam ederse gitmeyi düşünüyorum ciddi birşey değildir umarım 🙏

Eklentiler

• 0BCF4F8D-9E35-43F8-BCC0-27B225D2C852.jpeg
    0BCF4F8D-9E35-43F8-BCC0-27B225D2C852.jpeg
    118 KB · Görüntüleme: 71
  • 59BB3211-0D9D-48D2-B528-7D5EF8C84CF2.jpeg
    59BB3211-0D9D-48D2-B528-7D5EF8C84CF2.jpeg
    81,8 KB · Görüntüleme: 32
  • 60B601C6-FB94-4E94-A887-79C7C8CB53D0.jpeg
    60B601C6-FB94-4E94-A887-79C7C8CB53D0.jpeg
    121,3 KB · Görüntüleme: 70
6 yaştan bildiriyorum; sonra senden daha çok bilmeler, söylediğin her şeyi sorgulamalar, ergen tripleri liste uzar gider 😅 ebeveynlik zaman zaman zor olsa da çocuk büyütmek çok keyifli 😍
Benim büyük de 5.5 yaşında tam bir erken ergenlik yaşıyoruz 😂 zaten bu yaşlarda oluyormuş normalmiş. Aşırı meraklı çok soru soruyor ve çok bilmiş . Bugün bebeği emziriyorum bari dedim takip ettiğim yabancı bir dizi var emzirirken izleyeyim açtım diziyi . Tabi benimki bilgisayar bende olunca sıkılmaya başladı çizgi film de izleyemeyince. Anne dedi bu hayatta film izlemekten de çizgifilm izlemekten de daha önemli şeyler var 😂 izlemesene dedi . Mesela ne önemli oğlum deyince birbirimizi sevmek hadi kapat da sevişelim dedi 😂😂 benim oğlum sevmek anlamında kendisi hep sevişelim der 😁

Kızlar bu arada ben gasicon kullanmaya başlayalı tam 3 hafta olmuş . Ben memnunum içeriği tamamen doğal yağlardan oluşuyor ve en güzel tarafı bebek değil anne içiyor. Bende etkili oldu benim bile bağırsaklarımı düzenledi bence. Oğlum da daha rahatladı tabi yine gaz oluyor ama eskiye oranla daha rahat çıkarıyor. Tabi bunda belki biraz daha büyümesinin de etkisi olabilir. Birde bazen çok gazlanınca uyuyamıyor. O zaman ben koyduğum fotoğraftaki gibi yatırıyorum be ayaklarına topuktan baş parmağına masaj yapıyorum. (Fotoğrafta biraz kaymış daha dik durursa daha da iyi olur)Sonrada bacaklarını karnına doğru bastırıyorum sanki tuvalete oturmuş gibi m şeklini alıyor . Bu şekilde yavaş yavaş biraz masaj biraz bastırarak baya baya gaz çıkartıyor hatta çoğu zaman kakasını bile yapıyor ve rahatlıyor resmen .

Eklentiler

• 893CBF53-09D0-4DA9-97C3-F6246C3F3F81.jpeg
    893CBF53-09D0-4DA9-97C3-F6246C3F3F81.jpeg
    127,5 KB · Görüntüleme: 71
Iyı aksamlar arkadaslar
Bebegı sunnet olanlara bir Kac sorum olucak
Kremi gunde kac kez ve Kac gun kullandınız?
Bonyosunu kacıncı gun yaptırdınız?
Merhaba. Sünnet yöntemine göre değişiyor. Oğlum 1 aylıkken dikişsiz sünnet oldu halka kalipsle. Sık sık bezini değiştirip sadece kantaron yağı sürdük bolca. 5. gün klips düştü kendiliğinden. 7. Gün şişlikler bariz azalmaya başladı. 11. Gündeyiz şişlik yok, pipmucunda hafif morluk ve yer yer hafif kızarıklıklar kaldı sadece. Bize banyo özellikle tavsiye edildi, normal sıklığında banyosuna devam edin dedi doktor. Sabun vs kullanmadan yıkadık her istediğimizde.

Benim büyük de 5.5 yaşında tam bir erken ergenlik yaşıyoruz 😂 zaten bu yaşlarda oluyormuş normalmiş. Aşırı meraklı çok soru soruyor ve çok bilmiş . Bugün bebeği emziriyorum bari dedim takip ettiğim yabancı bir dizi var emzirirken izleyeyim açtım diziyi . Tabi benimki bilgisayar bende olunca sıkılmaya başladı çizgi film de izleyemeyince. Anne dedi bu hayatta film izlemekten de çizgifilm izlemekten de daha önemli şeyler var 😂 izlemesene dedi . Mesela ne önemli oğlum deyince birbirimizi sevmek hadi kapat da sevişelim dedi 😂😂 benim oğlum sevmek anlamında kendisi hep sevişelim der 😁
Hahah çok iyi 😊🙈
Bize çok karışır oldu bizim kızçe geçen babası kardeşini sallıyor(bütün gün uyumamıştı bende azıcık işime bakayım diye) yok sen niye sallıyorsun kardeşimi o sallanarak uyumuyor ki 😅 o öyle değil bu şöyle değil 🙈 kendisi biliyor herşeyi. Bende teknolojiye çok kapılmasını istemiyorum geçen geç saatte telefona bakıyorum diyor ki anne bu saat telefona bakmak gözlerini yormaz mı bence bakmamalısın 😂
Söylediklerimiz ekmek su olarak bize geri dönüyor 🙈

Ben 3 yaş rahatlarım diyordum büyüğü için 😂 çık erken hayallerim suya düştü 😂

Ben 3 yaş rahatlarım diyordum büyüğü için 😂 çık erken hayallerim suya düştü 😂
Ben bu yolda şunu anladım. Her yaşın getirdiği zorluklar ve güzellikler var. 5 yaşındayken 3 yaşındaki halini özlüyor insan. Ama aslında en küçük olduğu an bu an hiçbir zaman bu kadar küçük olmayacak anın tadını çıkarmak gerek 💞

Merhaba. Sünnet yöntemine göre değişiyor. Oğlum 1 aylıkken dikişsiz sünnet oldu halka kalipsle. Sık sık bezini değiştirip sadece kantaron yağı sürdük bolca. 5. gün klips düştü kendiliğinden. 7. Gün şişlikler bariz azalmaya başladı. 11. Gündeyiz şişlik yok, pipmucunda hafif morluk ve yer yer hafif kızarıklıklar kaldı sadece. Bize banyo özellikle tavsiye edildi, normal sıklığında banyosuna devam edin dedi doktor. Sabun vs kullanmadan yıkadık her istediğimizde.
Anladım, cok tesekkur ederim 🥰

Evet kızlar hazırsanız başlıyorum B Bluangl Dolunay89 Dolunay89 annemherseyim annemherseyim 12’den önce uykuya geçmeyen oğlum 10’da uyudu ama az emdiği için 11’de emmek için uyandı tekrar emzirdim yatırdım. Saat 3 ve 5 ve 7 olmak üzere 3 kere uyandı emzirdim geri uyudu. 1 damla bunu nasıl yapabildi hala şaşkınım. Gaz içinde masaj yağı vermişti banyo yaptırdıktan sonra karnına masaj yaptım.
Beni sorarsanız ben 3’ten beri ayaktayım çünkü 1 haftadır ara ara emdiği göğsüm mastit oldu geceden beri ağrı çekiyorum. Duş aldım, sıcak soğuk kompres yaptım en son acı içinde emzirdim de şimdi biraz rahatladım. Yani nasibinde uyku yoksa bir sebepten yine uyuyamıyormuş insan 🥲

Buarada eczacı homeopati aromaterapi uzmanıymış. Alternatif tıp olarak geçiyor. Beni görmeden, konuşmadan karışımı yapmamasının sebebi buymuş yani kişiye özel hazırlıyormuş. Görüntülü arayıp telefonu sabit bir yere koymamı falan istemişti sebebi el hareketlerimi görmek istemesiydi, konuşurken de notlar aldı ve ben almam gerekeni aldım karışımı hazırlayacağım demişti. Bana her akşam 5 damla içeceğim 1 karışım hazırladı. Demir’e her gece 1 damla olacak şekilde bir karışım hazırladı. Onun dışında omega 3 ve probiyotik başladım.
Durumlar şimdilik böyle ama benim oğlum 1 gece iyi uyuyorsa 2. gece uyumuyor o yüzden iyi gecesine denk gelmiş olabiliriz 😂 Yarın gece gerçekten işe yarayıp yaramadığını göreceğim

Back